EM i friidrett 2024

Hvor mange medaljer tar Norge i EM 2024?

  • Ingen

    Stemmer: 1 2,9%
  • 1-2

    Stemmer: 2 5,7%
  • 3-4

    Stemmer: 7 20,0%
  • 5-6

    Stemmer: 13 37,1%
  • 7-8

    Stemmer: 9 25,7%
  • 9 eller flere

    Stemmer: 3 8,6%

  • Totalt antall stemmer
    35
  • Avstemningen er stengt .
Hehe, vi får tro at de er rene. Det kommer jo ikke helt ut av det blå heller, men har vært en gradvis - dog veldig sterk - framgang i noen år nå.
Samstundes skal det seiast at mange av resultatene kjem til ein viss grad av at det i mange av øvelsene mangler store kanoner. I tillegg til at mange har fokus på OL og det kan være ein liten fordel for dei som har EM heime og derfor er toppmotiverte.

Mange av desse som vant gull har også vært blant dei beste i sin klasse dei siste årene. Palmisano, Jacobs, Fabbri og Simonelli var alle favoritter i sine øvelser. Crippa var absolutt blant favorittene i halvmaraton og her er det mange langt sterkere namn i OL i maraton, Fantini var topp 3 favoritter i slegge, så ingen bombe at ho tok gull, Battocletti har vist fin framgang og det var berre Karoline som var større favoritt. Gullet på Halvmaraton lag var ingen stor bombe heller.

At Italia gjer det bra på heimebane er litt som forventa. Italia er inne i ein god periode og det er ingen overraskelse om det blir langt færre medaljer i OL når nivået er langt høgere.
 
Vi så det samme da Roma arrangerte EM i svømming for 2 år siden: italienske Gullmedaljer fosset inn og de stoppet ikke før de hadde vunnet 13 Gull, med Ungarn på 2.plass med 5 (!): 25 Gull totalt i hele "vann-mesterskapet" som også inkluderte stup, synkronsvømming osv: nr.2 på lista endte med 10 Gull.

Men de har gjort det godt ja- men ville faktisk forundre meg stort om dette er en del av et sinnrikt organisert dopingopplegg: for et "skarve EM" bare uker før OL i Paris!
 
Nå blir det et svært kritisk øyeblikk for tikjemperne. I mitt hode er 110 m hekk kanskje den øvelsen der det er størst fare for at det kan gå galt - bare én sjanse, mye teknisk som kan gå galt, og plutselig er man langt bak. Selvfølgelig er det fare for tre døde kast i diskos eller spyd også, men der har man i hvert fall mulighet til å ta et sikringskast. I stav er det litt verre, med risiko for å rive seg ut på åpningshøyden.
 
Skotheim heldigvis trygt gjennom når det gjaldt, selv om han også taper litt til persserien. Gletty, derimot...
 

Nyeste kunngjøringer

Tråder du følger

Tilbake
Topp