Sodd

Sodd er sikkert sunt. Året rundt.

Har funnet ut at de brukte ordet syde i stedet for koke tidligere, og sodd betyr noe som er sydet eller sjoda. Altså noe som er kokt i vann. Sånn sett er det bare å koke noe i vann og kalle det for sodd.

Liker grønnsakssuppe med magre kjøttboller, som det vel er? Men en merker godt at retter som Joikakaker (Vilt-i) eller burgere metter mer. Så skal en da også proppe i seg masse flatbrød attåt sodden.
 
Sodd er sikkert sunt. Året rundt.

Har funnet ut at de brukte ordet syde i stedet for koke tidligere, og sodd betyr noe som er sydet eller sjoda. Altså noe som er kokt i vann. Sånn sett er det bare å koke noe i vann og kalle det for sodd.

Liker grønnsakssuppe med magre kjøttboller, som det vel er? Men en merker godt at retter som Joikakaker (Vilt-i) eller burgere metter mer. Så skal en da også proppe i seg masse flatbrød attåt sodden.
I forbindelse med Sodd så er det flatbrød som er hovedretten.
 
Skal der drikkes alkohol av noen mengde så er det bare store mengder sodd eller kjøttsuppe brennsnut som duger,

Eneste alternativet er brødskiver med fjell av bacon og egg.

Og menger av pinnekjøtt naturligvis men det hører jula til.
 
Sodd er da nyedelig mat! Men så er jeg vel også noe sånt som en åttendedels trønder.... Veldig anstendig mat å servere om man ikke gidder lage annen mat. Det er høy kvalitet på de beste frosne boksene. Vet at mine foreldre ofte serverte når gjester kom langveisfra og gjerne ville ha noe varmt om kvelden, uten at det er full middag, og ikke noe jobb å lage.....

.. beste soddet fikk jeg da vi var på korpstur og spiste sodd ved museet på Stiklestad. Som tenåring var det kanskje ikke det beste jeg har fått, men man skjønte jo at dette var noe de var stolte av og noe man skal behandle med respekt!

Regner med en viss datter kan skrive under på dette :-D
Ei viss datter kan skrive under på dette ja. Sodd er tradisjonsmat hver 17 mai, og da må det være Inderøysodd som er et festsodd, Røra flatbrød, Inderøy-akevitt og pilsnerøl.
Oppskrift på Inderøysodd https://norsktradisjonsmat.no/oppskrift/sodd-fra-inderoy

Kjøper man sodd til konfirmasjon eller annen festlig begivenhet så bestiller man ferskt sodd fra slakteriet og får ei stor bøtte med kraft, ei bøtte med ternet kjøtt og en stor pose med boller, alt ferskt.
 
God kaffe med god hjemmebrent er nå godt. Noen spesiell grunn til at du mener at trønderne heller vil gå ned i kvalitet?
Dette drakk vi her på Vestlandet før vi hadde tilgang til pol. Når polet kom, forsvant både hjemmebrent og "puroen"

Kaffe og hjemmebrent var jo godt da, rent bortsett fra de tre første supene, som ga gåsehud på armene. Men det virket..., noe så frøktlig" som en trønder ville ha sagt.

I de tider var det nesten utenkelig å blande hjemmebrent med noe annet enn kaffe.
 

Tråder du følger

Tilbake
Topp