Mikkjal Thomassen ferdig i FFK - HERE WE GO

Tredje hovedtreneren på et halvt år som hentes fra Eliteserien til Allsvenskan, selv om Allsvenskan beviselig er svakere sportslig enn Eliteserien. Mange store underpresterende klubber i Sverige hvor trenerne ser uforløst potensial som frister.
Eller er det noe skattemessig som gjør at svenske klubber har en konkurransefordel overfor de norske klubbene? "Kunstnerskatt" eller lignende?
 
FFK har vært komedie over en del år men syns herrene Lunde, Heier og til slutt EE har vært dyktige og tålmodige. MT fikk de opp i øverste, sikret plassen og legger igjen 4 mill. Kjip og kjapp sorti og blir nok litt kortsiktig kaos men styringen og kontrollen ligger hos klubben. Sikre plassen uten så mye styr så er jo klubben i bra forfatning
 
Eller er det noe skattemessig som gjør at svenske klubber har en konkurransefordel overfor de norske klubbene? "Kunstnerskatt" eller lignende?
Både svenskene og danskene har kunstnerskatt, men i Svergie er det bare for noen år!
 
Thomassen har vel ikke fått den responsen fra klubbens styre om satsing som han ønsket. Det kan være ting bak kulissene som ikke er kjent som gjør at han nå hopper på et bra tilbud. Slitasje i miljøet. En rekke medarbeidere har sluttet i klubben på kort tid. Men overraskende, ja.
FFK har ikke fått med næringslivet nok, det er derfor han ga seg.
Mikkjal sa også det i sin siste intervju med FB, viktig at den nye treneren får med seg næringslivet mer.
Fredrikstads sitt næringsliv er kanskje for lite for å hjelpe FFK helt opp i topp 4. diskusjonen?
 
Sist redigert:
Kan vel fort bli ny utenlandsk trener i FFK? Ikke all verden til norske åpenbare alternativer for øyeblikket. Eirik Bakke? Thomas Myhre i Moss blir garantert lansert som et alternativ. Per Verner Rønning i Levanger muligens det samme.
Hva med tidligere VIF trener Fagermo?
 
Hva med denne treneren, dette burde FFK sjekke opp?

Arnar Gunnlaugsson. den tidligere Feyenoord-, Leicester-, Bolton- og Stoke-spilleren med islandsk pass og massevis av landskamper.



Gunnlaugsson overtok som hovedtrener i Vikingur høsten 2018 etter noen år som assistent. På Island var Vikingur en tradisjonsrik klubb som ikke hadde vunnet noe på over 30 år. I sin første sesong som hovedtrener gjorde Gunnlaugsson laget til cupmestere.



Siden 2019 har Gunnlaugsson skapt et vinnerlag av Vikingur. Vunnet cupen fire ganger og to seriemesterskap (2021 og 2023). Topper tabellen nå. Samtidig har de oppnådd flere imponerende resultater i Europa. (Denne uka spiller de returkamp mot Shamrock i CL-kvalikens første runde).



Gunnlaugsson har kontakt ut 2025-sesongen, men har vært en del linket til Norge/Sverige som vil være naturlig neste steg i karrieren. Allsvenskan-klubben IFK Norrköping forsøkte å hente ham i fjor, men klubbene kom ikke til økonomisk enighet.





Vikingur ser ut til å spille med 4-backslinje i litt ulike varianter. Det skiller seg fra FFK. I tillegg er de et mer dominerende lag med langt mer ballbesittelse. Det siste er nesten naturlig i og med tabellposisjon. For øvrig et gjerrig lag som slipper til lite bakover.



Fordi Gunnlaugsson kun har trent ett lag, er det selvsagt vanskelig å vite hvor fleksibel og tilpasningsdyktig han er mht. formasjon og taktikk. Verdt å huske at Mikkjal Thomassen endret en del fra Klaksvik til FFK.



Han har fokus på aggressivitet og høyt press med gjenvinning som del av filosofien. Forresten: Det var Gunnlaugsson som gjorde Julius Magnusson til kaptein i vinnerlaget Vikingur, og de to virker å ha en meget god relasjon.


Gunnlaugsson er i fin alder som hovedtrener (51), har åpenbart vinnermentalitet, og uttalte ambisjoner som trener. Ut fra hva jeg har lest kan det virke som han kan være interessert i en ny utfordring. Ikke helt ulik bakgrunn som Mikkjal, og vil tro Eliteserien er veldig aktuelt.

P.s. Tatt fra Johansen på twitter.








Om vi skulle lande Gunnlaugsson, kan han gjerne "ta med seg" den kreative, offensive midtbanespilleren Danijel Djuric (21 år). En spennende spiller med mye målpoeng i seg som, i likhet med Julius Magnusson, også har prøvd seg på det islandske a-landslaget.
 
FFK har ikke fått med næringslivet nok, det er derfor han ga seg.
Mikkjal sa også det i sin siste intervju med FB, viktig at den nye treneren får med seg næringslivet mer.
Fredrikstads sitt næringsliv er kanskje for lite for å hjelpe FFK helt opp i topp 4. diskusjonen?
Nei nei nei. Dette handler om manglende patriotisme. Fredrikstad har da flere bedrifter med omsetning på bortimot en milliard eller mer:
Europris, Denofa, KappAhl, Kronos Titan, Brynild, Unger Fabrikker bare for å nevne noen. Mer enn nok næringsliv til å herje i toppen av norsk fotball.
 
Nei nei nei. Dette handler om manglende patriotisme. Fredrikstad har da flere bedrifter med omsetning på bortimot en milliard eller mer:
Europris, Denofa, KappAhl, Kronos Titan, Brynild, Unger Fabrikker bare for å nevne noen. Mer enn nok næringsliv til å herje i toppen av norsk fotball.
podcasten til FB mente at næringslivet i Fredrikstad var ikke store nok.
 
Fram med smilet og positiviteten alle FFK-patrioter.(det hjelper mye med det selvsikre smittende smilet til mr. Engebretsen).

FFK-bossen Espen virker rolig og tar tydeligvis dette på strak arm og hilser en ny trener velkommen til FFK.

Nå er den værste skuffelsen, agresjonen og sjokket lagt seg etter at Mikkjal forsvant ut dørene fra stadion i går. Det hjelper ikke å klage, eller være mer skuffet nå. Det gjør det bare enda verre.

Nå må vi se framover og se etter alle mulighetene som ligger i rundt klubben i våres hjerter, hjertet i klubben skal ikke bli knust denne gangen heller.

Reis opp og støtt klubben i de utfordrende dagene de har foran seg.

Først med Andreas Hagen som skal gjøre så godt han kan på treningene og få guttane tilbake på vinnersporet i serien igjen.

Håper mange 100. tar turen til Hamar og Briskeby til søndag og støtter Hagen i sin første kamp som hovedtrener for FFK og heier spillerne fram til kanskje årets viktigste seier?

At Mikkjal har gitt seg i FFK bør ikke være negativit i det hele tatt, for Hagen har jo vært høyre hånden til Mikkjal i 1 1/2. år. så han vet sikkert hvilke knapper han skal trykke på for å holde dette FFK-toget på stødige skinner
som midlertidig trener til klubben finner en permanent trener.

Flere spennende navn som har dukket opp, men den som passer perfekt inn er Arnar Gunnlaugsson en 51. åring.fra Island som trener topplaget Vikingur på Island(gjorde Julius som kaptein på dette laget når han spilte der).

Har vunnet serien to ganger
(topper tabellen nå), vunnet fire cupmesterskap og har gjort det bra i Europa i flere år.

Denne uka spiller de returkamp i kvalikens første runde. Har kontrakt et år til med islendingene(men, vi har penger til å kjøpe han ut av kontrakten) Han har mye av likhetene til hvordan FFK spiller fortiden.

Rart at tre tidligere sarpinger(som har jobbet, eller spilt i Sarpsborg) forhandlet om FFKs framtid i går. Det være seg sportssjef Thomas Berntsen, Joacim Heier(sportssjef i FFK) og (daglig leder i FFK) Espen Engebretsen.

Fram med optimismen og smilet, mye positiv spenning ligger og venter på oss. Først overgangsvinduet som åpner i morgen(flere nye spillere på vei inn) ny trener, RBK kamp neste lørdag hvor det er solgt 6000. billetter allerde. Og godbiten mot Brann om noen uker.

Dette kommer til og gå bra og vil årne sæ.
 
Hva med tidligere VIF trener Fagermo?
Sikkert et navn i miksen som en av de mest meriterte arbeidsledige norske trenerne, men regner med FFK ønsker noen som kan videreføre og utvikle det de har startet på. Måten Fagermo bygde ned Vålerenga over år er i så måte ingen god søknad. Fagermo er i tillegg gjennomført 4-3-3 og motstander av tre/fembackslinje, så kommer til å ville renovere spillerstallen og begynne på nytt med mye.
 
Eller er det noe skattemessig som gjør at svenske klubber har en konkurransefordel overfor de norske klubbene? "Kunstnerskatt" eller lignende?
Syntes penger/lønn veldig ofte blir brukt som grunn av supportere når trenere bytter klubb. Selvsagt har det en betydning i en totalpakke, men veldig ofte kan man enkelt se andre argumenter som jeg vil tro er minst like sentral.

Kunstnerskatten er vel for øvrig avviklet i sin opprinnelige form i Sverige om jeg ikke tar helt feil. Men tror de fortsatt har noen fordelaktige skatteordninger for fotballspillere (og trenere?). Så de har nok fortsatt et konkurransefortrinn der.

Men når det gjelder trenere som går til Sverige tror jeg de ser et uforløst potensial som de tror de kan foredle. Sverige er tross alt dobbelt så mange innbyggere som oss, klubbene der har ikke noe dårligere økonomi enn i Norge, og det er egentlig ingen grunn til at ligaen der ikke skal være bedre enn Eliteserien.

Og man ser jo at når trenere går fra Eliteserien til Allsvenskan er det enten til de største klubbene, eller til de sportslig beste. De reiser ikke over for hvilke som helst klubber, det er de med størst potensial. Man skal ikke undervurdere hvor store disse svenske klubbene er. AIK, Hammarby og IFK Göteborg er enormt mye større klubber enn Fredrikstad, Sandefjord og Sarpsborg 08 selv om de ikke er bedre sportslig. I midt hode er det åpenbart at en trener med ambisjoner og tro på seg selv ser at der må det være mulig å få mye mer ut av disse klubbene enn hva de har klart senere år. Dette er klubber med potensial til å være de klart største og mektigste klubbene i Skandinavia. Jeg tror det har større betydning enn økt lønn. Når Thomassen nå går fra Fredrikstad til AIK går han jo fra en klubb som har spilt flere sesonger på nivå tre i Norge enn øverste nivå de siste 30 årene, til en klubb som snitter på nesten 30 000 tilskuere når de kaver i bunnen av tabellen, og som har 45 000 tilskuere på de største kampene.
 
Ikke noe sjokk om dette stemmer. Han virker intens.

For å se dette innholdet trenger vi ditt samtykke til å angi tredjeparts informasjonskapsler.
For mer detaljert informasjon, se vår informasjonskapsel-side.
Ok og mulig det stemmer, men hvilket lag i norsk og utenlandsk fotball opplever ikke det samme?

"....ikke overrasket over at FFK så enkelt slipper Mikkjal til en ny klubb -midt i en sesong.... "
Ligger vel en klausul i bunn her som vedkommende muligens utløste med sine ambisjoner, og har liten tro på at spillerne og admin ikke tålte den påståtte intensiteten.
 
FFK har ikke fått med næringslivet nok, det er derfor han ga seg.
Mikkjal sa også det i sin siste intervju med FB, viktig at den nye treneren får med seg næringslivet mer.
Fredrikstads sitt næringsliv er kanskje for lite for å hjelpe FFK helt opp i topp 4. diskusjonen?
Tipper det er mere enn nokk cash i Fredrikstad til å få dere helt i toppen, men det tar vanligvis tid å få tak i dem!
Dere må bygge sten for sten. Utvikle og selge spillere er ekstremt viktig i dagnes fotball og dere har noen kandidater som kan bli lønssome. Må bare fortsette å finne disse og utvikle dem!
Så er det neste å komme seg til E-cup hvor de virkelig store pengene finnes. Kommer man seg dit jevnlig så kan man virkelig bygge klubb og legge seg opp en backup til en regnfull vår som kommer etter hvert.
 
Han har tatt et valg. Han vil st krig mot de svenske gjengene.
Nei, det gjør de nok ikke. Men jeg var ganske trygg på at de ble topp 5-6. Med Thomassen ut, så blir nok det vanskelig.
Jeg hadde som ambisjon når FFK rykket opp at vi skulle holde plassen. Og det er jo ikke slik at hele laget slutter å spille fotball fordi Thomassen er borte. Jeg er fornøyd med det, vi har mulighet på cupfinale. Og så er jeg veldig trygg på at EE tar de rette valgene, det har han gjort fra dag 1 han kom til FFK.
 

Nyeste kunngjøringer

Tråder du følger

Tilbake
Topp