Kamptråd: Molde FK - Lillestrøm SK

Du får kose deg med 5 minutters pause hvor dommerne vurderer stillbilder. Jeg får 5 min med fotball isteden :).
Meh, med effektiv spilletid i fotball på under 1 time uansett så klarer jeg å overleve i 4-5 minutter en og annen gang for at de luker ut de største feilene.

Jeg tror det er mer brent barn skyr ilden.

Ballen i mål:
-I ca 2 sekund lever begeistringen. Instinktet slår fortsatt inn. Jeg rekker å få opp nevene og rope JA!! Jeg lever i øyeblikket, og det er digg. Men det varer ca. 2 sekund, så kobler tankene inn.

Nettopp dette gjør at jeg ikke tåler VAR, det har fullstendig drept den største gleden som var i fotball, mål. Når du lener deg så langt fram i spenning at du holder på å dette ned en rad før det faktisk blir mål og du detter ned en rad til, ingenting slår den følelsen. Før i tida vinka linjemann i det offsiden ble begått, så han stod gjerne allerede og vinka hvis målet var feil, han venta ikke til etter det var blitt mål som i dag.

Ventinga er bare en bonuspine, hjernen klarer ikke være i sinnsyktgladformål-tilstand og ventetålmodig på om en tå som er komplett irrelevant for en demping på brystkassa til lagkompis før perlegoal kanskje var i offside-tilstand.

Og det er dette mange VAR-positive misforstår. Den ventinga er bare en bonuspine som du sier. For meg, og alle de jeg vet om som hater VAR, så spiller det ingen rolle om det tar 20 sekunder eller 3 minutter. Problemet er at man vet, i det skåringen skjer, at det sitter noen personer i en bobil som skal lete etter feil før det kan bekreftes mål. Så det som skulle vært spontan glede er flyttet fra det tidspunktet ballen krysser mållinja til det tidspunktet dommer blåser for avspark igjen. Som ikke kan sammenlignes.

Så her bommer Erling i intervjuet etter kamp:

Erling Moe og resten av benken måtte vente lenge på bekreftelsen da MFK scoret sitt tredje mål.

– Det er dessverre dette som blir argumentet mot VAR, at det tar så lang tid.

Nej, det er ikke problemet…..

...men det er veldig mye enklere å argumentere mot for VAR-forkjemperne enn at den største gleden ved sporten er borte.

Først var hovedproblemet at det fortsatt ble feil avgjørelser, så var det tidsbruken som var det verste og nå er det følelsene som er utfordringen. Det er jo ikke helt lett å bli klok på hva som er grunnen til slutt.

Det er ikke nødvendigvis kun én ting som er feil. Men kombinasjonen gjør VAR uspiselig.

For meg er det at den stjeler øyeblikkets magi aller verst.

Så kommer det at VARs leveranser er akkurat like random som det dommerne leverer.

Og så kommer tidsbruken.

På det tredje målet der, tror jeg dommeren raskt kunne gått for annulering av målet, uten VAR. Breivik står offside, men trekker seg akkurat litt tilbake i tide, så han ikke blokkerer synslinjen til keeper når Løvik skyter. Men det er hårfint, og nærmest umulig for dommer å se live.

Hehe, forstår det.. «Vi» roper jo fra alle kanter om misnøyen vår, med alle argumenter. Er nok individuelt 😊 Jeg har i alle fall ingen planer om å stoppe og argumentere mot VAR før jeg enten har mistet interessen for fotball helt, eller at VAR er borte fra norsk fotball.

For meg handler det om følelser. Prisen for litt færre uheldige avgjørelser ble alt for høy.