Ja, du skulle vel gjerne ha byttet plass med Reitan, men så dyktig blir du aldriDriveren er nok ikke milliardær, men giveren er garantert. Hvor finner du Mr reitan og co på riking-listene i Norge?
Følg med på videoen nedenfor for å se hvordan du installerer nettstedet vårt som en nettapp på startskjermen.
Notat: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ja, du skulle vel gjerne ha byttet plass med Reitan, men så dyktig blir du aldriDriveren er nok ikke milliardær, men giveren er garantert. Hvor finner du Mr reitan og co på riking-listene i Norge?
Hyggelig at jeg kunne glede deg med en latter - etter all sutringa fra deg er jeg glad jeg kunne glede.Du er jo egentlig en morsom fyr, med masse gode vitser. For det siste innlegget er jo en stor vits. Så takk for en god latter idag. Bønder er ikke på lik linje med andre næringsdrivende, det burde du ha lært. Bønder kan ikke sette sine egne priser. Bønder kan ikke sette den pris som må til for å drive lønnsomt fordi da blir maten for dyr. Det er jo grunnen til at staten subsidierer. For mat må befolkningen ha enten du vil eller ei.
Butikkene har tusenvis av varer, både importert og norsk. Butikkene kommer med kjempetilbud iblandt på noen få varer, f.eks mandelpoptet til jul for 5-10 kr/kg. Det er under oppgjørspris til bonden.
Les denne og forklar meg hvem som tar største potten. https://www.nettavisen.no/okonomi/t...fra-eu-til-norge-ekstremt-hoyt/s/5-95-1921981 Det er akkurat det samme i andre land, bøndene får minst.
Enorm avanse til butikkjedene. Du må ikke komme her å prøve innbille folk at butikkene ikke har skyhøyt overskudd på flust av varer. Da lyver du så du tror det selv. Slik kan ikke en bonde drive på, som kanskje selger 5-10 forskjellige produkt.
Nå har vi diskutert potet, men samme problemstillingen gjelder jo alt av matvarer. Butikkjedene kraver til seg, sammen med f.eks Bama. Bama er ikke noe bedre. Norges-gruppen og Rema eier største delen i Bama, så hvilke innkjøpspriser matkjedene får herfra får ingen vite. Det er bukken og havresekken.
Fk-klær: Hvis du skal sammenligne å sy klær i et lavkostland og å selge den i Norge så mangler du noe i mellom øra. Hva tror du den kjeledressen hadde kostet i et lavkostland? Iallefall ikke FK-pris.
Å ta med transportbedriftene skal jeg innrømme ikke passer. De tar ikke største potten uannsett og det er hard konkurranse i den bransjen. Men det er det derimot IKKE hos BAMA og matvaregigantene.
Erdetslik er erdetslik og han/hen/hun aner ikke en døyt om norsk landbruk. Ta et kurs på en jordbruksskole på dine eldre dager. Bli agronom og ta en avløserjobb. Hadde du hatt godt av.
Det var en tid da GH og Bama var konkurrenter og sånn burde det fortsatt. Tror du alle bønder er enige i dette?Hyggelig at jeg kunne glede deg med en latter - etter all sutringa fra deg er jeg glad jeg kunne glede.
Det er mulig du helst vil hoppe over min sammenlikning med andre typer produsenter, men det er faktisk sånn at alle produsenter får minst for sine produkt av alle ledd i omsetningsleddene. Så kan du sutre så mye du vil over det.
At Gartnerhallen har gitt fra seg distribusjonen av frukt og grønt, må bønda selv ta skylda for siden Gartnerhallen eies av bønder = BAMA er nå en kunde av Gartnerhallen som eies av bønda. Legger ved Årsrapport for 2023 her.
Så det vil si at bønda representert ved Gartnerhallen = Gartnerhallen eies av bønder, er meget godt fornøyd med BAMA som kunde ! ! !Gartnerhallens årsrapport for 2023 | Gartnerhallen
Se Gartnerhallens årsrapport og les mer om våre resultater i 2023.gartnerhallen.no
SÅ når du sutrer og klager som du gjør, så er jo det på en måte litt merkelig - fordi Gartnerhallen er fornøyd.
Så da må det jo være en form for misunnelse fordi du selv gjerne ville ha vært rik. Og kanskje lengter tilbake til den tid da bønda "regjerte" over de fattige og var "storfolket" og de rike. Hva skjedde egentlig ? Hvorfor er det ikke slik lenger at "storbønder" regjerer over fattig-folk - og er de store i bygdene rundt om i distriktene i Norge ? For det varte jo til langt opp på 1950-tallet og noen steder kanskje lenger.
Når det er sagt, så er det stor forskjell på bønder i det henseende. Men mange bønder utnyttet tjenestejenter og fattigfolk på gårdene - historien forteller mye om det. Bønder klarte seg godt igjennom krigen, og mange tjente "gode" penger på å handle med tyskerne. Og noen bønder gjorde det vanskelig å finne fluktruter for folk som måtte flykte fra Norge av forskjellige årsaker under krigen. Så bondestanden har egentlig en noe brokete historie. Fra å være "småkonger i sitt rike" til å bli nåtidens sutrere. Det kan virke som om gårdene har blitt mindre etter oppdeling.
Gårdene gikk jo historisk fra far til eldste ektefødte sønn, men så kom det ny arvelov / odelslov - der også uektefødte fikk odelsrett. Slik at eldste uansett "ektefødt" eller "uektefødt" fikk Odelsrett.
Ektefødt var altså født av kona i et ekteskap og uektefødt en bondesønn født av en tjenestejente eller annen kvinne utenfor ekteskapet med (stor)bonden som far. Og det har det vært mye av "på landet" - i bøndas storhetstid.
Slik jeg ser det, er den store forskjellen på bønder og f. eks. Rema og Norgesgruppen;
- er at Rema og Norgesgruppen har skapt millionærer i form av franchisetaker.
Mens storbønder historisk sett har utnyttet fattigfolk - i alle former
Neitakk, rikdom er ikke noe å trå etter. Rikdom skaper bare forventninger om noe enda mer i livet. "Mye vil ha mer" er et godt uttrykk. Det beste livet har man med en helt middels inntekt, nok til mat, hus, og noe adspredelse. Og du aner noe som helst om mine evner?Ja, du skulle vel gjerne ha byttet plass med Reitan, men så dyktig blir du aldri
Nordstad liker å kalle seg økonom, men unngår å ta med at han har vært leder i NBS, innleggene hans er åpenbart politiske og ikke saksinnlegg. Selv om han later som de er det.Hentet fra Nationen idag. Denne karen treffer spikeren midt på hodet, og til og med en økonom.
'
https://www.nationen.no/selvoppfyllende-hypotese/o/5-148-579243
Hadde vert veldig interessant om du kunne legge frem de riktige "sannhetene". Hvor forsvinner pengene? Eksakt regnestykke.Nordstad liker å kalle seg økonom, men unngår å ta med at han har vært leder i NBS, innleggene hans er åpenbart politiske og ikke saksinnlegg. Selv om han later som de er det.
Nordstad vet hva bonden får betalt (målpris og diverse tillegg) og hva prisen i butikk er. Alt imellom kan han ingenting om, og alt han skriver rundt det er ikke annet enn synsing og ubegrunnede påstander.
Hadde de riktige «sannhetene» om hvor pengene blir av kommet frem hadde denne mannen tapt ansikt, fullt og helt.
Jeg påpeker at Nordstad er helt uinformert om hva som skjer mellom bondens inntekt/betaling og priser i butikk. Han har aldri jobbet i dagligvarebransjen eller har innsikt i kjededrift. Han har derimot masse ubegrunnede påstander og helt egne teorier.Hadde vert veldig interessant om du kunne legge frem de riktige "sannhetene". Hvor forsvinner pengene? Eksakt regnestykke.
Flott med litt kjøtt på benet fra noen som har jobbet med ting man snakker om! Kan bli litt knapt når man kun skal snakke om mytene.Jeg påpeker at Nordstad er helt uinformert om hva som skjer mellom bondens inntekt/betaling og priser i butikk. Han har aldri jobbet i dagligvarebransjen eller har innsikt i kjededrift. Han har derimot masse ubegrunnede påstander og helt egne teorier.
Pengene «forsvinner» ikke, de blir kostnader i en rekke mellomledd. Det meste går sannsynligvis til kostnader i ineffektive samvirker.
Jeg har jobbet med å kjøpe inn dagligvarer, og så og si ingenting av det den mannen snakker om stemmer. Norske landbruksvarer har jevnt over hatt lave marginer i butikkleddet, mye har blitt solgt med direkte tap. Inntektene (marginene) har kommet i andre varegrupper, som kjeder som Normal og Europris i dag utfordrer.
Når prisen på smør eksempelvis går mye opp og mer enn generell prisendring så er det fordi smør har vært lavt priset i mange år, og vært et rent tapsprodukt. Når man da mister marginer på sjampo og sjokolade må prisen på smør opp.
Selvsagt, pengene forsvinner jo ikke. De går i noens lommer. Men hvor? Jeg savner tall. Samvirkeorg., tranport etc etc. Men hvor mye tar hver og en. Man får aldri innsikt i innkjøpsavtalene. Det virker å vere hemmelig. Du har dine teorier, Norstad sine, men heller ikke du kan gi noen dokumetasjon på hvor pengene går. Hvem tar mest av kaken.Jeg påpeker at Nordstad er helt uinformert om hva som skjer mellom bondens inntekt/betaling og priser i butikk. Han har aldri jobbet i dagligvarebransjen eller har innsikt i kjededrift. Han har derimot masse ubegrunnede påstander og helt egne teorier.
Pengene «forsvinner» ikke, de blir kostnader i en rekke mellomledd. Det meste går sannsynligvis til kostnader i ineffektive samvirker.
Jeg har jobbet med å kjøpe inn dagligvarer, og så og si ingenting av det den mannen snakker om stemmer. Norske landbruksvarer har jevnt over hatt lave marginer i butikkleddet, mye har blitt solgt med direkte tap. Inntektene (marginene) har kommet i andre varegrupper, som kjeder som Normal og Europris i dag utfordrer.
Når prisen på smør eksempelvis går mye opp og mer enn generell prisendring så er det fordi smør har vært lavt priset i mange år, og vært et rent tapsprodukt. Når man da mister marginer på sjampo og sjokolade må prisen på smør opp.
Jeg har ikke teorier, jeg jobbet med dette i mange år. Du får naturligvis ikke tall her. Innkjøpsavtaler er, som du sier, hemmelige. Ikke sitter jeg «inne i dem» lenger heller.Selvsagt, pengene forsvinner jo ikke. De går i noens lommer. Men hvor? Jeg savner tall. Samvirkeorg., tranport etc etc. Men hvor mye tar hver og en. Man får aldri innsikt i innkjøpsavtalene. Det virker å vere hemmelig. Du har dine teorier, Norstad sine, men heller ikke du kan gi noen dokumetasjon på hvor pengene går. Hvem tar mest av kaken.
Jeg lurer litt på hvorfor du snur ditt hat mot de rike matvare-baroner til å komme med en påstand om at jeg hater bønder - og ikke minst dine konklusjon om at jeg "er en gammel person med et gammelt hat mot bønder fra et gammel samfunn som ikke eksisterer lenger." og jeg "har lenge vert særs misunnelig på alle som eier jord, spesielt storbønder." Ja, ja, du har vel din agenda bak det.Det var en tid da GH og Bama var konkurrenter og sånn burde det fortsatt. Tror du alle bønder er enige i dette?
Hvem er det som sutrer? Det er befolkningen som synest maten er for dyr på butikken. Det er ikke jeg personlig, har aldri brydd meg mye om hva maten koster. Mat må jeg ha så valget er veldig enkelt. Men jeg prøver å sette lys på hvorfor maten blir dyr. Det er ikke bonden sin skyld. Du ser jo at importerte matvarer også blir svindyre i butikk selv uten spesielt stor toll.
Du viser nå hva som ligger bak. Du er en gammel person med et gammelt hat mot bønder fra et gammel samfunn som ikke eksisterer lenger. Du har lenge vert særs misunnelig på alle som eier jord, spesielt storbønder. Hvor mange storbønder er det? Du vil jo alle småbrukere til livs. Er jo nettopp storbønder du ønsker i dine innlegg.
Ja, så enkelt, men allikevel komplisert for noen, er det.Jeg har ikke teorier, jeg jobbet med dette i mange år. Du får naturligvis ikke tall her. Innkjøpsavtaler er, som du sier, hemmelige. Ikke sitter jeg «inne i dem» lenger heller.
For dagligvarekjedene er omsetningen fra norsk landbruk viktig, men det er ikke her marginene hentes. Da er varegrupper som øl, tobakk, godteri, potetgull og brusdrikker langt viktigere. Hvis denne type varegrupper svikter (volumet går andre steder) må prisen på varer med lav inntjening opp.
Når jeg har argumentert mot Nordstad-menigheten diverse steder, har jeg fått som argument mot at han har vært innkjøper av matvarer, sånn på internasjonalt plan...Jeg påpeker at Nordstad er helt uinformert om hva som skjer mellom bondens inntekt/betaling og priser i butikk. Han har aldri jobbet i dagligvarebransjen eller har innsikt i kjededrift. Han har derimot masse ubegrunnede påstander og helt egne teorier.
Pengene «forsvinner» ikke, de blir kostnader i en rekke mellomledd. Det meste går sannsynligvis til kostnader i ineffektive samvirker.
Jeg har jobbet med å kjøpe inn dagligvarer, og så og si ingenting av det den mannen snakker om stemmer. Norske landbruksvarer har jevnt over hatt lave marginer i butikkleddet, mye har blitt solgt med direkte tap. Inntektene (marginene) har kommet i andre varegrupper, som kjeder som Normal og Europris i dag utfordrer.
Når prisen på smør eksempelvis går mye opp og mer enn generell prisendring så er det fordi smør har vært lavt priset i mange år, og vært et rent tapsprodukt. Når man da mister marginer på sjampo og sjokolade må prisen på smør opp.
Men opptatt av de styrtrike "matvare-baroner" er du.Neitakk, rikdom er ikke noe å trå etter. Rikdom skaper bare forventninger om noe enda mer i livet. "Mye vil ha mer" er et godt uttrykk. Det beste livet har man med en helt middels inntekt, nok til mat, hus, og noe adspredelse. Og du aner noe som helst om mine evner?
Jeg er vel fristet til å tro at denne Norstad har fått sparken et sted og nå er på en slags hevntokt . . . .Når jeg har argumentert mot Nordstad-menigheten diverse steder, har jeg fått som argument mot at han har vært innkjøper av matvarer, sånn på internasjonalt plan...
Det er nesten skremmende hvordan han har bygd opp en slags menighet rundt seg. Det postes stadig helt ukritisk på diverse matsteder på nettet.... Og ser han prøver seg med diverse innlegg i aviser også - men der møter han motbør fra folk som faktisk skjønner at verden er mer sammensatt enn at det er "matvarebaroner" som er skylden i alt.
På egen Instagram-profil virker det som om han nærmest holder på daglig med sånne småstikk som liksom skal underbygge hans verdensbilde. En gang var han fullstendig på bærtur - tror det var fiskegrateng han kritiserte for å inneholde for lite fisk og at fisken var angitt til "nordøstlige Atlanterhav" eller noe sånt - noe han mente var for lite fisk og unøyaktig angivelse av fangsted. Da fikk han til svar at det var en helt normal fiskeadel selv i hjemmelaget fiskegrateng, og at angivelsen av fanstssted er den standarden det opereres med. Selvsagt svarte han ikke på dette....
... latterlig figur - rett og slett.
Dette med kryssubsidiering av varer hørte jeg første gang i Debatten, da Bunnpris-sjefen fortalet om dette - at kjøttdeig var kunstig lavt priset, på lik linje med veldig mange kjøttproddukter i Norge, fordi butikkene hadde for vane å hente inn penger på andre ting - typisk hygieneprodukter, såpe - husholdning, vaskemidler etc...
.. en kan jo diskutere om dette er riktig,, men det er i alle fall en forklaring. Også på hvorfor smør har blitt plutselig mye dyrere.
Nesten sånn at det frister å begynne å følge denne Norstad på fast basis og begynne å kritisere innleggene hans. Noe har han selvsagt rett i - f.eks at det kan være en fra om EMV får for mye makt og skyver ut andre, men forbrukermynidghetene er jo tydelig på at dette er til glede for forbrukerne slik det er nå.
Nordstad har vært råvaretrader mot produsentledd og -land. Da sitter du ganske langt unna kundene dine i verdikjeden.Når jeg har argumentert mot Nordstad-menigheten diverse steder, har jeg fått som argument mot at han har vært innkjøper av matvarer, sånn på internasjonalt plan...
jeg vet ikke hvordan det er med deg, men jeg har ikke funnet kraftfor i melka, men at norsk melk er verdens beste vil jeg tro du har rett iNorsk melk er verdens beste - full av kraftfor
Jeg er pensjonist og har nok penger til det jeg trenger. Du er tydeligvis utrolig opptatt av bønder og særs misunnelig. Du virker å ha en agenda om å gå til angrep på alle som driver med landbruk i Norge. Hvordan starter du f.eks tråden eggkrise og melkekrise? Du går rett i strupen på landbruket med en hånlig undertone, der du prøver å fremstille bønder som nærmest undermennesker. Vi er sytpeiser osv fordi man prøver å oppnå en rettmessig inntekt for det man jobber med. For meg er du ikke annet en et lite nettroll som aldri burde hatt et tastatur.Men opptatt av de styrtrike "matvare-baroner" er du.
Og du vil tydeligvis ha mye mer - ut i fra hva du skriver.
Dine evner - vel, ut i fra hva du skriver, så kan det ikke værer rare greiene. Trolig ung og d . . - unnskyld uerfaren.
For det første er det ikke et hat mot noen som helst fra min side. Alt starter med en kort periode nå i vår/sommer med skyhøye potetpriser. Det er jo dette som skjer hvert år. Første ukene med norske grønnsaker/poteter/bær/frukt etc kommer på markedet peises prisene opp uforholdsmessig. Jeg hevder at butikkene utnytter dette i de periodene fordi folk gjerne vil ha norske nye friske produkter som kun er tilgjengelige en kort tid. Jeg sier ikke at butikkene tar for mye avanse resten av året på samme varene. Ser jo at produkter blir solgt på tilbud til tapspriser iblandt . Og det må vel vere lov å stille spørsmål ved dette like mye som at slike som du stiller spørsmål ved bøndenes inntekter? Du mener jo at bønder tjener for mye, du ønsker mer import, du ønsker avskaffe alle mindre gårder rundt i distriktene. Jeg oppfatter det som et hat mot, spesielt småbrukere med jobb ved siden av. Du ser ikke nytten av å beholde liv på små steder. Du vil avfolke distriktene for at butikkjedene skal kunne tjene mer på billigere innkjøpsavtaler fra utlandet.Jeg lurer litt på hvorfor du snur ditt hat mot de rike matvare-baroner til å komme med en påstand om at jeg hater bønder - og ikke minst dine konklusjon om at jeg "er en gammel person med et gammelt hat mot bønder fra et gammel samfunn som ikke eksisterer lenger." og jeg "har lenge vert særs misunnelig på alle som eier jord, spesielt storbønder." Ja, ja, du har vel din agenda bak det.
Pussig hvordan du har endret fokus igjennom våre meningsutvekslinger - fra et sterkt hat mot de styrtrike "matvare-baroner" og nå heller rette kritiske konklusjoner / eventyrfortellinger om at det er jeg som er det negative i sammenhengen fordi jeg kunne tillate meg å være uenig med deg.
Men det er mulig du er for ung og uerfaren til å forstå hvorfor vi har høye priser ikke bare på mat, men alt i Norge.
Det har like lite med matvare-baroner som med bønder å gjøre. Å rette det fokus på "matvare-baroner" og / eller bønder er en avsporing fra de virkelige årsaker - som er politiske. Skyhøyt kostnadsnivå.
Og det er enormt mange elementer / innsatsfaktorer som skaper det høye kostnadsnivå og høye priser.
Det meste starter med vårt høye lønnsnivå. Timelønn i Norge ligger skyhøyt over timelønn i land rundt oss.
Og ser vi på hva som er kostnadsdrivende for varedistribusjon og sammenligner med f. eks. Sverige og Danmark, så burde de fleste forstå en del årsaker som avstander og veistandard:
Danmark har noen flere innbyggere enn Norge på et areal som i utstrekning er som et mellomstort fylke i Norge.
Og da blir det enormt mye høyere kostnader for distribusjon i Norge.
Ser vi på Sverige der størstedelen av befolkningen bor syd for Sundsvall og veistandarden er langt bedre enn vår, så gir befolkningstettheten og langt mer varer på hjul (=større trailere) en langt lavere distribusjonskostnader enn i Norge. Og i Sverige koster drivstoff som diesel ca SEK 17,80 og i Norge fra NOK 20 - 25,- pr liter.
For import er Havneavgifter høyere i Norge, trekking av container fra havn til lager er høyere i Norge, drivstoffpriser er høyere i Norge, lønninger er høyere i Norge (så all manuelt arbeid i disse sammenhenger blir dyrere i Norge).
Hvis bønder har enormt mye i mot at deres kunder i form av matvare-baronene tjener seg styrtrike - hvorfor tar ikke bønda opp konkurransen igjennom en sammenslåing / samarbeid mellom Tine, Nortura, grøntprodusenter, og ha styringa i alle ledd fra produsent til forbruker ? Svaret er: de ville ikke klart det.
Det har jo vært forsøkt i mange områder å etablere salg av lokalmat i butikker eid av bønder.
Og da må det være en grunn til at dette ikke lykkes. I min "ungdomstid" basert på oppnådde resultat ble jeg invitert til å være med å drifte et slikt "samarbeid" for lokale bønder, men det droppet jeg etter ett møte.
Det var i en tid da Gartnerhallen var i ferd med å tape i konkurransen mot BAMA, men noen år før BAMA overtok Gartnerhallen.
Og så til slutt: Milliardene "matvare-baronene" i Norge har opparbeidet ligger for det meste i eiendommer (som f. eks. butikklokaler og lagerbygg) og andre omsettelig verdier.
Og den distribusjonsform vi nå har med tre konkurrerende kjeder er nok den beste og mest effektive for lave matvarepriser. Om man skal fordele de samme verdiene på flere grossister og flere kjeder / utsalg vil bare fordyre og øke prisene. De mindre grossistene vil naturlig nok ikke få samme rabatter som de med de største volum.
Det er langt bedre for en produsent med få kunder med store volum enn mange kunder og lavere volum til hver.
..de lever lenger...dere vet...herding gjør susen.Hva faen har isspising å gjøre med beredskap???? Er vel bare å produsere som faen, lagre det og rullere når kornet/kjøttet/potetene etc blir løent. Beredskap lønner seg aldri. Er jo en utgift man tar på linje med Forsvaret/Deltatroppen/Brannvesenet. Kjekt å ha, men ikke noe man benytter seg av daglig.
At de bommer på melke og eggproduksjonen er vel mer bondekartellene sin feil.
Makan til Godt Norsk nazipropaganda er det en stund siden Pollestad har kommet med. Tror virkelig Bonde-partiet/mafiaen/kartellet at "norsk" antibiotika, lakselusmidler og sprøyting er mindre helseskadelig enn i EU/Sør-Amerika? Bor fortsatt folk der, som spiser slike farlige ting, og jeg tror faktisk de lever enda.
Vi bruker essensielle informasjonskapsler for å få dette nettstedet til å fungere, og valgfrie informasjonskapsler for å forbedre opplevelsen din.