Bakeriet på Lom: Pengemaskin

9 Jul 2023
4.455
På en liten avstikker fra E6 Trondheim-Oslo.
Eller skal vi si der Sognefjellsvegen og inntaket til Breheimen møtes?

Ihvertfall: Det er Bakeriet på Lom og i disse turistdager er der kø, som riktognok ekspederes greit.

Sandwicher, boller og brød. God nok som kjøpe-niste, men ikke spektakulært, prisene tatt i betraktning.

Hundrelappene flyr fort der
R, spesielt om man er flere og også vil ha med brød hjem.

Småkronglete parkering også.

Har folket erfaring?

Er nok er 'kultsted'.

Dessverre døde grunnleggeren i 50 -årene.

'Lever ikke av brød alene' stod det på posene.


Jeg har meget stor sans for folk som har skjønt at god mat (og rykte?) = $$$.
 
På en liten avstikker fra E6 Trondheim-Oslo.
Eller skal vi si der Sognefjellsvegen og inntaket til Breheimen møtes?

Ihvertfall: Det er Bakeriet på Lom og i disse turistdager er der kø, som riktognok ekspederes greit.

Sandwicher, boller og brød. God nok som kjøpe-niste, men ikke spektakulært, prisene tatt i betraktning.

Hundrelappene flyr fort der
R, spesielt om man er flere og også vil ha med brød hjem.

Småkronglete parkering også.

Har folket erfaring?

Er nok er 'kultsted'.

Dessverre døde grunnleggeren i 50 -årene.

'Lever ikke av brød alene' stod det på posene.


Jeg har meget stor sans for folk som har skjønt at god mat (og rykte?) = $$$.

Hva er det du vil diskutere her, egentlig?
Var der for to år siden da jeg skulle opp på Galdhøpiggen. Greit sted, stor kø, gode kanelboller.
 
Hva er det du vil diskutere her, egentlig?
Var der for to år siden da jeg skulle opp på Galdhøpiggen. Greit sted, stor kø, gode kanelboller.
Jeg ønsker tips om (flere) gode bakerier langs turistveiene.

HVA folk syns: Verdt et stopp, dyrt?

Kokkefaglige kommentarer.

Hva som egner seg som tur-niste om man ikke tar med hjemmefra.

Egentlig bare å komme med hvasomhelst man syns om bakerier og brød-lunsjmat.
(F. eks om det er bedre på Samson.)
 
Bakeriet i Lom er over snittet bra. Men det er en del små håndverksbakerier som er langt bedre. Sikkert slik det begynte i Lom og.

Det er noe med det at de må kjøre storskalaproduksjon når de skaffer seg et navn og da faller kvaliteten alltid noe.

Det de skal ha ros for i Lom er at de ikke er rammet av krympflasjon. Bakverkene er rause.
 
Gode boller og kanelsnurrer, men litt overhypet. Mange andre bakeri med like godt bakverk.

Har ikke vært der siden Schakenda døde. Var jo han som var hjernen bak stedet, så spørs om de klarer å opprettholde nivået. De lever på navnet.

Er vel egentlig ikke verdt køen og de relativt stive prisene.
 
Bakeriet i Lom er over snittet bra. Men det er en del små håndverksbakerier som er langt bedre. Sikkert slik det begynte i Lom og.

Det er noe med det at de må kjøre storskalaproduksjon når de skaffer seg et navn og da faller kvaliteten alltid noe.

Det de skal ha ros for i Lom er at de ikke er rammet av krympflasjon. Bakverkene er rause.
On spot analyse!
 
Gode boller og kanelsnurrer, men litt overhypet. Mange andre bakeri med like godt bakverk.

Har ikke vært der siden Schakenda døde. Var jo han som var hjernen bak stedet, så spørs om de klarer å opprettholde nivået. De lever på navnet.

Er vel egentlig ikke verdt køen og de relativt stive prisene.
Godt innlegg!

Jeg var der mer pga. kultstatusen enn pga. forholdet pris/kvalitet på påsmurt. Og pga. at jeg knapt vet om mye andre steder.
 
Det kryr av butikker og aviser som tror det kryr av steinrike kunder og abonnenter. Pinlig å måtte antyde: Men eh... jeg er jo ikke kjemperik.

En bli kjent-serie.




Har noen opplevelser med sistnevnte, som det står har de en tradisjon for kaker og wienerbrød. Ikke bare gjærbakst og smørbrød.
Har prøvd enkelte kaker på tilbud, reiser man et godt stykke sydøst for Stavanger er det en sjanse for at Coop-butikken på stedet har en Roxmankake til nedsatt pris. Og det er heftige saker/kaker. Banandessert formet som en stor banan, fylt med masse krem og bare et tynt lag med kjeks i bunnen. Sveitsisk kake, en marengsbunn med mye smørkrem oppå. Selv som søtmons føles det som smørkremen og marengsen blir litt i meste laget. Suksesskake, sjokoladekake. Med masse glasur. Dette må være landets søtmonser. Kakene er veldig pene, da.
Kanskje noen lykkes i å finne deres sunnere alternativer, potetkaker og brød. Ihvertfall litt sunnere.
 
Over snittet interessert i baking, så en stopp på Lom ville vært et must for min del. Imponert over hva Morten klarte å få til langt vekke fra de store massene med folk. Det skal tross alt være lønnsomhet i det de driver med også. Tipper disse to feriemånedene er ekstremt viktig for året som helhet der.

Kan legge inn en liten anbefaling på Stokkøy bakeri for de som ferdes der i sommer. Et bakeri som i likhet med Lom ikke skulle være mulig mtp befolkningsgrunnlaget.
 
Er nå fra der, men er ikke der så ofte. Gode olivenbrød, kanelsnurrer og pistasjboller, men har hørt at ting har blitt dårligere etter at Morten Schakenda døde. Er jo sommertrafikken som redder den sjappa der.
 

Nyeste kunngjøringer

Tråder du følger

Tilbake
Topp