Uno-X

Leknessund har vel en 8. plass i en GT. (Noe for så vidt Eiking også har i nærheten av).
Stemmer det. Begge to var fine prestasjoner, men begge prestasjonene var preget av at de hadde vært i et brudd som fikk veldig god tid på resten av feltet. I Eiking sitt tilfelle var det vel rundt 10 minutter.
 
Eiking er det umulig å bli klok på. Ærlig talt forstår jeg ikke hvorfor han fikk kontrakt med Uno-X i det hele tatt. Virker å ha en personlighet som er litt på kant med de andre på laget. Men som rytter er han mer opportunistisk. Jeg mener det er større sjanse for at han vinner en etappe enn at Abra gjør det, fordi Eiking virker mer bevisst på å ikke øse ut krefter på alt som går an.
Eiking har bare 3 proffseire; den siste kom i 2019. Men er enig. Tenker også at Abra lærer seg å bli bedre taktisk etterhvert,
 
Eiking har bare 3 proffseire; den siste kom i 2019. Men er enig. Tenker også at Abra lærer seg å bli bedre taktisk etterhvert,
Jeg tror Eiking sitt problem er mindre på det taktiske og mer på at han ikke er like god på og klar for å ta seg 100 % ut. Det er en av grunnene til at jeg synes han passer dårlig inn på laget. Mye entusiasme og vilje til å forsøke, for n-te gang og mot alle odds ellers i Uno-X.
 
Bytt ut Veiking og Tiller med Kron og Leknessund, i tillegg til en Kulset som har tatt steg, så kan det bli veldig bra til neste tour.

Hvis de får ny invitasjon da.
 
Fantastisk seier av Hoelgaard på tredje etappe i Tour de Wallonie. Det må være lov å si at Uno-X bommet ganske kraftig på lagutaket til Touren.
Og det er ikke bare snakk om etterpåklokskap, mange meg selv inkludert mente at Leknessund og Hoelgaard åpenbart burde erstatte Tiller og en av Eiking/Kulset. Vet at Kulset og Eiking ble svekket av sykdom/skader, men de to andre hadde vært mer anvendelige og bedre hjelpere i bruddkampen.

Spennende å se om Hoelgaard klarer å løfte nivået sitt opp mot nivået fra 2021, han var jo enorm i EM og VM den høsten. Har i hvert fall gjort mer enn nok til å få fornya tillit. Eiking har også vært bra i vår, så jeg mener han fortjener fornya tillit han og, men redd han blir ofra fordi han er litt for individualistisk.

Veldig spennende med Kron som om han når fjorårsnivået kan bli kaptein i de kuperte klassikerne og ta av litt av presset på THJ. Skulle gjerne sett Asgreen også, da Uno-X må pushe for WT-status i 2026, men det er ikke mye man får gjort med begrensa budsjett.

Hvis vi skal gå videre inn på overgangsstrategi er jeg mot nedleggelsen av devo-laget. De seneste årene har vist at Uno-X uansett ikke får tak i de største norske og danske talentene, Hagenes, Staune-Mittet, Nordhagen, Kristoff, Storm, Øxenberg, Phillipsen. Da er det viktig med en god strategi for å utvikle de nest beste.
 
Og det er ikke bare snakk om etterpåklokskap, mange meg selv inkludert mente at Leknessund og Hoelgaard åpenbart burde erstatte Tiller og en av Eiking/Kulset. Vet at Kulset og Eiking ble svekket av sykdom/skader, men de to andre hadde vært mer anvendelige og bedre hjelpere i bruddkampen.
Ja, Hoelgaard foran Tiller ble diskutert på denne tråden i forkant av touren. Det var vel vår venn, George, som var først ute med å påpeke dette 🙂👍
Forøvrig interessant å høre Kristoff si at han gjerne ville hatt med Hoelgaard. Han har kjørt bra og jeg tror også at jeg ville tatt ut Hoelgaard foran Tiller.
 
Hvis vi skal gå videre inn på overgangsstrategi er jeg mot nedleggelsen av devo-laget. De seneste årene har vist at Uno-X uansett ikke får tak i de største norske og danske talentene, Hagenes, Staune-Mittet, Nordhagen, Kristoff, Storm, Øxenberg, Phillipsen. Da er det viktig med en god strategi for å utvikle de nest beste.
Såvidt har skjønt er nettopp det faktum at de navnene du nevner har valgt utenlandske lag og ikke Uno-X sitt utviklingslag er grunnen til at de legger det ned. Liksom at det ikke er noe poeng når de ikke engang får med de beste.
 
Sesongen er langt i fra ferdig, men det kan være interessant å se fremover mot neste sesong og potensielle signeringer!

21 ryttere har kontrakt for neste sesong (kilde: PCS):
ABRAHAMSEN Jonas
BÉVORT Carl-Frederik
BLIKRA Erlend
CORT Magnus
DALBY Simon (rykker opp fra utviklingslaget)
DVERSNES Fredrik
FREDHEIM Stian
HOLTER Ådne
HVIDEBERG Jonas Iversby
JOHANNESSEN Anders Halland
JOHANNESSEN Tobias Halland
KRISTOFF Alexander
KULSET Johannes
LEKNESSUND Andreas
LØLAND Sakarias Koller
RESELL Erik Nordsæter
SKAARSETH Anders
TILLER Rasmus
URIANSTAD BUGGE Martin
WALLIN Rasmus Bøgh
WÆRENSKJOLD Søren

Fra denne sesongens stall er foreløpig disse uten kontrakt for neste sesong:
ANDERSEN Idar
BENDIXEN Louis
BLUME LEVY William
EIKING Odd Christian
GUDMESTAD Tord
HOELGAARD Markus
KULSET Magnus
KULSET Sindre
LARSEN Niklas
SANDER HANSEN Marcus
  • Idar Andersen hadde en katastrofesesong i fjor, men har vært mye bedre i år og blant annet kjørt Katalonia og Dauphine. Han er en jeg ville forlenget med.
  • Louis Bendixen har ingen resultater å vise til i år og har knapt kjørt ritt på høyeste nivå (kun Dwars, E3 og Brugge De Panne). Han er en OK hjelperytter, men kanskje ikke en rytter som bør prioriteres.
  • Blume Levy har ikke slått gjennom enda, men han har stort potensial og er en nyttig hjelperytter i belgiske vårklassikere. En jeg ville prioritert.
  • Eiking har hatt en stabil og fin sesong, og kvallet inn på Tour-laget, selv om han ikke bidro med så mye der. Jeg forventer at han kjører inn noen gode resultater i høst, for eksempel i San Sebastian eller de kanadiske WT-rittene, så tipper at han blir forlenget med.
  • Gudmestad er i mine øyner prioriter nummer 1 på denne listen! Han har vært enorm i spurtopptrekkene i år og også kjørt inn egne resultater når han har fått sjansen. En av de som har tatt størst steg i år.
  • Markus Hoelgaard har vært bra og bør definitivt forlenges. Han er nok litt bitter for at han ikke fikk kjøre Touren, men forhåpentligvis veier det opp litt at han fikk vinne NM. Prioritet nummer 2 etter Gudmestad i mine øyner.
  • Magnus Kulset er en brukbar klatrer, og dersom det fortsatt er en ledig plass på laget når det nærmer seg deadline for å spikre neste sesongs tropp kan han fint få en sesong til.
  • Sindre Kulset har knapt kjørt ritt i år, han bør ikke få fornyet kontrakt og bør heller følge i storebrors fotspor og bli en del av støtteapparatet.
  • Niklas Larsen har kanskje vært den største skuffelsen av alle Uno-Xs signeringer de siste 5 årene. Kom inn med en bra CV med seier i Danmark Rundt og enorme baneresultater, men har ikke klart å leve opp til forventningene i løpet av de fem sesongene. Lykke til videre i ett annet lag.
  • Marcus Sander Hansen har dessverre ikke klart å tatt steget i løpet av de 3 årene i Uno-X systemet og bør nok gå videre.
Altså, jeg vil forlenge med Gudmestad, Hoelgaard, Eiking, Blume Levy og Andersen.


Denne sesongen finner vi følgende ryttere på utviklingslaget:
ÅRNES Daniel
DALBY Simon (rykker opp til profflaget neste sesong)
DOLVEN Halvor (har signert for utviklingslaget til Wanty neste sesong)
GRENAAE Alfred
HANSEN Martin Solhaug
LANDBO Mads
MADSEN Erik
NORDHAGEN Truls
PEDERSEN Henrik (har kontrakt med utviklingslaget neste sesong og proffkontrakt for 2026 og 2027, regner med at det betyr at han rykker opp ett år før planlagt)
SYLLING Ola
UGLEHUS Mikal Grimstad (har signert for utviklingslaget til Visma neste sesong)

Bortsett fra Pedersen og Dalby ser jeg egentlig ingen andre som kan tenkes å rykke opp til profflaget foran neste sesong. De jeg tror er nærmest er Martin Solhaug Hansen eller Erik Madsen, men jeg ser nok for meg at disse heller sykler for Team Coop neste sesong. Danskene Grenaae og Landbo tror jeg ikke har noen fremtid i Uno-X, Ola Sylling har ikke syklet ritt de siste tre sesongene og Truls Nordhagen tror jeg Uno-X først og fremst signerte for å prøve å få lokke til seg lillebror Jørgen... Daniel Årnes er nok en rytter som fort kan få muligheten i et belgisk lag, kanskje TDT-Unibet. Han har kjørt inn gode resultater i ritt i Belgia og Nederland de to siste sesongene, så satser på at han kan få seg en kontrakt. Også en mulighet for Coop vil jeg tro.

Med de 21 rytterne som allerede er signerte og klare + Henrik Pedersen som rykker opp ett år før planlagt siden utviklingslaget legges ned + de fem jeg vil forlenge med (Gudmestad, Hoelgaard, Eiking, Andersen og Blume Levy) har vi 27 ryttere for neste sesong. Altså er det plass til 3 til.

Hvilke norske og danske ryttere er uten kontrakt for neste sesong og kan være aktuelle?
Andreas Kron – ryktes å ha signert for Uno-X! Rytter nummer 28.
Kasper Asgreen – rapportert å være for dyr og ikke aktuell.
Søren Kragh Andersen – ryktes å ha signert for Lidl-Trek.
Michael Valgren – Vanvittig bra rytter som er på vei tilbake etter noen tunge sesonger og kun 32 år. 2, 4 og 8. plass på tre bruddetapper i Giroen i år og topp 10 i Dwaars for eksempel. Dersom han ikke forlenger med EF bør Uno-X defintivt være på ballen her.
Casper Pedersen – Ryktes at han forlenger med QuickStep, men ikke bekreftet.
Mads Wurtz Schmidt – Solid rytter, men kanskje ikke noe mer enn det.
Julius Johansen – Gammel kjenning som forlot Uno-X til fordel for Wanty etter 2021. Nå sykler han for det portugisiske kontilaget Sabral og har kjørt OK i år. Hører hjemme på et høyere nivå.
Johan Price-Pejtersen – en annen gammel kjenning som også forlot Uno-X etter 2021. Veldig bra temporytter, men lite fleksibel og kanskje ikke så stor nytteverdi?

Edvald Boasson Hagen – Uten kontrakt for neste sesong, men han har egentlig ingen resultater å vise til og det spørs hvor interessant 37 år gamle Edvald er for Uno-X.
Amund Grøndahl Janssen – Endelig ordentlig i gang igjen etter noen tunge sesonger og kan være en aktuell mann om han viser tegn på gammelt nivå i løpet av høsten. Kunne vært en fin mann å fått inn i klassiker/spurtopptrekk-gruppen, men etter 8 sesonger på WT-nivå spørs det om han ikke koster for mye i forhold til hva man kan forvente å få basert på de siste sesongene.
Carl Fredrik Hagen – Klarte aldri å ta steget opp etter den sensasjonelle 2019-sesongen, men er fortsatt på OK nivå. Topp 10 i Tour of Norway og Tyrkia Rundt og nummer 23 i Dauphine. Han blir nok eventuelt ikke så veldig dyr og virker å være veldig profesjonell. Den av de tre rutinerte karene jeg tror kunne bidratt mest for Uno-X, det er tynt med klatrere.
Embret Svestad-Bårdseng – Sykler for Arkeas utviklingslag og jeg tipper han fort rykker opp til profflaget neste år. Han er en lovende klarter og kunne definitivt vært et fint tilskudd til en litt tynn klatregruppe i Uno-X.
Martin Tjøttea – Samme som Embret, han sykler for Arkeas utviklingslag og han kan rykke opp til profflaget om han leverer en sterk høstssesong. Per nå tipper jeg han er bak Embret i køen. Bra klatrer/puncher som bør passe godt inn i Uno-X.

Med de 21 rytterne som allerede er signerte og klare + Henrik Pedersen + de fem jeg vil forlenge med (Gudmestad, Hoelgaard, Eiking, Andersen og Blume Levy) + Kron har vi 28 ryttere. De to siste bør i mine øyner ha mer puncher/klater-profil enn klassiker/spurter-profil. F.eks Valgren + Carl Fredrik Hagen hadde vært perfekt. En av dem + en yngre rytter som Tjøtta/Svestad-Bårdsen eller forlenge med Magnus Kulset hadde også vært OK.

Dersom du var Thor Hushovd:
Hvilke ryttere ville du forlenget kontrakten med?
Hvilke ryttere ville du prøvd å hente inn?
 
Andersen og Hoelgaard bør få ny kontrakt. Legg til Kron. Ellers er jeg usikker. Vil ikke ha noen av disse norske og danske på 30+ slik som Hagen, Valgren, etc. Hent heller inn noen yngre ryttere i første halvdel av 20-åra.
 
Hent heller inn noen yngre ryttere i første halvdel av 20-åra.
Problemet her er at de fleste av de mest lovende ungguttene fra Norge og Danmark er at de allerede er på lange kontrakter andre steder...

Nordhagen (2027), Hagenes (2026) og Staune Mittet (2026) hos Visma for eksempel.
Den danske mesteren av året Rasmus Søjberg Pedersen har signert treårskontrakt med Ag2r. 18 år gamle Peter Øxenberg signerte nettopp treårskontrakt med Ineos. Ineos har også hentet 19 år gamle Teodor Storm og Lidl har sikret seg fenomenet Albert Withen Philipsen frem til og med 2028, så de mest lovende ungguttene er allerede utenfor rekkevidde.

Av de i "mellomsjiktet" aldersmessig: Bystrøm og Træen kan kanskje være aktuelle etter neste sesong når deres kontrakter utløper? Det vil også åpne seg tre interessante muligheter hos 22-23 år gamle dansker i spurteren Tobias Lund Andersen fra DSM, Fredrik Wandahl fra Bora og Anders Foldager fra Jayco. Spesielt Lund Andersen ser meget spennende ut.

Blant de større navnene er det tynt. Foss har kontrakt med Ineos ut 2026. Vingegaard (2028), Bjerg (2027), Skjelmose (2026) og Pedersen (2025) er naturligvis også utenfor rekkevidde.
 
Problemet her er at de fleste av de mest lovende ungguttene fra Norge og Danmark er at de allerede er på lange kontrakter andre steder...

Nordhagen (2027), Hagenes (2026) og Staune Mittet (2026) hos Visma for eksempel.
Den danske mesteren av året Rasmus Søjberg Pedersen har signert treårskontrakt med Ag2r. 18 år gamle Peter Øxenberg signerte nettopp treårskontrakt med Ineos. Ineos har også hentet 19 år gamle Teodor Storm og Lidl har sikret seg fenomenet Albert Withen Philipsen frem til og med 2028, så de mest lovende ungguttene er allerede utenfor rekkevidde.

Av de i "mellomsjiktet" aldersmessig: Bystrøm og Træen kan kanskje være aktuelle etter neste sesong når deres kontrakter utløper? Det vil også åpne seg tre interessante muligheter hos 22-23 år gamle dansker i spurteren Tobias Lund Andersen fra DSM, Fredrik Wandahl fra Bora og Anders Foldager fra Jayco. Spesielt Lund Andersen ser meget spennende ut.

Blant de større navnene er det tynt. Foss har kontrakt med Ineos ut 2026. Vingegaard (2028), Bjerg (2027), Skjelmose (2026) og Pedersen (2025) er naturligvis også utenfor rekkevidde.
Wandahl er mer interessant. Jeg håper iallfall at man ikke kaster relativt høye lønninger etter rutinerte ryttere som knapt har noe som helst resultater de siste årene. Valgren er et stjerneeksempel. Skal sikkert ha en feit lønn, men har knapt prestert noe etter 2021. Synd at Bjerg fikk surret seg til det laget som betaler desidert best i sirkuset. Han hadde vært perfekt. De andre danske toppnavnene anser jeg som uaktuelle. Kanskje kan Honorè være en mulighet etter 2025. Foss vil jeg for øvrig ikke ha. Igjen tror jeg det blir veldig dårlig valuta for pengene.
 
Uno-X har forlenget kontrakten med Abrahamsen ut 2028! Viktig signering det, da hans avtale løp ut etter neste sesong og han definitivt ville vært en populær mann på markedet om han ikke forlenget.
 
Sesongen er langt i fra ferdig, men det kan være interessant å se fremover mot neste sesong og potensielle signeringer!

21 ryttere har kontrakt for neste sesong (kilde: PCS):
ABRAHAMSEN Jonas
BÉVORT Carl-Frederik
BLIKRA Erlend
CORT Magnus
DALBY Simon (rykker opp fra utviklingslaget)
DVERSNES Fredrik
FREDHEIM Stian
HOLTER Ådne
HVIDEBERG Jonas Iversby
JOHANNESSEN Anders Halland
JOHANNESSEN Tobias Halland
KRISTOFF Alexander
KULSET Johannes
LEKNESSUND Andreas
LØLAND Sakarias Koller
RESELL Erik Nordsæter
SKAARSETH Anders
TILLER Rasmus
URIANSTAD BUGGE Martin
WALLIN Rasmus Bøgh
WÆRENSKJOLD Søren

Fra denne sesongens stall er foreløpig disse uten kontrakt for neste sesong:
ANDERSEN Idar
BENDIXEN Louis
BLUME LEVY William
EIKING Odd Christian
GUDMESTAD Tord
HOELGAARD Markus
KULSET Magnus
KULSET Sindre
LARSEN Niklas
SANDER HANSEN Marcus
  • Idar Andersen hadde en katastrofesesong i fjor, men har vært mye bedre i år og blant annet kjørt Katalonia og Dauphine. Han er en jeg ville forlenget med.
  • Louis Bendixen har ingen resultater å vise til i år og har knapt kjørt ritt på høyeste nivå (kun Dwars, E3 og Brugge De Panne). Han er en OK hjelperytter, men kanskje ikke en rytter som bør prioriteres.
  • Blume Levy har ikke slått gjennom enda, men han har stort potensial og er en nyttig hjelperytter i belgiske vårklassikere. En jeg ville prioritert.
  • Eiking har hatt en stabil og fin sesong, og kvallet inn på Tour-laget, selv om han ikke bidro med så mye der. Jeg forventer at han kjører inn noen gode resultater i høst, for eksempel i San Sebastian eller de kanadiske WT-rittene, så tipper at han blir forlenget med.
  • Gudmestad er i mine øyner prioriter nummer 1 på denne listen! Han har vært enorm i spurtopptrekkene i år og også kjørt inn egne resultater når han har fått sjansen. En av de som har tatt størst steg i år.
  • Markus Hoelgaard har vært bra og bør definitivt forlenges. Han er nok litt bitter for at han ikke fikk kjøre Touren, men forhåpentligvis veier det opp litt at han fikk vinne NM. Prioritet nummer 2 etter Gudmestad i mine øyner.
  • Magnus Kulset er en brukbar klatrer, og dersom det fortsatt er en ledig plass på laget når det nærmer seg deadline for å spikre neste sesongs tropp kan han fint få en sesong til.
  • Sindre Kulset har knapt kjørt ritt i år, han bør ikke få fornyet kontrakt og bør heller følge i storebrors fotspor og bli en del av støtteapparatet.
  • Niklas Larsen har kanskje vært den største skuffelsen av alle Uno-Xs signeringer de siste 5 årene. Kom inn med en bra CV med seier i Danmark Rundt og enorme baneresultater, men har ikke klart å leve opp til forventningene i løpet av de fem sesongene. Lykke til videre i ett annet lag.
  • Marcus Sander Hansen har dessverre ikke klart å tatt steget i løpet av de 3 årene i Uno-X systemet og bør nok gå videre.
Altså, jeg vil forlenge med Gudmestad, Hoelgaard, Eiking, Blume Levy og Andersen.


Denne sesongen finner vi følgende ryttere på utviklingslaget:
ÅRNES Daniel
DALBY Simon (rykker opp til profflaget neste sesong)
DOLVEN Halvor (har signert for utviklingslaget til Wanty neste sesong)
GRENAAE Alfred
HANSEN Martin Solhaug
LANDBO Mads
MADSEN Erik
NORDHAGEN Truls
PEDERSEN Henrik (har kontrakt med utviklingslaget neste sesong og proffkontrakt for 2026 og 2027, regner med at det betyr at han rykker opp ett år før planlagt)
SYLLING Ola
UGLEHUS Mikal Grimstad (har signert for utviklingslaget til Visma neste sesong)

Bortsett fra Pedersen og Dalby ser jeg egentlig ingen andre som kan tenkes å rykke opp til profflaget foran neste sesong. De jeg tror er nærmest er Martin Solhaug Hansen eller Erik Madsen, men jeg ser nok for meg at disse heller sykler for Team Coop neste sesong. Danskene Grenaae og Landbo tror jeg ikke har noen fremtid i Uno-X, Ola Sylling har ikke syklet ritt de siste tre sesongene og Truls Nordhagen tror jeg Uno-X først og fremst signerte for å prøve å få lokke til seg lillebror Jørgen... Daniel Årnes er nok en rytter som fort kan få muligheten i et belgisk lag, kanskje TDT-Unibet. Han har kjørt inn gode resultater i ritt i Belgia og Nederland de to siste sesongene, så satser på at han kan få seg en kontrakt. Også en mulighet for Coop vil jeg tro.

Med de 21 rytterne som allerede er signerte og klare + Henrik Pedersen som rykker opp ett år før planlagt siden utviklingslaget legges ned + de fem jeg vil forlenge med (Gudmestad, Hoelgaard, Eiking, Andersen og Blume Levy) har vi 27 ryttere for neste sesong. Altså er det plass til 3 til.

Hvilke norske og danske ryttere er uten kontrakt for neste sesong og kan være aktuelle?
Andreas Kron – ryktes å ha signert for Uno-X! Rytter nummer 28.
Kasper Asgreen – rapportert å være for dyr og ikke aktuell.
Søren Kragh Andersen – ryktes å ha signert for Lidl-Trek.
Michael Valgren – Vanvittig bra rytter som er på vei tilbake etter noen tunge sesonger og kun 32 år. 2, 4 og 8. plass på tre bruddetapper i Giroen i år og topp 10 i Dwaars for eksempel. Dersom han ikke forlenger med EF bør Uno-X defintivt være på ballen her.
Casper Pedersen – Ryktes at han forlenger med QuickStep, men ikke bekreftet.
Mads Wurtz Schmidt – Solid rytter, men kanskje ikke noe mer enn det.
Julius Johansen – Gammel kjenning som forlot Uno-X til fordel for Wanty etter 2021. Nå sykler han for det portugisiske kontilaget Sabral og har kjørt OK i år. Hører hjemme på et høyere nivå.
Johan Price-Pejtersen – en annen gammel kjenning som også forlot Uno-X etter 2021. Veldig bra temporytter, men lite fleksibel og kanskje ikke så stor nytteverdi?

Edvald Boasson Hagen – Uten kontrakt for neste sesong, men han har egentlig ingen resultater å vise til og det spørs hvor interessant 37 år gamle Edvald er for Uno-X.
Amund Grøndahl Janssen – Endelig ordentlig i gang igjen etter noen tunge sesonger og kan være en aktuell mann om han viser tegn på gammelt nivå i løpet av høsten. Kunne vært en fin mann å fått inn i klassiker/spurtopptrekk-gruppen, men etter 8 sesonger på WT-nivå spørs det om han ikke koster for mye i forhold til hva man kan forvente å få basert på de siste sesongene.
Carl Fredrik Hagen – Klarte aldri å ta steget opp etter den sensasjonelle 2019-sesongen, men er fortsatt på OK nivå. Topp 10 i Tour of Norway og Tyrkia Rundt og nummer 23 i Dauphine. Han blir nok eventuelt ikke så veldig dyr og virker å være veldig profesjonell. Den av de tre rutinerte karene jeg tror kunne bidratt mest for Uno-X, det er tynt med klatrere.
Embret Svestad-Bårdseng – Sykler for Arkeas utviklingslag og jeg tipper han fort rykker opp til profflaget neste år. Han er en lovende klarter og kunne definitivt vært et fint tilskudd til en litt tynn klatregruppe i Uno-X.
Martin Tjøttea – Samme som Embret, han sykler for Arkeas utviklingslag og han kan rykke opp til profflaget om han leverer en sterk høstssesong. Per nå tipper jeg han er bak Embret i køen. Bra klatrer/puncher som bør passe godt inn i Uno-X.

Med de 21 rytterne som allerede er signerte og klare + Henrik Pedersen + de fem jeg vil forlenge med (Gudmestad, Hoelgaard, Eiking, Andersen og Blume Levy) + Kron har vi 28 ryttere. De to siste bør i mine øyner ha mer puncher/klater-profil enn klassiker/spurter-profil. F.eks Valgren + Carl Fredrik Hagen hadde vært perfekt. En av dem + en yngre rytter som Tjøtta/Svestad-Bårdsen eller forlenge med Magnus Kulset hadde også vært OK.

Dersom du var Thor Hushovd:
Hvilke ryttere ville du forlenget kontrakten med?
Hvilke ryttere ville du prøvd å hente inn?
Er enig i resonnementet, og ville resignert med de samme rytterne, selv om jeg synes det burde være et spørsmålstegn bak Veikingen og litt skeptisk til Valgren. Jeg håper virkelig de er ferdig med å signere ryttere som Wurtz Schmidt og First Price Pettersen om de har lært noe av Eg, Normann Hansen og de andre floppene.

Et talent som burde være på blokka er Jacob Søderqvist om det er innafor å signere svensker. Ville heller signert han en Calle eller de norske i Arkea.
 
Et talent som burde være på blokka er Jacob Søderqvist om det er innafor å signere svensker. Ville heller signert han en Calle eller de norske i Arkea.
Denne er jeg enig i. Bør jo definitivt være innafor å signere svensker. Kron, han her og en rytter som denne Embret inn kunne vært greit. Suppler heller resten med å forlenge med de som allerede er i laget eller forfremme fra rekrutteringslaget fremfor å binde opp en del penger i halvgode ryttere av den typen du nevner.
 
En annen som ikke er nevnt er Alexander Kamp, har også utgående kontrakt. Kunne vært interessant om de fikk han på en relativt billig kontrakt, ville heller lagt litt ekstra penger på bordet for han fremfor de jeg har nevnt som Amund, Scmidt, Calle osv.
 
En annen som ikke er nevnt er Alexander Kamp, har også utgående kontrakt. Kunne vært interessant om de fikk han på en relativt billig kontrakt, ville heller lagt litt ekstra penger på bordet for han fremfor de jeg har nevnt som Amund, Scmidt, Calle osv.
Han ville jeg (og tror Uno-X er enig) holdt meg langt unna. Det var en del snakk om han for to år siden før han signerte for Tudor og det har vel vært litt shady rykter om han, blant annet i forbindelse med hans lange opphold i Colombia. Trek valgte jo å ikke forlenge med han selv om hadde en fantastisk sesong i 2022.
 
Da røk Uno sine sjanser for en GT neste år. Veldig synd, og ekstremt ergerlig at Total klarte å ta en etappeseier siden de var nesten total fraværende ellers i rittet. Eneste er at jeg så på laget til Total neste år, og enn så lenge har de bare 8 ryttere på kontrakt og har enda ikke gjort en eneste signering. Får nesten bare klamre oss til halmstrået om at Total lider samme skjebne som BB i 2022.
 

Nyeste kunngjøringer

Tråder du følger

Tilbake
Topp