England - nonliga - nivå 6 og nedover

Brackley - Boston
Det ser dessverre ikke bra ut for nestenlaget Brackley, som ligger under 2-1 i playoffinalen hjemme mot Boston ti minutter før slutt.

For Burys vedkommende gikk playoffinalen deres til straffekonk i dag, men der ble Whythenshawe Town for utspekulerte, slik at det også i 2024/25 blir Step 5-spill på Shakers.
 
Det ser dessverre ikke bra ut for nestenlaget Brackley, som ligger under 2-1 i playoffinalen hjemme mot Boston ti minutter før slutt.

For Burys vedkommende gikk playoffinalen deres til straffekonk i dag, men der ble Whythenshawe Town for utspekulerte, slik at det også i 2024/25 blir Step 5-spill på Shakers.
Å tape i playoffen begynner å bli en tradisjon i Brackley dessverre 😔
 
Jamie Cureton

Nede på fjerde nonliganivå finner man en klubb som endelig er "hjemme" igjen etter å ha levd en omflakkende tilværelse i et tiår og vel så det: Cambridge City skal sparke i gang 2024/25-sesongen på sitt nye anlegg i Sawston, om lag ei mil syd for Cambridge sentrum. Der klubben tidligere kun lå en ti minutters gange unna bykjernen, vil man nå måtte reise litt lenger for å se dem i aksjon, men dette er deres anlegg, og da tipper jeg supporterne endelig sier seg fornøyd. Siden de forlot Milton Road på slutten av 2012/13-sesongen har de hospitert hos henholdsvis Histon og St. Ives Town, i to perioder hos hver, så nå er omstreiferlivet endelig over.

Jeg ble oppriktig glad i klubben etter et tilfeldig besøk sammen med den gamle VGD-er ts/Stinkfist i 2009, og hadde et tosifret antall turer tilbake for å se dem i aksjon, primært hjemme på finfine Milton Road, men også i enkelte bortekamper. Cambridge er en aldeles nydelig by, og det ble nesten til slutt som å komme "hjem" når man møtte igjen den vesle kjernen med ihuga supportere gang etter gang. Etter at de måtte forlate Milton Road-anlegget, som straks etter ble jevnet med jorda og ofret på et boligprosjekts alter (man finner nå i dag gatestumpen 'Lilywhites Drive' der hvor stadionet tidligere lå), mistet jeg gløden, selv om jeg fikk med meg et par matcher på Bridge Road ute i Histon, en liten landsby utenfor Cambridge. Den gang kjempet de som oftest i toppen på tredje nonliganivå, mens de i den nyss avsluttede sesongen en stund sto i fare for å rykke ned til femte nonliganivå, som kan karakteriseres som en grevskapsliga (i deres tilfelle ville det vært Eastern Counties League de måtte ha sluttet seg til).

Nå er allerede den gamle storscoreren Jamie Cureton ansatt som manager, og det kan virke som om klubben endelig ruster for litt sportslig satsing igjen, etter mange sesonger på nedre halvdel. Dessverre har det nye stadionet kunstgressdekke, men det tipper jeg supporterne kan se mellom fingra med når de endelig har et åsted de kan kalle hjemmet sitt igjen.
 
Jamie Cureton

Nede på fjerde nonliganivå finner man en klubb som endelig er "hjemme" igjen etter å ha levd en omflakkende tilværelse i et tiår og vel så det: Cambridge City skal sparke i gang 2024/25-sesongen på sitt nye anlegg i Sawston, om lag ei mil syd for Cambridge sentrum.
Kall meg gammeldags, men her som i andre tilfeller anerkjenner jeg United-laget byen har å skryte av, fremfor City-versjonen. MEN, det hadde jo vært morsomt om man kunne på sikt, uvisst i hvilken liga, fått sett et fuckings Cambridge-derby. Ser for meg at det hadde vært balløyas mest sofistikerte chants, bygd opp rundt fysiske teorier, formler og diverse!
 
Kall meg gammeldags, men her som i andre tilfeller anerkjenner jeg United-laget byen har å skryte av, fremfor City-versjonen.
Akkurat i Cambridge' tilfelle er det nok ikke helt urimelig å først og fremst anerkjenne United som byens primus motor i fotballsammenhenger. Om man derimot ser historisk på det, fra tiden godt før Cambridge United i 1970 for første gang ble innlemmet i Football League, så var det byens andre klubb, Cambridge City, som i en periode hadde hegemoniet. Byderbies i Southern League på 50-tallet kunne trekke femsifrede tilskuertall. Etter '70 har det imidlertid i det store og hele kun vært ett fotballflaggskip i byen. At Cambridge City spilte playoff i Conference South midt på 00-tallet for opprykk til nonligaens formel 1-divisjon (åpenbart uten å lykkes) endrer ikke på det.
MEN, det hadde jo vært morsomt om man kunne på sikt, uvisst i hvilken liga, fått sett et fuckings Cambridge-derby. Ser for meg at det hadde vært balløyas mest sofistikerte chants, bygd opp rundt fysiske teorier, formler og diverse!
Hehe, jeg kan love deg at det fra tribuneplass i et Cambridge-derby er nøyaktig like lite som minner om intellektuelle og vitenskapsmenn som i et hvilket som helst annet derby i England, selv om ideen jo er god. Under min intensive periode som Cambridge City-tilhenger var jeg over og så en sommerlig treningskamp mellom City og United. På det tidspunktet var United i den øverste nonligadivisjonen, mens City spilte i Southern Leagues Premier-divisjon to nivåer under. Pre-season-møtene dem imellom var en årlig foreteelse, og akkurat denne matchen endte 3-3, så vidt jeg husker. Nå som avstanden sportslig sett har økt ytterligere mellom dem, så møtes de ikke lenger årlig slik de gjorde, og jeg tror det begynner å bli et tiår siden forrige gang. Da hadde United sendt et b-preget utvalg spillere, en tropp som også besto av en del juniorer. City følte at de ikke ble tatt helt på alvor (forståelig nok, kanskje, dersom man så objektivt på det, all den tid den sportslige forskjellen begynte å bli såpass stor), og jeg tror det bidro til avviklingen av disse sommerlige møtene.

Selv om man nå starter med ny giv hos Cambridge City kommende sesong, så tror jeg nok ligamøter mellom de to Cambridge-klubbene er ganske utelukket. City erkjenner sin rolle som en 'community club', og er ikke en gang interessant for United som en feederklubb. Det har vært få utlånsavtaler der City har kunnet dra nytte av up and coming United-lads. Jeg vet ikke om det har vært noen siden Luke Allen kom og gjorde suksess den sesongen Cambridge City ble TV-sendt mot MK Dons i FA-cupen (siste året på Milton Road, altså i 12/13-sesongen).
 
Silly season og et europeisk fotballmesterskap det er lenge siden jeg mistet interessen for . Heldigvis spilles det lokal breddefotball som roer "abstinensene" mens man venter på at de forskjellige ligaene i non league universet skal offentliggjøre terminlistene sine. Fly til første utflukt i slutten av august ble bestilt allerede rundt påsketider. Vært helt bevisst på å få med siste helgen i august som tradisjonen tro er Bank Holliday weekend. Og som ventet er det nå bekreftet at FA Vase First Round Qualifying og FA Trophy Preliminary Round spilles denne helgen. Og på Bank Holliday Monday åpner det seg muligheter til å få med seg to, kanskje tre, kamper ettersom noen ligaer har avspark allerede kl 11 den dagen.


Trives også oppe i det nordøstlige England, og holder alltid et våkent øye på det som skjer i Northern League og dens feeder-ligaer. Hatt noen bomturer allerede i forsøket på å få besøkt Crook Town og Heaton Stannington. Begge planlagte besøk i 2020 torpedert av Covid, mens nedbøren stoppet besøket hos Heaton Stannington tidligere i år. Brandon United v Prudhoe Youth Club var eneste kamp (av 7 eller 8) som ble spilt den onsdagskvelden, så jeg fikk heldig sett kamp. Nede i sør kommer jeg til å fornye sesongkortet for en fjerde sesong hos Ipswich Wanderers (Isthmian League North Division), Early Bird tilbudet gjelder til 5. juli. Fikk ikke sett noen kamper på Humber Doucy Lane forrige sesong, kun bortekampen mot Stowmarket Town. Har et berettiget håp om at det rettes på kommende sesong.
 
Deres Millfield er, som du naturligvis vet, et av Northern Leagues mest yndede reisemål. Jeg hadde gleden av å se Crook i seriekamp der mot Dunston UTS (5-3!) for ti år siden eller så, og da i spann med RFriday fra VGD/Fridiskusjon (eller - ble han i det hele tatt med over dit?), en i banehopperkretser absolutt ikke ukjent kar som jeg ganske bestemt mener at også du har god kjennskap til. Det var en finfin opplevelse, både i møte med den i nordøst-England velkjente Spennymoor-supporteren og banehopperen Fred på vertshuset før kampen, og ikke minst besiktigelsen av den klassiske hovedtribunen på anlegget, der de klassiske flomlysmastene jo har tredd seg gjennom tribunetaket i deilig bølgeblikk. Når jeg i tillegg fikk slått av en prat med den gamle Hartlepool Utd-helten Mark Tinkler i pausen, så kunne dagen knapt vært bedre. Håper du endelig får tatt turen.
 
Skal over for å se første kamp for sesongen til Brackley når de skal ta imot Scunthorpe 10.8. gleder meg 🥳
 
Scunthorpe hadde med seg 750 supportere sydvestover til Tamworth i dag, og endelig fikk tilhengerne deres noe å feire da de kom tilbake fra 1-0-underlege. Innbytter Danny Whitehall ble dagens helt med 2-1-scoringen. Grei kok på supporterbussene hjem til Lincolnshire, antar jeg. Det var Irons første kamp på dette nivået, men en får håpe for deres del at de ikke tror det vil gå av seg selv å karre seg tilbake til gamle høyder. Det er flere lunefulle motstandere på dette nivået.

Dagens mest imponerende result i Conference North: Nyopprykkede Warringtons 4-0-seier borte mot Southport. Bishop's Stortford er nye i nordavdelingen etter flytten over sideveis fra Conference South, og de startet tilværelsen med å slå selveste Chester 2-0 hjemme i den søvnige byen få kilometer unna Stansted-flyplassen. På tale om nyopprykkede lag: South Shields' 3-1-gevinst hjemme mot Alfreton fortjener også å nevnes. Livet etter Kevin Phillips ser ut til å ha en mening likevel. Ellers tapte en annen nyopprykket klubb, vesle Rushall Olympic, 2-0 hjemme for Conference North-traverne Farsley Celtic. Selv er jeg utvilsomt mest tilfreds med Spennymoors 3-0 nede i Oxfordshire. To scoringer av målmaskinen Glenn Taylor. Fin start for den nye manageren Jamie Chandler.

Hvem er det naturlig å tro/håpe på i sydgruppa? Torquay? Yeovil? Henholdsvis 2-2 i Dover og 0-1 i Hemel Hempstead. Jeg merker meg at Truro fra Cornwall, som hadde et heftig satsingsprosjekt for en del år tilbake, gjorde vei i vellinga med Welling: 5-2! Ellers var det overraskende å plutselig se vesle Aveley på dette nivået. Tap 1-0 på nydelige Hardenhuish Park i Chippenham i Wiltshire i dag.

He, he.
 
Skal over for å se første kamp for sesongen til Brackley når de skal ta imot Scunthorpe 10.8. gleder meg 🥳
Tar gjerne en rapport herfra dersom det ble tur til St. James' Park i august.

Brackley har kanskje skuffet noe, i hvert fall sammenliknet med hvordan de har framstått de siste ti sesongene eller så, der de hvert år har vært blant de fire-fem sterkeste i divisjonen, men hvor de gjerne har falt i playoff. Nå vet jeg lite eller ingenting om ståa i klubben for tiden, så kanskje gjenspeiler resultatene så langt det nye ambisjonsnivået. Det kommer ikke vederlagsfritt å skulle hevde seg i teten på dette nivået, og Brackley er, til tross for den uhyre stabile kurven de siste 13-14 sesongene, en ganske liten klubb i denne konteksten.

Er det mange som savner Kevin Wilkin og det arbeidet han i ei årrekke la ned som manager?
 
Deres Millfield er, som du naturligvis vet, et av Northern Leagues mest yndede reisemål.

Da kan jeg bekrefte at det ble besøk hos Crook Town på den nylig avsluttede Englands-turen etter at jeg booket om flyet hjem. På alle mulig måter en perfekt avslutning på en flott tur som ga 10 kamper på 9 dager akkompagnert av mye god drikke. Listen over kamper ble som følger:

Tirs 20/8: Sheffield FC v Clitheroe 3-2 (FA Cup Preliminary Round Replay)

Ons 21/8: Heaton Stannington v Garforth Town 2-3 e.e.o (2-2) (FA Cup Preliminary Round Replay)

Tor 22/8: Atherton Town Reserves v Pennington Reserve Team 1-2 (Manchester Football League Division Three) (nivå 14)

Fre 23/8: Chester-Le-Street Town v Billingham Town 0-1 (FA Vase First Round Qualifying)

Lør 24/8: Ipswich Wanderers v Heybridge Swifts 0-0 (Isthmian League North Division) (nivå 8)

Søn 25/8: Wokingham Town v Cheltenham Saracens 3-4 straffer (3-3) (FA Vase First Round Qualifying)

Man 26/8: (11am) Little Common v Lingfield 1-1 (Southern Combination League Premier Division) (nivå 9)
( 3pm) Hastings United v Folkestone Invicta (Isthmian League Premier Division) (nivå 7)

Tirs 27/8: Tow Law Town v Marske United 0-1 (Northern League Division One) (nivå 9)

Ons 28/8: Crook Town v Carlisle City 4-2 (Northern League Division One) (nivå 9)

Stadionmessig er det ikke tvil om at Crook's Millfield og, ikke minst, Hastings United's herlige Pilot Field skilte seg ut. Men, jeg hadde også to utrolig flotte kampopplevelser hos Heaton Stannington og Chester-Le-Street Town. Nordøst leverer nok en gang. I tillegg fikk jeg avlagt Ipswich Wanderers' Humber Doucy Lane et besøk igjen og hentet ut sesongkortet som ble fornyet i sommer. Ingen umiddelbare nye planer om langtur, men forhåpentligvis blir det ikke altfor lenge til.
 

Nyeste kunngjøringer

Tråder du følger

Tilbake
Topp