Hva spiser og drikker du i kveld?

Nyeste kunngjøringer

Litt av hvert ble det i dag

20240624-170311.jpg
 
I dag blir det endelig Abbas Matjes - røde norske nypoteter, rå løk, rødbeter, kokt egg og rømme. Dette skal etter planen inntas på balkongen i solen sånn litt mellom 18 og 19 en gang. Til dessert blir det trolig jordbær, ettersom jeg har spist kvoten med moreller i Norge i år, skjønt - antar jeg overgår den litt.
 
En kraftig undervurdert hverdagshelt:
Fiskeboller i hvit saus med karri og muskat, kokte poteter og gulrøtter.

Enkelt, billig og supergodt.
Det er veldig godt ! Lager et par ganger i året - fortrinnsvis en tirsdag jeg har hjemmekontor, så jeg har god tid til å få alle tre kasserollene på og smelle sammen måltidet... og kan spise nøyaktig 1600.....

... ettersom jeg bor alene er det perfekt å lage to varianter av en pakke - jeg bruker helst Rørvik i plast - første dag med hvit saus med nyrevet muskat, poteter og gulrot. Andre dag (evt tredje dag) med karri.

Ser mange supplerer med bacon til dette - for meg helt bortkasta - synes bollene smaker bedre alene, uten ovedøvelse av kraftig baconsmak.
 
Er solbrent i alicante og lurte på å lete opp en restaurant spanjolene spiser på. Noen tips til hva som kan være godt mtp mat ? Unorsk sjømat, kanin ?
 
Helt enig! Bare så synd at mine yngre familiemedlemmer, venner og bekjente ikke vil ha det. Så dette koser jeg med i ensom majestet. Får all matjen for meg selv:)
Og til overmål har jeg fått en vegetar inn i familien, så da blir det mye spennende mat i sommer. Men barnebarna vil ha köttbullar og köttfärssås uansett.
 
Sist redigert:
Er solbrent i alicante og lurte på å lete opp en restaurant spanjolene spiser på. Noen tips til hva som kan være godt mtp mat ? Unorsk sjømat, kanin ?
Ja, men selv om det er andalusisk, så finnes vel gazpacho rundt om? Nydelig som forrett. Og så har man jo skinke, for man trenger noe salt i varmen også... trenger ikke så veldig mye mer... kanskje.
 
Matjes, blir det som vanlig spekesild, eller er den smaksatt?
Smaksatt - mye krydder og modnet. Mye bedre enn spekesild. Er en variant av det vi i Norge kaller kryddersild. Og det har ingenting med den nederlanske/nordtyske "matjes" å gjøre - det er en sild helt uten krydder - men mild, jomfrusild.

 

Nyeste kunngjøringer

Tråder du følger

Tilbake
Topp