Kamptråd: Viking - Kristiansund

9 Jul 2023
3.002
IMG_2705.jpeg

Lørdag 13. juli
SR Bank Arena

Dommer: Svein Tore Sinnes (Flekkefjord IL)
💙VAR💙: Magnus Nicolai Koløy (Bjørndal IL)

Det største høydepunktet Eliteseriens 14. runde nærmer seg med stormskritt. Det er endelig tid for det legendariske oppgjøret mellom Viking og Kristiansund. «Banter» mellom klubbenes supportere har allerede nådd et nivå som utløser akutt behov for en rekordtidlig kamptråd. Det har overhodet ingenting med at jeg skal reise bort å gjøre. Oppfordrer med dette alle kristiansundere til å flytte diskusjonen fra klubbtrådene over til denne tråden. Det samme gjelder bergensere og bodønsere som følger Viking tett, det begynner å bli en del av dere.

Viking tar altså imot Kristiansund i Jåttåvågen, og allerede klokken 15:00 på tirsdag meldte Viking på X om 8 000 solgte billetter. Dessverre havner denne klassikeren midt i ferien for de fleste, men det er fortsatt et håp om at en såpass attraktiv motstander kan trekke flere tilskuere enn i forrige hjemmekamp mot rbk (11 512).

Viking er det poengmessig formlaget i Eliteserien og har vunnet begge sine kamper etter sommerpausen, selv om det var med et nødskrik etter en svært lite overbevisende forestilling mot KFUM sist. Kristiansund på sin side vant derimot klart mot FFK etter at Bjørlo fikk et tidlig rødt kort. Viking har ikke tapt på 6 kamper, mens KBK ikke har holdt buret rent på de siste 13 kampene. Denne kampen ender neppe 0-0.

IMG_2706.jpeg


Viking ligger på 4. plass med en kamp mindre spilt og 2 poeng færre enn Molde. KBK ligger på 7. plass med en kamp mer spilt enn mange av sine konkurrenter, men er ikke i umiddelbar fare for å havne i nedrykksstriden. Viking har tradisjonelt slitt med KBK både på hjemme- og bortebane de siste årene, og selv om det stort sett har blitt seier har det sjelden vært med mer enn ett mål - gjerne helt mot slutten av kampene.

Jeg har ikke sett mye til KBK i år men antar de vil legge seg lavt og satse på kontringer, slik alle andre lag gjør i Stavanger. Det passer Viking dårlig, spesielt med en god individualist som Gueye på topp. Eliteseriens beste spiller - Zlatko Tripic - er i tillegg ute med skade. Det betyr at Viking må sette sammen en ny konstellasjon på topp. Når man da legger til at Yazbek er på vei til MLS for rundt 35 000 000 og Sondremort sitter og råtner på rot i sofaen, så er det usikkert hvem Viking stiller med på midtbanen også. De vil neppe ryke på en skade på Yazbek rett før handelen er i boks. Avskrevne Harald Nilsen Tangen (også han på utgående kontrakt) hadde derimot et godt og kampavgjørende innhopp mot KFUM, så det er ikke umulig at han får sjansen fra start igjen.

IMG_2707.jpeg


Jeg tipper Viking stiller slik:

Gunnarsson
Bjørshol - Stensness - Langås - Urbancic
Kvia - Bell - HNT
D’Agostino - Salvesen - Christiansen

Mange har tatt til orde for at Salvesen fortjener en pause på benken etter flere tilsynelatende svake opptredener. Han gjør likevel en viktig jobb i presspillet og jobber og sliter hele kampen, samtidig som trenerne åpenbart verdsetter jobben han gjør i større grad enn mange på tribunene. Nå som D’Agostino er tilbake fra suspensjon er det ikke helt umulig at Salvesen får seg en liten pause. De tre framme blir i så fall Svendsen - D’Agostino - Christiansen. Jeg har derimot liten tro på at trenerne gjør disse endringene.

KBK sitt lag kjenner jeg ikke til, og det anes lite om hvilken betydning Olsen og Williamsen har for KBKs vinnersjanser.

Viking må finne seg i å være soleklare favoritter på lørdag. Basert på hva Viking viste mot KFUM har jeg derimot liten tro på at denne kampen blir enkel. Skal de derimot henge med i medaljekampen er Viking nødt til å ta 3 poeng også her. Så vet alle vi som heier på Viking at spillerne sjelden motstår fristelsen av å tråkke rett på bananskallet når det ligger der så tydelig og skinner i all sin prakt.

Mitt kamptips: 1 - 1
 
Har ikke for mye å bidra med her, men mener at Kristiansund er et lag Viking BØR slå, til tross for at de fikk seg en fin skalp nå på mandag. Å mangle Tripic er vel på ingen måte noen fordel, men man klarte jo å snu kampen mot KFUM uten han.

Kan jo ellers slenge på det samme som i KFUM-tråden, siden det jo i alle fall til en viss grad var en suksess:
Vet ikke selv hva jeg skal forvente av kampen, men spår 2-0 til Viking, begge mål i løpet av de siste 5 minuttene av innbytter Harald Nilsen Tangen v. 2.0 (eller blir dette 3.0?). Det skal legges til at jeg har (nesten) aldri vært sannspådd.
 
For å se dette innholdet trenger vi ditt samtykke til å angi tredjeparts informasjonskapsler.
For mer detaljert informasjon, se vår informasjonskapsel-side.
 
D’Agostino også usikker til kampen, sliter med noe smårusk. Da blir det nok Salvesen fra start, men mindre Jensen driver med mindfuck.
 
D’Agostino også usikker til kampen, sliter med noe smårusk. Da blir det nok Salvesen fra start, men mindre Jensen driver med mindfuck.
Regner med det blir Christiansen-Salvesen-Svendsen. Høres ikke alvorlig ut for D’Agostino, så kommer kanskje fra benken?
 
De kan vel i teorien kjøre en 4-4-2 med HNT og Kvia-Egeskog på sidene. Men det blir for rart. Må de kjører de vel inne Haugen på back og Bjørshol som kant
Ja, da gjør i alle fall ikke trenerne det lett for seg selv.
 
Nå mangler de mange alternativer, særlig offensivt og på midten. Derfor det er aktuelt. Blir utrolig spennende.
Så lenge de har alternativene til å spille 4-3-3, og det har de jo, så blir jeg veldig overrasket om de plutselig bytter til 4-4-2.
 
Spent på om vi får se noen unggutter i dag. Knapt seniorspillere på benk. Kan fort bety noen minutter til Austbø og Fuglestad.

Jeg tipper vi får en frustrerende krigekamp, men 3 poeng etter et sent deflection selvmål.

Heia Viking!
 
Spent på om vi får se noen unggutter i dag. Knapt seniorspillere på benk. Kan fort bety noen minutter til Austbø og Fuglestad.

Jeg tipper vi får en frustrerende krigekamp, men 3 poeng etter et sent deflection selvmål.

Heia Viking!
Den kampen hørtes kjent ut 😅
 
Austbø er jo i EM. Flere voksne på benken. Men spennende med ungguttene på benken. Rart at Daggi er benket. Har han en skade. Burde jo vært spiss i dag og benket salvie som ikke klarer å gå på løp. Han løper på alt utenom de riktige for å skape rom og komme til avslutninger. Da står han. Irriterende
 
Austbø er jo i EM. Flere voksne på benken. Men spennende med ungguttene på benken. Rart at Daggi er benket. Har han en skade. Burde jo vært spiss i dag og benket salvie som ikke klarer å gå på løp. Han løper på alt utenom de riktige for å skape rom og komme til avslutninger. Da står han. Irriterende
D'Agostino sliter med noe smårusk
 
Hva er det Langås og co holder på med? Greier ikke 5 meters pasninger til medspillere.

Energiløst og tafatt første 18 minuttene
 

Nyeste kunngjøringer

Tråder du følger

Mest likte innlegg

Tilbake
Topp