Hva skjer i Israel?

Det er bare å vente til enkelte debattanter skal belære oss om hvordan ICJ tar feil og at dette er antisemittistisk konklusjon.
 
Skjer det egentlig noe som helst, når Israel bare ignorerer dette?
Det spørs hvordan resten av verdenssamfunnet ser på det. USA vil nok kun ha ett skuldertrekk til det hele, men det kan føre til at f.eks. Europa i større grad distanserer seg fra Israel. Realpolitisk vil det nok per nå dessverre ha lite å si, så får man evt. se etter krigen.
 
Her er sammendraget fra ICJ

Det står i siste avsnitt på side fire.

ICJ krevde jo gislene løslatt i sin første avgjørelse i januar, og gjentok dette også i mars, så det er ikke noe nytt. Det nye nå, og som dermed naturligvis er det mediene fokuserer mest på, er at de krever at Israel stander operasjonen i Rafah.
Så Israel må stanse , men ingen bryr seg om gislene som ikke blir løslat

Er jo en gigantisk farse hele greia fra ICJ…
 
For å se dette innholdet trenger vi ditt samtykke til å angi tredjeparts informasjonskapsler.
For mer detaljert informasjon, se vår informasjonskapsel-side.
Men de er helt tydelige på at Israel må stanse den pågående operasjonen i Rafah.

Så er det en slags åpning for at de kan operere militært i Rafah, men det er vel mer fordi ICJ ikke nødvendigvis vil kreve en militær tilbaketrekning, eller hindre eventuelle israelske operasjoner som kan ta ut Hamas-folk eller frigjøre gisler.

Men den pågående invasjonen av Rafah må stoppe.
 
Det er klart, men alle vestens land masser om at Israel må slutte
Ingen som masser om å frigi gislene…
Hvorfor tror du verden "maser" . Er det fordi alle er så jævlige med Israel, eller kan det være av bekymring for hva som skjer på Gaza og med beboerne der?
Netanyahu og de rabiate vennene hans i regjeringen er jo i ferd med å drepe enhver sympati Israel har hatt i verden.

Gislene er ganske sikkert tema i alle møter vestlige land har med Hamas.
 
Det er klart, men alle vestens land masser om at Israel må slutte
Ingen som masser om å frigi gislene…

Du har kanskje ikkje fått med deg at pårørande til gislane er forbanna på Netanyahu for han bryr seg for lite om gislane?
 
De er jo ikke live, det skjønner alle. Og uansett opplevd så mye jævelskap at de blir vel aldri seg selv igjen.
Mener du faktisk å si at om dine nærmeste blir traumatisert, så kan du like gjerne ta livet av de, og begå folkemord i prossesen? For det ser veldig sånn ut.
 
Du har kanskje ikkje fått med deg at pårørande til gislane er forbanna på Netanyahu for han bryr seg for lite om gislane?
Da en islamistisk terrorgruppe sendte videoer av at de torturerte en norsk statsborger til Erna Solberg-regjeringen og krevde løspenger, burde Erna Solberg-regjeringen ha fraviket fra sitt prinsipp om å "ikke forhandle med terrorister" dersom de pårørende hadde krevd at vi gjorde mer?

Hamas takket nei til våpenhvileavtalen. Det var den som ble internasjonalt forhandlet frem. En av de som stod bak 7.oktober terroren var forøvrig en som ble sluppet fri i en tidligere forhandlingsrunde.. Så det kan ha negative konsekvenser å gå med på for mange krav fra islamistiske terrorgrupper som Hamas også.

Men man kan selvsagt forstå at de pårørende er desperate etter å få se sine kjære i live igjen. Om de i det hele tatt fortsatt lever er også et spørsmål.
 

Nyeste kunngjøringer

Tråder du følger

Tilbake
Topp