Meget spesiell sak

Har den drepte forsøkt å flytte vekk til krisesenter eller venner? De fleste ville ha forsøkt å komme seg unna etter å ha fått hodet dengt i gulvet flere ganger. Men det er vel vanskelig å begripe at man kommer til å bli drept som 22- åring hvis man ikke kommer seg vekk. Den drepte ser ganske stor ut, men det høres ut som den fengslede er en del større og sterkere.

Personen involvert tenkte vel at steget fra vold til dødelig vold var utenkelig. En farlig antakelse.
 
Spm er hvor skal den som utførte drapet sone?
Kommer de til å ta hensyn til at personen identifiserer seg som kvinne, eller vil de ta utgangspunkt i hva personen juridisk er dokumentert som - en mann?

Man kan lure på hvorfor politiet ikke tok affære når de selv hadde sagt at det var «høy» risiko for gjentagelse av vold etter tidligere voldsepisoder. Bra de blitt etterforsket for det.
Det er det som er den umulige situasjonen politiet havner i. Man kan ikke arrestere noen før de har gjort noe.
 
Før ikke lest der, hva står det?
«Når det gjelder feilkjønning viser retten til at kriminalomsorgen forholder seg til juridisk kjønn. Det finnes per i dag ikke eget fengsel for transkjønnede,» står det i rettens nye kjennelse.

Det står også at 18-åringen skal ha begynt med hormonbehandling «utenfor legeregime». TA har spurt forsvarer Heidi Ysen om en slik selvmedisinering med hormoner kan ha gjort klienten ustabil og dermed hatt betydning for drapssaken."
 
Dette psyko faenskapet bør aldri vandre fritt blant mennesker igjen, noensinne.

-Gjennom vinduet så hun Oliver ligge på gulvet med ansiktet ned, mens tiltalte sto og slo, forteller hun.
I retten forteller moren hvordan hun fortvilet og hjelpesløs ble vitne til drapet.
– Jeg prøver å rope og hamre på vinduet, men han fortsetter bare å slå. Av og til bommer han, og jeg hører ekkoet i betonggulvet.
– Det er det styggeste jeg har sett, sier hun gråtkvalt.
Da politiet ankom, fant de Oliver liggende med store skader på stuegulvet, som han døde av etter kort tid. Ved siden av lå det et balltre og en liten kjøttøks.
https://www.tv2.no/nyheter/innenrik...-balltre-det-styggeste-jeg-har-sett/16766914/
 
Drap er drap uansett hvilken kjønn den tiltalte mener han har.

Forvaring er jo et annet spørsmål. Her virker det uansett å være nok bevis til å dømme vedkommende for drapshandlingen. Det er det viktigste. Hvor han skal sone er jeg sikker på at kriminalomsorgen finner ut av og ikke noe som bekymrer meg.

Når det gjelder å dømme folk til forvaring, så må vel visse kriterier være oppfylt. Om de er det her aner jeg ikke.
 
Spm er hvor skal den som utførte drapet sone?
Kommer de til å ta hensyn til at personen identifiserer seg som kvinne, eller vil de ta utgangspunkt i hva personen juridisk er dokumentert som - en mann?
Juridisk kjønn kan man jo bytte. Så hvis det er eneste kriterie for sitte i kvinnefengsel har han gode muligheter til å oppnå det.

Men jeg tviler på at fengslesvesenet ser så lett på det.
 
Tiltalte kan vel ha vært født som kvinne, endret kjønn til mann og derfor bli juridisk regnet for å være en mann - som nå identifiserer seg selv som kvinne?
Nå kan man jo ikke endre kjønn, rent biologisk. Men juridisk kjønn kan man jo bytte. Så rent teoretisk kan du ha rett i denne antakelsen.

I så tilfelle er dette bare en kvinne som angrer på at hun endret juridisk kjønn til mann.

Men tror vel ikke det.
 
Drapsmannen er en biologisk født mann som mener seg kvinne og har inntatt kvinnelige hormoner på egen hånd står det i artikkelen jeg la inn.
Offeret er en kvinne (Sara) som mener seg mann, Oliver.
 
_Drapsofferet ble født som kvinne, men så på seg selv som mann.

Den tiltalte ektefellen er juridisk sett en mann, men ønsker å bli omtalt som en kvinne_
Jeg merker jeg blir fort forvirret her. Vanskelig å henge med i disse nye tider.
 
Viser absurditeten i transmaken at denne saken framstilles som en jente som banket opp sin eldre, mannlige kjæreste gjentatte ganger før hun til slutt slo han ihjel.
 
Pleier ikke mediene å navngi dem som blir dømt for drap? Er dommen offentlig?
 

Nyeste kunngjøringer

Tråder du følger

Mest likte innlegg

Tilbake
Topp