Chelsea - Sommeren 2024 - Overganger og rykter

Nyeste kunngjøringer

Talentfull spiller, men jeg er ikke med på krisemaksimeringen. Bra for Golding sin karriere, kanskje. Han er ikke mer talentfull enn Carney og i hvert fall ikke Paez.
Virker som de fleste tar Golding-salget med fatning, foruten gjengen som fortsatt mener Lewis Bate kunne vært en superstjerne om han bare fikk sjansen.

Jeg er for øvrig skeptisk til KDH-kjøpet, selv til den prisen. Leicester må ha vært desperat forresten, fremstår som at de trengte cash for å ikke ryke på PSR, KDH nektet å gå til andre enn Chelsea da vi ringte, og at man måtte finne en avtale med oss.
 
Sist redigert:
Siste døgnet:

- Anselmino, KDH sannsynligvis inn.

- Hutchinson, Golding, Curd (lån), Mcaidoo sannsynligvis ut.

Hektisk avslutning på juni.
 
Må være 2030. Riktignok er hele denne dealen et avvik fra vårt etablerte "modus operandi", men vi tar ikke 15 mill i årlige avskrivninger på en squadspiller.
Uenig. La det være min tur til å være en forsvarer av klubbens avgjørelse, slik du ofte gjør.

Dette er ikke en Maresca-signering. Det er ikke en gang en signering gjort for å please Maresca. Vår interesse til KDH strekker seg tilbake minst et år. Jeg husker at jeg søkte han opp en masse i fjor sommer når vi var linket.

Nei, klubben kjøper KDH fordi de mener at han a) er en veldig god spiller og b) fordi vi ser at Leicester må selge og vi er opportunistiske. Skal jeg si deg hva jeg tror? Vi vet jo at Dewsbury-Hall ikke presterte noe ekstraordinært, verken fra eller til, når Leicester var i PL. Men det var en helt annen situasjon enn under Maresca og en helt annen situasjon enn hva det vil være neste sesong.

Slik Leicester spilte de siste to årene i PL, kun med mål om å klare seg fra kamp til kamp (til slutt gikk det ikke), passer en teknisk, kontrollerende midtbanespiller svært dårlig. Så fikk de inn en trener som er 100% motsatt av hva Rodgers (i krise) og Shakespear var og vipps; så fikk man se KDHs tekniske ferdigheter. Han var den desidert beste spilleren for det som var det desidert beste laget (på alle avanserte data, that is) i Championship. Den sesongen KDH hadde i fjor skal man ikke kimse av. 0,6 NPxG + xA for en true boks-til-boks (ingen 10’er eller luksusspiller) som spilte over 3600 minutter og bar laget på sine skuldre? Det er jævlig gode tall.

Så, jeg tror Dewsbury-Hall har scoret positivt på diverse datamodeller. Datamodellene har helt sikkert evne til å bruke kontekst inn i analysene; altså - hvordan vil spiller x skalere opp/ned til en annen type spillestil. For eksempel; det er ikke alle spillere som vil bli bedre dersom de dobler antall touch på ballen. Jeg tror dog Dewsbury-Hall er en av de og det tror jeg er grunnen til at Brighton var klare for å kjøpe (og Arsenal har vist interesse).

Jeg var jævlig skuffa når det kom frem at vi skulle hijacke Brighton. Jeg ville ha Archie Gray (nevnt i samme artikkel fra Law), som jeg mener er et ekte generasjonstalent. Men Dewsbury-Hall er per dags dato trippelt så god. Gray ville vært den sexye signeringen. Jeg kunne nevnt flere. Ayman Kari, for eksempel, som er et insane talent. Både han og Gray blir sikkert bedre enn KDH på sikt. Men Dewsbury-Hall var ligaens beste spiller i det vinnende laget og fra en liga som tradisjonelt sett skalerer bra opp til PL-nivå.

Vi får egentlig bare vente og se, men jeg har fått troen. Og hvis du kan sitte på din høye hest å proklamere for at KellyMan til 19 mill var et bra kjøp så skal jeg kunne sitte på min sakkosekk og hevde at den beste spilleren fra Championship, i begynnelsen av sin prime, med uknuselig kropp, til 30 mill er god verdi.
 
Virker jo som klubbene må ha feilvurdert PSR på noe vis, eller så har flere følt de hadde gode muligheter til å gjøre gunstige avtaler?

For 2 uker siden(?) så var det snakk om Olise og Duran, nå sitter vi her med Kellyman og KDH. Er ikke helt samme kvalitet føler jeg, men får håpe de viser seg å være gode kjøp uansett. Har ikke kjennskap til å dømme de, og alle fortjener en sjanse til å vise seg frem.

Ellers er jeg enig med @Orakelet om at jeg liker ikke helt at det virker som vi handler i alle fall delvis på instruks fra Maresca. Selvsagt skal han si sin mening om hva han mener laget trenger og alt sånt, men det er direktørene som skal bestemme. Maresca sin rolle er å trene det laget han har til rådighet. Vi skal ikke hente systemspillere på den måten, men trener og direktører skal helst være på samme linje da.
 
Nei, jeg klarer ikke å spore noen uenighet i det du skriver. Jeg tror absolutt at han kan gjøre en jobb. Det kunne Drinkwater også, eller mer relevant i 2024: Gallagher, Santos og Chukwuemeka.

Jeg er med på at KDH er en grei fotballspiller, men hvis vi satser på han vil det være andre vi ikke satser på og det er den siden av "regnestykket" jeg sliter med.

Jeg sliter også med at vi har vraket veldig mange spillere de siste årene fordi de er over 22 år. Spillere som kunne hevet oss betydelig og fått oss ut av uføret vi har vært i.

Vi har imidlertid stått i det og tatt en enorm sportslig kostnad for å være langsiktige. Mot slutten av forrige sesong ga det resultater og vi så ut som et topp3 lag igjen, men nå - etter at den enorme sportslige kostnaden er tatt - er det ikke så farlig med alder igjen? Kunne vi beholdt Kante, Kova, Jorg eller RLC da?

Og hva med Lavia og Santos som ikke spilte noe i fjor, men som er tilgjengelige nå? Jeg vil heller se de på banen enn KDH....

Jeg er redd klubbens tanke er så "dum" at de ser noe data som tilsier at KDH kan gjøre noe av det samme som Gallagher til en lavere lønn. Det kan kanskje være, men da har de ikke skjønt hva som gjør Gallagher spesiell for Chelsea og motsatt. Det er en ekstra dimensjon der som ikke synes i data, men som merkes på banen og på tribunen som de grovt undervurderer.
 
Ingen av de spillere du nevner i innlegget ditt, @Orakelet, er samme spillertype som Dewsbury-Hall. Den eneste som kan minne om KDH er Chukwuemeka, og du finner ikke mange på forumet som er større fan av han enn meg. Men Chukwu hadde en sesong der han ikke klarte å samle opp nok minutter til å få registrert en profil på FBRef. Og Carney hadde den verste typen sesong. Han hadde ikke en skade. Han ble skadet så fort han intensiverte treningen eller kom ut i kamp. Det er åpenbart at det var noe skikkelig gærent med han. Er det fiksa opp i for godt? Tja.

Du som er så opptatt av roller på banen og ikke bare "midtbanespiller"; hva er det innlegget ditt der egentlig? Her har du jo klasket alle midtbanespillerne inn i en bås uten å gjøre et forsøk på å skille mellom egenskapene og rollene de vil ha inn i et lag. Istedenfor har du hengt deg helt opp i at vi nå endevender på laget for å please Maresca. Jeg tror ikke det stemmer. At vi bruker 37 mill av budsjettet på Kellyman, Guiu og Anselmino, spillere som Maresca mest sannsynlig ikke vil få utbytte av, er et bevis på det. Legg til Estevao og sikkert noen flere utover i juli og august og ja ... klubben driver som de gjorde før Maresca og som de vil gjøre så lenge Maresca er i klubben.

Du kommenterte for øvrig ingenting i innlegget mitt utover at du er enig i at "KDH er en grei spiller". Selv der er vi ikke enige. KDH er ikke en grei spiller. Han er veldig god. Men vi er sjeldent enige uansett, så det går fint denne gangen også.
 
Den sesongen KDH hadde i fjor skal man ikke kimse av. 0,6 NPxG + xA for en true boks-til-boks

Var han det da? Ikke det inntrykket jeg har fått. Ser heller ikke helt slik ut på statsene. Fremstår vesentlig mer offensiv enn feks Bruno. Hatt en rolle ala Ødegaard er inntrykket jeg har fått.
 
Du som er så opptatt av roller på banen og ikke bare "midtbanespiller"; hva er det innlegget ditt der egentlig? Her har du jo klasket alle midtbanespillerne inn i en bås uten å gjøre et forsøk på å skille mellom egenskapene og rollene de vil ha inn i et lag.
Vi har mange spillere som kan spille midtbane i Marescas system, men det vil være mange som ikke får lov. Vi kan kun stille med 11 og hvis vi satser på en er det andre vi ikke satser på.

Hvis Enzo skal være den dype på midtbanen tar jeg det for gitt at Caicedo er en av 8erne. Da gjenstår en 8er og vi har Lavia, Gallagher, Santos og Chukwuemeka. Nå kan vi legge til KDH, men jeg kan ikke se at han tilfører noe vi manglet og absolutt må ha. Han gir bedre bredde og er en få spillere som er i "peak" alder, men han vil spille istedenfor en annen god spiller.
 
Var han det da? Ikke det inntrykket jeg har fått. Ser heller ikke helt slik ut på statsene. Fremstår vesentlig mer offensiv enn feks Bruno. Hatt en rolle ala Ødegaard er inntrykket jeg har fått.
I debatten rundt "Marescas system" blir det ofte tatt for gitt at vi skal spille likt som Leicester, men noe av essensen i systemet er at mange spillere (inkludert keeper) er så offensive som de kan.

Når man er det klart beste laget i ligaen (som Leicester var) kan man flytte frem mye og man får 8ere som er svært offensive. Så dominante er ikke Chelsea i PL og det kommer til å se annerledes ut. Ikke på taktikk-tavla, men på banen.

Vi vil se en Sanchez som sliter med et høyt og langt bedre press enn Leicester møtte i Championship. Vi vil se backer som ikke kan gå frem som forutsatt og det vil igjen gjøre at 8erne ikke blir så offensive som de skal være "på papiret".

Tanken er vel at Maresca og KDH skal gjenta det de gjorde i Championship, men noen ting fungerer bare når man er det klart beste laget i ligaen (City og Leicester). Kommende sesong vil Chelsea bli et nytt bevis på det, for de som trengte det.
 
Hvis Enzo skal være den dype på midtbanen tar jeg det for gitt at Caicedo er en av 8erne. Da gjenstår en 8er og vi har Lavia, Gallagher, Santos og Chukwuemeka. Nå kan vi legge til KDH, men jeg kan ikke se at han tilfører noe vi manglet og absolutt må ha. Han gir bedre bredde og er en få spillere som er i "peak" alder, men han vil spille istedenfor en annen god spiller.
Hvis Enzo er 6'eren, så blir det;

Moi Enzo KDH

Conor/Santos Lavia Chukwu

Det er sånn rollefordelingen blir. Verken Santos eller Conor kan spille mellom midtbanen og forsvaret til motstanderlaget. Lavia har teknikken til å spille der, men han har ikke vist noe som likner på offensiv produksjon i hele sin karriere. Da står man igjen med Chukwuemeka som spilte 200 minutter i fjor.

Palmer kunne spilt i den connector-rollen på midtbanen, men da måtte vi fått inn Olise. Det var grunnen til at jeg argumenterte for det kjøpet. Men Palmer er også litt lat. Dewsbury-Hall jobber mye, mye hardere og det er viktig i en midtbanetreer - ikke som en definert 10'er.

Det som er nærliggende for meg er at KDH er førstevalget i rollen fra august. Hvis Noni Madueke er jævlig god, og Palmer bare fortsetter der vi tror han er, så kan Cole gå inn for KDH mens Noni tar høyresiden. I realiteten vet vi at alle i den mest offensive 8'er-rollen kun er placeholders for Paez. Jeg tipper ecuadorianeren er en av våre 5-6 beste spillere innen et år og har gjort rollen til sin i løpet av den tida. Og derfor ... gir KDH mening. Både nå og i fremtiden.
 
Var han det da? Ikke det inntrykket jeg har fått. Ser heller ikke helt slik ut på statsene. Fremstår vesentlig mer offensiv enn feks Bruno. Hatt en rolle ala Ødegaard er inntrykket jeg har fått.
Dewsbury-Hall løper mye. Han er en skikkelig arbeidsmaur. Synd FBRef fjernet "pressures"-cellen deres. KDH var Leicesters igangsetter og pådriver i press på linje med det Gallagher har vært for oss i år, samtidig som han jobbet hjemover. Så trengte han ikke alltid det i Leicester fordi de var så gode, men han gjorde det i kampene der det trengtes.

Vi får bare vente å se hvordan det blir. Jeg tror KDH er en late bloomer som før spilte for et overgangsbasert, underdog-lag som Leicester var i sine siste to år i PL, men som er langt bedre egnet til å spille for et ballbesittende lag som vi kommer til å være - på godt og vondt.

Kanskje Dewsbury-Hall har en karriere-path liknende den Vitinha har hatt. Rævva i Wolves, men fy faen for en spiller han er. Det er det jeg tror. Kanskje er det hopium? Det må være lov for en supporter.
 
Dewsbury-Hall løper mye. Han er en skikkelig arbeidsmaur. Synd FBRef fjernet "pressures"-cellen deres.

Jojo, det er det ingen som tviler på. Men det er ikke det samme som å være «boks-til-boks» som var det som skulle gjøre npxg-tallene hans imponerende. Bruno løper også veldig mye. Det samme med Mount under Tuchel. Men ingen av dem var boks til boks.
 
Jojo, det er det ingen som tviler på. Men det er ikke det samme som å være «boks-til-boks» som var det som skulle gjøre npxg-tallene hans imponerende. Bruno løper også veldig mye. Det samme med Mount under Tuchel. Men ingen av dem var boks til boks.
Han spiller som en klar sentral midtbanespiller som enten er med i førsteforsvaret som en av de to i en 4-4-2, eller en som faller ned i en flat firer i 4-1-4-1. Avhengig av motstanderlaget så blir det da en boks til boks? Han kan aldri bli boks til boks slik Ramires var under Di Matteo, men det er også fordi Di Matteo parkerte forsvarslinjen sin inne i sekstenmeteren. Skulle Ramires være med i angrep så ble det ... ja, boks til boks. Men jeg synes rollen til KDH er som en true boks til boks, ja. Kanskje jeg heller bare burde skrevet "ikke luksusspiller". Eller bare kalt han en arbeidsmaur.

Mount spilte som en klart definert tier og var en angrepsspiller for Tuchel i treeren i tyskerens 3-4-3. Hans utgangsposisjon på banen var en del høyere enn det Dewsbury-Hall sin var for Leicester - naturlig nok.
 

Nyeste kunngjøringer

Tråder du følger

Tilbake
Topp