Chelsea FCs klubbtråd

OK, men når rapportene fra de som følger klubben tettest er entydige på at høyde (jeg bruker det som kortform for styrke i luftrommet) prioriteres, og det er konsistent med kjøpene vi ser, kommer jeg til å forholde meg til det selv om enkelte på Diskutopia syns det er vanskelig å se.

Man må gjerne lage historier om at spiller A, B og C ikke vil få spille, men det vil de. Og det mest sentrale er hvilke kamper de vil spille. Det er lag som er mer duellsterke enn andre og jeg gir lav odds for at Tosin dukker opp i de.

Hvis denne diskusjonen skulle blitt interessant måtte vi gått et hakk dypere og sett på spørsmålene vår dødball-trener må se på. Hvem markerer Van Dijk & co på defensiv dødball?

Arsenal, City og Liverpool har alle X spillere som dominerer i luftrommet. Har vi kvalitet og kvantitet til å matche det eller vil de alltid ha 1-2 spillere som i praksis konkurrer mot Cuca og følgelig stor risiko for mål i mot?

Svaret på det spørsmålet forrige sesong var "ja" og det som skjer nå er at trener får muligheter i troppen til å unngå det.

Tosin vil gjøre en forskjell.

Når spiller A, B og C blir vurdert så vil jeg tro at det ikke er høyden som blir trukket frem som grunner til at A og B bør inn og ikke spiller C. Jeg synes at Gallagher, Caicedo og Enzo er bedre spillere enn Sander Berge, selv om nordmannen er høyere.
Totalpakken hos de tre Chelsea-spillerne er større enn totalpakken til Berge. Og 95% av det fotballspillere trenger sitter i beina, kjernemuskulaturen, lungene og hjernen. Maradona og Cannavaro (og Dennis Wise og Gianfranco Zola for å ta Chelsea-kandidater) ville ikke nødvendigvis vært langt bedre spillere hvis de var 195 cm høye (i motsetning til i sporter som volleyball, amerikansk fotball og basketball, hvor de 20-25 centimeterne ville vært en gedigen fordel).
Jeg vil ikke si at de nødvendigvis ville vært mye dårligere heller. De ville vært annerledes, men det som gjør at såpass mange spillere historisk sett har vært "lave" er at høyde ikke er så avgjørende, og loven om gjennomsnitt tilsier at det vil være en god del fotballstjerner på rundt 170cm, rett og slett fordi det på verdensbasis er endel menn som er rundt 170cm høye (langt flere enn det er menn som er 195cm).

Det å dominere i luftrommet er jo selvfølgelig viktig for lag, og et stort pluss. Akkurat som det å ha spillere som forserer ledd med ball i beina er viktig for lag, og et stort pluss. Akkurat som det å ha spillere som forserer ledd gode pasninger er viktig for lag, og et stort pluss. Akkurat som det å ha spillere som er trygge og solide ballsentraler er viktig for lag, og et stort pluss. Akkurat som det å ha spillere som er dyktige til å takle, som stopper angrep og lager få frispark er viktig for lag, og et stort pluss. Akkurat som det å ha spillere som er gode på å komme til å komme til skuddposisjoner er viktig for lag, og et stort pluss. Akkurat som det å ha spillere som er god på å forvalte sjanser er viktig for lag, og et stort pluss. Akkurat som det å ha spillere som arbeider og løper mye og riktig er viktig for lag, og et stort pluss.

Men du ser på helheten. Hvis du er Klopp sommeren 2022 så kjøper du ikke Allan Saint-Maximin for å erstatte Mohamed Salah bare fordi ASM er bedre på å forsere ledd med ball i beina.
Og er du Thomas Tuchel sommeren 2021 så kjøper du ikke Ethan Pinnock for å erstatte Thiago Silva bare fordi Pinnock er høyere (og bedre i luften) enn T Silva.

Det blir for simpelt fokus.

Tosin (og en Badiashile tilbake fra skade) kommer selvfølgelig til å gjøre en forskjell på duellstyrken til Chelsea neste sesong. Det betyr ikke at de er bedre enn det Chelsea fikk ut av Thiago Silva og Christensen våren 2021, selv om luftstyrke ikke er/var deres største forser.
 
Disclaimer: Nå har jeg vært litt kritisk til Cuca mht at han er en svakhet i luftrommet (og det er han), men in fairness har han vært veldig god til alt annet. Han har vist nok til at han bør starte sesongen som vårt førstevalg på venstreback og kanskje er en svak plass blitt sterk gjennom Cucas fremgang.

Cucurella er en god spiller. Cucurella har hele tiden vært en god spiller. Han er ikke verdt £60 mill som Chelsea kjøpte ham for. Han er/var verdt mer enn de £15 mill som Brighton kjøpte ham for.

Cucurella har ikke plutselig blitt mye bedre som fotballspiller de siste 50 dagene og hatt en enorm utvikling helt uventet i en alder av 25. Han var meget god i Getafe, og meget god i Brighton. Det er et kaotisk Chelsea som har vært unntaket her.

Han er langt ifra perfekt, og det finnes en del venstrebacker som er bedre. Nyanser.
 
Tenk hvis de isteden hadde hatt samme svakhet på venstrebacken, men uten den balanserende styrken på midtbanen og spissplass. Tenk hvis de på toppen av det hadde vinger som ikke jobbet hjemover og en høyreback som er like luftsterk som venstrebacken...

Jeg tror (og håper) Spania vinner EM og de vil bidra til statistikken som sier at 100 % av gode lag har en fornuftig balanse mellom fysikk og teknikk. Det nærmeste et unntak er dette Barca-laget, men selv de hadde en Bosquets på 1,90. Og når man har tidenes beste spiller på laget, i sin prime, gjelder andre "regler" enn for lag som ikke har det.

Tenk hvis de istedenfor hadde hatt en midtbane bestående av fire karer som var 180cm, 180cm, 178cm og 176cm. Et spisspar bestående av to karer på ca 170cm. Venstreback som er veldig svak i luften og kun 172cm høy. Høyreback som er kun bittelitt bedre i luftrommet og 175cm på strømpelesten. Og at dette skulle blitt demmet opp av en stopperduo som er 186cm og en 34 år gammel dverg på 182cm som har rotet rundt i portugisisk liga de siste drøye to årene etter at han "pensjonerte" seg fra profesjonell fotball.

Ville jo ha tapt samtlige kamper 5-0 og blitt eid på dødballer. Enzo Fernández hadde i hvert fall falt igjennom i en slik gruppe, hvor det ikke er noen store tankere av noen spillere som kunne dekke opp for hans svakheter.
 
Så narrativet til @Orakelet om manglende høyde stemmer iallfall ikke.
Du skal få lov til å tro det og i mellomtiden jobber Chelsea med å løse problemet.

Snitthøyde er en fullstendig meningsløs statistikk. Det handler om hvorvidt vi har fem mann til å stanse de fem største karene som motstander stiller opp på offensiv og defensiv dødball. Det har vi ikke hatt. Det kommer vi til å få. Og det vil komme en The Athletic artikkel på et tidspunkt som vil forklare for de som har sovet de siste to sesongene.
 
Du skal få lov til å tro det og i mellomtiden jobber Chelsea med å løse problemet.

Snitthøyde er en fullstendig meningsløs statistikk. Det handler om hvorvidt vi har fem mann til å stanse de fem største karene som motstander stiller opp på offensiv og defensiv dødball. Det har vi ikke hatt. Det kommer vi til å få. Og det vil komme en The Athletic artikkel på et tidspunkt som vil forklare for de som har sovet de siste to sesongene.
Kellyman var utelukkende et PSR-kjøp. Jeg er villig til å vedde penger på at denne fyren ikke kommer til å få veldig mange spillerminutter i PL denne sesongen. Tosin kan få flere, men det kommer veldig an på skadefrekvensen til resten av stopperne.

Det er jo du som maser om høyde. Og argumenterer på en måte som får det til å virke som at høyde og fysikk er overordnet andre egenskaper. Noe som er helt på villspor. Som nevnt er ikke Rodri verdens beste midtbanespiller fordi han er høy og sterk. Og en spiller som Enzo er nærmere Rodri som type og i kvalitet enn f.eks Onana.
 
Det blir for simpelt fokus.
Ja, derfor er det ingen som har et ensidig fokus på høyde. Det er en stråmann som ikke tjener annen hensikt enn å polarisere debatten og gjøre det til en parodi.

Samtidig er det en realitet at vi nettopp solgte Maatsen og erstattet han med en venstreback som mest sannsynlig er dårligere pt., men til forskjell fra Maatsen vil han ikke være en svakhet i luftrommet. Han kan bli en styrke.

Slike valg tar klubben nå fordi vi er tungt investert i noen relativt lave spillere (alle vet hvem jeg sikter til). Vi kommer ikke til å bytte ut de. Vi kommer heller ikke til å bytte ut høyrebackene våre. Derfor ser vi at det skjer ting på venstreback og snart spissplass.
 
1000017345.jpg


...og Enzo spiller finale i Copa America.
 
Samtidig er det en realitet at vi nettopp solgte Maatsen og erstattet han med en venstreback som mest sannsynlig er dårligere pt., men til forskjell fra Maatsen vil han ikke være en svakhet i luftrommet. Han kan bli en styrke.
4 av 63 registrerte kamper er som venstreback.......

 
Kellyman var utelukkende et PSR-kjøp. Jeg er villig til å vedde penger på at denne fyren ikke kommer til å få veldig mange spillerminutter i PL denne sesongen
Hvor mye?

Du har rett i at Villas PSR-utfordringer var grunnen til at vi fikk han billig, men hva det har med spilletiden hans å gjøre forstår jeg ikke.
 
Hvor mye?

Du har rett i at Villas PSR-utfordringer var grunnen til at vi fikk han billig, men hva det har med spilletiden hans å gjøre forstår jeg ikke.
Jeg er som sagt villig til å vedde en del på at spilletiden blir begrenset, særlig i PL. At han blir valgt fremfor Nkunku og Jackson på topp anser jeg som temmelig lite sannsynlig.
Du har rett i at Villas PSR-utfordringer var grunnen til at vi fikk han billig
Jepp, han var veldig billig. Både han og Maatsen ble nok dyrere enn de skulle vært takket være PSR-utfordringer. Selv en god del av dine medfans er enig i dette.
 
Redigert:

Snitthøyde er en fullstendig meningsløs statistikk. Det handler om hvorvidt vi har spillere som kan stanse eller vinne mot de sterkeste spillerne* som motstander stiller opp på offensiv og defensiv dødball. Og om vi har planene og verktøyene som trengs for å sette oss i best mulig posisjon for å oppnå dette.

*Les: Dyktigste i faste situasjoner, ikke synonym til benkpress

Amen.

Dette er veldig undervurdert i fotballverden den dag idag. Og det som Nicolas Jover har gjort med Arsenal er imponerende.

Idealet bør ikke være å ha høy snitthøyde slik som Nottingham Forest, men heller å se til lag som Manchester City og Arsenal, som er helt gjennomsnittlige på høyde, men som har brukt store midler på analyse, treningsregimer, dødballtrenere og innarbeidede bevegelsesmønstre som kan benyttes igjen og igjen, kombinert med noen av de beste, smarteste, mest tekniske og sterkeste atletene i sporten (spillere som Nottingham Forest og Everton ikke har like store muligheter til å anskaffe seg eller beholde).
 
Amen.

Dette er veldig undervurdert i fotballverden den dag idag. Og det som Nicolas Jover har gjort med Arsenal er imponerende.

Idealet bør ikke være å ha høy snitthøyde slik som Nottingham Forest, men heller å se til lag som Manchester City og Arsenal, som er helt gjennomsnittlige på høyde, men som har brukt store midler på analyse, treningsregimer, dødballtrenere og innarbeidede bevegelsesmønstre som kan benyttes igjen og igjen, kombinert med noen av de beste, smarteste, mest tekniske og sterkeste atletene i sporten (spillere som Nottingham Forest og Everton ikke har like store muligheter til å anskaffe seg eller beholde).
Amen.

Jeg ser Chelseas satsning på dødballer som nettopp det; kopi av det City og Arsenal har lykkes med og så vil vi helt sikkert prøve å dra det enda et skritt videre på sikt, men vi må ta et skritt om gangen.

Vi får ikke kjøpt en ferdig Van Dijk, Rodri eller Haaland, så dette vil ta noe tid, men en satsning og bevisstgjøring har skjedd og det vil gi resultater på noe sikt.

Olise var forøvrig også en del av disse planene så det handler ikke bare om høyde. Man må også ha de beste føttene til å slå dødballene.
 
Hva skal man diskutere da? Du må nesten slutte og agere forumpoliti og bestemme hva folk skal diskutere når du nesten ikke bidrar i debatten selv.
Man kan jo spørre seg hvorfor dere gidder å diskutere i månedsvis med noen som er like bipolar som Kanye West i meningene sine.

What's the fucking point? Man må tross alt ikke diskutere for å diskutere.
 
Man kan jo spørre seg hvorfor dere gidder å diskutere i månedsvis med noen som er like bipolar som Kanye West i meningene sine.

What's the fucking point? Man må tross alt ikke diskutere for å diskutere.
Synes Kanye Westen du nevner ofte har en del gode poenger jeg.
 

Nyeste kunngjøringer

Tråder du følger

Mest likte innlegg

Tilbake
Topp