NBA Offseason 2024

Siste dans" for en del av gamlegutta? Neste gang er det vel OL på hjemmebane for USA, men da sannsynligvis med en betydelig svakere tropp enn denne gangen.
Det er det med stor sannsynlighet.

Av de 12 som er med i Paris så vil jeg si de eneste som man med en viss sikkerhet kan si kommer til å være med om 4 år er: Ant, Tatum, Booker, Haliburton og Bam.
 
For å se dette innholdet trenger vi ditt samtykke til å angi tredjeparts informasjonskapsler.
For mer detaljert informasjon, se vår informasjonskapsel-side.
For å se dette innholdet trenger vi ditt samtykke til å angi tredjeparts informasjonskapsler.
For mer detaljert informasjon, se vår informasjonskapsel-side.

Ingen bombe at Kawhi må kaste inn håndkleet.
White er en smart erstatter, bringer inn guard defense og kommer ikke til å klage på manglende spilletid.
 
Litt bekymret for spacingen i så fall…med både Embiid og AD som startere.
Angående size, når du ser spillerne sammen, så er det mest merkbare at Bam ser mindre ut enn jeg trodde han var. Tatum derimot ser enorm ut.

Som alltid når det gjelder FIBA-ball så er det tre ting som utjevner mye av fordelene/forskjellene USA har med overlegen spillergruppe:

1. FIBA-regler og FIBA-dommere gjør det til en delvis annen idrett.
2. 40 minutters kamper i utslagsrundene, et lag skyter over evne og du selv er middels, da hjelper det ikke at du vil slå det laget i 9 av 10 kamper, det er i den ene kampen det avgjøres.
3.Mange andre land har spillere som har spilt i lag i mange år, mens USA setter sammen sitt lag der og da. I det henseende er det en fordel med Kawhi ut, og Derrick White inn. White krever ingen ting. hadde Grant Hill tatt inn for eksempel Paul George, så hadde han forventet en rolle med en del minutter, med DW slipper han slike problem.

Har bare sett utvidet highlights mot Canada, Tatum og AD så gode ut.

Summer league; Bronny har mye å gå på når det gjelder skuddrytme og valg av FGA, men ser allerede OK+ ut defensivt av det lille jeg har sett.
 
Ok jeg er 15 min inn i Space Jam 2 her.... eh uten å komme med spoilers så blir sikkert ikke det her bedre ? Tror jeg gir meg her hehe...
 
Haha, Lebron reddet USA, 100-101
Bekrefter det man har trodd før dette laget begynte å spille kamper; potensialet er spinnvilt, men kombinasjonen av FIBA-dømming/regler og manglende konsentrasjon gjør at det kan gå galt med dette laget. Etter fire oppkjøringskamper så er det faktisk LeBron og AD som har sett best ut så langt. Bam, Steph og Boston-gutta OK. Embiid har sett helt grusom ut, er vel kombinasjonen av mulig skadeproblemer og at han kom helt utrent inn i dette. Han klarer ikke å hoppe i det hele tatt per nå. Men ser litt bedre ut dag for dag.

Dette laget er bygget rundt Steph, LeBron og Embiid, og Team USA Basketball la mye i å få med Embiid, så skjønner at det er vanskelig for Kerr å ikke skulle starte med Embiid. Men noe må gjøres, starting five har ikke fungert i det hele tatt. Litt små hint i klutchen i går. Kerr gikk med Steph, Book, Ant, LeBron og AD offensivt. AD, Bam, Ant, White og Jrue defensivt. Nå vat ikke Tatum med, og han skal inn i miksen sammen med Durant, men litt fikk vi se hva Kerr mener om han blir presset.

For øvrig er FIBA-ball bare rart. Sør-Sudans beste spillere er i grenseland å forsvare en av de siste plassene i en 15-manns tropp i NBA. Spillere som Gabriel og Thor, som ikke lenger får kontrakter i NBA, var helt enorme.

Av ting som ikke er skrevet her så langt, så virker det som den egentlige historien med Kawhi ut, og White inn, rett og slett var at Grant Hill kuttet Kawhi fra laget, og ikke fordi han er skadet per nå. At GHill rett og slett ikke synes han så god nok ut. Også mye rundt at finals MVP, Jaylen Brown ikke ble tatt ut som erstatter. Mange teorier, men er vel så enkelt at Derrick White alltid var tiltenkt som en mulig erstatter i dette laget. JB, Paul George og Kyrie kan man alle argumentere for, men White er lettere å ta inn. Krever sikkert ingen ting.
 
LeBron bailer dem mot Tyskland å, rett og slett helt enorm de siste 4 minuttene.

Tror ting blir å se bedre og mer flytende ut når KD er spilleklar
 
ESPN vet å utnytte dautida så da kliner de til med denne:

ESPN’s top 25 players of the 21st century
1.LeBron James
2.Kobe Bryant
3.Stephen Curry
4.Tim Duncan
5.Shaquille O’Neal
6.Kevin Garnett
7.Nikola Jokic
8.Dwyane Wade
9.Kevin Durant
10.Dirk Nowitzki
11.Giannis Antetokounmpo
12.Steve Nash
13.James Harden
14.Jason Kidd
15.Chris Paul
16.Kawhi Leonard
17.Manu Ginobili
18.Allen Iverson
19.Anthony Davis
20.Ray Allen
21.Tony Parker
22.Draymond Green
23.Russell Westbrook
24.Pau Gasol
25.Luka Doncic

2-5 kan diskuteres i alle mulige retninger, KD helt nede på niende er en joke og Kawhi burde være høyere enn gjengen fra 12-15
 
2-5 kan diskuteres i alle mulige retninger, KD helt nede på niende er en joke og Kawhi burde være høyere enn gjengen fra 12-15
Nesten all NBA-media er en vits for tiden. Det er så mye politisert og agendaer som hele lager narrativ som styrer debattene. Å se Windy, MacMahon, Bontemps eller Zach Lowe sitte på diverse ESPN sendinger med en hel haug av tullinger er deprimerende. 90% er bare fjas.

Jeg går ikke en gang med på at det er krystallklart at Steph er over KD. De to NBA-titlene de vant når KD var der...godt mulig å hevde at KD var den beste. Karrieremessig har Steph vunnet mer og har vært mer revolusjonerende for hvordan lag spiller, til gjengjeld, om man mener de har vært like gode offensivt, så har KD vært flere klasser bedre i forsvar. Det bør heller ikke brukes mot KD at han ikke har noen lang periode som ligaens beste spiller, all den tid han hadde mange år på plassen bak LeBron.

Det var digg å se Steph i semien og finalen i OL, artig å juble for han. Men at han og Kobe overvurderes i slike sammenhenger, fordi de er de to mest populære spillerne siden Jordan ga seg, det er udiskutabelt. Er mye sammenblanding mellom to ting som burde være mulig å holde adskilt; hvem flest liker best versus hvem er/var objektivt sett best.

Helt spinnvilt at Lakers ikke klarte å oppgradere fra Hayes/CWood i dette vinduet heller. De fikk til og med penger fra LeBron for å gjøre det, men klarte det likevel ikke. Se på Warriors og Clippers, de har en vanskelig offseason de også, men de har gjort en rekke signeringer og mindre deals for å ta tak i noen åpenbare problemområder. Pelinka har gjort null. Det mest syke med det, er at trolig var Lakers kun et par mindre oppgraderinger i fra å være et topp-5 lag i West, topp-8 lag i ligaen. Dejounte Murray i stedet for DLo, og en OK defensiv big inn og de hadde vært der. Hadde ikke vært favoritt av den grunn, men en utfordrer. Nå? Ikke noe mer en maks play-in, fortsatt helt krystallklare mangler som gjør at de ikke kan komme forbi 3-4 lag i West. Tror det meste av irritasjonen til Lakers-fans ligger i akkurat det, hadde bare Pelinka gjort jobben, ikke noe spesielt eller ekstraordinært, bare gjort jobben OK, så hadde Lakers vært greit klar til neste sesong. Nå er ikke jeg Lakers-fans, men hadde jeg vært det så gir det ingen mening å ha to toppspillere, og ikke være villig til å ha noen plan for å maksimere det. Gjør man ikke det, så gir det større mening å starte fra nytt. Som LeBron-fan og liker AD godt, så hadde jeg selvsagt helst sett at de tre FRDP som Lakers har tilgjengelig hadde blitt brukt ASAP for å oppgradere nå.

Det gode er at man slipper å ha store forventninger slik det er nå. Å komme til sluttspillet må betraktes som en bonus slik status er nå. For øvrig er Scott Brooks og Nate McMillan inn som assistenter til JJ helt greit.
De fleste ''eksperter'' så langt, har ikke bare Lakers utenfor sluttspill, men til og med utenfor play-in. Det er noen fordeler med at Lakers antas å være et av de dårligere lagene. Null stress, lave skuldre og et lite håp om at forhåndstipsene motiverer. Et annet populært narrativ for tiden er at Giannis og Milwaukee er sterkt nedadgående. Giannis har hatt skadetrøbbel de to siste sluttspillene, men ser jo stadig helt ustoppelig ut når han er skadefri. Traden for Dame visste vi også hadde en nedside, men synes Bucks litt i det stille har har hatt en av de bedre offseason der ute. Knicks trender oppover, og Bucks nedover i NBA-media, men tror jeg har Milwaukee over om de beholder Giannis skadefri.
 
Har sikkert ment mitt om slike lister opp gjennom, men du dæven de listene begynner å bli slitsomme... Forstår godt at de journalistene som kan bruker minst mulig tid på slikt, selv om til og med de er forventet å ramse opp "top 5" ukentlig....

Er noe trist over at basket-debatten er blitt så "amerikanisert" i mangel av bedre ord, har aldri sett fotball/tennis fans bruke all verdens tid på "Goat" deatten, Cruyf/Pele/Maradonna/Messi/Ronaldo/Ronaldo2/Ronaldinho, man kan sette pris på alle disse uten å halshugget av motstanderen sin "fans"....

Andre som har sett Bill Russel dokumentaren på netflix? Artig dokumentar, men tror om muligens jeg sitter igjen med et noe dårligere bilde av ham etter den... Virker seriøst som en slitsom fyr å forholde seg til over lang tid...
 
Andre som har sett Bill Russel dokumentaren på netflix? Artig dokumentar, men tror om muligens jeg sitter igjen med et noe dårligere bilde av ham etter den... Virker seriøst som en slitsom fyr å forholde seg til over lang tid...
Har ikke sett den, men tommelfingerregelen er at man blir skuffet dersom man er fan av en idrettsutøver, og legger aksjer i utøveren utover det sportslige. Det beste er absolutt å holde seg til idrettsutøveren de er, idrettskarrieren, og holde seg langt unna hvordan de er ellers.

Har sikkert ment mitt om slike lister opp gjennom, men du dæven de listene begynner å bli slitsomme... Forstår godt at de journalistene som kan bruker minst mulig tid på slikt, selv om til og med de er forventet å ramse opp "top 5" ukentlig...
Har nok en del å gjøre med at slikt ''selger'', og suksess i USA er stort sett definert etter klikk, seere og penger rundt det.
En kvalitets podcast som også legges ut på youtube har gjerne begrenset med seere. Men om en eller annen sullik legger ut noe svada som er fake news, som Giannis til Lakers, så har det enormt med seere. Syke tilstander med andre ord.

Av aktuelle nyheter ellers, så har Steph forlenget med 1 år hos Warriors, tror det er en reell sjanse for at han dermed blir hele karrieren der. For uten om LeBron, så pleier store kontrakter når spillerne kommer til å være i slutten av 30-årene, å være dårlige. Gir sånn sett kun mening for et lag som vil beholde sin superstar for hele karrieren. Selv om Klay nå er borte, så hadde det vært litt kult om Steph og Dray ble hele karrieren i GSW.
 
Jeg går ikke en gang med på at det er krystallklart at Steph er over KD. De to NBA-titlene de vant når KD var der...godt mulig å hevde at KD var den beste. Karrieremessig har Steph vunnet mer og har vært mer revolusjonerende for hvordan lag spiller, til gjengjeld, om man mener de har vært like gode offensivt, så har KD vært flere klasser bedre i forsvar. Det bør heller ikke brukes mot KD at han ikke har noen lang periode som ligaens beste spiller, all den tid han hadde mange år på plassen bak LeBron.
Det virker som de som stemte her både har undervurdert KDs bidrag for Warriors og ikke minst hvor jævla god han var fra 2010 til han fikk problemer med foten i 2014. Det var en 5 års periode der hvor han vant 1 MVP og var nummer 2 bak LeBron 3 ganger.

Når LeBron var på sitt aller råeste så var KD den eneste spilleren som i det hele tatt var i nærheten av det nivået.
 

Nyeste kunngjøringer

Tråder du følger

Tilbake
Topp