Hva skjer i Israel?

Erdogan med luft som vanlig:

For å se dette innholdet trenger vi ditt samtykke til å angi tredjeparts informasjonskapsler.
For mer detaljert informasjon, se vår informasjonskapsel-side.
 
Jeg tviler ikke på at Hamas kan lyge så det renner av dem, men jeg er sikker på at Mads Gilbert ikke lyger. Jeg mener at han er en ærlig og redelig person, men en politisk idiot som altfor lett tror på det propagandister forteller ham.

Da denne parkeringsplassen på dette sykehuset ble bombet, var ikke Mads Gilbert i Gaza, han var i Kairo og hadde ingen mulighet til å vite hva som virkelig hadde skjedd. Da trodde han blindt på det han ble fortalt, men han løy ikke bevisst, han trodde jo selv på det han fortalte.
Gilbert står vel politisk på omtrent samme sted som Steigan.
Ville derfor tatt uttalelsene hans med en enorm klype salt.
 
De er idioter. Men er like sivile som alle Palestinerne som ønsker jødene utryddet. Det er mange av dem.
Hvis det er palestinere som ønsker å utrydde jødene, så er disse palestinerne fortsatt sivile så lenge de ikke har våpen og ikke selv gjør noe for å drepe jøder.

Ønsker i seg selv gjør ingen til stridende eller lovbrytere.

Jødiske bosettere i de palestinske områdene er også sivile så lenge de ikke har våpen. Om de også er sivile når de bevæpner seg, er et helt annet spørsmål
 
Gilbert står vel politisk på omtrent samme sted som Steigan.
Ville derfor tatt uttalelsene hans med en enorm klype salt.
Jeg tar Gilberts uttalelser med en stor klype salt, men jeg tviler ikke på hans ærlighet og redelighet og jeg setter ham i en helt annen klasse enn Steigan
 
Jødiske bosettere i de palestinske områdene er også sivile så lenge de ikke har våpen.

Jødiske bosettere er væpnet til tennene. En del av dem er totalt hjernevasket. Dette er en sterkt voksende gruppering som står milevis unna de moderate menneskene i Israel som faktisk ønsker et helt annet og fredeligere midtøsten enn Netanyahu.

Israel har fått klare beskjeder fra verdenssamfunnet av bosettingspolitikk strider med folkeretten.

Det som binder USA enda tettere til Israel er jo at ikke rent få av disse bosetterne er amerikanske jøder som har gått på jødiske skoler og fått en vranglære om at det nærmest ikke er andre folkegrupper til stede.


Det finnes ingen vei utenom en tostatsløsning om Israel skal eksistere. Det vil aldri bli fred slik Israel gjør det. Derfor kan man ikke annet å forvente at det vil bli flere kriger, men det gir Netanyahu f i for han handler dette mye om å ikke havne i fengsel.
 
Du syns Irak, Iran, Syria og Lebanon er strålende eksempler på hvordan et flott land skal være? Halshugging av homofile, æresdrap, terror, undertrykking av kvinner osv. Hvis ikke slike ting beskriver et shithole, så vet ikke jeg.
Vel, du skryter av hvor vakker Israel er, en rasistisk okkupantstat, etablert ved hjelp av massiv terror som voldtekter, gruppevoldtekter også av gravide - som de zionistiske overgriperne drepte etterpå. Fordrivelse av de fastboende ved vilkårlige drap, ved en rekke offentlige henrettelser - gjort i den hensikt - å fordrive de fastboende. Fordrivelse ved hjelp av flere ti-talls massakrer - alt gjort etter ordre og - FOR å fordrive de fastboende, se Benny Morris fortelle om dette i (en google-oversettelse av) et intervju med den israelske journalisten Ari Shavit i 2004 og se listen over den zionistiske terrororganisasjonen Irguns terror her. En rasistisk okkupantstat som kaller opp sine gater, plasser og sågar skoler - etter tidligere terrorister.
En okkupantstat som lever på landet og ressursene til dem de nettopp stjeler landet og deres ressurser fra og som slik, stjeler de okkupertes nærings&livsgrunnlag - for å bemektige seg selv. Herunder stjeler vannet deres, vannet som er grunnlaget for livet og desto mer i et område som Palestina. En okkupantstat som har sluppet tusen ett tonns bomber i tettbefolkede Gaza, bomber som lager dype krater med en diameter på 12 meter og som sprer fragmenter som kan være dødelige i en omkrets på drøy 350 meter; det er 700 meters drepende avstand for hver eneste slik bombe - i tettbebygde Gaza! Og enda verre; hundrevis av disse ble spredte på Nord-Gaza i løpet av den første måneden - et område 50% MINDRE - enn Indre Oslo, jf Nord-Gazas areal, inkludert Gaza by er knapt 100 km2 og Indre Oslo er på knapt 150 km2. En rasistisk okkupantstat som med hundrevis og tusen slike ett tonns bomber i tettbebygde Gaza, bomber som er fire ganger større enn de største bombene USA brukte mot ISIS i Irak og Syria - har klart å sprenge i filler 15000 palestinske unger og 10 000 av disse mødre. Og det aller verste er, at i skyggen av denne israelske massakren av palestinske unger og av det palestinske folket, så har terrorstaten lagt beslag på 10 ganger mer palestinsk land på Vestbredden - for formelig å d-e-m-o-n-s-t-r-e-r-e for omverden - at det palestinske folket har ikke livets rett - verken på Gaza eller på Vestbredden!

Jeg har diskutert med folk på nettet om Midtøsten i 25 år og noen av de har vært FN-soldater i Libanon og noen tidligere FN-soldater, har jeg hatt som arbeidskolleger. Felles for disse har vært - at de alle var svært positive til Israel og israelere, da dro til Libanon og de var også svært skeptiske til og heller negativt innstilte til libanesere, muslimer og arabere. Også felles for disse var at de kom tilbake med nesten et stikk motsatt inntrykk av folket i Libanon og Israel -enn da de ankom. Og, jeg hørte ikke om en som ikke skrøt av hvor vakkert Libanon er og særlig noen fjellområder, Bekaadalen? Flere hadde giftet seg med libanesiske kvinner og bodde i Libanon og visste endel om politiske forhold og fortalte at Libanon hadde skapt et veldig representativt styringsorgan, der de minste folkegruppene i landet - fikk prosentvis flere representanter - enn de større folkegruppene - i forhold til hvor mange de representerte. Jeg tror ikke en eneste av de tidligere FN-soldatene i Libanon, ville karakterisert Libanon som et shithole country.
Jeg har hatt arbeidskolleger fra Irak som har skrytt sånn av landets vakre og varierte natur - fra helt sør til lengst i nord - der de står på ski osv osv osv...
 
Sist redigert:

"Hizbollah uttale først at angrepet var hevn for israelske angrep mot byer i Sør-Libanon. Nå har de trukket disse uttalelsene."

I stad stod det at Hizbollah hadde bekreftet. Derfor jeg antok det var Hizbollah. Men det kan vel ikke være så mange andre...


IDF skriver på X, at ifølge deres etterretning, står Hizbollah bak rakettangrepet.
Den videoen som IDF la ut etter eksplosjonen utenfor Al Ahli Arab i Gaza den 17. oktober i 2023, viste ikke det som IDF viste, avslørt av al Jazeeras journalister. Ikke slik at de, al Jazeeras journalister kunne konkludere med at det som eksploderte var israelsk - men at IDFs video og påstander var feile, både når det gjaldt hvilket missil som hadde eksplodert utenfor Al Ahli Arab-sykehuset og hvor dette ble skutt opp fra.

IDF burde latt noen uavhengige få tilgang til fragmentene fra det som eksploderte og slik - få fjernet enhver tvil hvorvidt det som eksploderte kom fra Israel selv; jf at Israel har selv skutt og massakrert en masse mennesker, ved det de har hevdet etter de ble avslørte i dette - var feilskytinger.
 
Sist redigert:
Libanon sin regjering har fordømt angrepet.
Golanhøyden er okkupert land der Israel egentlig ikke har noen rettigheter.

Ofrene er i følge noen her drusere som ikke har israelsk pass.

Likevel så skjærer dette angrepet i hjertet på Netanyahu.


Kan ikke heller Netanyahu innrømme at dette gir han påskuddet til å gjøre det han liker best nemlig å bombe folk tilbake til steinalderen.


Dette er ikke mye å hisse til krig for. Men selvsagt ønsker man krig så finner man denne tynne grunnen til å sette i gang.
 
Israelerne vil normalisere voldtekt og tortur:

For å se dette innholdet trenger vi ditt samtykke til å angi tredjeparts informasjonskapsler.
For mer detaljert informasjon, se vår informasjonskapsel-side.
 
Gilbert står vel politisk på omtrent samme sted som Steigan.
Ville derfor tatt uttalelsene hans med en enorm klype salt.

Gilbert er en real person som har hjulpet mange i Norge og i utlandet. At du eller andre blant "Israel-vennene" er uenig med han politisk er selvsagt ikke relevant.
 
Israelerne vil normalisere voldtekt og tortur:

For å se dette innholdet trenger vi ditt samtykke til å angi tredjeparts informasjonskapsler.
For mer detaljert informasjon, se vår informasjonskapsel-side.
Før den sedvanlige kritikken om Twitter-lenkene til Knaxern kommer, så kan det nevnes at dette er dagens store sak i Israel, og at det hele kan føles på Jerusalem Post eller her på Times of Israel: https://www.timesofisrael.com/liveblog-july-29-2024/

Israelsk militærpoliti ankom Sde Timan for å ta inn åtte reservister til avhør etter at en palestinsk fange ble utsatt for så omfattende voldtekt at han havnet på sykehus med store skader. Soldater har motsatt seg arrest og fått støtte av høyreekstreme parlamentsmedlemmer og sentrale ministre som finansministeren og politiministeren. En mobb som inkluderer MKer har stormet leiren. Knesset har hasteinnkalt til et møte for å diskutere situasjonen der det blant annet drøftes hvorvidt det er greit å voldta fanger. Flere har gitt uttrykk for at det er greit.

Både IDF og Netanyahu har fordømt stormingen, og etterforskningen fortsetter, men det viser jo hvilken enorm fare de høyreekstreme utgjør ikke bare for palestinerne, men for Israel selv. Tenk at man er så langt ute at man er villige til å storme en militærleir for å forsvare voldtekt av fanger.

Sde Teiman har etter hvert blitt ganske beryktet, og er en slags israelsk Abu Ghraib for fanger fra Gazastripen. Det har vært en rekke rapporter om tortur, voldtekter og dødsfall i fangenskap under denne krigen.
 
Gilbert er en real person som har hjulpet mange i Norge og i utlandet. At du eller andre blant "Israel-vennene" er uenig med han politisk er selvsagt ikke relevant.
Hvis han uttaler seg politisk, så er det selvfølgelig relevant.

Hvis han bare vil hjelpe så er det flott - men da kan han jo holde kjeft om raddisgreiene sine også
 
Hvis han uttaler seg politisk, så er det selvfølgelig relevant.

Hvis han bare vil hjelpe så er det flott - men da kan han jo holde kjeft om raddisgreiene sine også

No er eg sterkt ueinig med Gilbert politisk, men mannen har like mykje ytringsfridom som vi alle andre.
 
No er eg sterkt ueinig med Gilbert politisk, men mannen har like mykje ytringsfridom som vi alle andre.
Det er korrekt, men da må han forvente å få motstand og da er det også relevant her inne.
At han villig deler Hamas propaganda også - sier vel nok om hans ståsted.
 
No er eg sterkt ueinig med Gilbert politisk, men mannen har like mykje ytringsfridom som vi alle andre.
Det har han, men da bør man også være flinkere til å informere om at dette ikke er noen objektiv person når han får tale i media. Han ble presentert som et troverdig vitne, det er han ikke når han hyller terrorangrep som 9/11 og 7.oktober.

Nå synes det riktignok å bli sjeldnere og sjeldnere at han får være et talerør i media.
 

Nyeste kunngjøringer

Tråder du følger

Tilbake
Topp