Hvis du måtte velge mellom å stemme stemme Norgesdemokratene eller Rødt?

Jeg skrev at de gikk med 100 mill i overskudd, noe som betyr at de går med 100 mill i overskudd. Det hadde de ikke gjort hvis de hadde hatt mer igjen av fremførbart underskudd å bruke av.

Uansett så betyr ikke fremførbart underskudd at man får tilbake pengene man gikk i minus, det vet du forhåpentligvis. Hvis eierne har tapt 1 milliard på 10 år, så vil det ta 10 år med 100 mill i overskudd bare å tjene inn igjen tapet. Da er ikke engang inflasjonstapet, og tap som følge av manglende avkastning medregnet. Så la oss si at Kolonial fra og med i år gir eierne en gevinst på 200 millioner i året i de ti neste årene, vil det fortsatt ikke ha vært spesielt lønnsomt isolert sett.
Kanskje man bør revurdere en bedrift som går med flere hundre millioner i minus per år. Bare en tanke.
 
Spørsmålet som burde stilles er om disse utenlandske anbudene i bunn og grunn blir billigere.

For problemet er at slike anbud nesten utelukkende baseres på prisen som settes, og utenlandske firmaer setter konsekvent en lavere pris enn Norge, og heller prøver å høyne prisen underveis. Og i verste fall bare reiser de hjem uten å fullføre.



Da har muligens ikke oppdragsgiver stilt strenge nok kvalifikasjonskrav i form av finansiell kapasitet. Firmaet må ha penger nok på bok for å kunne delta i så store og usikre anbud. Det innebærer at de må ha nok sikkerhet i form av egenkapital eller bankgaranti. De må være det som er et skjellsord i Norge, rike.

Men det er et kjent problem at de entreprenørene som tar størst risiko som regel vil kunne gi lavest pris, og følgelig vinner konkurransen. Når risikoen materialiserer seg ved at det viser seg at grunnforholdene er langt verre enn først antatt, så oppstår det et problem.
 
Alfaen Jan Haudemann Andersen tapte 1,6 milliarder i fjor, tipper han fortsatt måtte betale formuesskatt på 10-20 millioner.
 
Vel, Rødt vil jo i praksis skrinlegge hele prosjektet mitt med aksjefondsparing.

Så da blir det selvsagt norgesdemokratene.
 
Du juger når du påstår at de rike blir fattigere. Det er faen meg en skam å påstå slikt sprøyt.
Jeg påstår ikke at de rikere blir fattigere. Jeg påstår at de rikeste flytter fra Norge.

Uansett blir dette bare sprøyt, finansministeren fra SV fjernet jo fattigdom i Norge med et pennestrøk.
 

Nyeste kunngjøringer

Tråder du følger

Tilbake
Topp