2024 Roland Garros

Alcaraz vinner på en rimelig middels dag. Det er jo selve tegnet på storhet. Hvor mange slams blir det til slutt? 25? 😊
 
Grattis til Carlitos!

Føler litt med Zverev her. Fikk veldig små marginer mot seg på slutten. Den potensielle dobbelfeil callen til break og utjevning, var nok også antakelig feil.
 
Bare å puste lettet ut når man først hadde satset litt penger på seier før semifinalen. Men dette var nervepirrende.
 
Zverev har nå tapt to GS-finaler som han hadde vunnet om han var sterkere mentalt. Så skal det sies at han kanskje også var litt mer prega fysisk enn Carlitos på slutten, med tanke på at han har spilt såpass mye mer tennis i løpet av disse ukene. Dette så vi jo med Medvedev i Australian Open også. Alcaraz er sterk i de avgjørende situasjonene i dag, og har marginene med seg, litt variabelt spill til tross (men vind og en litt ujevn bane på kamera-sida gjorde det nok litt vanskeligere enn normalt). Men han er i ferd med å bli en legende allerede: 21 år og har slams på alle underlag. Det er bare utrolig bra. I Zverevs generasjon er det fremdeles bare Medvedev som har en GS-tittel, og 2000-tallet leder allerede 4-2 over 1990-tallet i GS-titler i single (Sinner + Alcaraz x3 vs. Thiem + Medvedev). Litt flaut, vil jeg si.

Årets turnering har vært veldig spesiell på grunn av alt uværet de første åtte dagene og ikke minst alle kampene som trakk ut både seint og tidlig. Ruuds semifinaleplass er ikke til å kimse av, og kanskje kunne han stått i finalen om formen var tipp topp. Novak viser gammelmannssymptomer mer enn noen gang og kan allerede ha vunnet sin siste Slam, selv om jeg tipper at han greier en til. Wimbledon blir meget spennende. Jeg holder Sinner som favoritt om han kommer inn 100 % fysisk.
 
I Zverevs generasjon er det fremdeles bare Medvedev som har en GS-tittel, og 2000-tallet leder allerede 4-2 over 1990-tallet i GS-titler i single (Sinner + Alcaraz x3 vs. Thiem + Medvedev). Litt flaut, vil jeg si.
Utvilsomt. Synes det sier ganske mye om kvaliteten på den generasjonen - og at arbeidsforholdene til Nadal og Djokovic i siste halvdel av deres karrierer har vært ganske gunstige. Heldig med at Carlitos eller Jannik ikke dukket opp litt før.
 
Det litt sure med mageproblemene til Casper er at jeg føler han hadde hatt en brukbar sjanse i finalen. Bare å jobbe på de neste årene - jeg gir han en fair sjanse for å vinne Roland Garros en gang i løpet av karrieren!
 

Nyeste kunngjøringer

Tråder du følger

Tilbake
Topp