Ståle Solbakken må gå! Nok er nok.

Forsvarsspillet er ikke dårlig hvis man slipper til lav xG. Men effektiviteten til motstanderne er bra, pluss evt. svakt keeperspill.
Dette er jo ikke nødvendigvis riktig. Det vi vet, er at Norge slipper til lite. Laget har en god defensiv struktur/blokk som slipper til lite. Men det rakner fullstendig når motstander faktisk kommer gjennom. Det er som man kan se at det rakner med det blotte øyet, med feilposisjoneringer og manglende intensitet i forsvaret og spesielt rundt og i egen boks når motstander først får et gjennombrudd. Dette har vært tilfelle i omtrent alle kampene jeg har sett med Norge.

Vi må stikke fingeren i jorda her. Når Solbakken babler om forrige kvalik og xG, så glemmer han jo at de også feilet i VM kvalik og Nations League. Det er ikke snakk om 8 kamper, det er snakk om 22 kamper ?

Vi vet aldri hvilken versjon av laget som kommer utpå. Plutselig får vi kamper som hjemme mot Serbia og Spania hvor blir fullstendig avkledd. Så plutselig kommer en kamp som Spania borte. Sånn har vi holdt på en god stund nå. Samtlige gode kamper Norge har vært kamper hvor man kan argumentere for at motstander ikke var på topp.

Vi var heller ikke overbevisende mye bedre enn Skottland hjemme.
 
Hva vil egentlig være forskjellen på 4-2-3-1 og 4-3-3 sånn Norge spiller i dag? Ødegaard vil antagelig søke akkurat de samme rommene og gjøre samme jobben defensivt som nå. Hvis man mener Ødegaard bør pushes opp og nærmest spille en slags second striker-rolle tviler jeg på at det blir like bra. Ødegaard vil være mindre på ballen og ha ballen mindre i de rommene han er best osv. Ønsker man to mer balanserende midtbanespillere så går det fint å spille det i 4-3-3 også. Arsenal blant annet spiller jo ofte partey og Rice ved siden av Ødegaard pga dette.
Poenget mitt er at vi kanskje trenger en sterkere mer definert sittende midtbane.

Jeg ser etter måter å få orden på forsvarsspillet. Jeg er overbevist om at det er dette som er nøkkelen. Det offensive tror jeg faktisk ordner seg selv.
 
det er ingen tvil om at dette laget vil oppnå null og niks så lenge han er bak roret.
Naturligvis. Men de vil ikke oppnå noe med ny trener heller, så lenge NFF's inkompetansepest får lov å sveve rundt og hoste alle i fjeset.

Har sagt det før:
  • Landslaget må skilles ut i egen organisasjon.
  • INGEN som noensinne har vært lønnet av NFF for noe som helst får lov til å nærme seg landslaget.
 
  • Lagerbäck 18 seirer, 8 uavgjorte og 8 tap. 61–35 i målforskjell
  • Solbakken 17 seirer, 8 uavgjorte og 9 tap. 62–34 i målforskjell
Men forutsetningene er veldig forskjellig. Läger arvet et konkursbo fra Høgmo med en Martin som såvidt var konfirmert, mens Ståle overtok et godt organisert, gjerrig, men lite underholdende lag.

Dette alene er grunn nok til å bli kvitt Solbakken.
 
Poenget mitt er at vi kanskje trenger en sterkere mer definert sittende midtbane.

Jeg ser etter måter å få orden på forsvarsspillet. Jeg er overbevist om at det er dette som er nøkkelen. Det offensive tror jeg faktisk ordner seg selv.
Enig, men da må vi begynne å preppe Mannsverk, for Thorsby er virkelig ikke veien å gå.
 
Stemmer for 6 - 1 - 3 med Braut, Sir og Jørn Inge Strand Larsen på topp. Ødegaard i fri rolle hvor det kun handler om å finne tilstrekkelig pasningsvinkel for å dundre ballen mot Sørloth.
 
Ser at Norge sin manglende kvalifisering til EM tas opp på internasjonale fotballfora. Toppscorere i Spania og England, Ødegaard, kanskje PL beste midtbanespiller, CL finalist Ryerson og up and coming Bobb. Og vi taper for skottene hjemme, og klarer ikke å slå Georgia ? I mellomtiden messer SS om xG og uflaks. Klarer ikke den fyren mer.
 
Det er helt åpenbart at dette laget kommer til å skape sjanser hvis ballen detter oftere ned hos offensive spillere etter diverse dueller på midtbane og foran forsvaret.
 
Claudio Ranieri has announced that he will retire from club management having helped Cagliari avoid relegation from Serie A.

The 72-year-old has taken charge of 18 club sides and had a brief stint as Greece boss in a managerial career that spans almost four decades back to 1986.

He is most famous for leading Leicester City to the Premier League title in 2015-16, when the club were rated as 5,000-1 underdogs at the start of the campaign.

Cagliari had already secured their Serie A status going into Ranieri's last match in the dugout, a 3-2 home defeat by Fiorentina on Thursday.

Speaking before the game, he told Sky Sport Italia:, external "I have finished my career as a club coach."
The Italian added that he could take an international job if it appealed to him.
 
Ranieri mislyktes jo med Hellas. Men det er mer kaosland, så tror ikke det skal brukes mot han. Tror han kunne blitt en god landslagstrener. I Hellas trakk han seg selv og skulle han ikke være god match, så vil han trekke seg selv, ikke tviholde på jobben og fremstille seg selv som den beste i jobben, slik som Solbakken.
 
Hva er det med Ranieri som tilsier at han skulle være en god trener for det nåværende norske landslagstroppen?
 
Hva er det med Ranieri som tilsier at han skulle være en god trener for det nåværende norske landslagstroppen?
Ikke annet enn et langt liv som manager for toppklubber, kanskje han kan håndtere våre stjerner som hever ukeslønner på flere millioner.

Han er en samlende person og en fornuftig sympatisk fyr. Litt for gammel nå, men hadde tatt han på flekken foran Solbakken.

Nå er det uansett bare en drøm som aldri kommer til å skje.

Lurer på om Ranieri selv har lyst til å bli landslagstrener, eller kanskje slappe litt mere av fremover.
 
Hva er det med Ranieri som tilsier at han skulle være en god trener for det nåværende norske landslagstroppen?
Hva er det som ikke skulle tilsi det? :)

Akkurat nå så fremstår jo egentlig hvem som helst som et bedre alternativ enn det vi sitter fast med.
 

Nyeste kunngjøringer

Tråder du følger

Tilbake
Topp