Hva spiser og drikker du i kveld?

Nyeste kunngjøringer

Trekker ned nivået her i dag, med Toro Lasagne - men faktisk synes jeg den er helt ok - dagen derpå* og regn og fotball på skjermen... sommeren kommer visst tilbake til uka, og da har jeg noe sild og greier jeg også...

*utrolig hyggelig kveld gjorde nok dagen i dag litt bedre - dessuten, hjemme rundt midnatt hjelper bra...
 
Trekker ned nivået her i dag, med Toro Lasagne - men faktisk synes jeg den er helt ok - dagen derpå* og regn og fotball på skjermen... sommeren kommer visst tilbake til uka, og da har jeg noe sild og greier jeg også...

*utrolig hyggelig kveld gjorde nok dagen i dag litt bedre - dessuten, hjemme rundt midnatt hjelper bra...

Håper aldri jeg blir så jålete at jeg ikke kan bruke Toro.
 
Håper aldri jeg blir så jålete at jeg ikke kan bruke Toro.
Jeg holder nå en knapp på Hanna "man tager hva man haver" Winsnes

Forøvrig som en gammel mann nå så har jeg fortsatt noen av min mors gamle hjemmelaga kokebøker som hun skrev på 40 og 50tallet og utover og som hun skrev med blekk i starten og mye gikk på tilsett etter ønske og smak til det og det. Hun var fødd i 1914 og var 41 år da jeg ble fødd som attpåklatt :)
 
Thai Biffsalat. Laget på skirt steak, som jeg ikke aner hva egentlig heter på norsk. Kjørte reverse sear.
IMG_9392.jpeg
Ble veldig bra men av en eller annen grunn var chilien langt mindre potent enn den pleier.
 
Jeg holder nå en knapp på Hanna "man tager hva man haver" Winsnes

Forøvrig som en gammel mann nå så har jeg fortsatt noen av min mors gamle hjemmelaga kokebøker som hun skrev på 40 og 50tallet og utover og som hun skrev med blekk i starten og mye gikk på tilsett etter ønske og smak til det og det. Hun var fødd i 1914 og var 41 år da jeg ble fødd som attpåklatt :)
Mye historie i mine mors permer også - en blanding av håndskrevne ting som hun har fått fra slektninger og venninner og en masse utklipp fra Kvinner og Klær, Programbladet og en del annet....
 
Hm - hval til en slags Thai biffsalat hadde nok kanskje vært en muliget...

.. her blir det nok reprise på lasagne i dag, om jeg ikke ombestemmer meg og får sveiva i gang et måltid med sild. Trolig ikke, for der inngår kokt egg, og jeg skal ha tre kokte egg og gaffelbiter til frokost, så det holder nok.

Ellers er det siste hele uke i Oslo før ferien - så føler det haster litt med å få spist av sommerens delikatesser. Fortsatt dårlig samvittighet for at jeg ikke har tilberedt dielam. Ellers er to ting must - stekt makrell og sommerkål. Det kan jo kombineres. Rabarbrasuppe har det også blitt lite av. Men altså - satser på bra opplegg kommende uke, i alle fall om jobben blir litt mindre stressende enn forrige uke.
 
Thai Biffsalat. Laget på skirt steak, som jeg ikke aner hva egentlig heter på norsk. Kjørte reverse sear.Vis vedlegget 15767 Ble veldig bra men av en eller annen grunn var chilien langt mindre potent enn den pleier.
Når jeg spiser Thai bruker jeg de små røde og grønne, de er jammen potente så det holder😅

Nå fikk jeg veldig lyst på og spise Thai mat i kveld. Men jeg kommer å gjøre det enkelt for meg, bestiller og henter på min favorittplass.

chili.jpg
 
Jeg tok med meg sjekkheftet til Meny i går. Så i kveld blir det oppmalt skotsk fengselsku fra Nærbø, jarlsbergost fra Verdal og pariseragurk i fra Rygge, pakket i svampaktig brød sammen med annet garnityr og dijonsennep fra Fornebu samt hamburgerdressing fra Larvik.
- "Et og hold kjeft. Far skal se fotball!"

1719155079197.png

NAM - NAM!
 
En ganske standard salat med litt oppgraderinger i form av fetaost, soltørkede tomater, avokado og marinert kylling. Rømmedressing med hvitløk og pesto. Stappet inn i pitabrød.
 

Nyeste kunngjøringer

Tråder du følger

Tilbake
Topp