Velkommen til sesongtråden for NHLs 107. sesong, hvor pucken droppes den 10. oktober 2023.
Sesongen avsluttes 18. april 2024, og play-offen starter opp kort tid etter dette.

Vi har akkurat tilbakelagt oss en sesong som er historisk på flere måter.

Boston Bruins slo rekorden som tidenes regular season-lag. Med sine 135 poeng og 65-12-5 gikk Bruins inn som storfavoritter i play-offen, men her ble det bråstopp for Boston som ble kjempet ihjel av Florida Panthers allerede i første utslagsrunde. Foran sesongen er det mange som lurer på hva veien vider for Boston er.

Der de fort hadde sesongens beste goalieduo i Ullmark og Swayman så er det store spørsmålstegn om vi vil få se sistnevnte i Bruins sin drakt neste sesong. Vil vi få se flere scener av denne ikoniske feiringen, eller er det slutt for denne gangen?

Det skal også sies at de fortsatt avventer en avklaring rundt Bergeron foran neste sesong, der de allerede har mistet Tyler Bertuzzi til Leafs foran neste sesong. Det skal sies at de har fylt opp rekkene med angrepsspillerne Morgan Geekie, Milan Lucic, James van Reimsdyk og Patrick Brown, samt forsvarsspiller Kevin Shattenkirk.

Det vil være vanskelig å se at Boston klarer å forsvare denne sesongen, men man vil tro at de heller ønsker å holde koken ut over sluttspillet enn å repetere fjoråret på nytt igjen.

For det var Vegas Golden Knights som til slutt stakk av med bøtta.

Jeg kunne skrevet en hel avhandling om dette laget, og hvor gøy jeg synes det er at de vant. Laget som er Vegas sitt store hjertebarn har vært ett fyrverkeri siden de entret ligaen i 2017. Ikke bare er laget Vegas sitt første store franchise, men laget ble også ett samlingspunkt etter masseskytingen den 01.10.2017. For dem som ikke vet det er drakt #58 fredet i Vegas etter de 58 som døde denne dagen. Derfor har det vært utrolig gøy å se hvordan byen og laget har feiret denne, til slutt, meget fortjente Stanley Cup-seieren.

To lag som ser ut som vil ha spennende sesonger foran seg er New Jersey Devils og Buffalo Sabres. Devils har akkurat levert en strålende sesong bak seg, og satser knallhardt. Kontrakten til Timo Meier kan fort vise seg å bli veldig bra. De må derimot klare å fylle plassen Damon Severson etterlater seg etter at han skiftet beite til Columbus. Er dette året Šimon Nemec skal ta steget opp?

Buffalo Sabres har den lengste aktive play-off tørken i ligaen med 16 år uten play-off hockey. Dette virker derimot som året hvor denne rekken endelig kan stanses.

For Toronto Maple Leafs vil de gå inn i sesongen med ett spøkelse mindre, da de vant en sluttspillserie for første gang siden 2004 da de slo ut ett aldrende Tampe Bay Lightning. Det tok riktignok slutt i neste serie da de møtte Panthers, som kjempet dem helt ut av stilen. Etter dette har de vært igjennom en relativt turbulent periode, hvor de har byttet ut Kyle Dubas som General Manager og ansatt Brad Treliving i hans fotspor. Vi har nå begynt å se konturene av hva Treliving ønsker å få inn.

Inn har de fått inn spillere som Max Domi, Tyler Bertuzzi, John Klingenberg og Ryan Reaves. Det er helt tydelig at de ønsker å få inn fysikk og det har de fått i spesielt Domi og Bertuzzi. De har sendt ut spillere som Noel Acciari og Radim Zohorna til Pittsburgh og Dubas, Justin Holl til Detroit, og Ryan O´Reilly og Luke Schenn til Nashville.

Til tross for dette er fortsatt spørsmålet hva de skal gjøre, for de ligger fortsatt $18 millioner over cap space, og de må fortsatt signere blant annet Samsonov som står som RFA denne sommeren. Det er derimot ett lysglimt for Leafs at han var en av 22 spillere som valgte å gå under salary arbitration i går. Neste år er derimot Austin Matthews og William Nylander RFA, og det begynner å lukte slutten på Nylander i Leafs, men det skal sies at han har en liste på 10 lag han har en No Trade klausul med, som startet 01. Juli. Dette gjør det desto vanskeligere å flytte på han med tanke på at dette er (mest sannsynlig) siste sommer med flat cap space. Det skal sies at det ett viktig poeng her er at Nylander vil være en Leafs, han har ingen interesse for å skifte lag, men han ønsker seg også en fortjent lønnsøkning, og ryktene sier at han ønsker seg oversiden av $10m, noe som virker veldig vrient å få ut av Toronto.

Men det ser mer og mer ut som om at det er slutten på Leafs Big Four, som aldri ble suksessen man håpet på.

Ett annet canadisk lag som har hatt en røff sommer er Calgary Flames. Tyler Toffoli er allerede ute av døra, og befinner seg nå i Jersey. Nå er bare spørsmålet, hva skjer med Elias Lindholm og Mikael Backlund? Vil få se Jonathan Huberdeau tilbake i gammelt slag igjen? Spørsmålene er mange rundt Flames, og det skal bli spennende å se hvordan laget utvikler seg denne sesongen.

Ellers så smiler livet i Chicago Blackhawks om dagen. Etter å ha vunnet draft lotteriet, så valgte de helt forventet Connor Bedard som årets #1 pick. Dermed lukter rebuilden etter Kane og Toews desto kortere enn det kunne blitt.

Til tross for at de har signert spillere som Corey Perry, så er dette fortsatt ett fryktelig dårlig lag, så her det stort sett Bedard det er verdt å skru på TVen for.

Vi beveger oss fra en Connor til en annen. Connor McDavid har lagt bak seg en historisk sesong, hvor han endte opp med 153 målpoeng, fordelt over 64 mål og 89 assister over 82 kamper. Sesongen endte opp som en personlig seier for McDavid, med ett nytt Hart-trofe, men dette må være en spiller som lukter Stanley Cup denne sesongen.

Det er vanskelig å beskrive hvor god McDavid faktisk er. Det eneste som er riktig å sammenligne med i moderne tid er det Lionel Messi har drevet med i Barcelona over mange år, for såpass dominant er McDavid. Han gjorde en vital endring foran fjoråret som viser drivet hans til å hele tiden bli enda bedre, og farligere på isen. Dette var året han fant ut hvor viktig skuddet hans er, og han har utviklet releaset og mentaliteten sin noe voldsomt. Det var noe han også var veldig åpen om at han jobbet hardt med i fjor sommer, hvor han studerte mye film av mål og målscorere for å bli en mer effektiv målscorer. Her viste han blant annet til Matthews sine evne til å score alle slags type mål.

Resultatet prater for seg selv.

Hans første syv sesonger lå han på 0.49 mål per kamp, forrige sesong hoppet dette tallet opp til 0.83 mål per kamp.
Før fjoråret var hans høyeste notering for antall skudd per kamp i 21/22 sesongen hvor han lå på 3.93 skudd per kamp.
I 22/23 sesongen steg dette til 4.29 skudd per kamp. I statistikkbolken Rush Goal Leaders knuste McDavid all konkurranse med sine 25 mål. Nærmest var J. Hughes, Kreider og Scheifele med sine 12 mål hver.

Med denne utviklingen har forsvarsspillerne en helt umulig oppgave med å stoppe McDavid, da de enten kan prøve å stå i kropp hvor han kjører fra dem, eller så rygger dem i respekt for farten hans og med den nye shoot first-mentaliteten vil han få masse rom for å nettopp skyte. Man kan også se at dette har betalt seg i power play-spillet hans. Der hans tidligere rekord lå på 11 PP-mål gjennom en sesong, endte han opp med 21 PP-mål.

Og med denne nye aggressive mentaliteten foran mål, så får også playmakeren i McDavid skinne, noe hans 89 assister også beviser. Der McDavid får så mye oppmerksomhet er han fortsatt elite i å finne lagkamerater i gode posisjoner.

Men hockey er og forblir en lagsport, og han har fortsatt til gode å finne ut av play-offen. Er dette året?

Dette finner vi ut av snart, det er ikke så lenge til pucken droppes igjen.

Ellers er det fire kamper som skal spilles i Sverige denne sesongen, alle i Globen/Avicii-Arena, mellom 16.-19. november.
Kampene er Detroit Red Wings - Ottawa Senators (16.), Detroit Red Wings - Toronto Maple Leafs (17.), Minnesota Wild - Ottawa Senators (18.) og Toronto Maple Leafs - Minnesota Wild (19.).

I årets Heritage Classic, som er den syvende i serien, får vi rett og slett The Battle of Alberta. Oilers møter Flames den 29.10, og vil være det første Battle of Alberta som skal spilles utendørs. Kampen vil spilles i Edmonton.

Winter Classic 2024 vil gi oss en liten godbit med rett og slett ligaens to yngste franchiser møter hverandre. Seattle tar i mot Vegas den 01.01.24.

Til slutt er Stadium Series tilbake igjen for første gang siden 2016. Det vil være to oppgjør denne sesongen. Begge vil bli holdt på MetLife Stadium. Den 17. februar tar Devils i mot Flyers, og den 18. februar møtes Rangers og Islanders.

Årets All-Star kamp er planlagt at skal gå av stabelen 03.02.24, i Toronto.

Det kribler allerede.
Kjør ny sesong!

Jets tok like godt og slo nr 1 og 2 i avdelingen 10-0 sammenlagt. På borteis. Ganske absurd. Var sikker på 2 tap der

Jets har faktisk slått Colorado i alle 3 kampene denne sesongen

Fra å være sikker på exit i 1. runde så har jeg nå forhåpninger om at Jets kan bite ifra seg

San Jose Sharks- Minnesota Wild 2-6

Schneider med mål for Rangers i 2.periode, Før Islanders snudde kampen gjennom to mål av Nelson. I 3.periode jaget Rangers utligning og fikk det da også nesten fire minutter før slutt da Panarin utlignet. Dermed gikk kampen til OT der begge lag hadde store sjanser, men ingen fikk pucken forbi Sjesterkin og Sorokin. Dermed gikk det til straffer der Panarin og Trocheck satte sine og avgjorde kampen. Ergerlig for et Islanders som hadde flere PPer som de utnyttet veldig dårlig.

Sam Steel med en styring inn mot slutten av 1.periode som ga Stars ledelsen mot Kraken. Deretter utnyttet Stars på tampen av 2.periode en 5v3-PP der Robertson skjøt fra distanse og i mål. Heiskanen økte så i 3.periode før Yamamoto fikk inn et reduseringsmål for Kraken. Heiskanen med 1+2 for Stars. Med denne seieren avgjorde da også Stars Central Division.

Jets med en meget sterk åpning i Denver da Monahan og Vilardi sendte dem opp i en 2-0-ledese før de så økte ved både Morrissey og Lowry i løpet av periodens siste fem minutter. Da ble Georgiev tatt ut og erstattet med Annunen enda det var mer sløvt forsvarsspill enn målvaktspill som var årsaken. Og bedre ble det ikke for Avs i 2.periode der både Toffoli, Monahan og Lowry scoret hvert sitt mål. Og til tross for en noe bedre 3.periode av Avs, så holdt Hellebuyck buret rent og Jets kunne innkassere en meget imponerende 7-0-seier.

Panthers- Sabres åpnet med et smell der Jost sendte Sabres i ledelsen før så Lundell og Stenlund snudde kampen og Quinn så utlignet for Sabres. Alt dette før det var spilt 10 minutter av 1.periode. Mange skudd deretter i kampen, men alltid med et visst overtak for Panthers. Likevel endte det 2-2 i ordinær og det hele gikk til OT. Der fortsatte trykket til Panthers og ett minutt før slutt så fikk de betalt da Reinhart avgjorde alene med Luukkonen.

Jevnt mellom Flyers og Devils inntil Konecny fikk hull på byllen i midten av 2.periode etter en assist av Laughton. Deretter virket Flyers til å få mer og mer overtaket i kampen. Devils med forsøk på en sluttspurt for å klare å utligne i 3.periode der Flyers fikk flere muligheter på åpen kasse, men det ebbet ut med en 1-0-seier for Tortorellas lag og en smultring for Ersson. Dermed har Flyers nå 87 poeng, like mye som Wings og Caps har på plassene over dem. Flyers håp om WC-plassen er tynt med tanke på at de har igjen bare én kamp, men den er dertil hjemme mot Caps, så har de flaks med de at de andre avgir poeng så kan det fortsatt gå.

Milano med to mål for Caps i første periode, men Bolts hang seg på med utligningsmål ved Duclair og Hagel. Deretter sendte Eyssimont Nicks Jensen inn i vantet og Jensen ble liggende der det måtte helsepersonell til for å få backen på båre og av isen. Dommer sendte lagene i garderoben der gjenstående tid skulle skjøtes på 2.periode. Så scoret Carlson i det Caps var i PP før så Dowd avgjorde med sitt 4-2-mål. Dermed spratt Caps opp på den siste WC-plassen med sine 87 poeng. Caps har nå igjen to kamper der de spiller hjemme mot Bruins og borte mot Flyers.

Et spillemessig overtak til Sens, men med tanke på scoringer så fulgte Sens og Habs hverandre helt inntil døren. Caufield med to scoringer og Matheson med 1+1 for bortelaget, mens Tkachuk gjorde 2+1 for hjemmelaget. Under straffeslagene var det bare Batherson som klarte å finne nettmaskene og dermed seier til Sens,

Marner med 1+2 og Matthews med sitt 69.mål for sesongen for Leafs, men Wings hadde lagt et solid grunnlag i 1.periode gjennom to scoringer av DeBrincat og ett av Edvinsson og Perron. Leafs hentet derimot opp igjen Wings sin ledelse og det hele gikk til OT. Der avgjorde Larkin etter 40 sekunder da han styrte et skudd fra Kane i mål. Dermed gikk Wings opp på 87 poeng, noe som er like mange som Flyers under dem og Caps over dem. Wings har nå igjen to kamper og det er dobbeltoppgjøret hjemme og borte mot Habs.

Fix-Wolansky med to scoringer for Columbus, men Josi gjorde en meget solid kamp der han gjorde 2+2 ved siden av Novak som gjorde 2+1 og Forsberg som nok en gang kom på scoringslisten. Dermed endte det til slutt 6-4 for et Preds som nå har lagt en luke på fem poeng mellom dem og Vegas med tanke på første og andre WC-plass. Josi med sin åttende kamp der han har gjort fire målpoeng. Bare Erik Karlsson er bedre av aktive NHL-backer med sine 10. Josi er i ferd med å fullføre en kanonsesong med sine 23+62, men han ligger likevel bak både Quinn Hughes og Cale Makar.

Meget målrikt mellom Penguins og Bruins der bortelaget i midten av 2.periode hadde opparbeidet seg en 4-1-ledelse. Scoringer ved O’Connor og Bunting fikk Penguins inn i kampen igjen, men deretter satte Geekie og Heinen (åpen kasse) inn henholdsvis 5-3 og 6-3 og da ble det med ett mål til av Bunting og en 6-4-seier til Bruins. Dermed ble Penguins stående på 86 poeng, ett poeng bak Flyers, Wings og Caps i kampen om den siste WC-plassen. Nå venter Preds hjemme og Islanders borte for Penguins der de ved siden av å måtte vinne også må håpe at lagene over seg avgir poeng. Bruins er nå oppe i 109 poeng. Det er tre færre enn Rangers, men skulle Bruins vinne sine to siste og Rangers tape sin siste kamp så vinner Bruins Presidents’ Trophy

Et Oilers uten McDavid også i natt der DeSmith tok 33 av 34 skudd og bidro sterkt til at Canucks til slutt vant kampen 3-1. Lafferty, Suter og Joshua med målene for Canucks, mens Kane scoret Oilers eneste mål. Dermed fikk Canucks opprettet en luke på fem poeng ned til Oilers, men Oilers har én kamp mindre spilt.

En jevn kamp mellom Kings og Ducks, men Rittich tok 28 av 29 skudd for Kings og bidro til at Kings kunne innkassere en 3-1-seier. De tok da også ledelsen ved Dubois i PP og økte deretter ved Roy i 2.periode. Zegras deretter med en redusering, men så avgjorde Fiala det hele to minutter før slutt. Dermed holder Kings 3.plassen i Pacific Division, men Vegas har én kamp mindre spilt og ligger tre poeng bak.

Kampen mellom Sharks og Wild var en kamp mellom to lag uten nå spille for, men bortelaget fikk i alle fall vist en del offensive ferdigheter der Kaprizov gjorde 2+1 ved siden av at Boldy, Chisholm, Öhgren (hans første i NHL) og Johansson alle scoret hvert sitt mål. Granlund fortsatte sin rekke med målpoeng for Sharks der han i natt gjorde to assists.

Noen tabeller der det fortsatt er spenning: (de fleste lag har spilt 80 kamper):

Atlantic:
1.Bostoin Bruins 109p
2.Florida Panthers 108p (spilt 81 kamper)
3.Toronto Maple Leafs 102p

Metropolitan:
1.New York Rangers 112p (81 spilte kamper)

3. Detroit Red Wings 87p
4. Philadelphia Flyers 87p (81 spilte kamper)

1.Vancouver Canucks 107p
2.Edmonton Oilers 102p (79 spilte kamper)
3.Los Angeles Kings 97p

Wild Card Western:
1.Nashville Predators 99p
2.Vegas Golden Knights 94p (79 spilte kamper)

Edmonton Oilers- Los Angeles Kings

San Jose clinchet altså i natt sisteplassen i ligaen, og med det skrev de seg inn i historiebøkene.

Ved siden av Colorado Avalanche i 16/17 og Detroit Red Wings i 19/20, så er Sharks det tredje laget i cap eraen til NHL som har notert seg for flere tap innenfor ordinær spilletid enn poeng i løpet av en sesong.

I 19/20 klarte Wings å notere seg 39 poeng i den forkortede COVID-sesongen, og 49 tap. I 17/18 noterte Avs seg for 48 poeng, og 56 tap.

Sharks har, med to kamper igjen av sesogen, muligheten til å slå Avs sin rekord på 48 poeng også. De står med 47 poeng per i dag, hvor de har igjen Oilers og Flames i hhv Edmonton og Calgary.

Hawks kan for øvrig også skrive seg inn i denne lille historiebolken, hvor de med tre kamper igjen av sesongen står med 51 tap og 51 poeng.

Makar og Colton med målene for Avs så langt. 2-0 etter 1.periode.

Blues slo Kraken 4-1.Kyrou, Schenn og Walker med målene etter 1-1 der.

Mon tro hva Bednar sa til spillerne sine under timeouten? "Gi opp!" "Slapp av!" "Gjør personlige feil!" De ble jo ørten ganger verre av den praten.og skal være glade for at de dro med seg ett poeng inn til OT.

St. Louis Blues- Seattle Kraken 4-1
Vegas Golden Knights- Colorado Avalanche 4-3 OT
Chicago Blackhawks- Carolina Hurricanes 2-4
Calgary Flames- Arizona Coyotes 6-5

Forholdsvis jevnt mellom Blues og Kraken i 1.periode der bortelaget tok ledelsen ved McCann før Kapanen så utlignet. Blues tok mer og mer over i løpet av kampen og i 3.periode løsnet det først med Kyrou før så også Schenn og Walker fant nettmaskene. Dermed vant Blues sin siste hjemmekamp for sesongen med 4-1.

Avs fikk en god start på kampen med mål av Colton og Makar etter 1.periode var halvspilt. Deretter økte Rantanen ledelsen til 3-0 midt i 2.periode. Deretter jevnet det seg mer ut før Vegas tok mer og mer over kampen der Hertl fikk en scoring annullert og Barbasjev så reduserte i begynnelsen av 3.periode før så Karlsson fikk inn to scoringer, den siste tre og et halvt minutt før slutt. Vegas med et voldsomt press inn mot slutten, men kampen gikk til OT. Der startet Vegas i PP der de kjørte over Avs og der da den forløsende scoring kamp da et skudd fra Eichel ble styrt i mål av Hertl. Vegas fortsatt bare poenget bak Kings der begge lagene har igjen to kamper av årets grunnserie.

Nazar med en fin start i sin første NHL-kamp da han scoret alene med Kotsjetkov. Deretter utlignet Staal før så Athanasiou sendte Hawks tilbake i føringen i begynnelsen av 3.periode. Utover omgangen satte Canes inn trykket og fikk betalt i form av to scoringer av Jarvis og en av Aho. Svetsjnikov med to assists i det som til slutt ble en 4-2-seier. Canes er nå bare poenget bak Rangers i Metropolitan og kan med det fortsatt ta Presidents’ trophy med én kamp igjen å spille.

Meget målrikt i en kamp mellom to lag som har lite annet enn æren å spille for da Flames tok i mot Coyotes. Fem mål ble det i 1.periode der Yotes gikk til pause med en 3-2-ledelse. Fire nye ble det i andre periode der Yotes opprettholdt sin ettmålsledelse. I 3.periode satte derimot Kadri to scoringer og sikret en 6-5-seier for Flames. Ellers hadde Rasmus Andersson to assists for Flames, mens Keller hadde det samme for Yotes. Kadri hadde også assist på Kuzmenkos scoring, mens Kuzmenko gjorde 1+1.

Los Angeles Kings- Minnesota Wild 1-3

Ting så svart ut for Wings da Habs gikk opp i en 4-1-ledelse i 2.periode, men mål av Compher (hans andre for kvelden), DeBrincat og Raymond sikret OT. Med 40 sekunder igjen av OT avgjorde da også Raymond kampen og Wings sine forhåpninger om sluttspill lever fortsatt i beste velgående med tanke på at de ligger på samme poengsum som Caps, men er avhengige av at Caps snubler borte mot Flyers. Nå venter bortekamp i Montreal som årets siste kamp for Wings.

Islanders veldig effektive fremover da de på 17 skudd scoret fire mål og slo Devils 4-1. Nelson og Palmieri begge med 1+1. Med det sikret Islanders 3.plassen i Metropolitan og sluttspill. Fremgangen under Patrick har vært spesielt synlig nå i april der Islanders ikke har tapt en eneste kamp i ordinær tid på sju kamper. Samtidig har også målvaktspillet hos både Sorokin og Varlamov vært solid.

Crosby og Erik Karlsson begge med 1+1 da Penguins gjorde en solid kamp og slo Predators 4-2 på hjemmebane. Med dette ligger Penguins fortsatt bare poeng bak Caps og Wings og er dermed avhengige av at disse lagene snubler i sin siste kamp samtidig som at Crosby og Co må vinne borte mot Islanders som er i kjempeform.

En solid kamp av Comrie i buret og en Cozens med 2+1 da Sabres slo Tampa 4-2 borte. Sabres skapte da også mange sjanser i en kamp som var av relativ liten betydelse, men der Kutsjerov noterte seg for sin 99. assist. For Sabres er nå sesongen over der de endte på 84 poeng og dermed endte fem poeng bak WC-plass. Nok en sesong der Sabres ikke klarer sluttspill og til neste sesong bør det helst skje med tanke på at Coronato tross alt besitter en tropp med veldig mange gode spillere som burde prestert et lite hakk bedre.

Carlson med scoring i 1.periode i det som ble en nokså seig kamp mellom Caps og Bruins der spesielt sistnevnte var nokså tafatte foran mål. Noen sekunder før slutt sikret da også Dowd en 2-0-seier med scoring på åpen kasse. Dermed innehar Caps fortsatt den siste WC-plassen der de ligger på samme poengsum som Wings og ett mer enn Penguins. Dermed er bare seier godt nok når de drar til Philadelphia for å spille kamp i morgen. For Bruins er med dette mulighetene for å vinne Presidents’ trophy over.

For nettopp det trofeet er det Rangers som tar der de med sine 114 poeng nå ikke kan forbigås av hverken Bruins, Canes, Stars eller Panthers. Dette skjedde da gjennom å slå Sens med 4-0. I den kampen holdt Sjesterkin tett, mens både Panarin og Fox noterte seg for 1+1. Panarin bikket med det 120 målpoeng denne sesongen, noe som er personlig rekord for russeren.

Total overkjøring fra Oilers sin side da Sharks ble slått 9-2 i natt. Foegele noterte seg for to scoringer , Holloway gjorde 1+2 og Draisaitl gjorde to assists, men noe av det viktigste her var at McDavid var tilbake og gjorde 1+1, noe som gjør at McDavid bikket 100 assists i årets grunnserie. Med det havner i en meget eksklusiv klubb sammen med Gretzky, Lemieux og Orr, men allerede til natten kan ha få selskap av Kutsjerov. Skjer dette så er det bare andre gangen i NHLs historie at to spillere gjør 100 assists i grunnserien. Den ene gangen var i 88-89 med Gretzky og Lemieux.

Et skikkelig bananskall for Kings da de snublet hjemme mot Wild, Wild tok ledelsen i 1.periode ved Boldy før så Hartman økte i 2.periode og Kaprizov i 3.periode. Lizotte med et trøstemål på slutten for Kings. Dermed står igjen én kamp for Kings og to for Vegas der sistnevnte ligger bare poenget bak og vil ta 3.plassen i Pacific med to strake seire. I så fall faller Kings ned på WC-plass.