Norsk Tipping skal tilby nettpoker

ALtså dette er jo ikke noe problem , du har allerede betalt for en turnering på forhånd.
Det er jo cash games du kan sløse bort pengene på, tipper de kommer til å skille det.

Men nattspilling er vel ikke lov uansett.
Ja man har betalt men alt skal jo liksom stoppes 01.00


Så de som sitter i diverse cash pg turnerneringer kommer til å slite med å sove til nettet åpner igjen😂 det blir for dumt å nattestenge der er da de fleste er aktive
 
Tenk en gitt situasjon


Spillerne står all inn 00.59.59 klokken tikker 1 også stoppes spillet? 😂
Dealer sikkert ut siste hånden 5 på 1, så den rekker å bli ferdig spilt.

Og så starter dem opp neste kveld igjen, skjer jo hos mange internasjonale sier - så lenge det er informert før man kjøper seg inn så er det helt fint med turnering over flere dager.

Mer bekymret for at dem vil sette veldig lave tapsgrenser.
 
Jeg har tror dette blir et bra tilbud om noen år. Tviler på at NT skal utvikle en ny spillplattform, men heller inngår samarbeid med en av nåværende tilbydere.
 
Sist redigert:
Tror ikke de kan koble seg til et eksisterende nettverk selv om det hadde vært det enkleste. De vil ikke godta utenlandske spillere.
Men hvis de er smarte kan de kjøpe en lisens fra utvikleren og la det være lukket for norske spillere. F.eks Betsson platformen.

Men så smarte er de ikke, skal vel utvikle noe eget jalla-greier som ikke funker.
 
Norsk Pokerforbund har i lengre tid jobbet for at NT skal bli tilbyder, og ser positivt på utspillet. Når det gjelder rake på MTT er vel "standaren" 10 % - lite trolig at NT skulle ta mer. En tapsgrense på f eks 20k pr måned vil samsvare med NM i Norge og være "greit" for de fleste spillere.
 
Referat fra Norsk Pokerforbund etter nettmøte med NT den 02.07.


Når kan man spille poker hos Norsk Tipping?
Mest sannsynlig om 1-2 år.

Norsk Tipping sendte i juni en forespørsel om å endre forskriften som beskriver hvilke spill Norsk Tipping tilbyr. Det betyr at NT ønsker å tilby nettpoker, men at det må et politisk vedtak til for at det skal bli en realitet. Når Stortinget skal endre en forskrift, må forslaget ut på høring. Denne høringen vil ta minimum 3 måneder. Først etter denne forskriftsendringen vil NT kunne gå i gang med å utvikle et nettpokertilbud. De har allerede startet arbeidet med å kartlegge potensielle leverandører, men den formelle prosessen (med bl.a. en anbudsrunde og deretter en utforming av spilltilbudet) vil altså først kunne skje etter en forskriftsendring.
Hvorfor ønsker NT å tilby nettpoker?
NT sier at deres samfunnsoppdrag i første rekke er å levere et ansvarlig spilltilbud som reduserer de negative konsekvensene av pengespill. Sekundært skal de sørge for at overskuddet av pengespill går til kultur, idrett og frivillige organisasjoner. NT påpeker at etter den nye pengespilloven fra 1.januar 2023 og spesielt utviklingen med mer spilling på apper, så har faren for spillproblematikk knyttet til poker økt. Dette har gjort det lettere for NT å argumentere for at et nettpokertilbud vil være nødvendig for å oppfylle deres samfunnsoppdrag.
Hvordan vil rammeverket for nettpokertilbudet hos NT se ut? (Tapsgrenser, åpningstider mm.)
NT har i utgangspunktet en netto tapsgrense på 20 000kr i måneden på tvers av alle spill. Selv om dette i utgangspunktet betyr at gevinster vil øke tapsgrensen din, vil det kunne komme et tak på hvor mye en enkelt gevinst kan øke tapsgrensen. For eksempel vil det med et tak på 10 000kr, bety at alle enkeltgevinster over 10 000kr kun vil øke tapsgrensen med 10 000kr.
Det vil være opp til det politiske vedtaket hvorvidt det skal være andre begrensninger på poker. Dette kan eksempelvis være en lavere tapsgrense eller å sette et maksimumsbeløp for innkjøp i turneringer og cashgame. NT antar også at det vil være åpningstider på nettpoker, hvor man holder stengt fra kl.01.00-07.00. Turneringer vil kunne spilles ferdig etter kl.01.00, men det vil ikke være mulig å registrere seg etter dette tidspunktet. Det vil heller ikke starte turneringer etter dette tidspunktet. Cashgamebord vil stenges mellom kl.01.00-07.00.
Hvordan vil nettpokertilbudet hos NT se ut?
NT sitt mål er å tilby turneringer og cashgame i de pokervariantene som etterspørres av spillerne. Hvilke spill som tilbys vil være avhengig av hvilke spill en fremtidig leverandør har. NT presiserer at de har muligheten til å be leverandøren utvikle andre spill, dersom de finner det hensiktsmessig.
Hvordan vil raken være sammenlignet med andre pokerklienter?
NT ser for seg å legge seg på et tilsvarende eller lavere nivå enn sammenlignbare konkurrenter. NT vil derimot ikke tilby rakeback eller andre former for bonuser. De påpekte at det kan bli vanskelig å tilby lavere rake til nordmenn i turneringer og på cashbord hvor man spiller sammen med internasjonale spillere.
Vil man kunne spille poker med spillere fra andre land?
Ja. NT ser for seg et todelt tilbud – et tilbud med internasjonale turneringer og cashgamebord, men også et eget tilbud kun for norske spillere. Igjen, vil dette tilbudet være avhengig av leverandøren og hvilke land de opererer i.
Hvordan vil NT markedsføre sitt nye pokertilbud?
NT har ikke som mål å skape en «pokerboom» i Norge. Poker vil trolig ikke være et spill som markedsføres. De ønsker i hovedsak å tiltrekke seg de som allerede spiller poker, og tilby disse et regulert alternativ.
Vil man kunne spille satelitter til NM hos NT?
NT har vært i kontakt med Adlersgate/ Thomas Udness. De ønsker å kunne tilby dette. Det er lovverket for NM i poker som regulerer hvordan man kjøper seg inn. Her kreves en forskriftsendring, slik at satellitter hos NT blir en gyldig innkjøpsmetode.
 
Vil man kunne spille poker med spillere fra andre land?
Ja. NT ser for seg et todelt tilbud – et tilbud med internasjonale turneringer og cashgamebord, men også et eget tilbud kun for norske spillere. Igjen, vil dette tilbudet være avhengig av leverandøren og hvilke land de opererer i.
Hvordan vil NT markedsføre sitt nye pokertilbud?
NT har ikke som mål å skape en «pokerboom» i Norge. Poker vil trolig ikke være et spill som markedsføres. De ønsker i hovedsak å tiltrekke seg de som allerede spiller poker, og tilby disse et regulert alternativ.
Jeg vil helst spille bare mot nordmenn hvis jeg først skal benytte meg av NT, ellers forsvinner nok poenget litt for min del.
 
Det betyr at NT ønsker å tilby nettpoker, men at det må et politisk vedtak til for at det skal bli en realitet. Når Stortinget skal endre en forskrift, må forslaget ut på høring. Denne høringen vil ta minimum 3 måneder. Først etter denne forskriftsendringen vil NT kunne gå i gang med å utvikle et nettpokertilbud.


Dette er jo helt utrolig i utgangspunktet, at den "siste Sovjetstat" som Norge er blitt kalt mange ganger faktisk skal få et pokertilbud.

Men som du skriver, Stortinget må vedta en ny lov, å få AP-politikere til å skjønne at dette faktisk er en hobby som mange ønsker å spille i Norge , det blir en tøff nøtt å knekke.
 

Nyeste kunngjøringer

Tråder du følger

Tilbake
Topp