Alt "woke" tullet som "presses" på oss i nyere filmer og serier.

Nyeste kunngjøringer

Hovedproblemet er at begrepet vannes ut.

Det at man har med et homofilt par i en film er ikke woke. Ei heller en mørkhudet person. Men det er mange eksempler på folk på SoMe som mener det i seg sjøl er woke.
Har aldri sett noen plasser på SoMe at noen har tatt så lett på uttrykket. At det er homofile og mørkudete og homofile mørkhudete i en serie eller film, gjør det ikke til woke. Det er settingen ofte som gjør det.

Som du selv har nevnt og som jeg siterte tidligere i tråden.
 
Her er det jo litt todelt. Med så mye film og tv som er laget så er det langt mellom hvor kreative man kan bli. Det andre er at skal man lage en straight ripoff av et konsept, så er det jo litt vel naturlig å bygge videre på det som er alment kjent. Det er veldig forsiktig, men det er jo ikke et "woke"-problem, er mer et bransjeproblem at man ikke tør å satse på noe nytt. Som er et problem uavhengig av hele Wokegreia.
Og det er helt i orden at noen skal la seg inspirere av James Bond. Kunne jo fint lagd en slags seriøs variant av Johnny English eller Austin Powers.

Det som gjør akkurat en sort JB til en "woke" greie (uten å kjenne til den eksakte definisjonen av ordet), er jo nettopp det at det blir så påtatt. Det finnes flust av skuespillere på de britiske øyer som kan være "tro" mot karakteren JB, det er jo ikke uten grunn til at en har funnet alle som har vært tidligere. Når en da i disse tider plutselig skal endre hudfargen til karakteren, vil det bli for åpenbart at det er nettopp hudfargen som gjør det, og da blir det fort et poeng for antiwokerne med sine grunner, wokerne jubler med sine, og jeg reagerer en plass midt imellom med mine. Den tildelte karakteren blir dermed en slags symbolpolitikk, hadde en f.eks gitt rollen til en som Henry Cavill, ville ingen rynka på nesetippen engang. Idris Elba vil definitivt skape reaksjoner.
 
Når en forfatter skriver en eller flere bøker er det et åndsverk. Dels handler det om å respektere forfatteren som har skapt karrakteren. Dels handler det om åndsverk.

Å lage en action-helt agent, som er mørkhudet, er helt uproblematisk. Å lage en som er kvinnelig, er også helt uproblematisk.

Så hvorfor ikke bare skape en karrakter, i steden for å stjele åndsverket til en forfatter og omskrive det?

Tror faktisk at å bruke karrakteren og merkevaren James Bond, uten å bruke karrakteren James Bond slik Flemming skapte ham, er brudd på åndsverksloven. Uten at jeg er en noen ekspert på anglo-saxisk åndverk-rett.

Man starter ikke et boy band og kaller seg "the Beatles", eller maler et maleri av en mann og kaller det "Mona Lisa".

Er ikke såpass respekt for andres åndsverk rimelig selvfølgelig altså? For meg er det helt åpenbart.
In the novels (notably From Russia, with Love), Bond's physical description has generally been consistent: slim build; a three-inch long, thin vertical scar on his right cheek; blue-grey eyes; a "cruel" mouth; short, black hair, a comma of which falls on his forehead.
Physically he is described as 1.83 m (6 ft 0 in) in height and 76 kg (168 lb) in weight.”

Hvilken har passet Ian Fleming's beskrivelse egentlig?
 
Et veldig godt innlegg og det har irritert meg litt når man vil kopiere en historie men gjøre den i mer "moderne drakt"
Vær kreativ og lage noe nytt da! Virker vanskelig da absolutt alt skal være figurer og historier som vi kjenner til fra før
Kreativ tråd dette🤣
 
Et veldig godt innlegg og det har irritert meg litt når man vil kopiere en historie men gjøre den i mer "moderne drakt"
Vær kreativ og lage noe nytt da! Virker vanskelig da absolutt alt skal være figurer og historier som vi kjenner til fra før
Men dette er jo det reelle problemet i Hollywood i dag, men alt drukner i tullediskusjoner om blant annet i «dette er dårlig fordi det er woke».

Det eneste som betyr noe for store studioer i dag er penger, og da trenger de en franchise å knytte filmene sine opp mot. Bare ta feks Netflix og Knives Out-serien. Har Glass Onion noe med Knives Out å gjøre? Nei, filmserien burde ha vært kalt noe med Benoit Blanc, men fordi filmen er mest kjent gjennom Knives Out er det der man velger å legge all PRen.

Fordi filmstudioene minimerer risikoen med prosjektene sine får man «kjedeligere» filmer, fordi alle ønsker den nye Fast & Furious-serien som sin nye store IP.

Ta Netflix igjen, som prøver å gjenskape Zach Snyder sin «Directors cut» bevegelse gjennom Rebel Moon. Noe som er helt uorganisk og bare helt feil.

Når selv A24 velger å legge inn årene for tryggere prosjekt så skjønner man vår ståa ligger.

Men all debatt har helt feil fokus, fordi folk ønsker å klage på «woke» i stedet for å diskutere de reelle problemstillingene som filmstudioene både står ovenfor og skaper selv.
 
Handler ikke woke om å tålerere "alle" mulige avvarter av sex som trans, hen o.l.?
Jeg trodde at begrepet også kunne utvides til å omfavne andre "undertrykte" raser?
Er det feil?
 
At James Bond ikke er beskrevet av Fleming direkte som hvit, betyr ikke at man kan sette alle mulige merkelapper på karakteren.

Grunnen til at Fleming ikke beskrev Bond som hvit er nok den simple grunn at mennesker på den tiden gikk ut i fra at han er hvit.
Det var en enklere tid på den måten.
 
360.000 folk har gitt den i snitt 7/10 så ja. De fleste.
Er den ultrawoke fordi det var med fæle homoer eller mørkhudede?
Haha, man kan tydeligvis ikke stole paa den type polls noe mer. Rings of power er helt forferdelig daarlig. Men jeg tror de fleste fornuftige holdt seg langt unna dette makkverket. Saa den er nok mer skjevfordelt enn normalt.
 
nå har jeg lest ganske mye av denne tråden, vet fortsatt ikke hva woke betyr.

ikke det at jeg prøver og bry meg så mye, men hadde vært greit og vite hva jeg akkurat leste :p
 
Haha, man kan tydeligvis ikke stole paa den type polls noe mer. Rings of power er helt forferdelig daarlig. Men jeg tror de fleste fornuftige holdt seg langt unna dette makkverket. Saa den er nok mer skjevfordelt enn normalt.
Fryktelig god var den ikke. 7/10 er nok mer enn hva jeg ville gitt, men imdb er ganske bra når det bikker en del tusen stemmer. Det er i tilfeller der noe bestemmes er woke/ultrawoke at enere kommer på løpende bånd. Ekstra morsomt er det da å lese anmeldelsene fra de uti der. Har ingenting med filmen eller serien å gjøre, kun det helt forferdelige faktum at en homse eller mørkhudet var med. Helt sjukt.
 
Trur du må definere «woke» for at diskusjonen skal gi meining. Eg er på ingen måte tilhenger av woke, men om eg ser to mannfolk kysse i ein film som handler om to homser så er det ok. Det er dog ikkje noko eg lengter etter midt i ei actionscene eller i ein dokumentarfilm om skilpadde.

Usikker på kva det faktum at eg ser lite film har å sei om meg.
Mye som skjer i filmindustrien nå for tiden.
Star wars skal femeniniseres.
Alle hvite disney figurer erstattes med sorte.
Historier endres med lappen om å tilpasse seg tiden. Store sterke mannlige superhelter er erstattet av unge jenter.
Mye annet og som skjer, men dette er noe.
 
For de av oss som ikke har sett Ronja Røverdatterserien så må du forklare hva "wokepisset" er. Fordi som oftest brukes det bare som en sutring over alt man ikke liker.

Slik som eksempel i tråden her: Man liker ikke homofile, så man tåler ikke å se homofile kysse på skjermen. Eneste unntaket er visst hvis filmen handler om homofile. Da er det lov fordi det er viktig for handlingen.



For øvrig: gjenskaping av historier og forandringer av historier har vært gjort siden tidenes morgen. Handlingene endres, karakterene endres. Det skapes nye varianter av historiene. Dette er helt normalt. På samme måte som ny musikk lages ved å sample gammel musikk.
Mange forfattere har nå sikret sitt verk mot all fremtidig endring i frykt hva som skjedde nylig i UK. Så ja det skjer, men ikke alltid etter ønske fra forfatter.
 

Nyeste kunngjøringer

Tråder du følger

Tilbake
Topp