Arsenal - overgangstråd sommer 2024

Jeg har jo tidligere vært litt fysen på den godeste Paqueta, men med gårsdagens nyhet så er jo den drømmen over for i år (og sikkert den neste evighet). Man City har jo vært spesielt linket til han, men også Bruno, som vi visstnok er veldig interessert i. Det kan jo fort sette noen kjepper i hjulene for oss. Jeg tviler på at vi ønsker å betale UKK-en hans, men hvis både PSG og Man City også går inn for han så må man jo fort det for å vinne signaturen hans.

Nå er ikke jeg Brunos største fan, og har egentlig ikke vært fryktelig fan av at han skal komme til oss, men jeg er ikke spesielt større fan av at han skal til City. Med bedre medspillere og en klubb som spiller fotball som passer han blir jeg ikke overrasket om han tar et eller to steg opp. Sånn sett burde jeg kanskje ønske meg han til Arsenal, men han er også en monumental fitte og jeg liker å like spillerne våre, noe jeg for øyeblikket gjør med nesten samtlige. Bruno hadde vært seigere å like.
 
Hvorfor skal en klubb være villige til å betale det?
For å parafrasere L'Oreal:
"Because he's worth it"

Neida, det er surt å innrømme det, men jeg tror vi skal si oss fornøyde om vi kan dra inn £15-18m for Ramsdale, og dessverre så er hovedårsaken den nye kontrakten han signerte i fjor. Man skal ta lønnstall fra kilder som Capology med en stor klype salt, men i følge dem så er det kun Allison og Pickford som har høyere lønn enn Ramsdale sine £120k, og Pickford har kun £5k mer. De hadde ikke lønnen til Ederson da jeg sjekket, men ingen blir overrasket om han ligger høyere...

Dessverre for vår del i dette tilfellet så har eksisterende lønn mye å si for hva man kan få for en spiller siden den eksisterende lønnen gjerne starter som et utgangspunkt for forhandlinger med spillerne, hvor de sjelden ønsker å gå ned i lønn og i hvert fall ikke mye. Hvis vi da ser på keeperne i PL så er det heller ikke spesielt mange som ble kjøpt for en høyere sum enn Ramsdale. Onana, Allison og Ederson er de jeg fra toppen av hodet kommer på. En spiller av ganske tilsvarende kvalitet i Vicario er i følge Capology på £50k i uken mindre enn Ramsdale og kom for rundt £17m. Er Ramsdale over en 5 år periode £8m (overgangssum) + £12,5m (fast lønn) mer verdt enn Vicario? Jeg har mine tvil.

Arsenals sterke kort er at han har mange år igjen på kontrakten og at han er HG, noe som kan være verdifullt for visse klubber, deriblant Chelsea som har vært linket til han. Newcastle, som er klubben som er sterkest linket til han derimot er ikke spesielt i faresonen pdd. med HG-kvoten så Ramsdales HG-status er mindre verdt.

Problemet er at alle vet at Arsenal ønsker å selge, han er et klart andrevalg i en posisjon hvor andrevalg knapt spiller og de gangene han fikk sjansen i år så var han stort sett direkte svak.

Så ja, jeg tror £15-18m vil være en grei pris. Man skal selvfølgelig prøve å pushe det opp, men jeg tviler på at man får det til.
 
For å parafrasere L'Oreal:
"Because he's worth it"
Enig i innlegget ditt, men her har nok Arsenal rimelig svake kort på hånda. De har en spiller med litt for høy lønn som er for god til å være andrevalg og hvor hverken de eller spilleren er tjent med å ha der. Dette vet både klubber, spilleren, og agenten.

Når vi i tillegg snakker om en lønn som ekskluderer de fleste klubber (som kunne vært aktuelle) utenfor PL, så blir det veldig vanskelig å få en spesielt god overgangssum. Jeg har mine tvil til £15M også hvis jeg skal være helt ærlig. Tror fort det blir utlån. PSR legger veldig press på overgangssummer i sommer, og presser dem bra ned tror jeg. Det vil de klubbene som ønsker å selge merke.
 
Ikke noe sjokk hvis dette stemmer
IMG_1535.jpeg
 
Hvorfor skal en klubb være villige til å betale det?
Fordi han er landslagskeeper for England, og jeg er rimelig sikker på at andre keepere i samme kategori (Pickford, Pope etc) vil gå for 30-40M Pund. Men det kan jo hende at det blir en hestehandel her da vi er interessert i Bruno G tilbake fra Newcastle. Ramsdale har kontrakt til 2026 så det haster jo ikke for oss, hvis vi ikke får en sum som gjør at vi ikke går i tap.
 
Fordi han er landslagskeeper for England, og jeg er rimelig sikker på at andre keepere i samme kategori (Pickford, Pope etc) vil gå for 30-40M Pund.
Han er også andrekeeper og på en relativt høy lønn. Arsenal har ingen kort på hånda. Pope går ikke for £30-40M. Langt unna faktisk.

Det at han er på en lang kontrakt hjelper Arsenal lite, da det er de som ønsker å selge.
Ramsdale har kontrakt til 2026 så det haster jo ikke for oss, hvis vi ikke får en sum som gjør at vi ikke går i tap.
Dere går i tap hvert år på å ha en andrekeeper på £120M i uka + avskrivninger.
 
Hva var det som gjorde at Raya trakk det lengste kortet i kampen mot Ramsdale?

Primært at han er mye mer stabil, vil jeg si. Han har jo også gjort noen rare ting, som på de to dødballene mot Luton borte og den horrible pasningen som slapp Tottenham inn i 2-3 kampen som vi ledet 0-3.

Men Rams gjorde ting som satte hjertet i halsen på supporterne nesten hver kamp, og han gav jo nesten bort hjemmekampen mot Brentford, men ble reddet av en sen Havertz scoring.
 
IMG_1536.jpeg
Fort den beste spilleren som er tilgjengelig i posisjonene bak spissen, men hamstringen hans skremmer meg. Lurer på om det har skjedd noe rart i aggregering siden det lett kan tolkes som at Man Utd kan tilby CL😅
 
Skulle vi ende opp med Bruno så vil vi ende opp med en av de mest løpssterke midtbanene i hvert fall, og tydeligvis en som evner å holde seg rimelig skadefri over forrige sesong.
IMG_1538.jpeg
 
Eddy og Jesus ut (45 mill totalt) Sesko inn (50 mill)
Martinelli ut og Ollise inn (lik sum ca)
Kiwior og Zinchenko ut (45 mill totalt) Hato inn (50 mill ca)
Partey, Elneny og en av ESR/Vieira ut (35 mill totalt) bruno G inn (100 mill)

Realistisk? Da er vi på kanskje 70-80 mill net-spend.
 
Eddy og Jesus ut (45 mill totalt) Sesko inn (50 mill)
Martinelli ut og Ollise inn (lik sum ca)
Kiwior og Zinchenko ut (45 mill totalt) Hato inn (50 mill ca)
Partey, Elneny og en av ESR/Vieira ut (35 mill totalt) bruno G inn (100 mill)

Realistisk? Da er vi på kanskje 70-80 mill net-spend.

Sesko blir vel dyrere enn 50 mill?
Edit: Hadde ikke fått med meg utkjøpsklausulen.

Martinelli skal selvsagt ikke noe sted, bare fordi han har hatt en svakere sesong. Gutten er fortsatt bare 22 år (fyller 23 i juni). Men han tåler nok ikke en sånn sesong til.
 
Sist redigert:

Nyeste kunngjøringer

Tråder du følger

Tilbake
Topp