Iran

Nyeste kunngjøringer

Man kan jo lure på om det var dette Netanyahu ønsket seg med angrepet på konsulatet i Damascus.
Det var nok det. Han har langt på vei føkket opp Israels forhold til Biden-administrasjonen og til sin store overraskelse har Trump nektet å komme ham til unnsetning men virker kjølig. Forholdet er på et historisk lavmål og opinionen i USA virker ikke å mobilisere rundt Israel slik som før. Det eneste som kan bringe USA nærmere Israel igjen er nettopp en regional storkrig mot deres felles fiende Iran.

Slik tenker en gal leder som desperat kjemper for å overleve og akkurat nå har vi en slik i Israel.
 
Er denne kapringen av den israelske milliardærens skip Irans respons? Isåfall kan det neppe kalles noe særlig til eskalering.
 
Iran velger minste motstands vei. Bare prat som vanlig.
Man vet aldri med det regimet. De er flinkest til å drepe sivile eller undertrykke egen befolkning. Dette er fra i dag:

For å se dette innholdet trenger vi ditt samtykke til å angi tredjeparts informasjonskapsler.
For mer detaljert informasjon, se vår informasjonskapsel-side.
 
Om det enda ikke er bekreftet, så skal Israel ha the A-Bomb. Det er jo stadig spekulasjoner om at noen ønsker endetiden i sin egen levetid.
 
Det er jo stadig spekulasjoner om at noen ønsker endetiden i sin egen levetid.
Om den ansvarlige er dypt deprimert, er det tilfeller der slike tar med seg andre i fallet. Uten å tenke på følgene.

Iran har tidligere angrepet Israel sammen med araberstatene. Er det da troverdig at Iran skal angripe alene i dag, når også USA er i området?


Israelsvenner taler om overnaturlig hjelp mot muslimene den gangen, mirakuløse soldater som plutselig dukket opp. Og en kan sannelig lure, under de vanskelige omstendighetene.
 
Er denne kapringen av den israelske milliardærens skip Irans respons? Isåfall kan det neppe kalles noe særlig til eskalering.
Advarsler fra Teheran begynner jo å ligne litt på «Kinas siste advarsler».

Denne kapringen er nok ikke Irans svar. Jeg tror heller det er et iransk forsøk på å opprettholde den avskrekking og terrorbalansen man har for øyeblikket. De stadige nyheter om at vestlige land advarer sine borgere og et Israel i beredskap er jo en slags liten seier for Iran. Og hvis de klarer å skape inntrykk av at Hormuz-stredet er i spill, så klarer de i hvert fall å skremme litt.

Men om det er nok vet jeg ikke, og sånne stadige små drypp av provokasjon kan fort tråkke over grensen og starte den storkrigen de ikke vil ha.

Men om Iran virkelig vil straffe Israel bør de bare sitte helt stille i båten akkurat nå.
 
ALT tyder på at det vil bli ett begrenset angrep fra Iran og at man ikke får en full krig.
Men jeg tipper de som angrep Israel 7. oktober fikk gjort 10x mer skade enn det de tenkte de ville få gjort.
Og det er noe med slik terror/angrep som det nesten er umulig og ha kontroll på.
Hva hvis Iran klarer å få til ett angrep. Kanskje det var meningen og sende avgårde 10 raketter som skulle drepe noen enkeltpersoner og skremme Israel.
Og så ender det med at en eller flere kommer ut av kontroll og treffer ett barnesykehus isteden.
 
Men hvorfor driver Israel og angriper iranske ambassaden i Damaskus? Det kan man forstå er en rød strek. Det ble mye oppstyr da Nato feilaktig bombet den kinesiske ambassaden i Beograd i sin tid. Ambassader er ikke noe man bare bomber i tråd med internasjonal lov og rett.
 
Sist redigert:
Litt dårlig timing for Iran dette, hadde vært enklere om de hadde hatt atomvåpen. Da hadde nok ikke USA eller Israel svart tilbake på et angrep pga den balansen.
 

Nyeste kunngjøringer

Tråder du følger

Tilbake
Topp