2024 Wimbledon

Det er jo sant?

Federer er størst, Djokovic best.

Tja, da må man først definere hva man legger i "størst". Størst kan være så mangt, og man kan lett argumentere for at både Laver og Borg er like gode kandidater om det gjelder "viktigste spiller" eller "den som tok tennis til det neste nivået". Ikke ulikt at jeg mener at Arnold Palmer er en viktigere spiller for golf enn Tiger Woods, mens Nicklaus er den beste foran Tiger.

Men at de 3 store er de beste gjennom tidene, er det vel vanskelig å være uenig i (selv om jeg synes nevnte 2 spillere samt Sampras og Murray er kraftig undervurdert og at jeg dermed liker å nyansere i den debatten). ;)
 
Bare å innrømme at jeg bommet i min finalespådom. Federer kan sende en dyr klokke i posten til Alcaraz, som har holdt Djokovic unna å nå 8 Wimbledon-titler to år på rad. Federer nå favoritt til å stå igjen alene på toppen som mestvinnende i verdens største og viktigste tennisturnering. I alle fall inntil Alcaraz ev. kommer dit.

8 titler: Kong Federer av Wimbledon
7 titler: Djokovic, Sampras, (Renshaw).

Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
 
Wow, dette gikk langt enklere for Alcaraz enn ventet. Men det bekrefter jo det jeg har nevnt tidligere: Djokovic har ikke samme selvtilliten lenger i disse viktige kampene mot 2000-generasjonen. Og nå har han tapt mange viktige kamper på rad, denne gangen att på til med stygge sifre. Alcaraz var suverent best i dag.

Vi ser siste krampetrekning nå av big 3. Det er en æra som går mot slutten.
 
Tror Djokovic fint kan holde på til han er 40 år gammel om han unngår alvorlige skader. Altså, etter den "katastrofe-sesongen" som mange har omtalt det som, inkl. meg, er han altså nå nr. 6 i racet til ATP Finals. Og har semi, kvart, og finale i GS.

Dette er litt likt Federer sine siste 2 år på topp etter 2018 AO-tittelen. Ikke i nærheten av de to beste, men soleklart topp 5-spiller. Vi får se hvor han ender ved årets slutt på rankingen, men det er så svakt nivå bak de to nye store, at jeg tipper 3. eller 4. plass (avhengig av Zverev).

Som nevnt må han nok få en 2017/2019 US Open som Nadal hadde eller 2018 AO som Federer hadde for å vinne flere GS (altså dritheldig med motstandere). Tipper 1-2 GS som sagt.

Bare å gripe anledningen når Alcaraz og evt. Sinner har en dårlig turnering og/eller skadet. Hinter også til deg Casper :p ;)
 
Alcaraz, hva skal man si da? Faen for en spiller! Grisebanker Nole i dag, slik de 3 store gjorde i sin prime med stort sett alle, inkl. Federer til tider. Selv om Sinner er best iht. rankingen, viser han seg et hakk over Sinner nå føler jeg. Som nevnt minner han meg om Nadal: i GS leverer han sin beste tennis, men mye mer ustabil utenfor GS enn Sinner (samme som Federer og Djokovic hadde høyere bunnivå enn Nadal, har Sinner det per nå). Har for eks. kun 3 titler siste 12 mnd nå, mens Sinner har 7-8 titler i samme periode.

Veldig vanskelig å spå hvor langt han når så tidlig i karrieren, men har altså nå flere GS enn Murray og Stan som var de to store i den forrige æraen bak de 3 andre. Helt hinsides i en alder av 21 år!
Blir overrasket om han ikke passerer Sampras i antall GS, såpass kan jeg si allerede nå. Håper Sinner kan utfordre han i GS, og at han også når to-sifret GS.
 

Nyeste kunngjøringer

Tråder du følger

Tilbake
Topp