NBA Offseason 2024

Nyeste kunngjøringer

Klay Thompson til Mavs snakkes det om. 3/50 (siste er PO). Josh Green ut i en eller annen S&T, men ryktes at Charlotte er med i bruduljen.
 
Klay Thompson til Mavs snakkes det om. 3/50 (siste er PO). Josh Green ut i en eller annen S&T, men ryktes at Charlotte er med i bruduljen.
Ser avtalen ikke er i land enda, jobbes med å få Hornets til å sende noen 2.rundepicks til Mavs.

Mulig jeg undervurderer Klay Thompson her, men kan Mavs avslutte kamper med Doncic-Irving-Klay-PJ-Lively defensivt? Ikke helt sikker på det altså.

Offensivt kan det selsvagt bli galskap om Klay fortsatt har skuddet. Skjøt nærmere 44% på catch & shoot 3's i 23/24 og åpner opp gulvet på en helt annen måte for Doncic og Kyrie. De mister seff en lobbtrussel.
 
Ser avtalen ikke er i land enda, jobbes med å få Hornets til å sende noen 2.rundepicks til Mavs.

Mulig jeg undervurderer Klay Thompson her, men kan Mavs avslutte kamper med Doncic-Irving-Klay-PJ-Lively defensivt? Ikke helt sikker på det altså.

Offensivt kan det selsvagt bli galskap om Klay fortsatt har skuddet. Skjøt nærmere 44% på catch & shoot 3's i 23/24 og åpner opp gulvet på en helt annen måte for Doncic og Kyrie. De mister seff en lobbtrussel.
Noen må vel sende noe til Warriors også, vil jeg tro.
 
Den stemningen blant Lakers-fansen mot Pelinka er nær kokepunktet. Det var så vidt Trevor Lane klarte å gjennomføre sendingen i går, det haglet inn frustrerte og sinte meldinger fra fansen. For et mesterstykke av LeBron igjen, nå er det bare å signere max-kontrakt igjen. Han ga Pelinka sjansen til å gjøre noe, nå er det null tvil blant Lakers Nation hvor ansvaret ligger, Pelinka. Ingen ting igjen å hente for Lakers i free agency nå, det er for sent å hente en oppgradering. Det kommer til å bli stygt om Pelinka sier at det er vanskelig å få til signeringer eller trades med den nye CBAen, da kommer det til å gå fra sinne/frustrasjon til direkte hat mot han.

For egen del er jeg helt likegyldig angående Klay. Om han ikke er washed, så er han så redusert defensivt, at det ikke er et problem i det hele tatt at han valgte bort Lakers. Av realistiske alternativ var han omtrent nederst på ønskelisten. Da er det mye verre med det Pelinka har gått glipp av, skulle jeg laget en liste ville den være omtrent slik;

1. Dejounte Murray - ville vært perfekt for Lakers, og prisen for dealen var ikke akkurat skremmende.

2. Derrick Jones Jr - gikk for under full MLE, ville være det Lakers trengte defensivt.

3. Jonas Valanciunas - ikke fordi han er så god, til og med ikke spillbar i visse matchups, men å kunne gått fra terningkast 1 på CWood/Hayes, til terningkast 3 på JV ville vært den enkleste måten for Lakers å forbedre seg mye på.

4. Caruso - mye av det samme som med både punkt 1 og 2.

5. En liten oppgradering på back-up bigs, typ Drummond.

At ikke Pelinka har fått til noe av det er mildt sagt elendig jobbet. Mest sannsynlig er det nå for sent til noe som helst, men man kan jo håpe en mindre deal, for eksempel Kessler. Men Pelinka tenker nok større, og gjerne derfor han har glipp av alle gode mindre oppgraderinger som har vært mulig. Uansett, det er ikke mye igjen der ute som du vil ha. Markkanen selvfølgelig, men det er lite trolig. Tar mye heller en mindre deal med Kessler, enn å gjøre vondt verre med en big trade for Trae eller LaVine. Er det siste noe som kanskje kan skje, så velger jeg heller ingen ting, status quo.

Jeg er også fornøyd med Derrick Jones Jr inn, men fornuftig å gi en snart 35 år gammel James Harden 35 millioner dollar i året? Det er jeg veldig usikker på. De pengene kunne og burde kanskje blitt brukt annerledes. Clippers trenger flere unge og atletiske spillere inn.
Tenkte på lengden, to år, det er fornuftig av Clippers. West er så bra, at man kanskje ikke lengre kan si at Clippers har et vindu, men 1-2 år til med å bygge noe rundt Kawhi er vel det beste de kan gjøre. Etter det vil de ikke ønske å ha noen store kontrakter. Så lenge kontrakten til Harden er kort, så er den god i mine øyne.

For øvrig undervurdert hvor bra Sixers nå ser ut. Så klart bekymringer for om Embiid og PG13 kan holde seg skadefri, men de har et potensial der som ser formidabelt ut, og de klarte å beholde en del rollespillere i tillegg. Legg til at de har en av de beste coachene i ligaen.

Ellers er det alltid absurd å se summene for supermax, tallene på kontrakten til Tatum …
 
Sist redigert:
En æra er over i GSW. Litt trist.

Klay Thompson på ok kontrakt ($16 - $16.5 - $17.5) for Dallas (tjener mindre enn THJ ville gjort denne sesongen!), og tok etter rapportene mindre penger for å gå til Mavs pga han ønsket og vinne.... og at skatten er lavere i Texas.

Samtidig er jeg veldig usikker på om han kommer til å funke i Mavs. Han kommer fra et system der alt handler om balltempo, stor bevegelse, et tonn med screens, uselvisk basketball - gi opp et skudd med god % for et skudd med veldig god %. Nå kommer han til et lag hvor Doncic har ballen nesten hele tiden med iso-ball hvor ham eller Kyrie blir doblet (...) og kickouts til Klay som egentlig ønsker å være involvert offensivt gjennom screens, touche ballen ol. Det er rapportert om at han var litt grinete til tider i GSW, da hjelper det nok ikke å være på perimeteren og venter på pasning fra Kyrie/Doncic 85% av tiden. Han har hatt grønt lys uansett om han er kald eller varm, tåler han at Kidd benker ham om han feks er 0-6 i 4q? Eller at Doncic ikke sentrer til ham og heller tar en tøff fadeaway når KT er noenlunde åpen? Han var heller ikke fornøyd med å komme fra benken i år heller selv om det gjorde GSW bedre.

Han er ikke i nærheten av den forsvarsspilleren han var, og sliter veldig defensivt mot hurtige spillere. Ok mot litt større spillere. Altså ikke i nærheten av den forsvarsspilleren DJJ var denne sesongen. Vil det funke med Doncic, Kyrie, PJ og Lively/Gafford? Kanskje, men Marshall blir nok viktig denne sesongen. Men selv ikke ham har sin styrke mot hurtighet. Det er litt tynt der nå for laget som var NBAs beste forsvarslag siste 1/3 av 23/24, får se om Kidd løser det.

Uansett - Mavs var desperat etter skyttere med PJ, DJJ og Green som ustabile fra 3p og Exum med høy prosent men som kun tar helt åpne skudd. Skuddet forsvant også i playoffs. THJ var ikke spillbar lenger. Om Klay Thompson omfavner den rollen Mavs ønsker at han skal ha, og han tar et lite steg opp i forsvar fra den han var denne sesongen (hjelper med Gafford/Lively bak ham), så kan han bli en suksess. Han skjøt 39% på 9 trepoengere pr kamp, og nærmere 45% på catch and shoot 3s. Fortsetter det kan han definitivt åpne gulvet mer for Doncic og Kyrie, da blir Mavs veeeeldig gode offensivt.

Man betaler jo en forholdsvis liten pris for Thompson og et 2.rundepick (Josh Green) - Green har vist glimt men aldri klart å være stabil nok i sine 4 sesonger i NBA. Det som imidlertid er kjipt er at det sannsynligvis mistet DJJ pga jakten på Klay. Samtidig kan det fucke opp kjemien i laget, som er helt essensielt når en spiller har ballen så mye som Doncic. Det funker ikke om de andre spillerne blir lei og irritert. Å sitte på Thompson til $16.5 og $17.5 som 35-36-åring er ikke krise, jeg tror de får tradet den kontrakten om det skulle skjære seg.

Det Mavs ihvertfall har gjort er å adressere et stort problem - nemlig skytingen. Om dette funker vil de kunne gå fra topp 5 seed til å være topp 2-3. Potensielt nr 1. Om det ikke funker havner de nok i playoffs allikevel, men aldri i livet om de er kandidater for finals igjen. Men Nico Harrison har vist at han kjører på om nødvendig i januar - det er langt fra sikkert at dette er laget i februar, særlig om det ikke går på skinner første halvdel av sesongen.
 
Det som imidlertid er kjipt er at det sannsynligvis mistet DJJ pga jakten på Klay.
Leste at grunnen til at de mistet DJJ er fordi han byttet agent rett før free agency åpnet. 2 uker karantene før han kan signere noe nytt visstnok. Da er de fort 11 dager ut i free agency og alle andre spillere er borte og signert for andre
 
Den dere sinnsyke nye kontrakten til Jayson Tatum må da hemme resten av Celtics-laget noe enormt. Kan de beholde resten av sin startfemmer etter det? Jeg er riktignok ingen ekspert på dette punktet. @Draciger hva tenker du om dette som Celtics fan?

 
Boston har fra neste sesong fem spillere som tjener mer enn 30 mil i året
Samtidig er laget lagt ut på salg
 
Så lenge du er det beste laget, med 5-6 spillere på svært høyt nivå, så er det fornuftig av Boston med alle forlengelsene. Når du er over 2nd apron, så er det eneste du kan gjøre å gjøre nye deals med de spillerne du har, eller selge vekk til et av de få lagene i ligaen som kan ta i mot mer lønnsutgifter, enn hva de sender ut. Uten sammenligning for øvrig, men det er jo derfor Phoenix holder på med å re-signere spillere som Allen og O’Neale, fordi de ikke kan signere noen andre på samme nivå når de likevel er over 2nd apron. Men med Celtics, med det laget de har, så har de i alle fall et vindu på 3-4 sesonger hvor de vil være en av favorittene, da må du satse alt på den gruppen de har. Kort sagt, du kan beholde de spillerne du har, om du bare er villig til å betale luxury-tax og kun nye spillere inn på vet’s minimum. Er jo bare noen få lag det gir mening å være i en slik situasjon, men akkurat for Boston, så er det klart beste alternativ.

Litt artig med Lakers-fansen, nå når det har gått opp fordi at free agency i praksis er ferdig, og det eneste håpet nå er en DeRozan som ikke passer enn i et lag som trenger større spacing. Også litt fornøyelig med de i og rundt Lakers som først nå har oppdaget at det er flere år siden det ble slutt på at du kunne finne en OK center for vet’s minimum. Med andre ord er de like treg i oppfattelsen som mannen de hater, Pelinka. Ser at mange har Lakers som den største taperen i offseason, det kan man mene, men vil ikke akkurat bli overrasket om det blir mye verre. Kan fort hende panikken tar Pelinka, og han sender vekk greie rollespillere for noen som ingen vil ha (Trae eller LaVine), eller for et bra navn, men som er «gammel» og sterkt nedadgående sportslig (BLopez, Capela, eller lignende). Så det beste Lakers nå kan håpe på, er at en dårlig sommer ikke blir en elendig sommer. Det beste nå er nok at ingen ting skjer, eventuelt en liten deal som sender vekk flere spillere enn de får inn.
 
Leste at grunnen til at de mistet DJJ er fordi han byttet agent rett før free agency åpnet. 2 uker karantene før han kan signere noe nytt visstnok. Da er de fort 11 dager ut i free agency og alle andre spillere er borte og signert for andre
Jepp, men tror Mavs hadde ventet på DJJ, som ifølge Nico Harrison var ''priority 1-A and 1-B'' denne offseason, om ikke man gikk all in for Thompson. Når DJJ ikke kunne signere for dem med en gang var det kanskje utelukket å vente da det skapte for stor usikkerhet.
 
Orker ikke lage ny tråd, så spør bare her. Bare slett om det er for off-topic.

Noen som vet hvordan man får sett kvalifiseringsturneringen til basketball i OL? Er det noen norske tilbydere som har rettighetene?
 
Fornuftig av LeBron å ta maks nå, da avsluttet han free agency for denne gang. De beste spillerne tilgjengelig går uansett i løpet av 1-2 dager. Faktisk hjelper LeBron til at Lakers ikke hentet inn en ny spiller som ville gjort laget dårligere, for Pelinka sitter nok med en blanding av frykt og handlingslammelse.

Helt spinnvilt at Lakers ikke klarte å oppgradere fra Hayes/CWood i dette vinduet heller. De fikk til og med penger fra LeBron for å gjøre det, men klarte det likevel ikke. Se på Warriors og Clippers, de har en vanskelig offseason de også, men de har gjort en rekke signeringer og mindre deals for å ta tak i noen åpenbare problemområder. Pelinka har gjort null. Det mest syke med det, er at trolig var Lakers kun et par mindre oppgraderinger i fra å være et topp-5 lag i West, topp-8 lag i ligaen. Dejounte Murray i stedet for DLo, og en OK defensiv big inn og de hadde vært der. Hadde ikke vært favoritt av den grunn, men en utfordrer. Nå? Ikke noe mer en maks play-in, fortsatt helt krystallklare mangler som gjør at de ikke kan komme forbi 3-4 lag i West. Tror det meste av irritasjonen til Lakers-fans ligger i akkurat det, hadde bare Pelinka gjort jobben, ikke noe spesielt eller ekstraordinært, bare gjort jobben OK, så hadde Lakers vært greit klar til neste sesong. Nå er ikke jeg Lakers-fans, men hadde jeg vært det så gir det ingen mening å ha to toppspillere, og ikke være villig til å ha noen plan for å maksimere det. Gjør man ikke det, så gir det større mening å starte fra nytt. Som LeBron-fan og liker AD godt, så hadde jeg selvsagt helst sett at de tre FRDP som Lakers har tilgjengelig hadde blitt brukt ASAP for å oppgradere nå.

Det gode er at man slipper å ha store forventninger slik det er nå. Å komme til sluttspillet må betraktes som en bonus slik status er nå. For øvrig er Scott Brooks og Nate McMillan inn som assistenter til JJ helt greit.
 
Sist redigert:
Den dere sinnsyke nye kontrakten til Jayson Tatum må da hemme resten av Celtics-laget noe enormt. Kan de beholde resten av sin startfemmer etter det? Jeg er riktignok ingen ekspert på dette punktet. @Draciger hva tenker du om dette som Celtics fan?

Tatum kontrakten så man komme lang vei, så Brad har nok jobbet med denne i baktankene.

Per nå har Tillmann, Kornet, Queta resignet i tillegg til starting 5.

Horford sin kontrakt går ut neste år, men han kommer muligens til å legge opp eller signere en vet min. Porzingis er den første utfordringen siden hans kontrakt går ut 25/26. Resten er signert fram til 27/28 minimum.

Det blir nok interessant å se hvordan rosteren ser ut til 25/26 sesongen. Enig i hva Brad velger å gjøre her, man må bare utnytte muligheten man har med denne coren. Jays i deres peak alder med NBAs beste defensive backcourt. Do it.
Å fylle de andre spotsa med habile nok spillere burde ikke være en stor utfordring.
 
Orker ikke lage ny tråd, så spør bare her. Bare slett om det er for off-topic.

Noen som vet hvordan man får sett kvalifiseringsturneringen til basketball i OL? Er det noen norske tilbydere som har rettighetene?
Ser for meg noen random streams her og der. Uten å ha gjort den største researchen, kan ikke se for meg noen norske tilbydere ha de tilgjengelig.
 

Nyeste kunngjøringer

Tråder du følger

Tilbake
Topp