WC-avslutning langrenn, Falun (15-17/3)

7 Jul 2023
1.036
1710426567861.png


WC-AVSLUTNING LANGRENN 2023/24, FALUN 🇾đŸ‡Ș

WC-sirkuset i langrenn skal nÄ rundes av for sesongen 2023/24, og det gjÞr den i svenske Falun, der de tradisjonelle Svenska Skidspelen skal arraneres fra fredag til sÞndag. Helgen innledes med sprint klassisk pÄ fredag, fortsetter med 10 km klassisk intervallstart pÄ sÞndag, fÞr helgen og WC-sesongen avsluttes med fellesstarter over 20 km fristil pÄ sÞndag.

Falun er en by som holder til i Dalarnas lÀn i landskapet Dalarna, ligger omtrent midt i Sverige, og selve byen har nesten 40 000 innbyggere. Imidlertid har kommunen tett opp mot 60 000 innbyggere. Det har vÊrt ski-VM her fire ganger: I 1954, 1974, 1993 og 2015. FÞrste verdenscuprenn ble arrangert i 1982, med 30 km for gutta og 20 km for jentene. Bill Koch vant herrerennet, mens Britt Pettersen tok seg av damerennet den gangen (der det for Þvrig ble trippelseier til Norge, med Pettersen foran Marit MyrmÊl og Anette BÞe). Siden har det vÊrt verdenscup i Falun hvert Är, med unntakk av 1990, 1992 og VM-Äret 2015, sÄ dette er absolutt en av de aller mest Êrverdige verdenscuparrangÞrene i sirkuset.

Det var ikke WC-avslutning i Falun i fjor, men det var tre renndager da ogsĂ„. 10 km klassisk intervallstart ble arrangert ogsĂ„ den gang, hvor finske Kerttu Niskanen stakk av med seieren i dameklassen foran tyske Katharina Hennig og vĂ„r egen Anne Kjersti KalvĂ„. I herreklassen var det (som sĂ„ ofte bĂ„de fĂžr og etter) sterk norsk dominans, med firedobbelt med Johannes HĂžsflot KlĂŠbo foran Martin LĂžwstrĂžm Nyenget, Harald Østberg Amundsen og PĂ„l Golberg. Finnene HyvĂ€rinen og Hakola hindret for Ăžvrig sjudobbelt, for etter dem var Erik Valnes, Simen Hegstad KrĂŒger og Didrik TĂžnseth hhv. nummer sju, Ă„tte og ni. Mikael Gunnulfsen ble dĂ„rligste nordmann pĂ„ 11. plass.

Det var ogsÄ sprint fristil pÄ programmet i fjor, og Kristine StavÄs Skistad gikk nok en gang seirende ut av duellen mot Jonna Sundling - det var jo de to mot rÞkla pÄ tampen av sesongen i fjor. Maja Dahlqvist tok tredjeplassen, men var flere sekunder bak Skistad og Sundling i mÄl. Julie Myhre og Mathilde Myhrvold sÞrget ogsÄ for en flott norsk dag for Þvrig med hhv. 5.- og 6. plass. Anne Kjersti KalvÄ og Lotta Udnes Weng ble utslÄtt i semifinalene. PÄ herresiden ble det dobbelt norsk gjennom Johannes HÞsflot KlÊbo og Erik Valnes, mens Federico Pellegrino rundet av pallen. HÄkon AsdÞl hadde ogsÄ en meget bra dag og ble nummer seks, mens Harald Østberg Amundsen, Even Northug og Sindre BjÞrnestad Skar rÞk i semifinalene.

Helgen ble avsluttet med blandet stafett, der Sverige vant etter at ankerkvinne Jonna Sundling avgjorde med klar margin pĂ„ slutten. Calle Halfvarsson, Moa Ilar og Edvin Anger gikk ogsĂ„ pĂ„ laget. Norges fĂžrstelag med Martin LĂžwstrĂžm Nyenget, Heidi Weng, SImen Hegstad KrĂŒger og Anne Kjersti KalvĂ„ ble nummer to, mens Tyskland ble nummer tre rett foran det norske andrelaget.


đŸ—“ïž Program:

Fredag 15. mars:

12:15: Sprint klassisk (prologer), kvinner og menn
14:45: Sprint klassisk (finaler), kvinner og menn

LĂžrdag 16. mars:
11:00: 10 km klassisk (intervallstart), kvinner
14:00: 10 km klassisk (intervallstart), menn

SĂžndag 17. mars:
11:00: 20 km fristil (fellesstart), kvinner
14:15: 20 km fristil (fellesstart), menn


🇳🇮 Norges tropp:

Kvinner:

Margrethe Bergane, Konnerud IL (intervallstart, fellesstart)
Kristin Austgulen FosnĂŠs, Fossum IF (intervallstart)
Anne Kjersti KalvÄ, Lundamo IL (intervallstart, fellesstart)
Julie Myhre, ByÄsen IL (sprint)
Mathilde Myhrvold, Vind IL (sprint)
Kristine StavÄs Skistad, Konnerud IL (sprint)
Astrid Øyre Slind, Oppdal IL (intervallstart, fellesstart)
Ane Appelkvist Stenseth, Grong IL (sprint)
Anna Svendsen, TromsĂž SK (sprint)
Silje Theodorsen, KvalĂžysletta SL (intervallstart, fellesstart)
Heidi Weng, IL BUL (intervallstart, fellesstart)
Lotta Udnes Weng, Nes Ski (intervallstart, fellesstart)
Tiril Udnes Weng, Nes Ski (sprint, fellesstart)

Menn:
Harald Østberg Amundsen, Asker SK (sprint, intervallstart, fellesstart)
Iver Tildheim Andersen, Rustad IL (fellesstart)
Henrik DĂžnnestad, Gulset IF (intervallstart)
Ansgar Evensen, Vind IL (sprint)
PĂ„l Golberg, Gol IL (intervallstart, fellesstart)
Jan Thomas Jenssen, Hommelvik IL (fellesstart)
Johannes HÞsflot KlÊbo, ByÄsen IL (sprint, intervallstart, fellesstart)
Even Northug, Strindheim IL (sprint)
Martin LĂžwstrĂžm Nyenget, Lillehammer SK (intervallstart, fellesstart)
Mattis Stenshagen, Follebu SK (intervallstart, fellesstart)
HÄvard SolÄs TaugbÞl, Lillehammer SK (sprint)
GjĂžran Tefre, FĂžrde IL (fellesstart)
Didrik TÞnseth, ByÄsen IL (intervallstart)
Erik Valnes, Bardufoss og Omegn IF (sprint, intervallstart)
Sivert Wiig, Gjesdal IL (sprint)

Sprint klassisk, kvinner:
Kristine StavÄs Skistad
er som vanlig den eneste norske lÞperen med seiers- og pallsjanser pÄ damesprint. Hun viste nok en gang fantastisk form under sprinten pÄ hjemmebane i Drammen, og tok sin fÞrste seier i den stilarten denne sesongen (de andre seirene har jo kommet i skÞyting). Hun har vÊrt veldig stabil hele sesongen, og det vil overraske om hun ikke stÄr pÄ pallen nok en gang her i WC-sesongens siste renn for hennes del - muligens helt Þverst. To andre norske var i semifinale i Drammen, da ved Julie Myhre og Anna Svendsen, som endte pÄ 8.- og 9. plass. Begge vartet opp med sin fÞrste semifinale for sesongen, og det blir interessant Ä se om de kan fÞlge opp det. Myhre var dessuten i finale i Falun i fjor, da det riktig nok var skÞyting pÄ programmet.

Mathilde Myhrvold har sine beste resultater i skÞyting denne sesongen og har til gode Ä vÊre i semifinale i klassisk. SÄ fÄr vi se om hun kan vende pÄ den trenden her. Det samme gjelder i stor grad Ane Appelkvist Stenseth, som gikk en god prolog i Drammen, men som nok en gang kroknet pÄ slutten nÄr det ble heat. Tiril Udnes Weng har tross flere svake sprinter pÄ rad fÄtt nok en sjanse her, kanskje grunnet den ene sprinten denne sesongen hvor hun kom seg til finale (Canmore, men det ar i skÞyting). Den siste tids form mÄ snus her om hun skal fÄ til noe.

Sprint klassisk, menn:
Johannes HĂžsflot KlĂŠbo
har vist helt eventyrlig form i det siste, og han har ennĂ„ ikke tapt et eneste renn etter at man kom tilbake fra Nord-Amerika igjen. Han klarte altsĂ„ Ă„ vinne i Drammen, og det med letthet, kun to dager etter seieren pĂ„ femmila i Kollen. Det sier virkelig noe om hans storhet som langrennslĂžper. Ingen tvil om at han igjen er den soleklart stĂžrste favoritten her. Og sĂ„ er det jo denne kampen om sammenlagtkula som helt sikkert lurer litt i bakhodet. Han er altsĂ„ 157 poeng bak Amundsen med tre renn igjen. Mye skal gĂ„ KlĂŠbos vei, men umulig er det ikke. Blir spennende Ă„ fĂžlge. Erik Valnes, som jo ogsĂ„ gikk i Kollen, fĂžlte nok femmila mer i beina enn det KlĂŠbo gjorde og ble utslĂ„tt i semifinalen der. Men ellers har Valnes vĂŠrt enorm pĂ„ klassisk sprint og vunnet to renn og har ytterligere to pallplasser. SĂ„ om beina svarer litt bedre her, bĂžr han kunne vĂŠre tilbake i pallkampen igjen. Even Northug har to pallplasser i klassisk denne sesongen, fĂžrst i Östersund og sĂ„ nĂ„ i Drammen sist. Han har vist meget god form de siste ukene og blir nok farlig ogsĂ„ her.

HĂ„vard SolĂ„s TaugbĂžl er normalt hakket sterkere i skĂžyting enn klassisk, men han viste virkelig klasse i Drammen og gikk inn til en fin andreplass der. Han har ogsĂ„ en finaleplass i Östersund Ă„ slĂ„ i bordet med og er en som definitivt kan blande seg helt oppi der. Ansgar Evensen er jo alltid spennende, en type med mye fart i kroppen nĂ„r han er i form. Han var syk under Nord-Amerika-turen og viste dĂ„rlig form etter det, men i Drammen var han litt tilbake til sitt gamle jeg, og viste bra fart pĂ„ opplĂžpet i semifinalen selv om han ble litt stengt og aldri kom helt opp. Han har ogsĂ„ en pallplass fra Oberhof, sĂ„ han er en joker om kroppen spiller pĂ„ lag. Harald Østberg Amundsen har dette som sitt mest kritiske renn her - unngĂ„r han Ă„ tape for mye til KlĂŠbo pĂ„ denne sprinten, bĂžr han kunne berge seieren i totalcupen (har altsĂ„ 157 poeng Ă„ gĂ„ pĂ„). Han kom til semifinale sist og endte pĂ„ 11. plass da, og greier han det samme her og KlĂŠbo vinner, kommer han til Ă„ tape rundt 40-50 poeng (kommer litt an pĂ„ prologresultater) og bĂžr kunne ha kontroll videre inn i helgen. SĂ„ skal vi heller ikke glemme sistemann pĂ„ laget, Sivert Wiig, som kom til semifinale i Drammen og viste litt av det han kan der. Wiig kom til finale i Falun bĂ„de i 2022 og 2023, sĂ„ dette er et sted han trives godt. SĂ„ fĂ„r vi se om formen er god nok til Ă„ gjĂžre det samme i Ă„r.

10 km klassisk, kvinner:
VÄrt beste kort i klassisk nÄ for tiden er jo Astrid Øyre Slind, som hun igjen beviste i Kollen, selv om hun ikke holdt helt inn til pallen denne gangen heller. Hun har vÊrt temmelig jevn og stabil i klassisk, med flere topp seks-plasseringer, men ikke vÊrt pÄ pallen sÄ langt, og dette er siste helgen hvor hun kan fÄ til det for denne sesongen. Heidi Weng ble, i fravÊr av Slind, beste norske sist denne distansen ble gÄtt i Lahti for et par uker siden (8. plass). I Kollen hadde hun en dÄrlig dag og slapp tetgruppa tidlig. Hun var pÄ pallen pÄ den klassiske fellesstarten i Canmore, men selv om hun har vÊrt topp ti pÄ alle de klassiske intervallstartene er det vel egentlig ingenting som tyder pÄ at hun skal kjempe om pallen. Anne Kjersti KalvÄ var pÄ pallen i Falun i fjor, og det i tillegg ogsÄ pÄ nettopp denne distansen, men da hadde hun vist en helt annen form i forkant, og hun hadde ogsÄ vÊrt frisk. Hun har nemlig ikke gÄtt et eneste renn siden Nord-Amerika-turneen, og resultatene hun fikk til der var heller ikke all verden (etter at hun ogsÄ hadde vÊrt syk fÞr det). SÄ det er meget usikkert hva hun kan fÄ til, men pallen etter den sesongen hun har hatt ville iallfall vÊrt utrolig overraskende.

Lotta Udnes Weng har overhodet ikke funnet formen etter jul denne sesongen, men det nÊrmeste hun har vÊrt kom nettopp pÄ en klassisk intervallstart, da i Lahti over 20 km da hun endte pÄ en for henne brukbar 12. plass. Hun hadde heller ikke sin beste dag i Kollen, der hun var et godt stykke bak tetgruppa hele veien. Kommer hun opp mot det hun gjorde i Lahti vil det vÊre greit etter forutsetningene. Margrethe Bergane har vÊrt ute av form lenge nÄ, egentlig helt siden januar, men likevel har hun klart Ä klore seg med ogsÄ til avslutningshelgen. Hun var utenfor topp 20 i Lahti, og femmila i Kollen som burde vÊrt et renn som passet henne endte ogsÄ opp med skuffelse. Har begrensede forhÄpninger om at formen tar seg opp til akkurat den siste helgen, men man fÄr jo hÄpe. Kristin Austgulen FosnÊs endte i Lahti rundt der hun har vÊrt hele sesongen, nemlig i plasseringssjiktet 10-20 (ble nummer 16). Hun hadde imidlertid en langt dÄrligere dag i Kollen. Om formen er noenlunde er vel en ny plassering rundt topp 15-20 en grei antakelse pÄ papiret. Silje Theodorsen gjorde sitt beste WC-renn for sesongen da hun ble nummer 20 pÄ Kollen-femmila. Det er vel ikke fullstendig utenkelig at det kan bli noe lignende her om formen er den samme.

10 km klassisk, menn:
Ingen sÊrlig tvil om favoritt her heller, i likhet med sprinten. Johannes HÞsflot KlÊbo har vÊrt fullstendig suveren i det siste, og vunnet bÄde intervallstart og fellesstart i klassisk, og nÄr intervallstarten i tillegg "bare" er 10 km (mot 20 km i Lahti, der han jo tok en helt enorm seier), er han jo egentlig bare enda stÞrre favoritt. Martin LÞwstrÞm Nyenget er en av de stÞrste favorittene bak KlÊbo, med mange sterke klassiskresultater denne sesongen. Han vant jo denne Þvelsen i Ruka i starten av sesongen, og han ble ogsÄ tre i Lahti og to sist nÄ pÄ femmila i Kollen. Virker Ä vÊre i veldig solid form. PÄl Golberg er ogsÄ i ferd med Ä gjennomfÞre nok en solid sesong (om enn kanskje hakket svakere enn i fjor), og han har ogsÄ vist god form de siste rennene med pallplass i Kollen sist og fjerdeplass i Lahti. Han ble ogsÄ to pÄ denne distansen i Trondheim og vant fellesstarten i Canmore. Er jo en som alltid Ä er Ä regne med. Erik Valnes har som sagt tidligere vÊrt meget solid ogsÄ pÄ distanse denne sesongen, med pallplass pÄ intervallstart og seier pÄ et par fellesstarter som hÞydepunkt. Femmila ble litt tÞff mot slutten, men en 10 km skal definitivt passe mye bedre. Om han har en kropp som fungerer etter tÞft rennprogram i det siste er han absolutt en pallkandidat.

SÄ har vi jo ogsÄ WC-leder Harald Østberg Amundsen, som med ett unntak (fellesstart i Oberhof) har vÊrt topp sju pÄ samtlige distanserenn hele sesongen. Han har rett og slett vÊrt enormt stabil og knapt gÄtt dÄrlige skirenn - imponerende pÄ en hel sesong hvor han har gÄtt det som er av WC-renn. Har ogsÄ vist god klassiskform i mars, med topp seks-plasseringer bÄde i Lahti og pÄ Kollen-femmila. Didrik TÞnseth Äpnet sesongen solid, blant annet ed to pallplasser i desember. SÄ ble han syk i forkant av Tour de Ski, og det har Þdelagt mesteparten av sesongen etter jul. Imidlertid var han tilbake i godt slag i Kollen og ble nummer fem i en tett avslutning bak fire andre nordmenn. Om han kan bygge videre pÄ det, er det ikke utenkelig at han kan kjempe om pallen her pÄ en maksdag. Henrik DÞnnestad imponerte da han i neste Ärs VM-lÞyper i GranÄsen stormet inn til en flott tredjeplass pÄ nettopp denne distansen. Etter det har det vÊrt en bitte litt ujevn sesong, men han var pÄ pallen pÄ jaktstart under Tour de Ski. I Lahti for et par uker siden var han tilbake i WC-varmen, men hadde ikke sin beste dag og havnet utenfor topp ti. SÄ gjenstÄr det Ä se om formen er bra nok til Ä ta seg tilbake i palldiskusjonen her. Siste lÞper pÄ laget er Mattis Stenshagen, som takket vÊre friplass via ScanCup har fÄtt vise seg en del frem i WC i det siste. Han har svart med gode plasseringer sÊrlig pÄ klassiske fellesstarter, med pallplass i Canmore og fjerdeplass i Oberhof. Han ble ogsÄ nummer Ätte i Kollen, som er et nytt stÞdig resultat. SÄ langt har han ikke gÄtt noen klassiske intervallstarter i WC denne sesongen, sÄ det kan absolutt bli interessant Ä se hva han kan fÄ til her.

20 km fristil fellesstart, kvinner:
Her bÞr vÄrt beste kort vÊre Heidi Weng, som har vÊrt pÄ pallen flere ganger i denne stilarten denne sesongen, og pÄ siste fellesstart i Canmore ble det en tredjeplass. Formen i Kollen var ikke all verden, men skÞyting er jo hennes beste stilart, sÄ vi fÄr tro at det sitter sÄnn noenlunde her igjen og at hun kan kjempe om pallen. Astrid Øyre Slind var jo rett bak Weng pÄ den nevnte fellesstarten i Canmore, og hun gjorde det ogsÄ sterkt pÄ jaktstarten i Toblach under Tour de Ski (beste etappetid og 5. plass i selve rennet), i tillegg til at hun ble nummer fem pÄ skiathlon i Trondheim, som jo ble avsluttet med skÞyting. SÄ hun er ogsÄ en som kan hevde seg bra pÄ en god dag. Anne Kjersti KalvÄ har fire topp ti-plasseringer i skÞyting denne sesongen, og har faktisk klart seg vel sÄ bra i denne stilarten som i klassisk. SÄ spÞrs det jo igjen hvor formpila peker etter mye sykdom, men er formen grei, kan hun nok fÄ en brukbar plassering.

Formen til tvillingene Tiril Udnes Weng og Lotta Udnes Weng har vi jo alt etablert at ikke er den beste. Begge har slitt med sykdom denne sesongen og derfor ikke helt kommet opp pÄ nivÄet de kan vÊre. Basert pÄ den siste tids resultater kan vel plasseringer mellom 10 og 20 vÊre oppnÄelige for begge tvillingene her. Margrethe Bergane fÄr gÄ ogsÄ denne distansen, og igjen skal vi nok ha begrensede forhÄpninger om vi ser pÄ den siste tids form. Topp 15 vil vÊre greit ut fra det vi har sett i det siste. Silje Theodorsen er det litt vanskelig Ä si hva kan oppnÄ, men igjen er vel en plassering rundt topp 20 ikke utenkelig.

20 km fristil fellesstart, menn:
Favoritt fĂ„r jo ikke vĂŠrt noen andre enn Johannes HĂžsflot KlĂŠbo her heller med den flyten han er inne i nĂ„. Han er nok stĂždigere i klassisk enn skĂžyting, men han vant fellesstarten i Goms, i tillegg til at han ogsĂ„ vant skiathlon i Trondheim, som vi jo vet involverer skĂžyting. Han ble ogsĂ„ fire pĂ„ intervallstart i Minneapolis. SĂ„ den som skal slĂ„ KlĂŠbo skal gĂ„ fort ogsĂ„ her. En av hovedutfordrerne kan jo fort bli Harald Østberg Amundsen, som jo nettopp er mannen KlĂŠbo kjemper mot i sammendraget. Amundsen har blitt en eminent allrounder, men det er fortsatt skĂžyting som er hans sterkeste stilart. Han vant intervallstart i Östersund og jaktstart i Toblach, og han har ogsĂ„ flere andre pallplasser i skĂžyting. I tillegg er han en rimelig sterk avslutter som kan ende pĂ„ pallen i opptil flere scenarioer. En annen sterk utfordrer er Jan Thomas Jenssen, som bortimot er som skapt for fellesstarter i skĂžyting. Han har fĂ„tt opp kapasiteten sin denne sesongen, men hans aller fremste egenskap er at han er en enormt rask avslutter som kan slĂ„ de aller, aller fleste i avslutningen av et skĂžyterenn. Det viste han for eksempel i Ruka da han vant fellesstarten der, og han avgjorde jo ogsĂ„ stafetten i GĂ€llivare. Formen er derimot et lite spĂžrsmĂ„lstegn - den har ikke vĂŠrt helt pĂ„ topp siden Tour de Ski, men han var nĂ„ "bare" 15 sekunder bak Tildheim Andersen pĂ„ 10 fri pĂ„ hjemmebane pĂ„ Hommelvik, sĂ„ helt svart er det jo ikke. PĂ„l Golberg er ogsĂ„ alltid en Ă„ fĂžlge med pĂ„ i slike renn, selv om han selvsagt er enda litt sterkere i klassisk. Men Golberg vant 10 fri i GĂ€llivare tidligere i Ă„r, og han var pĂ„ pallen i skĂžyting senest i Minneapolis, sĂ„ pĂ„ gode dager skĂžyter han ogsĂ„ meget, meget bra og kan selvsagt bli farlig her.

Iver Tildheim Andersen er en ypperlig skÞyter, og han er vel kanskje en av dem som kan tenkes Ä vÊre villig til Ä sette litt fart ogsÄ, en begrenset avslutter som han er. Grunnet det smale repertoaret han har, er det en god stund siden han gikk WC nÄ, men formen har sett grei ut i det siste med ScanCup-seier pÄ 10 fri for et par uker siden, NM-sÞlv pÄ skiathlon og norgescupseier pÄ 10 fri, sÄ han kan nok finne pÄ noe om han har en god dag. Martin LÞwstrÞm Nyenget er aller best i klassisk, og beste plassering i skÞyting denne sesongen er 5. plass fra jaktstart i Toblach. Ellers har han vÊrt rundt topp ti i de fleste rennene han har gÄtt. Likevel holder han et sÄpass hÞyt nivÄ pÄ sitt beste at pÄ en god dag kan han utmerket godt vÊre med i toppen. Og sÄ til en meget spennende start i GjÞran Tefre. Han imponerte jo kraftig da han vant 10 fri i NM og slo flere meritterte lÞpere der. Tefre ble ogsÄ to bak Tildheim Andersen pÄ samme distanse under ScanCup i Hommelvik og viste fortsatt bra form der. Han har altsÄ utviklet en god kapasitet, og sÄ vet vi jo ogsÄ at han er en rask herremann som fort kan ha en god avslutning pÄ lager om han har dagen og er i posisjon. Morsomt at han fÄr muligheten her, og det vil slett ikke overraske om han kan utfordre om gode plasseringer. SÄ skal vi ogsÄ ta med oss Mattis Stenshagen, som fortsatt har friplass via ScanCup og dermed ogsÄ fÄr gÄ dette rennet. Han er best i klassisk, men ikke hÄplÞs i skÞyting heller pÄ sitt beste. Han var nÊr pallen i det nevnte rennet pÄ Hommelvik, og var ogsÄ rett utenfor topp ti pÄ 10 fri i Minneapolis. Kanskje kan han greie en finfin plassering her om det stemmer.


Utlendinger:

Sprint klassisk, kvinner:

Denne sprintsesongen pÄ damesiden har jo dreid seg mye om Skistad mot svenskene, og det er vel grunn til Ä tro at det fortsetter i sesongens siste sprintrenn ogsÄ. Linn Svahn har vÊrt meget sterk etter jul, og hun har nÄ los pÄ sammenlagtseieren i WC totalt, der hun nÄ ligger 102 poeng bak Diggins (som likevel fortsatt er favoritt). Svahn har vunnet to klassiske sprinter denne sesongen, og ble ogsÄ to bak Skistad i Drammen. Hun har hatt et tÞft rennprogram i det siste, men blir sÄ klart en av favorittene ogsÄ her. Jonna Sundling stod over sprinten i Drammen nettopp grunnet det tÞffe rennprogrammet og for Ä vÊre klar avslutningshelgen pÄ hjemmebane. Sundling har kommet i bedre og bedre form jo lenger sesongen har gÄtt, og har vÊrt tre ganger pÄ pallen pÄ klassisk sprint. SpÞrsmÄlet er om seieren kan sitte i det siste rennet pÄ hjemmebane. Emma Ribom vant de to fÞrste sprintrennene i sesongen og sÄ veldig sterk ut fÞr jul. Formen har ikke vÊrt riktig like god i det siste, men hun har fremdeles ytterligere to sprintfinaler Ä slÄ i bordet med, fÞr hun ble disket i Drammen (etter at hun fÞrst lett hadde gÄtt til semifinale). PÄ en god dag kan hun absolutt utfordre om en pallplass. Frida Karlsson har ogsÄ hatt en ganske sterk sprintsesong med tre finaler i klassisk, hvorav hun har vÊrt pÄ pallen én gang (Oberhof). Karlsson har ogsÄ hatt et tÞft rennprogram i det siste med bÄde femmil i Kollen og bysprint i Drammen i dagene fÞr avslutningen her, men hun viste fortsatt god form med finaleplass i Drammen og er Ä regne med ogsÄ her. Andre sterke svensker inkluderer Johanna Hagström, som var i finale i Drammen sist, samt Maja Dahlqvist og Moa Lundgren som ogsÄ har vÊrt i finale tidligere denne sesongen.

Av andre utÞvere skal vi fÞlge med pÄ Rosie Brennan, som faktisk er den siste som ikke er svensk eller heter Skistad som har vÊrt pÄ pallen pÄ en klassisk sprint denne sesongen. Det klarte hun som vi husker pÄ tirsdag i Drammen. Hun har ogsÄ ytterligere en finaleplass denne sesongen og er en outsider. Hennes landskvinne Jessie Diggins har ekstremt mye Ä gÄ for denne helgen, siden hun jo skal forsvare sammenlagtledelsen sin i WC totalt. Diggins har vÊrt i finale og to semifinaler pÄ klassisk sprint denne sesongen, men formen har sett ut til Ä dabbe av litt etter Nord-Amerika-rennene, sÄ det kan jo potensielt bli litt spenning i totalcupen. Ellers var Nadine FÀhndrich i finale i Drammen og sÄ ut til Ä vÊre bra tilbake etter noen ukers rennpause. Hun har ogsÄ en semifinale i klassisk fra tidligere i sesongen. Vi kan ogsÄ ta med finnene Kerttu Niskanen og Jasmi Joensuu, som begge har vÊrt i finaler tidligere i sesongen, samt Laura Gimmler som ogsÄ har en finale Ä slÄ i bordet med. Julia Kern har vÊrt mange ganger i semifinale og jakter sesongens fÞrste finale. Vi kan ogsÄ fÞlge med pÄ tsjekkiske Tereza Beranova og tyskerne Victoria Carl og Katharina Hennig, samt den italienske ungjenta Nicole Monsorno som var i semifinale i Drammen.

Sprint klassisk, menn:
Nordmennenes stĂžrste utfordrer er nok Richard Jouve, som har vĂŠrt to ganger pĂ„ pallen i klassisk denne sesongen, senest i Canmore. Han var ogsĂ„ i finalen i Drammen og viste fortsatt bra form da. Landsmann Lucas Chanavat hadde vĂŠrt enda farligere i skĂžyting, men har ogsĂ„ vĂŠrt flere ganger i semifinale i klassisk og er nok ikke langt unna Ă„ lykkes i den stilarten heller, selv om han rĂžk allerede i kvarten i Drammen. Amerikaneren James Clinton Schoonmaker er den siste utlendingen som har vĂŠrt pĂ„ pallen denne sesongen i klassisk, noe han oppnĂ„dde i Östersund. Han var ogsĂ„ i finale i Drammen og viste god form da. Canadiske Antoine Cyr imponerte kraftig i Drammen da han tok seg til finale og ble nummer fire, og man skulle jo ikke tro at det er noen ulempe for den habile distanselĂžperen med en enda litt tĂžffere lĂžype her. Kanskje han kan greie noe lignende.

Ellers har man ogsÄ alltids sveitseren Valerio Grond, som har tatt fine steg denne sesongen. Han er nok fortsatt enda et hakk bedre i skÞyting, men har vÊrt i finale denne sesongen (Oberhof). Han var ogsÄ i semifinale i Drammen. Federico Pellegrino har ogsÄ vÊrt i finale i klassisk denne sesongen, men formen hans pÄ klassisk sprint virker litt dalende, for han har rÞket ut av to strake prologer der. Men femmila han gjorde i Kollen tyder jo pÄ bra form ellers, sÄ vi fÄr se hva han kan komme opp med. Finnene Lauri Vuorinen og Joni MÀki har begge vÊrt i finaler tidligere i sesongen og kan slÄ til pÄ en god dag, i tillegg til Niilo Moilanen. Franskmennene har ogsÄ Jules Chappaz, selv om fjorÄrets VM-bronsevinner ikke helt har lyktes pÄ denne Þvelsen denne sesongen. Og sÄ er det jo interessant Ä se hva svenskene kan fÄ til pÄ hjemmebane, med en sÄpass bra bredde som de har. Oskar Svensson, Marcus Grate, Johan HÀggström, Emil Danielsson og Edvin Anger har alle vÊrt innom semifinaler i klassisk denne sesongen, og Calle Halfvarsson har vÊrt i en finale (men formen hans er vel litt tvilsom, med den siste tidens sykdom). I tillegg har de interessante karer pÄ start i fjorÄrets juniorverdensmester pÄ Þvelsen Anton Grahn, samt supertalentet Alvar Myhlback.

10 km klassisk, kvinner:
Favoritt her med den siste tidens form er nok kanskje Frida Karlsson, selv om hun ikke har greid Ä vinne noen intervallstarter denne sesongen. Hun var pÄ pallen i Ruka i klassisk, ellers har hun ikke helt lyktes. Men hun har vunnet tre fellesstarter, faktisk de tre siste, sÄ om dagsformen er der blir hun nok vanskelig Ä slÄ. En som kan klare det er kanskje Ebba Andersson, som jo vant sesongens fÞrste 10 klassisk i Ruka. Formen etter jul har ikke vÊrt like bra som den var i forkant, men hun gikk en meget fin femmil og tok andreplassen der, og vi vet hva hun er i stand til pÄ sitt beste, sÄ hun blir ogsÄ en av favorittene. En liten svensk joker kan jo bli Jonna Sundling, som ble nummer fire i Lahti og som ogsÄ gikk en god femmil. Hun stod altsÄ over Drammen for Ä vÊre klar for disse rennene og det blir interessant Ä se om den fine formen fortsetter. SÄ har man ogsÄ Linn Svahn, som ikke er noen favoritt pÄ en intervallstart, men kampen om sammenlagtseieren kan jo bringe frem noen ekstra krefter. Hun har vÊrt rundt topp ti pÄ de klassiske intervallstartene, og sÄ fÄr vi se om hun kan forbedre seg her.

Av favoritter som ikke er svenske mÄ vi jo trekke frem Victoria Carl, som har én seier (Trondheim) og to pallplasser pÄ klassiske intervallstarter, og som ogsÄ ble to i Lahti pÄ siste intervallstart. Hun har ogsÄ vÊrt med pÄ rubbel og bit av renn i det siste, og det kan jo bli spennende Ä se hvordan det slÄr ut pÄ formen. OgsÄ Katharina Hennig mÄ jo nevnes nÄr man fÞrst er inne pÄ tyskere. Hennig er kanskje enda et hakk skarpere pÄ fellesstarter, der hun har tre pallplasser denne sesongen, men hun har ogsÄ to femteplasser pÄ intervallstarter (ble dessuten to i Falun i fjor) og er absolutt en utfordrer til pallplassene. Deretter har man ogsÄ Kerttu Niskanen, som vant i Toblach og som var pÄ pallen pÄ seneste intervallstart pÄ hjemmebane i Lahti. Hun har ett av de hÞyeste toppnivÄene i feltet, og hun vant i Falun i fjor, sÄ hun blir selvsagt farlig. Krista PÀrmÀkoski gjorde sesongens beste renn da hun gikk frem og vant den nevnte intervallstarten pÄ hjemmebane i Lahti. Hun var ikke riktig i samme ess pÄ femmila, men skal selvfÞlgelig trekkes frem som en kandidat til de hÞyeste plasseringene etter det hun viste i Lahti. SÄ er det amerikanerne, med Rosie Brennan som har to pallplasser pÄ intervallstartene denne sesongen. Men det var fÞr jul, og hun har ikke riktig vist den formen pÄ distanse i det siste. Men hun var pÄ pallen pÄ sprinten i Drammen, sÄ kanskje er det hÄp for henne om at den formen kan overfÞres ogsÄ til distanse. Jessie Diggins kjemper med nebb og klÞr for sammenlagtseieren, og pÄ intervallstart har hun hatt ganske gode resultater, med en tredje- og en fjerdeplass som best. Men det har altsÄ vÊrt tegn til dalende form etter returen til Europa igjen, og i Lahti var hun utenfor topp 20. Det gikk heller ikke veldig bra i Kollen. SÄ her gjelder det Ä mobilisere det siste hun har.

Ellers har man jo Teresa Stadlober som alltids er en Ă„ se opp for, men hun har sine beste resultater pĂ„ fellesstart. Har vĂŠrt to ganger topp ti pĂ„ intervallstart, men et stykke unna pallen. Johanna Matintalo har kommet bra mot slutten av sesongen, med et par bra fellesstartresultater og ikke minst femteplassen pĂ„ hjemmebane i Lahti. Av Ăžvrige svensker pĂ„ hjemmebane kan man nevne Moa Ilar (som dessverre helt har mistet formen fra tidligere i sesongen), Emma Ribom og juniorverdensmester Evelina CrĂŒsell, et stort talent som sĂŠrlig er god i klassisk.

10 km klassisk, menn:
Iivo Niskanen
var den som var nÊrmest Ä tukte alle de norske i begge hjemmebanerennene pÄ intervallstart denne sesongen, med andreplass bÄde i Ruka og Lahti. I Kollen byttet han seg nok til dÄrlige ski og var sÄnn sett sjanselÞs pÄ topplasseringene. Men han er definitivt utlendingen med det hÞyeste toppnivÄet og er den farligste utfordreren for vÄre ogsÄ her, iallfall pÄ papiret. SÄ skal det jo sies at det er en finne som faktisk har slÄtt alle nordmennene tidligere i Är, men det er ikke Niskanen. Derimot var det Perttu HyvÀrinen, som overraskende gikk frem og knuste all motstand i Toblach pÄ intervallstarten der under Tour de Ski. Dessverre for bÄde ham og finnene har han ikke klart Ä fÞlge opp det verken fÞr eller senere, selv om han gikk inn til en finfin sjetteplass pÄ fellesstarten i Oberhof. Han brÞt femmila, sÄ formen er et gigantisk spÞrsmÄlstegn.

William Poromaa er ogsÄ en pallkandidat om han er pÄ sitt beste. Han har vÊrt tre ganger topp ti pÄ intervallstarter denne sesongen, hvorav beste plassering (5. plass) kom i Toblach. Dessverre falt han helt pÄ slutten av femmila og skadet seg i hÄnden, sÄ bÄde form og om han i det hele tatt kommer til start er jo usikkert per dags dato. Svenskene har ogsÄ Jens Burman som et hÄp pÄ hjemmebane. Han har en fjerdeplass (ogsÄ han oppnÄdde det i Toblach) som beste resultat. Samme gjelder Calle Halfvarsson (om han er pÄ start etter sykdom). Han har ogsÄ en fjerdeplass som best, da fra Trondheim, men er jo ustabil i prestasjonene. Ellers kan det jo ogsÄ bli morsomt Ä se supertalentet Alvar Myhlback her, etter at han knuste all motstand i junior-VM og dessuten ogsÄ har gjort det godt i flere langlÞp i det siste, og svenskene kan ogsÄ hÄpe at Leo Johansson kan gjÞre noe lignende som da han endte pÄ en for ham opplÞftende 10. plass i Lahti. Andrew Musgrave har etter Ä ha slitt i januar hatt noen bedre resultater i det siste, for eksempel 8. plass pÄ siste intervallstart i Lahti. SÄ fÄr han bare hÄpe at Kollen-femmila, der han bÄde falt flere ganger og hadde et par stavbrekk (og endte over et kvarter bak til slutt), bare var en dÄrlig dag og at formen er tilbake igjen her. I tillegg har man Hugo Lapalus som har vÊrt topp ti ved noen anledninger i klassisklÞp, samt landsmennene Theo Schely og Jules Chappaz som begge var topp ti i Lahti. Beda Klee hadde et par topp seks-plasseringer under Tour de Ski og har ellers et par plasseringer rett bak topp ti, men bÞr tas med i vurderingen, for han har jo vist bra potensial. Friedrich Moch har ogsÄ flere topp ti i klassisk denne sesongen, og navn som Antoine Cyr, Ristomatti Hakola, Federico Pellegrino og Gus Schumacher kan ogsÄ nevnes.

20 km fristil fellesstart, kvinner:
Favoritt her om hun viser like god form i skÞyting som tidligere i sesongen er jo Jessie Diggins. Hun har altsÄ vunnet to intervallstarter, to fellesstarter og en jaktstart i skÞyting, og hun har vÊrt pÄ pallen i samtlige renn som har involvert denne stilarten (utenom slalÄmbakken i Val di Fiemme, riktig nok). SÄ spÞrs det som sagt om formen er den samme nÄ, men hun har vÊrt den klart beste skÞyteren i Är og er i favorittsjiktet uansett. Frida Karlsson ble to pÄ fellesstarten i Goms, bak nettopp Diggins, og har ogsÄ en andreplass pÄ intervallstart. Med den formen hun har vist i det siste er selvsagt hun ogsÄ en av de store, store forhÄndsfavorittene. Det samme gjelder Jonna Sundling, som jo vant intervallstarten i Minneapolis. En veldig spennende lÞper pÄ en fellesstart pÄ hjemmebane med den formen hun har hatt i det siste og den avslutningen hun som en sÄpass bra sprinter har inne. Ebba Andersson skal selvsagt heller ikke avskrives pÄ noen som helst mÄte. Hun har vÊrt rett utenfor pallen pÄ et par av fellesstartene, og har ogsÄ en andreplass fra en intervallstart. Kollen-femmila viser ogsÄ at formen kan vÊre pÄ rett vei. Og sÄ skal vi ikke helt se bort fra en Linn Svahn heller - det hadde vÊrt enda bedre for henne om dette hadde vÊrt klassisk, men hun kommer til Ä selge seg dyrt om hun fortsatt har mulighet pÄ sammenlagtseieren pÄ dette tidspunktet, og har ogsÄ mange brukbare skÞyterenn bak seg i sesongen.

En spennende lÞper er ogsÄ franske Delphine Claudel, som var pÄ pallen pÄ fellesstarten i Canmore og som har mange gode skÞyteresultater denne sesongen, bÄde pÄ andre fellesstarter og pÄ intervall. Er som alltid en joker i forhold til pallplass. Hennes landskvinne Flora Dolci har ogsÄ gjort store fremskritt denne sesongen og har flere topplasseringer i skÞyting, selv om hun enn sÄ lenge ikke har stÄtt pÄ pallen. Men det kan godt vÊre like rundt hjÞrnet. Har en 4.- og en 5. plass som best i skÞyterenn. Vi har ogsÄ et par andre amerikanere Ä passe pÄ, med Rosie Brennan som har vÊrt pÄ pallen pÄ fellesstart denne sesongen (riktig nok den aller fÞrste i Ruka i starten av sesongen), og som ogsÄ har gjort det greit i flere andre renn. Kan absolutt vÊre en outsider. Man har ogsÄ Sophia Laukli, som har et par topp ti-plasseringer pÄ fellesstart (5. plass beste), og som generelt er blitt en habil skÞyter pÄ hÞyeste nivÄ denne sesongen. Du har ogsÄ Nadine FÀhndrich som har vÊrt pÄ pallen pÄ fellesstart denne sesongen, og som i form er en Ä regne med ogsÄ pÄ distanserenn i skÞyting. Man mÄ ogsÄ nevne Victoria Carl, som har pallplass pÄ intervallstart i fristil og ogsÄ pÄ jaktstart i Tour de Ski, samt Katharina Hennig, som er best i klassisk, men som er en god fellesstartlÞper og som skÞyter bra pÄ gode dager. Teresa Stadlober, Kerttu Niskanen, Krista PÀrmÀkoski, Moa Ilar, Emma Ribom og Maja Dahlqvist er blant andre lÞpere som kan oppnÄ brukbare plasseringer.

20 km fristil fellesstart, menn:
Rimelig Äpent bak de norske favorittene. Mika Vermeulen har pallplass fra fellesstarten i Canmore og ble ogsÄ fire i Ruka. Han har tatt store steg i skÞyting denne sesongen og er en outsider. Jules Lapierre har ogsÄ gÄtt flere gode fellesstarter i det siste, med pallplass i Goms og i tilegg en sjetteplass i Canmore. Man kan ogsÄ ta med seieren hans opp Alpe Cermis i Val di Fiemme. Han er nok ogsÄ blant dem som Þnsker stor fart i feltet, god kapasitet som han har. Den siste utlendingen som har pallplass pÄ fellesstarter (som ikke er slalÄmbakken i Tour de Ski, vel Ä merke) er Michal Novak, som jo overrasket med en sterk andreplass bak Jan Thomas Jenssen pÄ fellesstarten i Ruka helt i starten av sesongen. Tsjekkeren har dessverre ikke vist samme form etter det, og det kreves nok at han finner tilbake til der han var den gangen for at han skal true om de Þverste plasseringene her.

Flere utfordrere finnes. Friedrich Moch har gÄtt et par sterke fellesstarter der han har vÊrt topp fem, og tyskeren skal absolutt fÞlges med, selv om han ikke har den aller sterkeste avslutningen. I tillegg har man en meget spennende joker i det italienske stortalentet Elia Barp, som har vÊrt topp ti ved et par anledninger pÄ fellesstarter, og som har vist frem en imponerende fart pÄ opplÞpet. Kan vÊre spennende Ä se hva han kan fÄ til hvis han skulle vÊre i posisjon til noe stort. Andrew Musgrave har mange topp ti-plasseringer i skÞyting, og er han i brukbart slag kan det helt sikkert bli en finfin plassering ogsÄ her, og sÄ fÄr vi se om formen er bra nok til at han kan utfordre om pallen. En spennende start kan ogsÄ vÊre Gus Schumacher, som jo vant intervallstarten pÄ hjemmebane i Minneapolis. Er han i samme form her kan han utvilsomt vÊre en joker i tetkampen - han er jo ikke helt uten fart i kroppen, amerikaneren. Svenskene mÄ ogsÄ nevnes, da sÊrlig ved William Poromaa, Calle Halfvarsson og Jens Burman, selv om sÊrlig de to fÞrstnevnte nok er veldig usikre pÄ formen. Edvin Anger er jo ogsÄ en interessant lÞper om han skulle ha en god dag, en sprinter som innimellom leverer OK ogsÄ pÄ distanse som han er. Det samme gjelder jo folk som Jules Chappaz, Richard Jouve og Federico Pellegrino. Man kan ogsÄ ta med finnene Iivo Niskanen og Perttu HyvÀrinen, selv om de to nok ville likt seg betraktelig bedre i klassisk.


Resultater, 2023:

10 km klassisk, kvinner:

1. Kerttu Niskanen đŸ‡«đŸ‡ź 27:08.5
2. Katharina Hennig đŸ‡©đŸ‡Ș +15.9
3. Anne Kjersti KalvĂ„ 🇳🇮 +22.3
4. Jessie Diggins đŸ‡ș🇾 +31.6
5. Jonna Sundling 🇾đŸ‡Ș +36.3
6. Rosie Brennan đŸ‡ș🇾 +44.5

10 km klassisk, menn:
1. Johannes Hþsflot Klébo 🇳🇮 23:55.3
2. Martin Lþwstrþm Nyenget 🇳🇮 +10.7
3. Harald Østberg Amundsen 🇳🇮 +20.7
4. PĂ„l Golberg 🇳🇮 +23.0
5. Perttu HyvĂ€rinen đŸ‡«đŸ‡ź +24.7
6. Ristomatti Hakola đŸ‡«đŸ‡ź +30.4

Sprint fristil, kvinner:
1. Kristine StavĂ„s Skistad 🇳🇮
2. Jonna Sundling 🇾đŸ‡Ș
3. Maja Dahlqvist 🇾đŸ‡Ș
4. Nadine FĂ€hndrich 🇹🇭
5. Julie Myhre 🇳🇮
6. Mathilde Myhrvold 🇳🇮

Sprint fristil, menn:
1. Johannes Hþsflot Klébo 🇳🇮
2. Erik Valnes 🇳🇮
3. Federico Pellegrino 🇼đŸ‡č
4. Lucas Chanavat đŸ‡«đŸ‡·
5. Richard Jouve đŸ‡«đŸ‡·
6. HĂ„kon AsdĂžl 🇳🇮

Blandet stafett:
1. Sverige (Calle Halfvarsson - Moa Ilar - Edvin Anger - Jonna Sundling) 🇾đŸ‡Ș 45:11.5
2. Norge (Martin L. Nyenget - Heidi Weng - Simen H. KrĂŒger - Anne K. KalvĂ„) 🇳🇮 +4.6
3. Tyskland (Albert Kuchler - Katharina Hennig - Anian Sossau - Victoria Carl) đŸ‡©đŸ‡Ș +6.4
4. Norge 2 (Erik Valnes - Ingvild F. Østberg - Harald Ø. Amundsen - Ragnhild G. Haga) 🇳🇮 +6.5
5. Italia (Francesco de Fabiani - Caterina Ganz - Federico Pellegrino - Francesca Franchi) 🇼đŸ‡č +15.7
6. Tyskland 2 (Janosch Brugger - Sofie Krehl - Jan Stölben - Pia Fink) đŸ‡©đŸ‡Ș +46.0


WC sammenlagt:

Totalt, kvinner:

1. Jessie Diggins đŸ‡ș🇾 2490
2. Linn Svahn 🇾đŸ‡Ș 2388
3. Frida Karlsson 🇾đŸ‡Ș 2155
4. Victoria Carl đŸ‡©đŸ‡Ș 1923
5. Rosie Brennan đŸ‡ș🇾 1856
6. Kerttu Niskanen đŸ‡«đŸ‡ź 1846
7. Jonna Sundling 🇾đŸ‡Ș 1781
8. Emma Ribom 🇾đŸ‡Ș 1495
9. Heidi Weng 🇳🇮 1484
10. Ebba Andersson 🇾đŸ‡Ș 1290

Sprint, kvinner:
1. Linn Svahn 🇾đŸ‡Ș 1167
2. Kristine StavĂ„s Skistad 🇳🇮 991
3. Jonna Sundling 🇾đŸ‡Ș 813
4. Jessie Diggins đŸ‡ș🇾 777
5. Maja Dahlqvist 🇾đŸ‡Ș 748
6. Emma Ribom 🇾đŸ‡Ș 696

Distanse, kvinner:
1. Jessie Diggins đŸ‡ș🇾 1413
2. Ebba Andersson 🇾đŸ‡Ș 1236
3. Victoria Carl đŸ‡©đŸ‡Ș 1234
4. Frida Karlsson 🇾đŸ‡Ș 1207
5. Kerttu Niskanen đŸ‡«đŸ‡ź 1156
6. Rosie Brennan đŸ‡ș🇾 1100

Totalt, menn:
1. Harald Østberg Amundsen 🇳🇮 2415
2. Johannes Hþsflot Klébo 🇳🇮 2258
3. Erik Valnes 🇳🇮 1939
4. PĂ„l Golberg 🇳🇮 1755
5. Martin Lþwstrþm Nyenget 🇳🇮 1216
6. Friedrich Moch đŸ‡©đŸ‡Ș 1200
7. Mika Vermeulen 🇩đŸ‡č 1120
8. Federico Pellegrino 🇼đŸ‡č 1091
9. Hugo Lapalus đŸ‡«đŸ‡· 1059
10. Calle Halfvarsson 🇾đŸ‡Ș 1017

Sprint, menn:
1. Johannes Hþsflot Klébo 🇳🇮 1099
2. Erik Valnes 🇳🇮 909
3. Lucas Chanavat đŸ‡«đŸ‡· 874
4. HĂ„vard SolĂ„s TaugbĂžl 🇳🇮 753
5. Even Northug 🇳🇮 688
6. Harald Østberg Amundsen 🇳🇮 685

Distanse, menn:
1. Harald Østberg Amundsen 🇳🇮 1430
2. PĂ„l Golberg 🇳🇮 1220
3. Johannes Hþsflot Klébo 🇳🇮 1159
4. Martin Lþwstrþm Nyenget 🇳🇮 961
5. Friedrich Moch đŸ‡©đŸ‡Ș 911
6. Andrew Musgrave 🇬🇧 864


TV3/Viaplays sendeskjema:

Etter det sÞlet som var TV2s sending fra Drammen, er undertegnede glad for Ä kunne meddele at vi skal tilbake til TV3/Viaplay denne helgen. Riktig nok blir det fortsatt reklame, men de kommer i det minste til Ä gjÞre det pÄ en noenlunde ryddig og profesjonell mÄte. VSport 1 sender prologen pÄ fredag, ellers er alt Ä se pÄ TV3.

Fredag 15. mars:
12:10-13:30: Sprint klassisk (prologer), kvinner og menn (VSport 1)
14:45-16:30: Sprint klassisk (finaler), kvinner og menn

LĂžrdag 16. mars:
11:00-12:00: 10 km klassisk (intervallstart), kvinner
14:00-15:00: 10 km klassisk (intervallstart), menn

SĂžndag 17. mars:
11:00-12:00: 20 km fristil (fellesstart), kvinner
14:15-15:05: 20 km fristil (fellesstart), menn


Andre nyttige lenker:

Startlister/resultater:

Kan finnes her.

LĂžypeprofiler:
Kan finnes her: Sprint - Intervallstart - Fellesstart

ArrangĂžrens hjemmeside:
Kan finnes her.

VĂŠrmelding (yr.no):
Fredag: +4 grader, regn
LĂžrdag: +1/0 grader, snĂž/sludd
SĂžndag: -5/0 grader, klarvĂŠr


Da gjenstÄr det bare Ä Þnske riktig god fornÞyelse med de siste WC-rennene i 2023/24, og si takk for denne sesongen!
 
Calle Halfvarsson har nu lĂ€mnat Ă„terbud till hela helgens tĂ€vlingar (var ju osĂ€kert inför men nu har det kommit ett definitivt besked). Även Sofia Henriksson som frĂ€mst var aktuell för lördagens klassiska loppet har lĂ€mnat Ă„terbud dĂ„ hon inte har Ă„terhĂ€mtat sig frĂ„n femmilen.
 
Siden det gÄr pÄ TV3 kanskje jeg fÄr med meg noe. Men det beste hadde vÊrt om NRK fikk tilbake rettighetene.
 
AltsÄ. Har hun helseattest sÄ gÄr hun. Se pÄ det surret som man sender. 2 rekrutter ute av form, Udnes Weng x2 som ikke er i form. Osv osv. Stenseth er vel pÄ 999.sprinten nÄ uten Ä komme videre fra kvart. Hva gjÞr vi da? Joda. Verdenscup DET DA
 
Siden det gÄr pÄ TV3 kanskje jeg fÄr med meg noe. Men det beste hadde vÊrt om NRK fikk tilbake rettighetene.
Dem har vel rettighetene 2 sesongef til, sÄ sikkert ikke sÄ lenge til neste anbudsrunde.
Men hvis det allternativet er samarbeid mellom NRK og TV2, sÄ tror foretrekker jeg tv3(viasat/nent) for Ä slippe tv2.
 
Svenskene er virkelig glad i mellomtider. De har lagt inn hele 3 mellomtider pÄ dagens prolog. Kan ikke huske at det har vÊrt sÄ mange tidligere, verken i Falun eller andre steder.
 
Siden det gÄr pÄ TV3 kanskje jeg fÄr med meg noe. Men det beste hadde vÊrt om NRK fikk tilbake rettighetene.
Trodde aldri jeg skulle si det, men TV3s dekning av langrenn synes jeg er bedre enn NRK sin de siste Ärene. Lengre studiosendinger med oppbygning til rennene. Folk som Holund og Falla er gode gjester. Da NRK satt pÄ rettighetene til all vinteridrett mÄtte de haste videre fra det ene til det andre med en gang. Jeg synes ikke JÞrn Sundby stÄr noe tilbake for Jann Post som hovedkommentator og Niklas Dyrhaug har mer relevant erfaring fra moderne langrenn enn Torgeir BjÞrn. De som er i mixed-zone gjÞr ikke noen dÄrligere jobb enn Stenberg/NysÊter Rasch. TV3 har etter hvert timet reklamepausene bedre enn fÞrste sesongen. Bolkene er mye kortere enn i TV2 og kommer tidlig i rennene. Da er det greit.
 
Trodde aldri jeg skulle si det, men TV3s dekning av langrenn synes jeg er bedre enn NRK sin de siste Ärene. Lengre studiosendinger med oppbygning til rennene. Folk som Holund og Falla er gode gjester. Da NRK satt pÄ rettighetene til all vinteridrett mÄtte de haste videre fra det ene til det andre med en gang. Jeg synes ikke JÞrn Sundby stÄr noe tilbake for Jann Post som hovedkommentator og Niklas Dyrhaug har mer relevant erfaring fra moderne langrenn enn Torgeir BjÞrn. De som er i mixed-zone gjÞr ikke noen dÄrligere jobb enn Stenberg/NysÊter Rasch. TV3 har etter hvert timet reklamepausene bedre enn fÞrste sesongen. Bolkene er mye kortere enn i TV2 og kommer tidlig i rennene. Da er det greit.
Skal sant Ă„ si ikke sĂŠrlig mye til for Ă„ gjĂžre en bedre jobb enn Stenberg :)
 
Trodde aldri jeg skulle si det, men TV3s dekning av langrenn synes jeg er bedre enn NRK sin de siste Ärene. Lengre studiosendinger med oppbygning til rennene. Folk som Holund og Falla er gode gjester. Da NRK satt pÄ rettighetene til all vinteridrett mÄtte de haste videre fra det ene til det andre med en gang. Jeg synes ikke JÞrn Sundby stÄr noe tilbake for Jann Post som hovedkommentator og Niklas Dyrhaug har mer relevant erfaring fra moderne langrenn enn Torgeir BjÞrn. De som er i mixed-zone gjÞr ikke noen dÄrligere jobb enn Stenberg/NysÊter Rasch. TV3 har etter hvert timet reklamepausene bedre enn fÞrste sesongen. Bolkene er mye kortere enn i TV2 og kommer tidlig i rennene. Da er det greit.

Litt enig med deg - sÊrlig Holund er veldig bra - Kalla ogsÄ.

Helt enig med deg mtp reklame - TV3 er veldig mye bedre enn TV2 - som er grusomme.
 
Tenker Stenseth, TUW og Myhrvold bÞr ha alle tiders mulighet til Ä nÄ semifinale her. Syns heat 3 og 5 ser klart lettere ut enn de andre.
 
Trodde aldri jeg skulle si det, men TV3s dekning av langrenn synes jeg er bedre enn NRK sin de siste Ärene. Lengre studiosendinger med oppbygning til rennene. Folk som Holund og Falla er gode gjester. Da NRK satt pÄ rettighetene til all vinteridrett mÄtte de haste videre fra det ene til det andre med en gang. Jeg synes ikke JÞrn Sundby stÄr noe tilbake for Jann Post som hovedkommentator og Niklas Dyrhaug har mer relevant erfaring fra moderne langrenn enn Torgeir BjÞrn. De som er i mixed-zone gjÞr ikke noen dÄrligere jobb enn Stenberg/NysÊter Rasch. TV3 har etter hvert timet reklamepausene bedre enn fÞrste sesongen. Bolkene er mye kortere enn i TV2 og kommer tidlig i rennene. Da er det greit.
100 %
 

TrÄder du fÞlger

Tilbake
Topp