Drapet på Olof Palme

Nyeste kunngjøringer

CA er mer interessant enn SE. Problemet er at ingen kan knytte ham til åstedet. For det andre hadde han lisens for sin s&w .357 magnum. Denne solgte han ikke illegalt før i 1992. Om dette var drapsvåpenet løp han en enorm risiko. Han møtte ikke opp på prøveskyting i 1989. Det tok så 3 år før han solgte våpenet. Hadde CA vært gm ville han ha kvittet seg med våpenet umiddelbart etter drapet, og ihvertfall ikke solgt det for kr 5.500,- i 1992.,
Er nok ikke like bastant som deg med å avise alle teoriene så fremt ikke teaterforestilling greiene kommer opp. Likevel ser jeg det som usannsynlig med flere av disse teoriene så er jo i utganspunktet enig med deg.

Jeg har også mer troa på CA en SE. Jeg vet ikke helt hvorfor, men syns han nok er mer typen til å være gm en det Engstrøm er.

Ca kan ha kvittet seg med våpenet rett etter mordet. Han møter bare ikke opp for å vise våpen på de ro innkallelsen han får.
Er først når han blir kalt inn til avhør han forteller at han solgte våpenet i 92.
At Palme etterforskerne her også bruker så mange år på å kalle han inn etter at han ikke møter opp til prøveskyting er som alt annet i denne etterforskningen slett arbeid.

At han har solgt et registrert våpen til en narkoman virker også lite troverdig, men kan selvfølgelig ikke utelukkes.
Er mye merkelig med CP pluss at han hadde motiv.
Vet ikke hvor mye man skal legge i det, men syns også det er litt spesielt at familie medlemmer tror han kan være gm. I de fleste tilfeller når noen gjør et drap kommer det som Lyn fra klar himmel på familie og venner. De kan som regel ikke se at personen kunne skade noen.
Uten at jeg skal peke på Engstrøm så sier familie og venner at Stig aldri kunne skade noen. Ikke en gang en flue. Han var for feig. Mens noen arbeidskollegaer tror han kan være gm.
Så slike utalelser sier egentlig ingen ting, men når broren til CA sier at han kan være gm og kusinen hans er overbevist at CA er gm så syns jeg det forteller at CA må ha vært en spesiell type. Det gjør deg selvfølgelig ikke til morder, men jeg syns CA er et spennende spor.
Men som i de fleste andre teorier er det umulig å knytte CA til mordet.
Det har gått alt for lang tid.
 
Sist redigert:
Hey There Returner. Jeg "ser" at jeg bommer på GM-exit, e. all sannsynlighet, så "omformulerer" i h.t. hr. Borgnäs exit-hypotese, som jeg tror mest på. Det er vel høyst tvilsomt at GM skulle ha klart å "gli inn i mørket" videre sørover Sveavägen. Det blir for drøyt og slitsomt for denne GM å fly opp trappene. Risikofylt; tror ikke på det.

For det er slik at det var fysisk mulig å passere forbi trappeoppgangen nede på gt. plan, ikke sant, i Tunnellgatan, og at en GM dermed kunne ha smettet forbi her og ikke opp trappene? Finner du at det er lite trolig at Jeppson kan ha unngått obs på dette? (evt. at GM kan ha saktnet helt ned før trappene og smøget seg forbi... hvor mange meter fra inngangen til trappene står Lars Jeppson?).

Når det gjelder inngang til åsted - får jeg det ikke til stemme, som du vet fra tidligere innlegg. Syns det er veldig vanskelig å ikke se Christer A som den som står ved Bio Grand. Ditto veldig vanskelig for meg å forestille meg at det ikke er Christer som også er på toppen av trappene og oppover mot Stureplan. "Hvordan kan" hele settet av obs være såpass likelydende her som Mårtens og sidevitnes obs fra Grand? Og CA var jo her nede og "snuste", stirret, nesten hver kveld - eller i hvert fall temmelig ofte.

Men forstår at man ikke kommer videre på åstedsplassering av antall mennesker. Vi kan ikke akkurat ha en Christer A som "hopper bukk" over åstedet - og plutselig flyr opp trappene, he-he.

Men-men, jeg heller uansett veldig mot at en forveksling skjer - 2 ganger. Og Lisbeth tror hun ser C Pettersson, men at det er en annen. At Lisbeths initielle avhør sier det slik som det sannsynligvis var for henne: Hun oppfatter 2 gjerningsmenn, og med ca. 10-12 sekunders mellomrom (?).

Og at attentatmannen for meg umulig kan være Christer A pga. hans personlighet og det liv han fikk etter attentatet. Både Christer P og i hvert fall Engström kan umulig ha en rolle, så for meg står kun V Gunnarsson igjen av enkeltnavn... Han blir likvidert "mafioso-style" i USA og skal ha kjent GMs navn - ifølge noe og er ikke akkurat helt uaktuell. Du påstår det skal finnes så mange konspirasjons-spor.

Gjør det virkelig det?

Ja, jeg bare føler mer og mer at det er råtne epler innen Norrmalspolitiet. CG Østling, som er finskfødt, kan utmerket ha vært den som har gitt klarsignaler om kvelden, og altså vært "den overordnede" aller nærmest drapsmannen (som også er finsktalende)
- det er bare sånn det står for meg. Et drapslag forøvrig, og du kjenner alle aktuelle navn, en 7-8 mann. Så har de faktisk leid inn Craig Williamson for "coaching" - og vi vet alle at Craig er i Stockholm. Så er det kanskje derfor attentatet kan "lukte mer" av halv-proff enn hel-proff eksekusjon; proff innleiing, men ikke helt helproff eksekusjon. (det er liksom noe som ikke stemmer der heller, og GM er litt heldig i tillegg til å være kontrollert og effektiv). Vedr. mulig Polisspår: Ikke helt helproff eksekusjon vedr atferd attentatnatten, skulle man kunne si - Gratulasjonsmelding internt o.a. merkverdighet.

Uhyre fascinerende kriminalmysterium; forstår godt at dere har satt dere veldig godt inn i dette.

Takk for tilbakemeldinger fra deg.:)
Egentlig ikke så merkelig. Han ringer jo selv inn dagen etterpå og hevder han er forvekslet med gm.
De hadde flere mistenkte personer tidlig i etterforskningen. Man må huske at et sånn liste er vag og er egentlig folk man bare skal få sjekket ut. CP var også på denne lista dagen etter mordet etter et tips fra Narkomiljøet i Stockholm.. Jeg husker ikke datoen for når Stig E havnet på blokka, men Victor Gunnarson blir arrestert 8.Mars ca. en uke etter drapet. Da er allerede Stig E. en Arne Irwell har begynt å mistenke og aktivt gått inn etterforskning på.
Akkurat datoen det skjer at Stig E går fra å være en person de må sjekke ut til at de aktivt begynte å etterforske han er litt vanskelig å finne ut av, men av det jeg leser på Palmemordsarkivet kan det se ut som de begynte aktivt å etterforske han den 4 eller 5 Mars.
Hører man på tapene fra Palmerommet som ble offentliggjort for et par år siden så sier Skoglund den 2. Mars. «Det er et vitne med navnet Stig Engstrøm som har meldt seg som sier han har blitt forvekslet med gm.
Jeg får ikke historien hans til å stemme.
Vi må finne ut hans rolle i dette»
På dette tidspunktet virker det som det er en de må sjekke.
Den 4.Mars blir igjen Engstrøm nevnt. Da sier Skoglund. «Hva med Engstrøm? Er han et vitne eller er han gm. Jeg kommer ikke fra at det er herr Engstrøm som løper på David Bagares gata.»
Virker som det er rundt dette tidspunktet at mistanken mot Stig E styrkes og at de går mer aktivt til verks.
I Palmemordsarkivet er Stig E en av flere mulige gm allerede 5.mars. 6. Juli blir han avskrevet som mistenkt. Han blir da gjort om til et vitne nærværende mordplassen.
Hei, jeg avstår fra videre spekulasjon vedr. GM exit som ikke går inn i Tunnellgatan. Beklager svært liten sannsynlighet spek. omkring GM exit - del I.

(1) Hvor mange meter er det fra åstedspunkt til brakkene - og til trappene?
(2) Hvor mange sekunder ville du presumtivt "gitt til" situasjonen, dersom GM ikke skulle ha løpt opp i trappene - men altså venstre inn i Luntmakargatan?
(3) Hvor mange sekunder tar egentlig drapshandlingen - fra GM legger sin (evt. hø. hånd) på Palmes skulder og fram til 1. skritt exit for GM mot Tunnelgatan? Kan man si, antar du, at dette kan fastslås nøyaktig? 12-15 sekunder? Enda noen flere sek?
(4) Hvor lenge sitter V Gunnarsson i varetekt? Hvilke(n) pods/videos vil du anbefale på dette VG-"intermessoet"?

Stay cool.
 
Disse ulike teoriene om Tunellgatan stemmer ikke. En rekke vitner ser gm lunta inn Tunellgatan. Jeppeson hører skudd, ser noen falle. Mannen som nærmer seg brakkene er GM. Hvem ellers ? Mannen som haster opp trappene er GM. Hvem ellers ? Det var ingen andre i trappene når Jeppeson tar opp jakten, verken før (skuddene) eller etter (eller etter at Jeppeson tok opp jakten. Neste bevegelse var Yvonne på vei ned og fire polisen på vei opp). Personen Yvonne ser i David B gate er GM. Det passer med tidsvinduet. Yvonne beveger seg opp David B gate mot trappene. Ved trappene møter hun Jeppeson. Den personen Yvonne ser er åpenbart personen Jeppeson ser på vei opp trappene. Hvem ellers, og bla bla.

Det er privatetterforskere som lanserer alle mulige teorier, herunder teatermordet. De ser Palme i livet om morgenen 1. mars.

CA er mer interessant enn SE. Problemet er at ingen kan knytte ham til åstedet. For det andre hadde han lisens for sin s&w .357 magnum. Denne solgte han ikke illegalt før i 1992. Om dette var drapsvåpenet løp han en enorm risiko. Han møtte ikke opp på prøveskyting i 1989. Det tok så 3 år før han solgte våpenet. Hadde CA vært gm ville han ha kvittet seg med våpenet umiddelbart etter drapet, og ihvertfall ikke solgt det for kr 5.500,- i 1992.,
Gode poeng vedr. C Andersson og .357 Magnum - og i hvert fall tilsynelatende... Spes. det siste du anfører vedr. at en GM veldig lite sannsynlig ville ha "anvendt" 3 år på å selge et drapsvåpen. For hvorfor skulle han det? Ei heller ha "spekulert" i at han kunne cashe inn 5-6.000 kr. på et salg - uansett hvor fattig altså Christer A har blitt... Gir ikke mye mening - dvs. omtrent ingen mening alls.

Men dette betyr ikke nødvendigvis at det kan være andre beveggrunner totalt sett til Christer As handlemåter, atferd generelt etter attentatet - og ikke minst fra han flytter ut av Stockholm 1987. Hvordan vil du karakterisere CAs liv de siste 10 år 1998-2008
?

Stay cool, be fit :)
 
Er nok ikke like bastant som deg med å avise alle teoriene så fremt ikke teaterforestilling greiene kommer opp. Likevel ser jeg det som usannsynlig med flere av disse teoriene så er jo i utganspunktet enig med deg.

Jeg har også mer troa på CA en SE. Jeg vet ikke helt hvorfor, men syns han nok er mer typen til å være gm en det Engstrøm er.

Ca kan ha kvittet seg med våpenet rett etter mordet. Han møter bare ikke opp for å vise våpen på de ro innkallelsen han får.
Er først når han blir kalt inn til avhør han forteller at han solgte våpenet i 92.
At Palme etterforskerne her også bruker så mange år på å kalle han inn etter at han ikke møter opp til prøveskyting er som alt annet i denne etterforskningen slett arbeid.

At han har solgt et registrert våpen til en narkoman virker også lite troverdig, men kan selvfølgelig ikke utelukkes.
Er mye merkelig med CP pluss at han hadde motiv.
Vet ikke hvor mye man skal legge i det, men syns også det er litt spesielt at familie medlemmer tror han kan være gm. I de fleste tilfeller når noen gjør et drap kommer det som Lyn fra klar himmel på familie og venner. De kan som regel ikke se at personen kunne skade noen.
Uten at jeg skal peke på Engstrøm så sier familie og venner at Stig aldri kunne skade noen. Ikke en gang en flue. Han var for feig. Mens noen arbeidskollegaer tror han kan være gm.
Så slike utalelser sier egentlig ingen ting, men når broren til CA sier at han kan være gm og kusinen hans er overbevist at CA er gm så syns jeg det forteller at CA må ha vært en spesiell type. Det gjør deg selvfølgelig ikke til morder, men jeg syns CA er et spennende spor.
Men som i de fleste andre teorier er det umulig å knytte CA til mordet.
Det har gått alt for lang tid.
Tror man kan slå fast ett av to. Teori A. Palme har vært overvåket av et drapslag i flere dager. Det foreligger flere observasjoner av vitner med WT i Gamla Stan uken Palme ble drept. Palme ble skygget på T-banen fra Gamla Stan til Grand. Skyggen rapporterte at Palme dro på kino uten livvakter. Drapslaget hadde da ca 2 timer på å planlegge et event drap. Tror ikke denne kvelden var spikret. Muligheten måtte by seg.

GM ble kanskje utplassert med bil når WT mennene så at Palme gikk sydover på Sveavegen, og ikke nordover fra kino til nærmeste T-bane stasjon. Han stod kanskje ikke der lenge, fordi Palme først gikk på vestsiden av Sveavegen før de krysset gata. Gm kunne stått og ventet vel vitende via radio om at Palme gikk sydover. Kanskje trodde de at T banen like ved åstedet var åpen, og at Palme vil ta T bane derfra til Gamla Stan. Den var imidlertid stengt denne kvelden. Da kunne GM - som Inge M sier - ha stått ved Dekorima en stund, eller fra Palme begynte å gå sydover, som varslet over WT radio. Sveavegen går sydover via Segels Torg rett ned mot Gamla Stan. Turen tar neppe mer enn 20-25 minutter til en av bruene til Gamla Stan.

Den andre muligheten er at «Grand mannen» var GM i drapslaget, og fulgte etter Palme. Jeg tror helst han ble kjørt ned med bil, eventuelt var i City, og ventet, ref Inge M..

Den andre muligheten er den ensomme GM. Han ser Palme gå inn på kinoen, og stilte seg og ventet. Han hadde 2 timer på å skaffe våpen. Fulgte så etter. Gikk forbi Palme når de kikket inn i utstillingsvinduet. Stilte seg ved Dekorima og ventet noen få sekunder. GM var lokalkjent i City, og visste at Tunellgatan ikke var noen blindvei, men en ypperlig fluktvei. Den ensomme gm som møtte Palme tilfeldig utenfor Dekorima med en ladd .357 magnum med spesialammo i lommen tror jeg ikke på.

GM kan våpen i begge mine teorier. Han bommer på LP i bevegelse, men dreper Palme momentant med et skudd. Iakttar rolig noen sekunder. Luntar/ jogger rolig inn i Tunellgatan, tar trappene spenstig og raskt. Snur seg på toppen for å kontrollere situasjonen og konstatere ingen forfølgere. Småjogger ned David B gate, og blir borte. Så simpelt, så genialt eller så mye flaks.
 
Problemet med de to damene var at de dukket opp flere år etter drapet. Var et lite gnagsår for Ølvebro. Jeg tror ikke han trodde veldig på det. Var i hvertfall veldig bestemt på at det ikke kunne være gm jentene hadde sett siden de beskrev han med helt andre klær en andre vitner hadde beskrevet gm.
De letet på gymen etter den mannen, men de fant ikke ut hvem det var siden vedkommende ikke hadde treningskort der. Ble grobunn for en del konspirasjonsteorier siden høyrevridde politifolk trente på dette treningstudioet.
Om historien til jentene er sann så kan det være mannen Inge M ser ventende, men de forklarer klærne veldig forskjellig.

Virket som han var oppgitt over disse jentene på et diskusjons program.
Jeg vet ikke så veldig mye om hva som helt skjedde her, men vet en del privat etterforskere var oppgitt over at Ølvebro ikke gjorde mer. Ølvebro fortalte hva de hadde gjort og mente privat etterforskerne kunne bygge videre på det siden han ikke viste hvordan han skulle gå videre med dette. Var ingen på treningsstudioet som skjønte hvilken mann jentene pratet om.

Jeg vet ikke hva mer man skulle gjort der. Kansje avhørt alle medlemmene på treningstudioet, men som Ølvebro sa. Avhøre over 600 medlemmer av treningstudioet basert på to vitner de var tvilsomme til.
Sa vel også noe sånt som skal vi avhøre og gå all inn på alle toktipsene vi får inn må vi få inn et par hundre politifolk til.
Har aldri sett på det som merkelig, men så skal det sies at jeg ikke har studert dette sporet veldig. Her kan du sikkert mer en meg.

Jeg har vel egentlig aldri trodd på noe polis spor. Eller det er litt feil. Det kan være en, to eller tre politifolk, men tror ikke på noen større konspirasjon innenfor politiet.

Ølvebro sier i dag at han tror mest på CA og trodde veldig sterkt på dette etter at de var ferdig med CP. Problemet var at det ble vanskelig å komme noen vei med dette siden CA tok sitt eget liv.

Jeg heller ikke mot en proff, men CA er jo våpenkyndig så skal vel ikke helt kalle han amatør eller.
Problemet med CA er som du sier at det kun er en indisiekjede. Det sterkeste var vel at han eide en 357 Magnum og at han ikke leverte våpenet til prøveskyting.


Kan ikke helt utelukke 2 gm. Selv om jeg ikke helt tror på det selv.
En av de merkeligste greiene med vitneavhørene er jo at beskrivelsen av de som ser gm før skuddene er helt annerledes en de som beskriver gm som var på flukt.
Stig E passer jo best til mannen som er på flukt. Har derfor blitt en teori at han ble skremt av skuddene og at det er han som flykter/løper opp trappene og ned David Bagares gate, mens gm jogger rolig til Luntmakargatan og tar til venstre og inn døren som er åpen bak Scandia.

Sven Aner som beskyldte Holmer for dette i mange år la dette fra seg etter hvert.
Men en ting er sikkert. Hans Holmer er kansje den som har mest skyld i at Palmemordet aldri blir oppklart. Er ikke rart at det har oppstått mange teorier at han saboterte bevist og at han muligens var delaktig i mordet.

Jeg tror ikke det, men kan ikke utelukkes. Var mye politi på 80-90 tallet både i Norge og Sverige som balanserte på grensen når de skulle løse en sak.

Holmer var krise, men har sikkert vært gjort feil senere også.
Ble bedre og bedre etterforskere etterhvert, men desverre lengre og lengre tid siden mordet.

Jeg tror ikke det blir det. Tror de/den som kan vite noe er døde.
Skywalker - keep walking me (or jogging) sky high: "Døra som er åpen bak Scandia (jeg antar du mener Skandiabygget med -k):

Dette kan du naturligvis på fingrene, (eks- eller delvis-) Borgnäs mann som du er. (1) Hvilken dør skulle det være. Er det en åpen "dør" på natta? (2) Finnes det virkelig ingen overvåkingskamera(er) på Skandia på denne tiden? Eller er også dette noe jeg har gått glipp av? Hva slags "dør" skal dette være?

En siste long-shotter nå: Hvor mange meter er Björkman bak GM/Palmes idet 1. skudd smeller? Sånn 3-4 meter eller mer 6-7 meter? etter ditt syn. Hvor pussa er han egentlig sånn cirka? Jeg "slipper ikke" helt den minste mulighet for at vi kan mangle én mann i bildet, altså Christer A. (Det betyr ikke at jeg ikke ser at det klart mest sannsynlige, er at dine konstruksjoner er "korrekte".

Så er det, som du forstår, min skepsis at det tross alt er ganske mange meter bort til Morelius. Hvordan er damene i bilen (A Hage) egentlig plassert for sitt utsyn - er de med ansikt sør- eller nord- (eller evt. østvendt?). Jeg forstår at taximannen er "godt plassert" nordover rettet? Finnes det ingen andre vitneobs. i Sveavägen? Er det ikke flere gående obs - som det var (4+1) for noen minutter siden, 4 østvendt+1 vestvendt som det vel er?

Det er tross alt et svært reklameskilt like før Dekorima, som du vet. Litt mange meter fram. Hvis vi dermed skulle ha den presumptive Grandmannen som saktner farten litt (... og uten skyteren i lomma) - er det tenkelig at han akkurat kan ha stanset helt og dermed unngått flere mulige obs? Vært helt ute på fortauskanten - evt. ute i gata og ha sluppet seg ned 15-20 meter bak Palmes - til at det kan være godt mulig med neg obs?

Eller blir alt for tynne spekulasjoner - og at Christer A isteden ligger hjemme i senga?
Ja, svarer du el kanskje på det hele. Det er virkelig et kriminalmysterium,dette her, for min del. Skulle tro det var en Agatha Christie, som jo knapt består av annet enn syns bedrag, innbilninger og forvekslinger. Lenge siden jeg leste en Christie-krim gitt, men husker godt at jeg kun ved ett eneste tilfelle klarte å gjette morderen (som var to).

Jf. annen komm. i dag - jeg frafaller spek på GM exit sørover Sveavägen. Men jeg er inne på Tunnellgatan retning barakkene, og jeg tror på at Borgnäs er verdt forsøket...
 
Tror man kan slå fast ett av to. Teori A. Palme har vært overvåket av et drapslag i flere dager. Det foreligger flere observasjoner av vitner med WT i Gamla Stan uken Palme ble drept. Palme ble skygget på T-banen fra Gamla Stan til Grand. Skyggen rapporterte at Palme dro på kino uten livvakter. Drapslaget hadde da ca 2 timer på å planlegge et event drap. Tror ikke denne kvelden var spikret. Muligheten måtte by seg.

GM ble kanskje utplassert med bil når WT mennene så at Palme gikk sydover på Sveavegen, og ikke nordover fra kino til nærmeste T-bane stasjon. Han stod kanskje ikke der lenge, fordi Palme først gikk på vestsiden av Sveavegen før de krysset gata. Gm kunne stått og ventet vel vitende via radio om at Palme gikk sydover. Kanskje trodde de at T banen like ved åstedet var åpen, og at Palme vil ta T bane derfra til Gamla Stan. Den var imidlertid stengt denne kvelden. Da kunne GM - som Inge M sier - ha stått ved Dekorima en stund, eller fra Palme begynte å gå sydover, som varslet over WT radio. Sveavegen går sydover via Segels Torg rett ned mot Gamla Stan. Turen tar neppe mer enn 20-25 minutter til en av bruene til Gamla Stan.

Den andre muligheten er at «Grand mannen» var GM i drapslaget, og fulgte etter Palme. Jeg tror helst han ble kjørt ned med bil, eventuelt var i City, og ventet, ref Inge M..

Den andre muligheten er den ensomme GM. Han ser Palme gå inn på kinoen, og stilte seg og ventet. Han hadde 2 timer på å skaffe våpen. Fulgte så etter. Gikk forbi Palme når de kikket inn i utstillingsvinduet. Stilte seg ved Dekorima og ventet noen få sekunder. GM var lokalkjent i City, og visste at Tunellgatan ikke var noen blindvei, men en ypperlig fluktvei. Den ensomme gm som møtte Palme tilfeldig utenfor Dekorima med en ladd .357 magnum med spesialammo i lommen tror jeg ikke på.

GM kan våpen i begge mine teorier. Han bommer på LP i bevegelse, men dreper Palme momentant med et skudd. Iakttar rolig noen sekunder. Luntar/ jogger rolig inn i Tunellgatan, tar trappene spenstig og raskt. Snur seg på toppen for å kontrollere situasjonen og konstatere ingen forfølgere. Småjogger ned David B gate, og blir borte. Så simpelt, så genialt eller så mye flaks.
Yepp. Enig i mye. Ikke tenkt på det lite sannsynlige i at CA skla ro at Politiet vil tro på at han selger et reg. våpen til en tilfeldig narkoman. Godt poeng. Ditto, som du sier, at han f.eks. like godt kan ha gravd ned våpnet ute ved Stugan i 1987 f.ex.

Det er ganske vanskelig å tro på CAs versjoner. Hva ville jeg ha gjort om jeg var en GM som CA? Gravd ned våpnet så raskt som mulig - og servert en muligens litt mer meningsfylt historie for Politiet. Og definitivt ikke bare ha "struntad i" innkallelsene... Så det er bl.a. derfor jeg har store probl. med CA som en GM (i tillegg til at jeg har stpe ptobl. med "å putte" CAs personlighet inn i vår GM. Familien? Ja, enig. Det er spesielt at til slutt, de siste år av hans liv, til og med deler av familien (dog ikke mor) har begynt å anse ham som en mulig GM. Det er vel ganske sjelden. Samtidig så er vel også bror ganske tvetydig - eller? Jeg ser flere avisoppslag på at bror støtter sin bror (men jeg kan ikke så mye om saken, i nærheten, som du og dere kan).

Vi er vel på samme "spår" vedr. det egentlige oppsettet.
Jeg må si jeg synes det er spes. at en Craig Williamson er i Sverige én uke (dersom det stemmer) og så drar fra Arlanda 1. mars. Men altså det kanskje mest spesielle - og om har vært en "coach", executive consultant for et Norrmalmspolis team - ikke reiser under et falskt pass? (Hører merkelig ut, tross alt).

Jeg er definitivt enig med deg i at W-T-trafikken er for utbredt, og spesiell, til at det kan være en annen type polisspaning op. som skulle ha pågått parallelt. Ikke kan jeg se nok belegg i materialet. Så er det en gamle dame i vinduet rett over obs.sted. Det er da vitterlig et ganske grovt brudd på tjenestemannsforskrift dersom det stemmer (?). Hva mener du om ryktene om at Ingvar Grundtborg (?) med vilje kan ha forsenet alarmen? Hva ligger det i ryktene om en gledesstrålende mld inn til Norrmalmspolis på natta? Og var det flere slike rundtforbi gjennom natta?

Så har vi Lisbeths antakelse om at hun gjenkjenner en W-T-mann ved boligen, flere uker i forkant til attentatet, stemmer ikke dette? I sjokk aktuelt attentat - men hun er tross alt en godt rent psykolog, og var vel ganske godt kjent som observatør (?). Det blir bare litt i overkant for min del... Men jeg syntes ikke det var noen vits i å gå inn i det innen jeg hadde sett så nøye jeg kunne på Christer A. Som nevnt, Engström ser jeg som helt uinteressant. Christer P, med formodet promille på 1.0 eller høyere, kan umulig ha vært en attentatmann (GM = Edru) - mens jeg satte Viktor G på vent - og han passer jo vel ganske godt inn i en spektakulær konspirasjons-teori.

Det blir for mange tilfeldigheter og "merkverdigheter". Det er for lite belegg om en "offisiell politiaksjon" parallelt. Og det kan vanskelig være så mange bomme-obs på W-T´er, dvs. merkelige obs på W-T´er. Narkospaning? Gikk ikke oppsynet med Sigge & Träsket-gutta sin vante gang og over lang tid? Hvor mange tilsv. W-T-obs-"dager" som 28.2 finnes det vinteren 1985-86? Finnes det overhodet en kartleging på dette?

Den merkelige 3230-bilen (?) oppe mot Malmskillnadsvägen? You tell me. Det er for mye "unaturlig" i området. Jeg er allerede godt på vei langt inni Polisspåret jeg. Det begynner å se ganske tynt ut med tanke på ensom ulv-hypotesene.

Takk for svar.
Utdannelse, jobb? Ja, det var bare en digresjon. Jeg har store fysiske skader og kan ikke ha kontakt med mennesker p.t. Er temmelig ensom, dog ikke helt på CA-nivå... Dessuten har jeg lite erfaring med både "sosial medier" (ingen interesse av) som med diskusjonsfora (er interessert i)... Vet egentlig ikke hvordan man kommuniserer sånne diskusjons-tråder.
 
Du har selvfølgelig rett i å mene hva du vil.
Er jo det som er sært. Er jo egentlig nesten ingen teori som kan tilbakevises, men det er noen fakta man må forholde seg til.
Teorien i artikkelen er absolutt plausibel, men mister litt troverdighet når man vrir på fakta for at det skal passe bedre til teorien.

Dette vet man ikke, men han CP sa selv i rettssaken at han egentlig skulle bruke briller, men det var sjelden han hadde briller siden han ikke hadde penger til å kjøpe nye hver gang han ødela di.

Selvfølgelig. Er et diskusjonsforum. Og alle må få fremlegge hva man tror på, men syns fortsatt det er viktig å forholde seg til de fakta som er. Så kan man selvfølgelig si at politiet også har vridd på ting i arkivet for å få en syndebukk. Spesielt om man tror på politisporet.
1. Legg ut henvisning til teksten i rettsaken hvor CP snakker om sine briller?
2. Hvordan tolker du artikkelforfatterens utsagn "hadde ikke briller" - og hvorfor slik som du tolker det?
3. Kan du vise til noen teori som ikke holder seg til fakta?
4. Bildet du viser av CP emd briller - i hvilken setting er det?
 
CA er mer interessant enn SE. Problemet er at ingen kan knytte ham til åstedet. For det andre hadde han lisens for sin s&w .357 magnum. Denne solgte han ikke illegalt før i 1992. Om dette var drapsvåpenet løp han en enorm risiko. Han møtte ikke opp på prøveskyting i 1989. Det tok så 3 år før han solgte våpenet. Hadde CA vært gm ville han ha kvittet seg med våpenet umiddelbart etter drapet, og ihvertfall ikke solgt det for kr 5.500,- i 1992.,
Vet man at han faktisk solgte våpenet, eller er det bare noe han sa?
Det var jo egentlig ganske vanskelig å bekrefte dette da.

 
Teorien i artikkelen er absolutt plausibel, men mister litt troverdighet når man vrir på fakta for at det skal passe bedre til teorien.

Dette vet man ikke, men han CP sa selv i rettssaken at han egentlig skulle bruke briller, men det var sjelden han hadde briller siden han ikke hadde penger til å kjøpe nye hver gang han ødela di.

Ok - hvorfor ikke sende en mail dit og spørre hva han mener med "hadde ikke briller"?
Spesielt når du sier at man fusker (som vri på fakta jo egentlig er).
Det blir jo noe helt annet om man svarer: her tok jeg visst feil ja...

Det er neppe farlig å spørre slike som skriver (her snakker jeg av erfaring).
Det verste som kan skje er at du ikke får svar (jeg har heller ikke fått svar fra den som skrev artiklene i Proletaren som jeg vel ha nevnt her).
 
(1) Hvor mange meter er det fra åstedspunkt til brakkene - og til trappene?
Aner ikke hvor mange meter det er.
Det blir rein gjetting og fryktelig dårlig på å bedømme avstand sånn. Tipper likevel 400m
(2) Hvor mange sekunder ville du presumtivt "gitt til" situasjonen, dersom GM ikke skulle ha løpt opp i trappene - men altså venstre inn i Luntmakargatan?
Blir igjen rein gjetting. 30-40 sekunder
(3) Hvor mange sekunder tar egentlig drapshandlingen - fra GM legger sin (evt. hø. hånd) på Palmes skulder og fram til 1. skritt exit for GM mot Tunnelgatan? Kan man si, antar du, at dette kan fastslås nøyaktig? 12-15 sekunder? Enda noen flere sek?
Vanskelig å vite. Vitneforklaringene er forskjellige. Noen sier skuddene kom veldig tett, mens noen sier det var et par sekunder. Et vitne sier fem sekunder.
Er også forskjellige forklaringer på hvor lenge gm stod på åstedet etter skuddene. Alt fra 2 til 10 sekunder er nevnt.
Så alt i alt tipper jeg fra 10-15 sekunder fra han løsnet skudd til han forsvant inn Tunnelgatan.
(4) Hvor lenge sitter V Gunnarsson i varetekt? Hvilke(n) pods/videos vil du anbefale på dette VG-"intermessoet"?

Stay cool.
Det husker jeg ikke i farta, men er ikke lenge. Tror det er to-tre dager.
 
Tror man kan slå fast ett av to. Teori A. Palme har vært overvåket av et drapslag i flere dager. Det foreligger flere observasjoner av vitner med WT i Gamla Stan uken Palme ble drept. Palme ble skygget på T-banen fra Gamla Stan til Grand. Skyggen rapporterte at Palme dro på kino uten livvakter. Drapslaget hadde da ca 2 timer på å planlegge et event drap. Tror ikke denne kvelden var spikret. Muligheten måtte by seg.
Ikke umulig. Selv KP som pekte ut Engstrøm har skrevet i konklusjonen at mye tyder på at Palme var overvåket på formiddagen de 27.Februar og om kvelden den 28.Februar.
GM ble kanskje utplassert med bil når WT mennene så at Palme gikk sydover på Sveavegen, og ikke nordover fra kino til nærmeste T-bane stasjon. Han stod kanskje ikke der lenge, fordi Palme først gikk på vestsiden av Sveavegen før de krysset gata. Gm kunne stått og ventet vel vitende via radio om at Palme gikk sydover. Kanskje trodde de at T banen like ved åstedet var åpen, og at Palme vil ta T bane derfra til Gamla Stan. Den var imidlertid stengt denne kvelden. Da kunne GM - som Inge M sier - ha stått ved Dekorima en stund, eller fra Palme begynte å gå sydover, som varslet over WT radio. Sveavegen går sydover via Segels Torg rett ned mot Gamla Stan. Turen tar neppe mer enn 20-25 minutter til en av bruene til Gamla Stan.
Dette er absolutt en mulighet.
Den andre muligheten er at «Grand mannen» var GM i drapslaget, og fulgte etter Palme. Jeg tror helst han ble kjørt ned med bil, eventuelt var i City, og ventet, ref Inge M..
Jeg er litt på denne teorien om det skal være en konspirasjon.
Ikke nødvendigvis at Grandmannen var skytteren, men tror da at det var minst to gm i nærheten av åstedet.
Man har ikke full oversikt over alt som skjedde på åstedet og det finnes et vitne som sier at det sto en mann ved Skandias inngang etter skuddene som stirret mot åstedet. For deretter og gå bort fra åstedet.
Denne personen er aldri funnet. Finnes de som hevder at dette egentlig er Engstrøm .
Den andre muligheten er den ensomme GM. Han ser Palme gå inn på kinoen, og stilte seg og ventet. Han hadde 2 timer på å skaffe våpen. Fulgte så etter. Gikk forbi Palme når de kikket inn i utstillingsvinduet. Stilte seg ved Dekorima og ventet noen få sekunder. GM var lokalkjent i City, og visste at Tunellgatan ikke var noen blindvei, men en ypperlig fluktvei. Den ensomme gm som møtte Palme tilfeldig utenfor Dekorima med en ladd .357 magnum med spesialammo i lommen tror jeg ikke på.
Er denne teorien jeg tror mest på.
Har også vanskelig for å tru på tilfeldighetene.
Derfor jeg syns det er vanskelig å tro på Engstrøm.
Om det virkelig er sånn at Engstrøm er gm så tror jeg det må være organisert. Han må ha vist at Palme var på vei.
Ser ikke for meg at han tilfeldigvis møter Palme og tilfeldigvis har en pistol.
GM kan våpen i begge mine teorier. Han bommer på LP i bevegelse, men dreper Palme momentant med et skudd. Iakttar rolig noen sekunder. Luntar/ jogger rolig inn i Tunellgatan, tar trappene spenstig og raskt. Snur seg på toppen for å kontrollere situasjonen og konstatere ingen forfølgere. Småjogger ned David B gate, og blir borte. Så simpelt, så genialt eller så mye flaks.
Jeg tror også GM kan våpen, men trenger ikke være en proff i mine øyne likevel.
 
Skywalker - keep walking me (or jogging) sky high: "Døra som er åpen bak Scandia (jeg antar du mener Skandiabygget med -k):
🤪Ja selvfølgelig med K
Dette kan du naturligvis på fingrene, (eks- eller delvis-) Borgnäs mann som du er. (1) Hvilken dør skulle det være. Er det en åpen "dør" på natta? (2) Finnes det virkelig ingen overvåkingskamera(er) på Skandia på denne tiden? Eller er også dette noe jeg har gått glipp av? Hva slags "dør" skal dette være?
Er som jeg tidligere har nevnt ingen ekspert på dette. Har kun lest mye og fulgt Palmemordspodden.
Er en dør som sto åpen ganske lenge.
Vekterne ignorerte alarme ganske lenge. Husker ikke nøyaktig hvor lenge, men er ca en time. Døren blir låst 23.22. Et minutt etter mordet.
En siste long-shotter nå: Hvor mange meter er Björkman bak GM/Palmes idet 1. skudd smeller? Sånn 3-4 meter eller mer 6-7 meter? etter ditt syn. Hvor pussa er han egentlig sånn cirka? Jeg "slipper ikke" helt den minste mulighet for at vi kan mangle én mann i bildet, altså Christer A. (Det betyr ikke at jeg ikke ser at det klart mest sannsynlige, er at dine konstruksjoner er "korrekte".
Bjørkmann er ca. 2 meter bak gm når skuddene avfyres. Når der smeller løper han litt tilbake og kaster seg inn i inngangspartiet.
Så er det, som du forstår, min skepsis at det tross alt er ganske mange meter bort til Morelius. Hvordan er damene i bilen (A Hage) egentlig plassert for sitt utsyn - er de med ansikt sør- eller nord- (eller evt. østvendt?). Jeg forstår at taximannen er "godt plassert" nordover rettet? Finnes det ingen andre vitneobs. i Sveavägen? Er det ikke flere gående obs - som det var (4+1) for noen minutter siden, 4 østvendt+1 vestvendt som det vel er?
Tror det er mellom 40-50 meter bort til Morelius.
Han har et motlys som fjør det vanskelig å skimte noe annet en skygger, men han har god oversikt.
Det spesielle med Morelius er at han som eneste vitne har en del fokus på åstedet før skuddene. Han ser ikke direkte på åstedet hele tiden siden han følger med rundt seg siden han står feilparkert og han vet han har en innvirkning på lys styringen i krysset.
Likevel legger han merke til en mann som står og venter.
Inge M og Anders B er de eneste som legger merke til gm før skuddene.
Det er tross alt et svært reklameskilt like før Dekorima, som du vet. Litt mange meter fram. Hvis vi dermed skulle ha den presumptive Grandmannen som saktner farten litt (... og uten skyteren i lomma) - er det tenkelig at han akkurat kan ha stanset helt og dermed unngått flere mulige obs? Vært helt ute på fortauskanten - evt. ute i gata og ha sluppet seg ned 15-20 meter bak Palmes - til at det kan være godt mulig med neg obs?
Vet ikke helt om jeg skjønner hva du mener. Får det ikke helt til å passe med vitneforklaringene, men er sikkert mulig.
Som sagt jeg spekulerer ikke så mye. Forholder meg til det som står i vitneforklaringer, men de er jo nødvendigvis ikke riktige.
Eller blir alt for tynne spekulasjoner - og at Christer A isteden ligger hjemme i senga?
Ja, svarer du el kanskje på det hele. Det er virkelig et kriminalmysterium,dette her, for min del. Skulle tro det var en Agatha Christie, som jo knapt består av annet enn syns bedrag, innbilninger og forvekslinger. Lenge siden jeg leste en Christie-krim gitt, men husker godt at jeg kun ved ett eneste tilfelle klarte å gjette morderen (som var to).
Er det som egentlig er fengende med denne saken. Er så mange teorier. Og når du leser om en tror du på den. Så leser du en annen teori dagen etter og da tror du på den.
Jf. annen komm. i dag - jeg frafaller spek på GM exit sørover Sveavägen. Men jeg er inne på Tunnellgatan retning barakkene, og jeg tror på at Borgnäs er verdt forsøket...
Ser det ikke som umulig at gm forsvant inn på Luntmakargatan og inn døren til Skandia, men jeg tror ikke veldig på det.
 
1. Legg ut henvisning til teksten i rettsaken hvor CP snakker om sine briller?
Palmemordsarkivet.se (Førundersøkningen mot Christer Pettersen)
2. Hvordan tolker du artikkelforfatterens utsagn "hadde ikke briller" - og hvorfor slik som du tolker det?
Er vel det at man så å si aldri så han med briller. Ser man på TV-Klipp på YouTube så er det kun to stk. jeg finner som CP har på seg briller.
Men når han har på briller så har han dem på hele tiden, men tar de av når han skal lese.
3. Kan du vise til noen teori som ikke holder seg til fakta?
Samtlige. De er spekulasjoner så å si alle.
Det betyr ikke at de ikke kan være fakta.
Når jeg sier jeg holder meg til fakta. Så mener jeg med de opplysninger som foreligger nå.
4. Bildet du viser av CP emd briller - i hvilken setting er det?
Dette er en slags liksom rettssak hvor tre advokater og Leif G.W. Skal spørre CP om en del ting angående hva han gjorde på mordkvelden.
Er ganske mislykket da CP klikker da en av advokatene sier han juger.
Søker du Christer Petterson på YouTube så dukker denne filmen opp som jeg har tatt et skjermbilde av.
 
Ikke umulig. Selv KP som pekte ut Engstrøm har skrevet i konklusjonen at mye tyder på at Palme var overvåket på formiddagen de 27.Februar og om kvelden den 28.Februar.

Dette er absolutt en mulighet.

Jeg er litt på denne teorien om det skal være en konspirasjon.
Ikke nødvendigvis at Grandmannen var skytteren, men tror da at det var minst to gm i nærheten av åstedet.
Man har ikke full oversikt over alt som skjedde på åstedet og det finnes et vitne som sier at det sto en mann ved Skandias inngang etter skuddene som stirret mot åstedet. For deretter og gå bort fra åstedet.
Denne personen er aldri funnet. Finnes de som hevder at dette egentlig er Engstrøm .

Er denne teorien jeg tror mest på.
Har også vanskelig for å tru på tilfeldighetene.
Derfor jeg syns det er vanskelig å tro på Engstrøm.
Om det virkelig er sånn at Engstrøm er gm så tror jeg det må være organisert. Han må ha vist at Palme var på vei.
Ser ikke for meg at han tilfeldigvis møter Palme og tilfeldigvis har en pistol.

Jeg tror også GM kan våpen, men trenger ikke være en proff i mine øyne likevel.
Jeg tror på en mindre konspirasjon. Tror vi skal til Syd Afrika. Skytteren er svensk eller leiemorder engasjert av syd afrikansk etterretningstjeneste. De ville ikke ha blod på hendene.

Om GM stod og ventet stod han på feil side av Sveavegen. Palme krysset som kjent først Sveavegen ved Skandia kvartalets begynnelse. GM kunne ha tenkt at nærliggende T-banestasjon var åpen, og at Palme ville gå ned her. Eventuelt krysset Sveavegen rett etter at Palme gjorde det. Mye av dette er betinget av om man fester lit til Inge M.. Hvor lenge så han GM, eller så han Anders B ? Tror ikke det siste, da GM hadde knelang frakk eller jakke. Og hvorfor stod Anders B ved avfasningen til Dekorima bygget. Det er minst 20 meter fra minibanken.

Like sannsynlig er det nok at GM fulgte etter fra Grand og passerte Palmene når de stoppet ved utstillingsvinduet. Da kunne han ikke ha stått lenge og ventet.

Jeg tror fortsatt Syd Afrika, et lite fåtall svenske nazister i polisen og kanskje en innleid leiemorder. Det at GM slet på is- og snøunderlaget i David B gate tyder enten på GM fra varmere strøk eller feil skovalg. Han slet med å holde seg på bena i motsetning til trappene, som var isfri.
 
Jeg tror på en mindre konspirasjon. Tror vi skal til Syd Afrika. Skytteren er svensk eller leiemorder engasjert av syd afrikansk etterretningstjeneste. De ville ikke ha blod på hendene.
Syns Sør-Afrika er interessant.
Eneste jeg syns er rart er at de har tatt på seg skylden for mange attentat. Om de har drept Palme. Hvorfor vil de ikke innrømme dette.
Like sannsynlig er det nok at GM fulgte etter fra Grand og passerte Palmene når de stoppet ved utstillingsvinduet. Da kunne han ikke ha stått lenge og ventet.
Ifølge Lisbeth P. Titten hun inn i vinduet i bare noen sekunder.
Klærne i vinduet så mer interessant ut fra andre siden av veien.
Jeg tror fortsatt Syd Afrika, et lite fåtall svenske nazister i polisen og kanskje en innleid leiemorder. Det at GM slet på is- og snøunderlaget i David B gate tyder enten på GM fra varmere strøk eller feil skovalg. Han slet med å holde seg på bena i motsetning til trappene, som var isfri.
Jeg tror som sagt mest på en ensom gm, men jeg liker også Stay Behind teorien.
Dette er den eneste måten jeg ser som mulig om Stig E. er innblandet.

Tror også det kan være en mindre konspirasjon med to-tre politifolk.
 
Hvilke(n) pods/videos vil du anbefale på dette VG-"intermessoet"?

Stay cool.
Palmemordspodden syns jeg er veldig bra. Spesielt de 100 første episodene fir et godt overblikk av hva som skjedde på Grand og åstedet.
Ellers er det mye rart på YouTube av gamle dokumentarer.
Er egentlig bare å søke på Palmemordet så kommer det masse.

Er også mange bøker om Palmemordet.
Så å si alle er verdt å lese selv om man kanskje ikke tror på teorien forfatteren representerer.

Netflix serien Den osanolika morderen er også ganske bra. Den tar for seg teorien som Stig Engstrøm som gm. Og bygger på boken til Thomas Pettersen med samme navn.
Viktig å huske på at serien er fiksjon og at skaperne har tatt seg noen friheter som ikke er riktige. De delene av serien som omhandler Stig E sitt liv er i hovedsak reine spekulasjoner, mens delene som omhandler etterforskningene av Stig E er mer riktig.
Av en eller annen merkelig grunn plasserer de noen vitner feil på åstedet. De plasserer også gm på feil side av veien i David Bagares gate.
Jar ikke noe imot at det spekuleres der det trengs, men når man har fakta så syns jeg det er tragisk at de ikke gjør ting riktig.
Er likevel en serie som er verdt å se om man interesserer seg for Palmemordet uavhengig om man tror på Stig E som gm eller ikke.
Serien fanger veldig godt stemningen som var.

Ta serien for det den er. God underholdning, men er ikke nødvendigvis løsningen selv om politiet har presentert Stig E som mistenkt for mordet.
 
Sist redigert:
Palmemordsarkivet.se (Førundersøkningen mot Christer Pettersen)

Er vel det at man så å si aldri så han med briller. Ser man på TV-Klipp på YouTube så er det kun to stk. jeg finner som CP har på seg briller.
Men når han har på briller så har han dem på hele tiden, men tar de av når han skal lese.

Samtlige. De er spekulasjoner så å si alle.
Det betyr ikke at de ikke kan være fakta.
Når jeg sier jeg holder meg til fakta. Så mener jeg med de opplysninger som foreligger nå.

Dette er en slags liksom rettssak hvor tre advokater og Leif G.W. Skal spørre CP om en del ting angående hva han gjorde på mordkvelden.
Er ganske mislykket da CP klikker da en av advokatene sier han juger.
Søker du Christer Petterson på YouTube så dukker denne filmen opp som jeg har tatt et skjermbilde av.
Hva er nummeret i palmemordarkiovet.se?

Men når han har briller?
Ok fint, men det er altså når han bruker briller.

Du må selvsagt holde deg til det som er "fakta".
Men hva er fakta?
Bortsett fra noen ekstremteorier er vel eneste faktum at OP ble drept.
Vi vet heller ikke om noe vittnemål er faktum fordi vi vet at mye kan lede til at det man forteller ikke er det.
Les: Det er opplysninger som da nødvendigvis ikke er fakta, men hvordan skiller du ut fakta?

Liksomrettsaken..
Når er den fra?

Vedkommende i derimot.no må jo anledning til å korrigere seg eller si aha - det visste jeg ikke...Synes du ikke?
Jeg har selv hatt mye kontakt med Paul Smith, vært enig og rykende uenig, de biter ikke...
 
Syns Sør-Afrika er interessant.
Eneste jeg syns er rart er at de har tatt på seg skylden for mange attentat. Om de har drept Palme. Hvorfor vil de ikke innrømme dette.

Ifølge Lisbeth P. Titten hun inn i vinduet i bare noen sekunder.
Klærne i vinduet så mer interessant ut fra andre siden av veien.

Jeg tror som sagt mest på en ensom gm, men jeg liker også Stay Behind teorien.
Dette er den eneste måten jeg ser som mulig om Stig E. er innblandet.

Tror også det kan være en mindre konspirasjon med to-tre politifolk.
Jeg tror mange glemmer av en ting i dette, nemlig hvor iskald gm var. Jeg har 4 år bak meg i forsvaret på 90 tallet. Vært i utlandet, men aldri skutt mot andre eller blitt skutt mot. Eller i direkte skarpe situasjoner. Jeg tror tross opplæring ikke at jeg kan forestille meg hvordan dette ville vært. Det kan de færreste.

De aller fleste drap i Norge blir begått i affekt. Ikke planlagt, overveid eller med overlegg. Drap blir begått av sinte, livredde og berusede mennesker. Drapet på Palme var iskaldt. Ikke noe affektdrap. Bare det å holde ham i ro med venstre hånd og skyte i øyeblikket med høyre hånd vil være fjernt for amatøren. Som den erfarne slakteren som holder slaktedyret i ro før skuddet settes slik at dyret dør/mister bevisstheten raskt og humant. Palme var et menneske, og ikke bare det. Han var landets statsminister og ledende politiker.

Gm ventet på sitt offer. Sveriges statsminister. A dead prime minister walking. Måten han vandret rundt offeret på i opp til 10 sekunder etter skuddene kan bety ett av to. Han var panikkslagen. «Hva i H har jeg gjort» ? Eller så iakttok han rolig skuddtegn. Noe jeg tror. Han ser at Palme er død eller døende. Gm stod ikke i ro. Han beveget seg helt rolig i en halvsirkel rundt Palme. Han spurtet ikke straks bort i panikk etter å ha skutt Olof Palme. Han iakttar og observerer offeret rolig før han jogger lett og rolig inn i Tunellgatan. Han snur seg på toppen av trappene for å se at ingen følger etter. Han har fullstendig kontroll. Han er herre over hele situasjonen.

At dette er den glade amatørs verk eller et affektdrap pga en skatteøkning tror jeg ikke på. Like lite som på den harmløse SE som åpnet vinduer for å slippe ut fluer. Det å drepe slik eller så kalkulerende, profesjonelt og iskaldt tyder på at dette har vedkommende gjort før.
 
Hva er nummeret i palmemordarkiovet.se?
Usikker på hva du mener. Mener du nr. på fil/mappe? Vet ikke nr, men alle avhør er i alfabetisk rekkefølge.

Ok fint, men det er altså når han bruker briller.
Jeg vet ikke når han bruker briller.
Han sier selv at han skal bruke briller, men sjelden har råd til briller. Har en tendens til å ødelegge de. Når han blir spurt om han hadde på briller mordkvelden svarer han noe sånt som. Hur ska man huske det så manga år efteråt.
Noen av natkovennene blir også spurt om CP hadde på briller mordkvelden. Ingen som husker, men Roger Ø sier han aldri har sett CP med briller. Han påstår han så CP på mordkvelden. Så er det tilfellet så hadde ikke CP på briller på mordkvelden.
Samtidig er ikke Roger Ø et veldig troverdig vitne. Han endret ekstremt mye forklaringer, var sterkt beruset på mordkvelden.
Han pekte ut CP som Grandmannen. Dette var et viktig vitne siden de var bekjente.
Roger Ø sa på dødsleiet at han hadde sett CP skyte Palme med sine egne øyne.
Han sier at dette gjorde CP ved en feil da han forvekslet Sigge S med Palme.
Du må selvsagt holde deg til det som er "fakta".
Men hva er fakta?
Skjønner at det må noe spekulasjoner til, men mener at jeg vil ikke spekulere å lage meg en historie fordi jeg tror eller ønsker at teorien jeg ønsker skal stemme. Jeg vil heller ikke utelukke noe på samme premisset.
Og om man skal spekulere er det viktig at de ikke bryter med de fakta som finns.
Som du sier er det veldig lite fakta som vi vet sikkert. Så å si alle vitneforklaringer kan være feil. Vitner har sett forskjellige ting. Har endret forklaringer med tiden. Derfor vanskelig å vite hva som er fakta. I mitt hue er det de første/ferskeste forklaringene som er mest riktig, men trenger selvfølgelig ikke å være sånn.
Likevel liker jeg den måten og jobbe på. Og er den måten KP jobbet på. Hans Holmer spekulerte. Dette mener jeg var helt krise. Spesielt det viktige førsteåret av etterforskningen.
Liksomrettsaken..
Når er den fra?
Husker ikke året, men er etter at CP har blitt frikjent.
Var et tv program på svensk TV3 med Robert Ascberg.
Vedkommende i derimot.no må jo anledning til å korrigere seg eller si aha - det visste jeg ikke...Synes du ikke?
Jeg har selv hatt mye kontakt med Paul Smith, vært enig og rykende uenig, de biter ikke...
Jo selvfølgelig må man få mulighet til det.

Har vært på foredrag med Paul Smith. Veldig bra selv om jeg hadde litt problemer med å forstå hva han sa.
 
Usikker på hva du mener. Mener du nr. på fil/mappe? Vet ikke nr, men alle avhør er i alfabetisk rekkefølge.


Jeg vet ikke når han bruker briller.
Han sier selv at han skal bruke briller, men sjelden har råd til briller. Har en tendens til å ødelegge de. Når han blir spurt om han hadde på briller mordkvelden svarer han noe sånt som. Hur ska man huske det så manga år efteråt.
Noen av natkovennene blir også spurt om CP hadde på briller mordkvelden. Ingen som husker, men Roger Ø sier han aldri har sett CP med briller. Han påstår han så CP på mordkvelden. Så er det tilfellet så hadde ikke CP på briller på mordkvelden.
Samtidig er ikke Roger Ø et veldig troverdig vitne. Han endret ekstremt mye forklaringer, var sterkt beruset på mordkvelden.
Han pekte ut CP som Grandmannen. Dette var et viktig vitne siden de var bekjente.
Roger Ø sa på dødsleiet at han hadde sett CP skyte Palme med sine egne øyne.
Han sier at dette gjorde CP ved en feil da han forvekslet Sigge S med Palme.

Skjønner at det må noe spekulasjoner til, men mener at jeg vil ikke spekulere å lage meg en historie fordi jeg tror eller ønsker at teorien jeg ønsker skal stemme. Jeg vil heller ikke utelukke noe på samme premisset.
Og om man skal spekulere er det viktig at de ikke bryter med de fakta som finns.
Som du sier er det veldig lite fakta som vi vet sikkert. Så å si alle vitneforklaringer kan være feil. Vitner har sett forskjellige ting. Har endret forklaringer med tiden. Derfor vanskelig å vite hva som er fakta. I mitt hue er det de første/ferskeste forklaringene som er mest riktig, men trenger selvfølgelig ikke å være sånn.
Likevel liker jeg den måten og jobbe på. Og er den måten KP jobbet på. Hans Holmer spekulerte. Dette mener jeg var helt krise. Spesielt det viktige førsteåret av etterforskningen.

Husker ikke året, men er etter at CP har blitt frikjent.
Var et tv program på svensk TV3 med Robert Ascberg.

Jo selvfølgelig må man få mulighet til det.

Har vært på foredrag med Paul Smith. Veldig bra selv om jeg hadde litt problemer med å forstå hva han sa.
Siden du kan mye om denne saken, mer enn meg, noen spørsmål. At SE kom inn i etterforskningen tidlig er greit. Han meldte seg jo for polisen som «kronvitne». Men hvordan kom CP inn ? Hva startet dette med ? Vitneforklaring fra Roger som sa alt for penger ? Skyte Zigge ved en feil ? CP hadde jo tilgang til leiligheten til Zigge. Sistnevnte var alvorlig syk i 1986. Hvordan startet dette tullet med CP ? CA ? Hvordan kom han inn ? At han ikke likte Palme ? Mange svensker likte ikke Palme. Ingen vitner har bekreftet at de så CA på Sveavegen om kvelden 28/2 1986. Hvordan kom CA inn i bildet ?

Merket meg i et ferskt intervju at den politi våpen eksperten som var på åstedet allerede tidlig om morgenen 1. mars (Bjørn?) fortsatt tror det er CP (???). Denne teknikerne var medlem av samme våpenklubb som Ulf Helin - som ikke gjorde jobben på alarmsentralen 28/2 - og politimann Ø og A.A.. At dette stinker med svensk politi, og gjør det fortsatt, mener jeg. Svenskene burde overlatt etterforskningen til dansk eller norsk politi, eller FBI.
 

Nyeste kunngjøringer

Tråder du følger

Tilbake
Topp