Alt "woke" tullet som "presses" på oss i nyere filmer og serier.

Nyeste kunngjøringer

Det er vel bare for rasistene dette blir forvirrende tenker jeg. Jeg er ikke den som er opphengt i fargene (eller seksuelle preferanser) på skuespillere, eller andre involvert i å lage film.
Å gjengi historien korrekt og vite at Vesten ikke befinner seg i Asia, MENA, Sør-Amerika og Afrika er ikke rasisme. (noe castingen ikke reflekterer)

Slike som deg har ødelagt begrepet fullstendig.
 
Her et sitat fra artikkelen for "gamlinger".
Jeg føler meg ihvertfall støtet hvis jeg blir kalt for en gamling som 44-åring.

Nils August:
Mange transpersoner lever utvilsomt et vanskelig liv. Men offermentalitet og krenkelseshysteri kan fort føre til en form for moralisme som er lite hensiktsmessig. Vi må kunne snakke sammen – og vi må kunne tåle å få kjeft. Vi må kunne tåle hverandres opplevelser.


Snakke sammen, dialog. Jeg har ikke sett ene eneste wokerepresentant som er i stand til å føre en god dialog med gode argumenter.
 
Å gjengi historien korrekt og vite at Vesten ikke befinner seg i Asia, MENA, Sør-Amerika og Afrika er ikke rasisme. (noe castingen ikke reflekterer)

Slike som deg har ødelagt begrepet fullstendig.
Du tenker på den historiske korrekte hvite Jesus?

Jeg sier som Nazi-Per: krigen ødela mye for nazistene.
 
Men jeg sa ikke at ALT som folk ikke liker får merkelappen woke. Men alt som får merkelappen woke ER ulike ting som folk ikke liker. :)
Det blir isåfall en veeeeldig forenklet forklaring, som i grunn ikke forklarer noe. Ikke at jeg mistenker akkurat deg for å være over 60 (kanskje du er) men setter deg over til viover60.no for en kjapp utgreing :)

 
Jeg så f. eks. denne videoen:
For å se dette innholdet trenger vi ditt samtykke til å angi tredjeparts informasjonskapsler.
For mer detaljert informasjon, se vår informasjonskapsel-side.

Med Piers Morgan.
Er det noe rart at man blir skeptisk når man har representanter som damen i denne videoen?
Å kom ikke og si at videoen er gammel.
Dette er ren rasisme. Helt absurd.
 
Du tenker på den historiske korrekte hvite Jesus?

Jeg sier som Nazi-Per: krigen ødela mye for nazistene.
I de filmer jeg har sett, så han fremstilt som en relativt lyshudet person med mørkt hår og brune øyne.
Hvilket passer bra med de opprinnelige folkene før araberne invaderte Midt-Østen og Nord-Afrika.

Venstresiden med sin virkelighetsforståelse drømmer vel om at Jesus var en sort sub-saharisk afrikaner.
Det er allerede skildret i woke-filmer og serier.
 
Historisk sett så har bibelen blitt brukt i politisk agenda for å få frem sine meninger.
Det blir den vel fortsatt, ihvertfall det som er igjen av de opprinnelige fortellingene etter at de har blitt redigert for å passe med tiden i hundrevis av år.
 
Er Piers Morgan rasist?
Fra en woke tilhengers standpunkt er han vel det.
Fra en som tenker klart og som ser Morgan som en fornuftig og veltalende mann, så er han ikke det.
 
Det hadde ikke plaget meg noe med en mørkhudet Bond. Det viktigste for meg er at skuespilleren greier å naile karakterens essens. Jeg likte på en måte den litt røffere stilen til Craig, men savnet likevel den litt poshe arrogansen som flere av de andre Bond’ene har levert nærmest til perfeksjon.
Isåfall kommer jeg bare på Idris Elba som kandidat til en mørk James Bond
 
Og Julie i Romeo og Julie var 13 år gammel. Skal hun da alltid bare for alltid spilles av 13 år gamle italienske jenter? Eller skjer det faktisk at historier utvikler seg, og man lager nye varianter av gamle historier?
Hvorfor må man gjøre det ? Hvorfor ikke lage en ny historie ?

Om jeg skriver om teksten på "Stairway To Heaven" så betyr ikke det at jeg plutselig har skrevet sangen, det er fortsatt en Led Zeppelin sang.
 
Woke handler som dere så fint har googlet: Bevissthet rundt diskriminering og systematisk forskjellsbehandling overfor minoriteter. Det trenger ikke være ondsinnet, det kan bare være etablert kultur. Å være bevisst på det betyr også å prøve å gjøre grep for å rette opp i det.

Så i TV og film betyr det egentlig at det er fokus på 3 områder:

1. Større representasjon av karakterer fra minoriteter: Her med sentrale roller eller funksjoner som ikke er stereotypisk støtte. For mange minoriteter har de eneste rollene som har vært tilgjengelige vært "token" karakterer. Så er det noen som har lykkes og etablert seg, men generelt har det vært vanskelig å slå gjennom hvis man er i en minoritet. Så det er et fokus på å sørge for at flere roller går til først og fremst ikke-hvite.

Så har man kritikk av det, en som kan være legitim og en som åpenbart ikke er spesielt legitim: Historiske karakterer som castes som en minoritet, når det er anakronistisk, og enkelte synes at det tar vekk fra troverdigheten. At anakronisme kan ødelegge troverdighet er et helt greit argument. Det som slår meg her er at man aldri har hatt store problemer når det gjelder å caste hvite i ikke-hvite-roller, men det blir et stort problem den andre veien. Det andre er at hver eneste gang en ikke-hvit får en hovedrolle, så skriker anti-woke-gjengen om at det er "wokeness" fordi ikke-hvite skal få roller og mener at det finnes masse hvite som burde fått rollene istedenfor. Her begynner det å stinke litt av motstanden: Det insinuerer stort sett at minoriteter er dårligere skuespillere og at hvite blir ekskludert.

Videre så er det roller som har vært historisk bekledd av hvite karakterer, hvor etnisiteten ikke nødvendigvis er relevant. Hvor det er er stor stor motstand mot det fordi det blir "feil". Her er det ikke noe anakronisme, bare en preferanse. Så tenker vel en del av oss at det er greit å prøve noe nytt, uten at det er katastrofe at en karakter plutselig blir litt mørkere enn den har vært i tidligere utgaver.

Hver eneste mislykkede film med en ikke-hvit i hovedrollen blir avskrevet som et mislykket woke-prosjekt.

2. Større representasjon av seksuelle minoriteter: Her snakker vi vel først og fremst om at homofile blir representert uten at det er en del av storyen, der homofili først og fremst var med dersom det var helt viktig for rollen og historien. Formålet her er jo å normalisere noe som er helt normalt. Det er her mange har kjempestore problemer, som også vist i denne tråden, og representerer kanskje det største hykleriet: Man vil ikke se homofile relasjoner på skjermen, med mindre det er relevant for plot-et. Som er fascinerende siden det er haugevis av heterofile forhold der mannen kysser kona si før hele storyen starter og den heterofile relasjonen aldri igjen er relevant til historien. Da har man ikke noe problem med det, men så fort det er homofile så er det stort problem. Først og fremst er jo kritikken her at det er "ekkelt" å se homofili på skjermen, og man blir dyttet i trynet seksuelle relasjoner man ikke vil se, som egentlig bare underbygger behovet for å normalisere det.

Her sitter vi andre igjen og tenker: Her har vi en gjeng homofober som synes homofili er ekkelt og burde vært skjult fra omverdenen og skriker at dette er "wokeness", og vi driter i dere, og mener at normalisering av andre seksuelle orienteringer er helt greit.

3. Bedre representasjon i bransjen generelt: Dette er jo eksemplifisert ved et insentiv fra Oscar-utdelingen om å ha representasjon i skuespillere, tema, eller i ansatte. Så er det noen her som tenker at det er positivt fordi det bryter opp et hegemoni av hvite straighte personer, og så er det noen som tenker at det er totalitært Nord-Korea å ha litt insentiver for inkludering. Vi andre synes jo selvfølgelig det er ekstremt tåpelig å sammenligne insentiv til inkludering med totalitære stater, men sånn er det.

Generelt: Woke handler om at grupper som historisk har blitt undertrykt og ekskludert i større grad skal inkluderes, og få rollemodeller på TV og film som ikke bare er stereotyper og token-karakterer. Som jeg og en del andre synes er veldig positivt.

Men greia er at når helt normale ting i samfunnet blir representert i film- og tv-medium så klikker anti-woke gjengen fordi de vil helst bo i en boble av hvite, heterofile personer, der de slipper å oppleve andre minoriteter og ekle homofile. Og skal de representeres så skal de ha roller som de mener er "typisk" for den minoriteten. Altså, akkurat det "woke" personer vil bort ifra.
 
Men jeg sa ikke at ALT som folk ikke liker får merkelappen woke. Men alt som får merkelappen woke ER ulike ting som folk ikke liker. :)
Woke er relativt godt definert og de fleste skjønner nok innerst inne hva det betyr, men samtidig har det også blitt et sarkastisk og belastet uttrykk som nok mange ønsker å holde en viss avstand fra. Ikke nødvendigvis innholdet, men det å havne i kategorien "woke". Og det er forståelig når man ser hvor mye tull og idioti som kommer fra den fronten og også at man ønsker at ordet ikke eksisterte eller hadde noen videre mening, men det blir jo ikke noe mindre tull eller idioti av den grunn.
 
Ja, jeg vil bo i min egen lille boble hjemme og slippe å forholde meg til lesbiske og homofile.
Det er det jeg ville diskutere her.

Hopp i havet!
 

Nyeste kunngjøringer

Tråder du følger

Tilbake
Topp