Overgangstråd - Sondre Auklend til Bodø

Nyeste kunngjøringer

Kan være enig med at det kan være et steg opp på nåværende tidspunkt. Men jeg synes et B/G supporterne bør være litt ydmyke å heller nyte denne oppturen som dere har nå. For vi vet alle at om 5 til 10 år når Kjetil Knutsen har forsvunnet så er dere nok der dere hører hjemme. Nemlig Obos ligaen.
Bitterheten lenge leve. Alle norske klubber har et hjem i Obos til tider, sist Brann og nå Vålerenga, men sikkert snart også Rosenborg før de kommer opp og får en ny vår. Det er en evig syklus. Alle må glede seg over gode sesonger eller om en så heldige som Glimt en rekke med fantastiske sesonger. Noen knøler det til i alle klubber om en bare gir det god nok tid, det er i hvert fall sikkert, med mindre sola sluker jorden raskere enn vitenskapen har forespeilet.

Noen supportere er litt heldigere enn andre og er født i tilknytting til klubber fra større byer som har et større inntektspotensial, og vil sannsynligvis oppleve færre nedturer enn de mindre stedene. Noen supportere er enda heldigere og har stell og styre slik Rosenborg hadde under Eggen, og slik Glimt og Molde har nå, der vi med penger fra Europa sannsynligvis overlever flere mindre gode sesonger og er langt mer stabile over tid enn den jevne bitre Viking-supporteren ønsker mht hevn etter en kjip overgangssak. Sannsynligheten sier nok at Viking er flere ganger i Obos enn Molde og Glimt de neste 20 årene, ingenting i fotball er sikkert vel og merke, det er det som er sjarmen med spillet.
 
Vi må jo berømme gutten for god vurderingsevne. Å forlate en klubb som Viking hvis man får mulighet i Glimt er en lett avgjørelse, såppas ærlige må vi være. Såpass lett at den kunne gjøres i løpet av noen formidagstimer på mandag.

Det er et par hakk opp, men for et talent som Sondre er dette et veldig riktig steg.

Så får vi håpe Glimt legger noen kroner på bordet allerede nå slik at Auklend snarest kommer seg nordover og blir med på siste innspurten sammen med laget inn mot Champions League-kvalikk! 😍

Det blir forhåpentligvis en veldig spennede og lærerik høst for Sondre!
Allerede på fornavn, registrerer jeg!
 
Jeg skjønner godt at Viking-fansen er sure mtp hva som ble sagt på søndag, men alt dette med at han kommer til å være mentalt nedbrutt hvis han kommer i januar fordi han kommer til å bli behandlet så dårlig, det synes jeg er å dra det alt for langt. Og å si at dette går ut over broren hans? Hvis supportere ikke klarer å skille mellom to stk Auklend og ikke skjønner at en ikke står ansvarlig for den andres valg, så er vel det en grei oppskrift på å miste begge to…

Samtidig sliter jeg med å skjønne hva Glimt har gjort galt her, med forbehold om at de ikke har kontaktet spiller før 1. juli, og jeg ser ikke på det som så usannsynlig som enkelte Viking-fans gjør at avtalen har kommet i havn i løpet av noen timer. Det skjer vel stadig vekk på deadline day, for eksempel. Og jeg regner sterkt med at Glimt ikke er i noen særklasse her i Norge når det kommer til å f.eks. holde kontakt med agenter fortløpende.

Noen har til og med insinuert noe konspirasjoner om agenten, som har "hele" fem spillere som har vært i eller er i Glimt. Det blir for idiotisk.
 
Dette er en offensiv midtbanespiller? Trenger Glimt virkelig enda flere av denne typen?
I teorien ikke. I praksis har vi vært så skadeplaget at det fort hadde vært praktisk… Sjansen er vel brukbar for at vi stiller med indreløpere både på spissplass og ving mot Brann. (Edit: Så kan man jo si at en bedre løsning på dette hadde vært å skaffe en spiss og/eller høyreving, selvfølgelig 😅)

Men man tipper vel at han er tiltenkt som Grønbæk-arvtaker når han forsvinner. Eller i alle fall en av flere, for vi regner jo med at Grønbæk forsvinner og Saltnes er på nedadgående kurve.
 
I teorien ikke. I praksis har vi vært så skadeplaget at det fort hadde vært praktisk… Sjansen er vel brukbar for at vi stiller med indreløpere både på spissplass og ving mot Brann. (Edit: Så kan man jo si at en bedre løsning på dette hadde vært å skaffe en spiss og/eller høyreving, selvfølgelig 😅)

Men man tipper vel at han er tiltenkt som Grønbæk-arvtaker når han forsvinner. Eller i alle fall en av flere, for vi regner jo med at Grønbæk forsvinner og Saltnes er på nedadgående kurve.
I mangel på "ekte" vinger/vingspisser, bruker dere vel egentlig offensive midtbanspillere her også? Hvor på banen har egentlig Mikkelsen spilt i Glimt? Er ikke også han egentlig offensiv midt?
 
Det langsiktige målet til Glimt har alltid vært at vi skal spille 4-3-3 i nederlandsk stil og at alle i laget til slutt skal hete Sondre. Vi har fanget 3 pokemon med navn Sondre til nå, og alle er fanget på Vestlandet.
nrk-f%C3%B8rstegangstjenesten.gif
 
I mangel på "ekte" vinger/vingspisser, bruker dere vel egentlig offensive midtbanspillere her også? Hvor på banen har egentlig Mikkelsen spilt i Glimt? Er ikke også han egentlig offensiv midt?
Mikkelsen har vært innom både spiss og nå sist ving i Glimt. Ingen av delene har fungert veldig godt, men man har vel ikke hatt veldig mange alternativer. Han har ikke startet noen kamper om indreløper, om jeg husker riktig (kan være jeg har glemt en). Men det har jo blitt sagt at han ble kjøpt mtp enten indreløper eller spiss, så det var vel litt planlagt også. Evjen er jo også indreløper, men ble brukt og fungerte ganske brukbart som spiss mot Ajax, men har jo også vært litt skadet og småskadet.

Grønbæk var vel også en tur oppe på venstrevingen tidligere i år. Og Sjøvold, som vel Glimt hentet som indreløper selv om han selv så på seg selv som sentral midt, var vel sist kamp innom tre ulike posisjoner i løpet av kampen.

Med skade på Høgh, Espejord som ikke er klar ennå, skade på Sørli og Zugelj som muligens ikke rekker tilbake fra EM, så blir det fort noe kreative greier mot Brann også.
 
Med skade på Høgh, Espejord som ikke er klar ennå, skade på Sørli og Zugelj som muligens ikke rekker tilbake fra EM, så blir det fort noe kreative greier mot Brann også.

Kan dere ikke stille med Ida Pinnerød, Joddski og Halvdan Sivertsen på midtbanen? Da hadde det blitt spenning i serien for en gangs skyld, en periode hvertfall.

Eller sikkert ikke. Så mye mange sjanser Brann brenner for tiden hadde det sikkert blitt 1-0 til Glimt.
 
Ingenting annet enn at den jevne middelaldrende Viking-supporter nærmest ønsker offentlig lynsjing av enhver ungdom mellom 16-25 som forlater klubben. Sikkert gode fedre og mødre til egne sønner og døtre på samme alder denne gjengen...
En voksen mann har tatt et valg, et valg han er i sin fulle rett til å ta.

Dette valget gir en del konsekvenser som bla reaksjoner fra nåværende-klubb (som ikke vil gi han spilletid), men selvfølgelig la ham få trene, om han bare kommer seg fra sykdommen sin.
Valget gir også konsekvenser opp mot Viking-tilhengere, som da føler seg forrådt av fyren. Dette må jo Sondre ha autocorrection.cancel når han tok valget.
Hvordan konsekvensene påvirker Sondre vet vi ikke enda, men det er jo en reell fare for at B/G muligens får en litt preget 22 åring opp til glasshuset og Aspmyra som er noe kamprusten.

Poenget er at disse reaksjonene fra klubb og supportere en villet konsekvens fra hans side. Eventuelt noe hverken han, rådgiverne hans eller B/G har klart å se (siden de ikke la inn bud). Men da er det teamet rundt han så nedsnødd at jeg ville vurdert å bytte ut alle sammen.

Synd for Viking, synd for Viking-tilhengerne, synd for Auklend og jeg tror også synd for B/G.
 
Spilleren har tatt et valg som sikkert føltes rett for spilleren. Men da må også Viking ha rett til å gjøre hva som er best for Viking i 2024.
 
Greit å få inn i diskusjonen her at Auklend har vært skadet store deler av sin Vikingkarriere, og at Viking har vist nærmest endeløs tålmodighet med ham. Talentet er utvilsomt, men nettopp pga skader og svært mye sykdom har det ikke slått ut i full blomst. De siste tre årene har vel alle sesongene blitt spådd å være Auklend sesong, men det har ikke skjedd. Selv i år har Auklend hatt flere dårlige kamper enn gode. Han har brukt for lang tid med ballen og har manglet sluttprodukt. Alt for mange balltap fordi han har gjort dårlige valg.

Så har det skjedd noe de siste 4-6 kampene. Auklend har blitt mer effektiv og direkte i spillestilen og har til og med levert noen målpoeng. Så får tiden vise om dette er det store gjennombruddet eller om han kun opplever litt flyt og faller tilbake til gamle synder.

Å miste spilleren Sondre Auklend er ingen stor krise for Viking. Det som opprører supporterne er jo måten det skjer på. Auklend har vel mer eller mindre holdt Viking for narr under det siste årets kontraktsforhandlinger. Han hadde overhodet ikke trengt å få Viking til å strekke seg i kontraktstilbudene han har mottatt det siste året, samtidig som han uttaler at han ønsker å gi tilbake til Viking og at det er her han ønsker å spille. Han har gått hele veien i Viking sitt eget akademi og fått sjanser på bekostning av andre talenter. Viking har hatt store utgifter ifm diverse operasjoner og rehabilitering. Når han da endelig begynner å gi tilbake i form av godt spill, så stikker han av ved første anledning, til og med uten å informere Viking slik at de kan komme med et mottilbud for å beholde ham.

Det er godt mulig klubblojaliteten er død og begravet, men som fotballsupporter nekter jeg å akseptere at det er greit. Selv sloveneren David Brekalo og Hamar-gutten Markus Solbakken signerte nye kontrakter med Viking før de dro til utlandet. De ville at klubben skulle sitte med noe igjen da de dro, som en takk for at de fikk sjansen og har blitt godt ivaretatt. Når en av våre egne akademispillere velger å bevisst ljuge for både klubb og supportere, selv dagen før overgangen er klar, så skaper det selvsagt reaksjoner.

Jeg er ikke så opptatt av at Bodø anerkjenner disse følelsene. De har vel knapt eget akademi eller egne talenter. De har satt seg i en posisjon der de både kan og må hente andre klubbers talenter og slik må de også drifte om de skal nå sine egne mål om suksess i Europa. Bodø må bare passe på å gå frem på en skikkelig måte. Jeg aner ikke hva som har skjedd her og ønsker ikke spekulere. Kan godt hende alt har gått riktig for seg. Jeg mener uansett ikke det er Bodø som skal kritiseres her, men Auklend og hans apparat. Han kunne ganske enkelt holdt kjeft og ikke gitt hele regionen et inntrykk av at dette kom til å ordne seg, selv dagen før. Det er dette som skaper reaksjoner i Stavanger.

Jeg er ganske sikker på at vi hadde sett de samme reaksjonene i Rosenborg dersom Nypan gjorde det samme. Eller i Vålerenga, Brann etc.

Så er det selvsagt grenser for hva Auklend skal måtte gjennomgå selv om han er en illojal løgnhals. At Stavanger setter halen på grisen må han tåle, men han skal selvsagt ikke oppsøkes på privaten eller motta trusler - noe jeg heller ikke har fått med meg at skal ha skjedd. Og skulle det skje får det stå for regningen til den som utfører det, det er neppe de skarpeste knivene i skuffen som holder på slik og man finner dem dessverre i alle supportergrupperinger.

Man får bare håpe Auklend har gått inn i dette med åpne øyne og er klar for å stå i det trykket som kommer fremover. Jeg tror ikke det kommer til å gå over, og den eneste som tjener på denne situasjonen er vel Veton Berisha som fremstår som selveste Mor Teresa i forhold. Rimelig sikker på at Auklend havner på 1. plass på Rabonas nyeste slangeliste, noe han har gjort seg vel fortjent til.

Satser på at saken løser seg ved at Bodø strekker seg for å få Auklend nordover i løpet av kort tid. Det er krevende for en ung spiller å stå i det trykket Auklend står i nå, og videre utvikling i Viking vil han ikke få. Han meldte seg jo syk i det Bodø varslet Viking om kontrakten, så han har garantert visst hva som ville komme.
 
Ingenting annet enn at den jevne middelaldrende Viking-supporter nærmest ønsker offentlig lynsjing av enhver ungdom mellom 16-25 som forlater klubben. Sikkert gode fedre og mødre til egne sønner og døtre på samme alder denne gjengen...
Noen har en smule tungt for det. Det den jevne, middelaldrende (skjønner ikke helt hvor middelaldrende kommer inn i bildet her) Vikingsupporteren ønsker er ærlighet og redelighet. Da kan det jo være greit å sette et eksempel når man får det motsatte. Det burde jo i grunnen alle klubber gjøre, så slipper man dette tullet man har opplevd i denne saken. Vil du bort, så sier du det, så kan klubben du er i bruke ressursene sine på noe annet isteden. Ved å gjøre som denne spilleren så binder du opp ressurser i å prøve å få til en kontrakt, og spiller i så måte MOT den klubben du har kontrakt med.
 
For meg handler det ikke mest om Sondre Auklend, men om klubben Bodø. En klubb som har ignorert alle normale prinsipper hva angår overgangssaker. Bodø kontaktet spiller før 1. juli. Det er svært trolig at Kjetil Knutsen personlig har snakket med spilleren i godt tid før 1. juli, og jeg sier dette med henvisning til Aftenbladet som følger Viking svært tett. Det mest realistiske er at det har vært kontakt allerede tidlig i vår, og Viking har ikke blitt informert. I løpet av denne kontakten har Bodø initiert en prosess som gikk ut på at spilleren skulle holde alle avtaler hemmelige for spillerens klubb. Til klubben og til lokale og nasjonale medier har spilleren hele tiden sagt at Viking er hans førsteprioritet, mens han i realiteten har hatt en avtale klar med Bodø. Følg tidslinje forklart av Aftenbladet. Selv dagen før avtalen ble offentliggjort av Bodø var dette budskapet han gikk ut med både i lokale og nasjonale medier. Og Bodø har stått på sidelinjen og sett på at han har kommunisert på en slik måte. Man kan ikke forvente at en ung spiller skal kunne håndtere mediene på en klok måte, men en presumptivt profesjonell klubb burde kunne bidra i sakens anledning. I stedet har Bodø kastet spilleren under bussen, og gjort seg utilgjengelig for mediene da avtalen ble offentliggjort. Nå er den nysignerte spilleren etterlatt til seg selv. Han er sykemeldt. Bodø har med åpne øyne sett på mens spilleren driter seg ut i nasjonale og lokale medier. De har bidratt til en prosess som setter spilleren i et meget dårlig lys. For så å la spilleren stå der alene mens man selv gjemmer seg for mediene, uten at man vil forsvare den nysignerte spilleren. Det er hva saken handler om, og hva diskusjonen burde handle om her inne: Bodø, en klubb uten moral og som tramper på alle normale overgangsprinsipper. Bodø, en klubb der ingen voksne er hjemme.
 
https://www.tv2.no/sport/veldig-rar-mate-a-behandle-en-ansatt/16817782/

Ser Bakenga er ute og melder rundt denne saken. Klubb-CVen hans vitner vel allerede om en spiller som ikke nødvendigivis har fokusert på de riktige faktorene med egne klubb-valg og her bommer han også kraftig.

Bakenga hevder han ble utsatt for noe lignende som unggutt da han var i kontraktsforhandlinger med Rosenborg.

Forhandlingene tok tid.

– Jeg gikk fra startende toppscorer til benken, før jeg plutselig var inne på laget igjen etter at jeg signerte ny kontrakt.
For eksempel her bommer Bakenga kraftig. Forskjellen er at Viking har gitt Auklend masse rom og tid til forhandlinger, og vist respekt til Auklend med å aktivt avvente div. kontraktsforespørsler på bakgrunn av ønske fra spillere. Både skader og mangel på spilletid har gjort at hele prosessen har drøyet fra Auklend sin side, ikke Viking sin side. Auklend har aldri blitt benket fordi han ikke har signert ny kontrakt.

Auklend har aldri spilt så mye som han har gjort de siste kampene til tross for at kontrakten har vært "up-in-the-air", så forstår ikke helt hva Bakenga vil frem til. Problemet her er jo at Viking ikke har vært harde nok i kontraktsforhandlingene. I en optimal verden hadde Viking gitt et siste kontraktsforslag i vinter og sagt "take it or leave it", og solgt Auklend på det tidpsunktet.
 

Nyeste kunngjøringer

Tråder du følger

Tilbake
Topp