Tennis: 50 spill på et år

Nyeste kunngjøringer

Vi skal videre til den klassiske grusturneringen i Roma, og der det hurtig grus i Madrid så er det mer tradisjonelle grusforhold her. Og jeg skal gå mot en formspiller som har hatt sine beste uker i karrieren. Struff vant sin første ATP-turnering på hjemmebane i Munich, som nesten 34 år gammel og gjorde det bra i Madrid forrige uke der han nesten slo Alcaraz. Men nå er det andre forhold, det går langt saktere, og det er ingen fordel for den hardtslående tysker. Motstander er argentinske Cachin som er best på grusen og viste tegn på form forrige uke etter en tung sesong til nå i år - faktisk var hans to seiere i Madrid årets første. Til slutt ble Nadal for sterk i en tight fight.

Disse spillerne møttes i fjor i Madrid på grusen, og da sto Struff i 1,68 i odds - nå er oddsen 1,24. Så det er en voldsom reaksjon, og det kommer naturlig nok som følge av at formen har vært så ulik. Men rent kvalitetsmessig er det ikke så mye som skiller, og Struff er ikke kjent for å være stabil og som stor favoritt er det greit å gå mot. Man får hele +4 games her, Struff er først og fremst en god server - som returspiller er han ganske ordinær og jeg tror om han vinner så er det god sjanse for å det blir en jevn match.

Den vågale kan selvsagt krydre litt med en ren argentinsk seier.

Spill 14:

Cachin +4 games - 2,11 Pinnacle
 
Nadal sitt comeback fortsetter lørdag når han møter polske Hurkacz og veldig overraskende så er det lavest odds på Nadal til tross for at han spilte nesten 3 timer i 1.runde uten å imponere veldig. Nadal har vært en skygge av seg selv i comebacket og jeg har i praksis avskrevet hans mulighet til å vinne French Open, det må rett og slett et mirakel til. Verken serve eller bevegelighet er i nærheten av hva det en gang var. Hurkacz er en topp 10 spiller i verden, og selv om grus er hans svakeste underlag så har han allerede vunnet en grusturnering i år og sannsynligvis er han litt undervurdert som spiller på underlaget. Jeg hadde egentlig forventet litt under 1,70 i odds og syns det er utrolig godt betalt å få doblet innsatsen på polsk seier.

Spill 15:

Hurkacz seier - 2,00 Coolbet
 
French Open er her, og allerede i dag slås det i gang. Mitt første spill er i morgen, og jeg skal faktisk ta et oppgjør som jeg var involvert også tidligere også. Mellom japanske Nishioka og Auger Aliassime. Sist gikk jeg på +4,5 games på japaneren, og jeg var veldig uheldig som ikke vant det bettet siden Japaneren tok et sett i den matchen før han tapte 6-1 i andre sett og dermed ødela det fine handikap-spillet. Nå skal jeg heller gå på over antall games, siden game handikap er tricky å spille i 5 sets kamper. Men over linja er på lave 33,5 games og det vil si at om det blir fire sett så er det nesten bankers at den går over. Og det er en liten sjanse også for at det holder med 3 sett (selv om jeg anser den sjansen som lav på grusen, og mellom disse to spillerne). Nishioka trakk seg forrige uke pga sykdom, men jeg tar ikke hardt på spillere som trekker seg uka før en Grand Slam, så forventer at han er frisk og klar her.

Jeg syns japaneren er litt undervurdert på grus, og mot en ganske så ustabil spiller som Felix Auger Aliassime (FAA) kan han muligens skrelle. FAA har alltid blitt veldig høyt ansett av oddsmarkedet og han har ikke levd opp til forventningene. Slo til med en veldig overraskende finale i Masters turneringen i Madrid, men han hadde utrolig flaks der han vant både kvart og semifinale på walkover. Jeg liker over å gå over antall games i kamper der en stor favoritt er ustabil, det er ikke lett å holde på konsentrasjon og nivået over disse lange kampene.

Spill 16:

Nishioka - Auger Aliassime over 33,5 games - 1,95 Pinnacle
 
Det har vært nær umulig å spille på French Open den første uka pga regn, regn og enda mer regn. Så da begynner det mentale å spille så mye inn, og all momentum kan forsvinne i en regnskur - og det er litt vanskelig å vite hvem som takler de mange pausene best. Så jeg har holdt meg unna spill stort sett, og i hvert fall anbefale spill til andre. Men nå har været endret seg, og det ser ut som vi i det minste får en fin andre uke av denne grand slamen.

Og jeg skal gå på dansk dynamitt, Holger Rune har hatt en middelmådig sesong og oddsmarkedet har glemt hvor god Rune faktisk er. Og han er en av de spillerne som har stått ut den første uka selv om han mistet konsentrasjonen to sett opp mot Cobolli, hatt få problemer ellers og har den riktige innstillingen. Det er også litt grunn til at jeg ikke tar for tungt på resultatene i år, dette er en grand slam og da viser Rune bedre innstilling enn når det er vanlig hverdag på jobb. Her møter han tyske Zverev som har hatt en litt varierende sesong. Men fant grusformen i Roma, der han gikk hele veien uten å møte noen av de store kanonene. Nå skal han møte den tøffeste oppgaven siden han tapte for Tsitsipas i Monte Carlo og jeg syns han blir alt for stor favoritt. Jeg forstår at han bør være favoritt som høyere ranket, og bedre resultater i det siste - men blir dette tett og jevnt så tror jeg Rune er sterkere mentalt.

Jeg går derfor for ren seier, Rune kan gå sur og går det ikke veien så ser jeg ikke bort fra at han taper ganske klart - så jeg ser ikke helt poenget å begynne med handikap, så dette kan bli en artig høyoddser og jeg er ganske trygg på at dansken vinner oftere enn 1 av 3 ganger.

Spill 17:

Rune seier - 3,10 Pinnacle
 
Det ble en skuffende French open, både sett til resultat og hvor få spill jeg fikk tatt. Det siste handlet om regnværet som gjorde at egentlig hele første uken forsvant. Det blir veldig bingo når det blir så mange regnavbrudd og det blir mer en mental prøvelse enn til å handle om tennis. Tror spesielt spillet på over i Nishioka-kampen ble påvirket av det, han gikk i det minste skikkelig sur.

Rune var nær med å ta det til en fin odds, så der hadde man et fint verdispill. Så skulle jeg kanskje valgt en mer konservativ variant, Rune så rett og slett ut til å ikke holde helt inn fysisk i 5 sett etter å ha tapt fjerde sett i tiebreak. For French Open så var de tre spill, å spille mot Nadal var et herlig verdispill jeg setter i år - Hurkacz var fullstendig overlegen. Cachin endte med pengene tilbake, så det har vært litt slik at man har hatt litt marginer i mot når man har valgt høyere odds kontra å være sikker. De gangene jeg har gått på sikkerhet har jeg kunne vunnet til langt høyere odds med en tøffere linje, og de gangene jeg har valgt litt tøffere linje så har det vippet akkurat feil vei. Over tid så vil slikt dog jevne seg ut.

Jeg har ikke valgt å ta noen spill før Wimbledon, både for at det har vært ustabilt vær og for at det er litt vanskelig å vite status på gress - sesongen er så kort og det er ikke alltid lett å vite motivasjon. Men forhåpentligvis kan det bli noen spill de neste to ukene, jeg har allerede sett meg ut et par spill her i første runde som vil bli lagt ut i løpet av kvelden.

Regnskap 2024:

Spill: 17

Innsats: 170

Gevinst: 196,8

TBP: 115,8
 
Wimbledon starter i morgen, og det er et av sommerens høydepunkt. Og selv om gress-tennis har blitt mindre relevant som årene har gått så er det fortsatt noe spesielt med turneringen, og en velkommen variasjon fra grus og hc. Forholdene er blitt treigere, så det er ikke lengre serve og volley-spill som er det eneste som funker. Men fortsatt er en god serve et viktig grunnlag for å gjøre det bra.

Jeg har to spill på mandag:

Nicolas Jarry har hatt varierende sesong med høye topper og et par nedturer. Høydepunktet var å nå finalen i Roma, en master 1000 turnering. Nedturen kom et par uker senere da røyk ut i 1.runde av french open og ble løpt ned av en ballgutt. Han har ikke spilt på gress før årets turnering, litt uklart rundt årsak. Jeg tror det at han ikke har spilt siden French Open gjør at oddsen blir høyere enn den normalt sett har vært her, og at Shapovalov er en av de mest overvurderte spillerne av oddsmarkedet.

Som jeg har skrevet tidligere så lever han på gamle meritter og han har rett og slett ikke de riktige holdningene til å utnytte sitt talent og har nå falt ut av topp 100 i verden. Og likevel er han altså favoritt mot et topp 20 spiller i verden. Gress-sesongen har ikke vist noe særlig spor til bedring, tapte som klar favoritt mot Vukic, og vant en tett kamp mot Martineau før Berrettini ble for sterk. Normalt sett vil jeg mene Jarry er knapp favoritt, men det at han ikke har spilt oppkjøring er litt bekymringsfullt. Men man får altså nesten 2,50 her, og da må jeg bare prøve.

Spill 18:

Jarry seier - 2,48 Pinnacle

Broady er et engelsk hjemmehåp som etter et veldig bra fjorår har fått årets sesong ødelagt av skader. Først så var det skadet ankel, og når han var på vei tilbake så klarte han å få hjernerystelse av å pakke ut av bilen sin. Var tilbake forrige uke i Eastbourne, og var da rusten. Så det er opplagt spørsmål rundt formen hans, men en uke kan gjøre stor forskjell når man kommer tilbake fra en sånn smell. Broady er en kompetent gress-spiller og vil normalt sett være en grei favoritt mot Botic van de Zandschulp ute av from. Mange vil huske Broady sin seier mot Casper Ruud her i fjor. Dette er årets viktigste turnering for han, så motivasjonen skal det ikke stå på. Nederlenderen van de Zandschulp har hatt en forferdelig sesong, og virker egentlig ganske uinteressert. Er på vei ut av topp 100 og har gått i 1 eller 2.runde av alle turneringer han har spilt på ATP-nivå i år - og det ble rett ut av hjemmeturneringen på gress tidligere i juni. Så jeg er villig til å gamble på at Broady er i god nok form til å vinne her, strengt tatt skal det ikke så mye til.

Spill 19:

Broady seier - 2,40
 

Nyeste kunngjøringer

Tråder du følger

Tilbake
Topp