I utgangspunktet CONMEBOL, men det blir jo som regel invitert land for å fylle opp gruppene. Denne gangen med fire grupper og seks CONCACAF-land passer jo mye bedre enn at Japan og Qatar er med.

Copa skal jo ikke være i Amerika. Det er som at EM holdes i Asia. Det er feil
Copa America ikke i Amerika?
Det er vanligvis bare for de 10 landene i Sør Amerika som er medlem av CONMEBOL. I nyere tid har man pleid å invitere et par andre land, som for eksempel Mexiko, men har også vært asiatiske land som har deltat.
Årets turnering er en samling for hele det amerikanske kontinentet, hvor de 10 CONMEBOL medlemmene er sikret plass, sammen med 6 land fra resten av Amerika (CONCACAF).
En slik turnering ble holdt i USA også i 2016 og ble da kalt Copa America Centenario, har ikke hørt det navnet blitt brukt i år. Ecuador sto egentlig for tur til å arrangere årets turnering, men så vel ikke miligheten til å arrangere dette.
CONCACAF og CONMEBOL har startet et samarbeid, så blir sikkert ikke så mqnge år til et nytt felles mesterskap.

Mange ecuadorianere ønsker jo Felix Sanchez dit pepperen gror, så dette kan jo hjelpe godt på i så måte.

Enner Valencia med rødt kort for Ecuador, men Ecuador tok likevel ledelsen til pause ved Sarmiento. Utover kampen ble det derimot tyngre der Venezuela fikk sin utligning da Rondon la igjen ballen til Cadiz som satte ballen i mål. Ti minutter senere var snuoperasjonen et faktum da Rondons heading ble reddet, men returen satt i mål av Bello. Dermed har Venezuela fått en kjempestart på årets Copa America.

For å se dette innholdet trenger vi ditt samtykke til å angi tredjeparts informasjonskapsler.
For mer detaljert informasjon, se vår informasjonskapsel-side.

Relativt labert nivå mellom Mexico og Jamaica der Michail Antonio trodde han hadde sendt Jamaica i ledelsen, men der målet ble annullert for offside. I stedet ble det Arteaga som scoret kampens eneste mål med sitt skudd fra utenfor sekstenmeteren. 1-0-seier til et Mexico som har relativt lave forventninger til seg til denne turneringen.

USA- Bolivia 2-0

Pulisic med et flott mål etter 3 minutter der han dro seg inn i boksen og satte ballen i en fin bue og i mål. Balogun økte så til 2-0 etter 44 minutter. Balogun deretter med et annullert mål i 2.omgang. USA vant fortjent 2-0 her mot et Bolivia som ikke hadde så mye å by på.

Uruguay- Panama 3-1

Uruguay i ledelsen etter 15 minutter ved Araujo med et fint skudd utenfor sekstenmeteren. Panama litt mer med i andre omgang, men etter 88 minutter så avgjorde Nunez med en volley inne i boksen. Deretter økte Uruguay til 3-0 da et frispark fra De La Cruz fant pannebrasken til Vina. Murillo så med et reduseringsmål helt på tampen.