PostNord-ligaen avd. 2 2024

Vi har kommet til midten av tabellen, og det blir Alta som får mitt tips om 7.plassen i år.

Alta går inn i sin tiende strake sesong i 2.div, og har ikke kommet høyere enn 4.plass eller lavere enn 7.plass på disse sesongene. Snakker om stabilitet.

Her er min prat med supporter Tom Andre Guttormsen fra Steinberget.

For å se dette innholdet trenger vi ditt samtykke til å angi tredjeparts informasjonskapsler.
For mer detaljert informasjon, se vår informasjonskapsel-side.
 
Vi har kommet til topp 6 i det jeg tror blir en ekstremt tøff avdeling. I min bok kan alle lagene jeg tipper på topp 6 vinne avdelingen, og det er fort marginer som avgjør. Unngår skader på nøkkelspillere? En liten flyt på høsten der med noen seiere på rad? En ekstremt viktig borteseier mot et av topplagene? Skal ikke mere til tror jeg.

Av disse seks lagene tipper jeg Grorud på 6.plass. Ble til slutt en fin 4.plass i fjor, og laget var meget sterke bakover med kun 27 baklengs på 26 kamper. Offensivt var det verre med 31 scorede mål på 26 kamper. Lite mål i Groruds kamper i fjor.

Her er min prat med midtstopper Mats Andersen.

For å se dette innholdet trenger vi ditt samtykke til å angi tredjeparts informasjonskapsler.
For mer detaljert informasjon, se vår informasjonskapsel-side.
 
På femteplass tipper jeg vi får se Stjørdals-Blink når sesongen avsluttes i slutten av oktober.

Stjørdals-Blink hadde en fryktelig vårsesong i fjor etter nedrykket fra OBOS-ligaen og var faretruende nær nedrykk. Klubben tok grep, byttet ut hovedtrener Odd Karl Stangnes til fordel for assistenten Marius Jacobsen, og ting snudde kjapt for Blink. På høsten gikk de ubeseiret de siste 11 seriekampene med 8 seiere og 3 uavgjorte.

Blink har sett solide ut i vinter, og som tidligere nevnt? Jeg blir jo ikke overrasket hvis Blink ender høyere på tabellen. Topp seks blir latterlig jevn i år.

Her er min prat med hovedtrener Marius Jacobsen.

For å se dette innholdet trenger vi ditt samtykke til å angi tredjeparts informasjonskapsler.
For mer detaljert informasjon, se vår informasjonskapsel-side.
 
Junkeren har hentet spissen Sander Svela på lån fra Start frem til sommeren. Det fyller et viktig hull på topp og kan være forskjellen på nedrykk/berging av plassen. Ganske stor forskjell på å gå inn i sesongen med en okei Postnord-spiss vs. ingen spiss i det hele tatt.

I fjor var han på lån i TUIL på høsten hvor han scoret 4 mål på 14 kamper.
 
Vi har kommet til 4.plass på mitt tabelltips, og det tror jeg blir mitt elskede Skeid.

Etter nedrykket i fjor måtte vi kutte i budsjettet, og nøkkelspillere som Marcus Melchior og David Hickson forsøker seg nå i Eliteserien. Viktige spillere i elleveren i fjor som Simen Vidtun-Nilsen, Henning Tønsberg Andresen og Tage Johansen er også borte.

Til tross for det stiller vi til start med en sentrallinje med mye erfaring og kvalitet for dette nivået. Keeper Marcus Andersen har vært god i vinter, og spillere som Fredrik Flo, Per Magnus Steiring, Thor Lange, Bendik Rise, Torje Naustdal, Hassan Yusuf, Ulrich Østigård Ness og Sully Bojang har alle erfaring og ikke minst kvalitet som gjør at elleveren vår er solid.

MItt største ankepunkt ligger i det offensive spillet. Nyinnkommne Kabamba Tumba Kalabatama er en kraftpakke på topp som blitr god hvis han brukes riktig, men vi har sett gjennom vinteren at det har vært en utfordring å etablere et godt nok offensivt spill. På bakgrunn av det tror jeg vi tar 4.plassen i år.

Her er min prat med hovedtrener Vilde Mollestad Rislaa.

For å se dette innholdet trenger vi ditt samtykke til å angi tredjeparts informasjonskapsler.
For mer detaljert informasjon, se vår informasjonskapsel-side.
 
Kjelsås går inn i sin 23.(!) strake sesong i 2.divisjon, men virker å mene alvor i år med tanke på opprykkskampen, noe resultatene i vinter også viser.

Viktige navn som Victor Halvorsen (Sarpsborg 08) og Jacob Blixt Flaten (Sogndal) er borte, men Olav Øby er en klassesignering på dette nivået, og navn som Jonas Brauti og Kristian Eriksen har vist at de er mer enn habile til å prestere i 2.divisjon. I mine øyne er Kjelsås styrket fra i fjor, og blir absolutt et lag å regne med i opprykkskampen.

Lagets største utfordring i fjor var å score mål. Kun 25 mål på 26 seriekamper er svakt. 28 baklengs på de samme er dog mer imponerende.

Her er min prat med assistenttrener Kristian Kleppe.

For å se dette innholdet trenger vi ditt samtykke til å angi tredjeparts informasjonskapsler.
For mer detaljert informasjon, se vår informasjonskapsel-side.
 
Junkeren signerte i dag Ask Tjærandsen Skau fra Glimt etter at kontrakten hans gikk ut med dem ved årsskiftet. Styrker med det en allerede sterk lagdel. Får de inn en kantspiller av format nå så skal jeg tillate meg å være lett optimistisk mtp. overlevelse. Drømmen er Runar Hauge, men uvisst hvor realistisk det er.
 
Vi nærmer oss slutten av mine tabelltips, og i dag er vi på 2.plassen. Den tipper jeg går til Tromsdalen.

TUIL leverte en meget god sesong i fjor, med 2.plass bak suverene Levanger. I playoffen ble det først seier borte mot Lyn med 2-1, men i returoppgjøret gikk det skeis med 0-2 på hjemmebane. Dermed exit.

Foran denne sesongen synes jeg laget har forsterket seg. Spesielt tror jeg signeringen av Mats Frede Hansen i forsvaret vil styrke et forsvar som bare slapp inn 29 mål i fjor. Resultatene har vært varierte for Tromsdalen i vinter, men jeg mener laget skal være med og kjempe uansett.

Her er min prat med hovedtrener David Lundblad.

For å se dette innholdet trenger vi ditt samtykke til å angi tredjeparts informasjonskapsler.
For mer detaljert informasjon, se vår informasjonskapsel-side.
 
Skeid - Tromsdalen, for en kamp å sparke i gang avdelinga med! Gleder meg til helga.
 
... og vi runder av årets tabelltips med 1.plassen, som jeg tror blir Ull-Kisa.

Økonomiske utfordringer og masse rot utenfor banen til tross: ny hovedtrener Kasey Wehrman tok med seg en haug spillere fra Strømmen og har stort sett hatt ålreite resultater i treningskampene. Sånn bortsett fra generalprøven mot nettopp Strømmen da.

I det som blir en utrolig spennende avdeling med mange potensielle seriemestere gir jeg tipset til laget som fort er det laget som virkelig ikke har råd til noe annet enn opprykk i år.

Her er min prat med supportersjef Karl-Gunnar Nyborg.

For å se dette innholdet trenger vi ditt samtykke til å angi tredjeparts informasjonskapsler.
For mer detaljert informasjon, se vår informasjonskapsel-side.
 
Under to dager til seriestart i det som kan bli en vanvittig sesong i denne avdelingen. Mulig man fort blir historieløs, men en avdeling som på forhånd ser så jevn ut kan jeg ikke huske. Det er helt sjanseløst å begynne å gjøre for mye vurderinger ut ifra resultater i treningskamper, for der har alle slått alle, gjerne med solide siffer, og det er umulig å finne noen logiske favoritter ut fra det.

Velger å dele tabellen inn i tre, men ikke umulig at man egentlig kan dele den i to etter topp seks. Og blant topp seks ser jeg ingen av de som er klare opprykksfavoritter foran noen andre, og alle de seks har potensial til å ende med å rykke opp. Det er en ekstremt åpen avdeling, tenk den høsten man potensielt kan få hvor så mange kamper kan ha betydning i innspurten.

Tabelltips
1 Tromsdalen
2 Kjelsås
3 Skeid
4 Stjørdals-Blink
5 Grorud
6 Ull/Kisa
—-----------------
7 Alta
8 Eidsvold Turn
9 Strømmen
—----------------
10 Follo
11 Strindheim
12 Junkeren
13 Gjøvik-Lyn
14 Vålerenga 2

Toppen
Sinnsykt toppheat, her kan man legge alle lagene i en hatt og trekke rekkefølgen og treffe bedre enn et mer eller mindre kvalifisert tips. En toppkamp med seks lag som ser ut som de kan ha reelt opprykkshåp er spesielt.

Tromsdalen på en litt overraskende kvalikplass i fjor, har lykkes meget godt med et generasjonsskifte. Fikk riktignok en litt nedadgående kurve på høsten etter at Vådebu gikk til TIL, og begge backene Johnsgård og Albertsen røk korsbåndet. I vinter har i tillegg Isak Vik sitt låneopphold fra TIL tatt slutt. Med andre ord er Sondre Laugsand mer eller mindre den eneste forsvarsspilleren som er igjen av de som spilte en del i fjor. Fått inn Mats Frede Hansen som blir en viktig forsterkning, så midtstopperparet er solid. Så blir det spennende å se om de har funnet sine menn på backene.

Har en magefølelse på at Kjelsås har noe interessant på gang. De har hentet en del forskjellig, og mistet et par spillere til høyere nivå. Men er likevel preget av kontinuitet. Og i rekken av Oslo-klubber er det vel fort deres tur nå med en tur opp til OBOS. Denne sesongen er i så fall en god mulighet. Så er det av og til litt sånn med Kjelsås at når man forventer ting av de så skuffer de, og når du ikke gjør det så overrasker de.

Mye nytt, ungt og usikkert hos Skeid, samtidig har de såpass med kvalitet i stallen at jeg sliter med å plassere dem noe særlig lavere. Veldig spent på hvor raskt det laget utvikler seg i løpet av sesongen, naturlig å tenke på det som en sesong som handler om gjenoppbygging, samtidig med litt flyt kan de henge bra med i opprykkskampen. Kommer de i gang fra start av så blir de skumle.

Stjørdals-Blink tror jeg kanskje man fort undervurderer, selv om alle er klar over den sterke høsten de hadde i fjor. Blir på ingen måte overrasket om de tar innersvingen på hele gjengen og at det plutselig er de som står øverst på tabellen ved sesongslutt. Hvis de fortsetter på den flyten de hadde i høst, som det tidvis har sett ut til at de har gjort i vinter, så blir de bra. Grorud tror jeg fort kan variere litt mer enn de andre lagene i toppen, men spennende å se hva Alrek kan få til. De har en tropp med masse kvalitet.

Holdt lenge Ull/Kisa utenfor toppheatet, store forandringer i stallen, satt en litt ny kurs og mye rutine ut dørene. Men har hentet halve Strømmen som gjorde det bra i fjor. Variert litt i oppkjøringen, men på sitt beste ser de ut til å kunne utfordre toppen. Jakob Rømo Skille er en sterk signering. Det ligger et potensial der som gjør at jeg velger å inkludere dem i toppheatet, men tror denne sesongen kommer litt for tidlig til at de er helt med i opprykkskampen.

Midten
Det så på et tidspunkt litt mørkt ut for Alta i løpet av vinteren, da kanskje deres tre beste spillere forsvant i løpet av kort tid. Men så fikk man forlenget lånet med keeper Mats Trige, og fått hentet erstattere på et bra nivå. Blant annet fått Tobias Norbye tilbake på lån fra Tromsø, og vipps ser det ikke fullt så mørkt ut.

Lett å glemme hvor sterk Eidsvold Turn sin prestasjon i fjorårets 3. divisjon var. 25 seiere på 26 kamper, kun ett tap borte mot hardtsatsende Hønefoss. 109-26 i målforskjell. De har bra med rutine fra 2. divisjon i stallen, tror de er sterkest av de nyopprykkede.

Strømmen er vriene, biter seg fast, og overrasket med en sterk sesong i fjor. Men så forsvinner hovedtrener og halve troppen og man må begynne litt på nytt igjen.

Bunnen
Vålerenga har signalisert at det ikke akkurat vil bli prioritert veldig høyt å holde 2. laget i 2. divisjon. Det kombinert med at de kjører et ganske hardt generasjonsskifte nå på 2. laget, og at A-laget er i OBOS med tynnere stall, gjør at det fort blir tøft for VIF 2.

Vanskelig å se hvordan Junkeren og Gjøvik-Lyn ikke skal være i bunnen. Gjøvik-Lyn har mistet store deler av elleveren, og uten Rocky Lekaj i fjor hadde de aldri vært i 2. divisjon i år. Så er det ekstremt vanskelig å forutse hvordan f. eks Strindheim og Follo står i forhold til disse to lagene.


Spillere å se opp for
Noen utvalgte spillere i litt ulike kategorier som man kan se litt ekstra opp for i sesongen som kommer:

Vital Curtis Kaba (29) - Eidsvold Turn
- Har bøttet inn mål i årevis i 3. divisjon, sist i fjor med 34 mål på 23 kamper. Har prøvd seg i 2. divisjon tidligere for Frigg, Skeid og Arendal uten å lykkes like godt. Nå får han en ny sjanse med Eidsvold Turn, garantert med ambisjoner om å bevise at han kan gjøre det samme på dette nivået.

Kristian Eriksen (25) - Kjelsås
- En ny Kristian Eriksen som tar steget oppover i divisjonssystemet. Har bøttet inn mål i 4. divisjon på Sørlandet. Har prøvd seg i Arendal tidligere uten kjempesuksess. Men etter 19 mål på 12 kamper i 4. divisjon for Express i fjor ble han hentet til Fløy hvor han leverte 10 mål på 12 kamper i 2. divisjon i fjor høst. Nå klar til å bøtte inn mål på Oslos tak.

Ahmad Adil Abbas (25) - Kjelsås
- Den brilliante teknikeren til Kjelsås. Etter flere år med skadeproblemer har han omsider fått stabilitet. Hadde han vært et par år yngre hadde han nok vært enda mer attraktiv for klubber høyere opp.

Jakob Rømo Skille (23) - Ull/Kisa
- Var ventet at angrepsspilleren skulle ta steget et nivå opp i vinter etter 17 mål for Strømmen i fjor. Vært i dialog med klubber både i Eliteserien og OBOS, men endte opp i Kisa. Meget bra forsterkning for de.

Jonas Bruusgaard (23) - Strømmen
Hentet fra Fram Larvik, trolig en smart signering for Strømmen. God på små flater, har mye målpoeng i seg. Spennende midtbanemann.

Ask Tjærandsen-Skau (23) - Junkeren
- Holder han seg skadefri blir han en meget bra forsterkning for Junkeren. Har vært i A-troppen til Glimt i flere år, og også vært god på utlån til både Start, Jerv, og Stjørdals-Blink i OBOS og Eliteserien.

Håkon Myrseth (23) - Junkeren
- Var bunnsolid i forsvaret til Junkeren i opprykkssesongen. Var ute hele høsten med skade. Blir viktig at han nå er tilbake om Junkeren skal beholde plassen.

Kabamba Kalabatama (22) - Skeid
- Etter noen år med en del klubbytter blir han nå en nøkkel på topp for Skeid om de skal være med å kjempe om opprykk.

Preben Asp (21) - Grorud
- Ble kun 3 mål i fjor for suverene Levanger, fra 13 mål året før. Har absolutt formatet til å levere bra på topp for Grorud hvor han får mye bra offensive spillere rundt seg.

Peder Meen Johansen (20) - Tromsdalen
- Debuterte i Eliteserien for Sandefjord for snart fire år siden. Blir nå en meget spennende tilvekst på midtbanen til TUIL.

Peder Brekke (19) - Alta
- Meget kvikk angrepsspiller som de er avhengig av at tar nye steg etter hvert som mer og mer rutine forsvinner fra Alta.

Tobias Vonheim Norbye (19) - Alta
- Det ble kun en cupkamp for A-laget til TIL i hans første sesong. Nå er midtstopperen tilbake i Alta hvor han imponerte stort som pur ung midtstopper, og skal tette tullet etter at hans tidligere stoppermakker Mats Frede Hansen har forsvunnet til TUIL.

Markus Flores (18) - Ull/Kisa
- Spilte lite for A-laget til Kisa i fjor, men 18 mål på 23 kamper for 2. laget i 4. divisjon. Fått en del tillitt i vinter, og ser veldig spennende ut. Høyre kant med meget bra venstrefot.

Sean Nilsen-Modebe (16) - Ull/Kisa
- G17-landslagsspiller som fikk mye spilletid i fjor for Kisa, i det som altså var året han fylte 16 år. Noterte seg også for tre mål, det kunne vært flere om han ikke hadde mistet noen måneder med et brudd i foten. Kanskje ligaens mest spennende spiller.

Leon Dahlstrøm (16) - Skeid
- Skeid sin unge midtbanediamant har fått bra med sjanser i vinter. Fortsatt veldig ung, og skal ikke forvente alt for mye allerede i år. Men meget spennende type.
 
Sist redigert:
Dagsavisens tabelltips:

1) Kjelsås​

Etter 22 år i 2. divisjon, tror vi endelig det er Kjelsås sin tur til å rykke opp. Hovedtrener Eivind Kampen går inn i sin 13. sesong på Oslos tak, og selv etter å ha solgt det ene stortalentet etter det andre oppover til Eliteserien og Obosligaen, tror vi at 2024 blir året.

Bare det å skrive at vi tror Kjelsås neste år ikke skal spille i 2. divisjon burde egentlig være nok til å få oss vekk fra tanken på at de skal rykke opp, da Kjelsås alltid havner på fjerde eller femteplass i 2. divisjon. Sånn er det bare, men det er likevel ikke et sportslig godt argument på hvorfor Kjelsås ikke kan rykke opp.

Som vanlig har laget mistet gode spillere i Jacob Blixt Flaten, Ola Bjørnland og Victor Halvorsen, mens William da Rocha er byttet ut med Jonas Brauti. Olav Øby er vinterens store signering, og blir helt avgjørende om laget skal klare opprykket. Både med tanke på hans ferdigheter som fotballspiller, men også hans lederferdigheter på og utenfor banen.

Olav Øby var tilbake i norsk fotball lørdag, da han spilte sine første 45 minutter i Kjelsås-drakta etter hjemkomsten fra Island.

Olav Øby er tilbake i norsk fotball lørdag (Pål Karstensen)

På topp har laget forsterket med Kristian Eriksen, som bøttet inn mål for Fløy. Sammen med Jens Bonde Aslaksrud og Ahmad Abbas er det solid offensiv kraft, med Patrick Askengren og Nikolai Knezevic i bakhånd. Leo Bech Hermansen og Eivind Willumsen har blitt ett år eldre, og blir viktige brikker for årets Kjelsås-lag, mens Simen Olafsen, Sigurd Martinussen og Sebastian Ottesen skal styre de bakre rekker.


Hatt en meget god oppkjøring, som de avsluttet med å slå Skeid i generalprøven. Vi tror erkerivalene blir avdelingens to beste lag, og at de også skal gjøre opp om opprykket. To usikkerhetsmoment er at de skal bytte underlag på Grefsen stadion i år, hvordan vil det slå ut? Og hvor mye vil laget merke savnet av sportssjef Jørgen Bjørn?

Les også: Kjelsås herjet med Skeid i generalprøven: – Deilig å slå dem så overlegent (+)

2) Skeid​

Rykket ned fra Obosligaen med glans i fjor, og har gjennomgått en ganske stor forandring gjennom vinteren. Inn har Vilde Rislaa kommet, som klubbens første kvinnelige trener, og med henne en ny spillestil og en rekke nye spillere. Det så ikke helt overbevisende ut i starten av oppkjøringen, men etter en haug med treningskamper og oppkjøringskampen i OBOS Supercup som laget til slutt vant, har det blitt bedre og bedre kamp for kamp.

Har mistet Marcus Melchior og David Hickson til Eliteserien, mens spillere som Hayder Altai, Lars Kvarekvål, Henning Tønsberg Andresen, Florind Lokaj og Tage Johansen har blitt skiftet ut. Marcus Andersen er en ordentlig tilvekst bakerst, mens Kabamba Kalabatama blir meget spennende å se på topp. Spennende blir også Luca Høyland, Leon Dahlstrøm og Mikkel Linnback som trolig alle vil få sine muligheter denne sesongen.


Skeid-kaptein Per-Magnus Steiring med trofeet som viser at de vant den aller første utgaven av Obos Supercup

Skeid-kaptein Per-Magnus Steiring med trofeet som viser at de vant den aller første utgaven av Obos Supercup (Pål Karstensen)

I Ousmane Toure og Sulayman Bojang har man voldsomt med fart og ferdigheter på vingbackene, som har fungert veldig bra i oppkjøringen. Per-Magnus Steiring og Fredrik Flo danner et bunnsolid stopperpar, mens Bendik Rise, Torje Naustdal og Ulrich Østigård Ness styrer showet på midtbanen. Rise trolig i en mer offensiv rolle enn vi har sett de siste årene.

Er oddsfavoritt til opprykk, og har absolutt sjansen til å gå direkte opp igjen til 1.divisjon, men også her er det usikkerhetsmomenter. Spesielt offensivt, da det bak Kalabatama er få erfarne spisser. Har jaktet Ulrik Ferrer i vinter, og hatt Oliver Midtgård inne på prøvespill, men står med Emil Tjøstheim, Daniel Lunde og Andreas Stensrud i bakhånd. Og hva skjer med Johnny Buduson?

Har også hatt en tendens til å slippe til litt vel mange sjanser i oppkjøringen, noe de også gjorde i supercup-finalen mot Frigg. Vi tror Rislaas menn kommer til å være med helt inn, men at det kanskje blir litt for tynt offensivt og kanskje litt for mye nytt på en gang til å rykke direkte opp på første forsøk.

Les også: Reddet supercup-trofeet for Skeid: – Uten Marcus hadde vi ikke vunnet (+)


3) Ullensaker/Kisa​

Ull/Kisa leverte langt under pari forrige sesong, og gikk inn i vinteren med en stor jobb foran seg for å komme inn i årets sesong på en positiv måte. Det har de likevel greid, mye takket være at de har raidet Strømmen for både trener Kasey Wehrmann og seks spillere fra naboklubben like utenfor Oslos bygrenser.

Spesielt toppscorer Jakob Rømo Skille er et kupp, og med de beste spillerne fra et Strømmen-lag som imponerte alle i fjor tror vi Kisa er det laget som skal pushe våre Oslo-lag hardest i kampen om opprykket. Tapte riktignok for nettopp Strømmen i generalprøven, men har levert jevnt over gode resultater i oppkjøringen der de blant annet har slått Grorud.

4) Grorud​

Trener Andreas Alrek har fått en hel vinter og en oppkjøring på seg, både til å få satt sin egen spillestil, men også for å få bygget sitt eget lag. Har gjort store utskiftninger i stallen, og kvittet seg med blant andre Trygve Løberg, Saadiq Elmi, Nikolai Hristov, William Bjeglerud og Hassan Yusuf som har gått til Skeid.

Har på sin side hentet Hayder Altai fra Skeid, i tillegg til Luka Fajfric, Fitim Kastrati og Abel Tjomsland, mens det er signeringene av Moa Mahnin, Preben Asp og Yasir Sa’Ad på lån fra Kåffa som det virkelig er knytta forventninger til i Groruddalen. Spesielt de to sistnevnte er det håp om skal løse det som har vært et problem siden Oscar Aga dro til Sverige.


Grorud-trener Andreas Alrek gleder seg til å starte nyvinningen Obos Supercup med et prestisjeoppgjør mot Skeid med Vilde Rislaa på motsatt trenerbenk.

Grorud-trener Andreas Alrek har fått en hel oppkjøring på seg, og fått inn sine spillere i Grorud. (Pål Karstensen)

Grorud har imidlertid også denne oppkjøringen slitt med å omsette sjansene til mål, selv om oppkjøringen avsluttet med en viktig 3-0-seier over Follo. Kanskje det kan ha vært den forløsende faktoren som gjør at Grorud igjen pøser inn mål slik de gjorde da laget var i 1. divisjon under ledelse av Eirik Kjønø for noen år siden.

Startet oppkjøringen bra, men det har hanglet litt mer underveis. Har hatt en tendens til å slippe inn litt billige mål, mens de selv ikke klarer å utnytte sjansene sine. Det gjelder i år, såvel som de siste sesongene. Men får de ut det enorme offensive potensialet som ligger i spillere som Musa Dubois, Preben Asp, Yasir Sa’Ad, Luka Fajfric, Tollef Etholm og ikke minst den svært offensive og kreative backen Madhusan Sandrakumar kan dette bli virkelig bra.

Les også: Grorud jakter centimetere med isbad og fryktløshet: – Skal være et helvete (+)

5) Stjørdals-Blink​

Avsluttet sesongen i fjor strålende, men har variert litt mer i oppkjøringen til denne sesongen. Mats Lillebo på topp er en garantist for mål, mens laget har blitt forsterket med blant andre den tidligere Skeid-spillere Fredrik Vinje. Har bygget om stallen siden nedrykket fra 1. divisjon for et par år siden, men vi tror de bygger på fjoråret og fortsetter utviklingen.


6) Tromsdalen​

Var nærmest suverene Levanger i fjor, og kom da på andreplass, men hele 20 poeng bak. Har hentet inn Markus Ottesen fra Lyn og Peder Meen Johansen fra Grorud denne vinteren, sammen med Tobias Hafstad Fra Tromsø. Har en god keeper i Gudmund Kongshavn, og i det hele tatt et ganske solid lag, men tapte 3-0 mot Skeid i en kamp der de ikke var i nærheten. Vi tror derfor det blir tøffere for Tromsdalen i år, i en hardere avdeling enn de hadde i fjor.

Peder Meen Johansen var god på midtbanen da Notoddens press avtok.

Peder Meen Johansen har gått fra Grorud til Tromsdalen (Håvard Sollie)

7) Alta​

Særdeles stabile på nivået, der de har vaket mellom fjerde og sjuendeplass de ti siste sesongene. Det tror vi de klarer også i år, men ble svekket av at kaptein Mats Frede Hansen har gått til Tromsdalen og har også mistet et del rutine i Mathias Dahl Andersen. Daniel Berg Hestads sønn Tobias er en spennende signering. Mats Trige var på en lynvisitt hos Skeid. Slo nylig Tromsdalen ganske klart i oppkjøringen, og skal slåss med dem om sjetteplassen.

Les også: Grorud vant oppkjøringens siste kamp – sjekk alle vinterens treningskamper her (+)

8) Strømmen​

Anført av toppscorer Jakob Rømo Skille leverte Strømmen en veldig solid sesong i fjor, der de overrasket alle med å ende på en fjerdeplass. Så virkelig ut til å ha funnet tilbake til litt av det som gjorde dem til et stabilt 1. divisjonslag store deler av forrige tiår, før laget mistet trener Kasey Wehrmann og en bråte av sine beste spillere. Har derfor mye ungt og spennende i år, og derfor spår vi en sesong litt mer opp og ned for Strømmen i år enn i fjor.


9) Eidsvold Turn​

Rykket opp etter en voldsomt tett duell med Hønefoss forrige sesong, med 25 seire og kun ett tap. Scoret utrolige 109 mål på de 26 kampene, og kommer inn i 2. divisjon med enorm selvtillit. Forsterket seg defensivt denne vinteren, og hentet Sebastian Remme Berge fra Arendal. Det blir spennende å se om Vital Kaba tar nivået i 2. divisjon denne gangen. Edin Øy er solid på midten, for et lag vi tror havner rundt midten.

Vital Kaba blir gratulert for 2-0-målet mot Bærum, som endte med sesongens første seier for Frigg.

Tidligere Frigg-spiss Vital Kaba har hamret inn mål for mange lag i 3. divisjon, og skal i år prøve seg på ny i 2.divisjon for Eidsvold Turn (Håvard Sollie)

10) Follo​

Også nyopprykket, etter å ha vunnet avdelingen til Nordstrand og Oppsal i fjor. Hentet Jonas Jorde og Mads Bådsvik fra Ullern, og Sondre Spieler Halvorsen fra KFUM Oslo på lån. Bådsvik og Spieler Halvorsen kan vise seg som en god spissduo på dette nivået. Også Markus Ottosen er hentet fra Kjelsås, så offensivt er det hentet mye fra lokalfotballen i Oslo. Har sett helt greie ut i oppkjøringen, og vi tror barndomsklubben til Robin Rasch skal klare seg.

Les også: Dagsavisens tabelltips for Eliteserien 2024: Derfor rykker Kåffa IKKE ned (+)

11) Strindheim​

Det tredje nyopprykkede laget på rad i årets tabelltips. Består stort sett av lokale spillere med lite erfaring fra nivået, men hentet inn keeper Christoffer Bugge fra Ullern. Kommer til å få det tøft i avdelingen, og må kjempe for å unngå nedrykk. Noe de kanskje såvidt kan klare.


12) Vålerenga 2​

Det kommer litt an på hva Vålerenga 2 kommer til å gjøre i år. Fra A-lagets side har trener Petter Myhre signalisert at det kommer mindre hjelp fra den kanten i år, slik at rekruttlaget i større grad må klare seg selv. Det betyr at det er en ung gjeng som vil danne stammen i laget, sammen med spillere som Adrian Kurd Rønning, Lorents Apold-Aasen, Stian Sjøvold Thorstensen og Storm Kolbjørnsen som for det meste vil trene med A-laget.

Trener Øystein Sanden har imidlertid klokkertro på sitt unge mannskap, og sier at mange har tatt steg fra forrige sesong. Kan også få hjelp i et par kamper da spillere som Omar Bully og Jacob Dicko Eng er tilbake fra skade og trenger kamptrening, og kan bikke det i sin favør også i år. Men med tanke på A-lagets relativt tynne stall, tror vi det kanskje akkurat ikke går i år.

17 år gamle Stian Sjøvold Thorstensen debuterte mot Sarpsborg 08 på søndag. Denne helgen drømmer han om å skyte VIF til tre poeng.

Stian Sjøvold Thorstensen har allerede fått sin debut for A-laget, men vil nok også i år få mest spilletid på rekruttlaget (Haakon Thon)

Les også: Dagsavisens tabelltips for Obosligaen: Slik går det med Lyn og VIF

13) Gjøvik-Lyn​

Berget seg med en meget god sluttspurt i fjor, der Rocky Lekaj reddet laget gang på gang med sine mål. Nå har Lekaj pluss en rekke andre av lagets nøkkelspillere forlatt klubben, som også har økonomiske problemer. Vi tror det blir en blytung sesong fra laget som er fra feil side av Mjøsa, og at det dermed ender med nedrykk.


14) Junkeren​

Gikk omlag fire år uten tap på bortebane, noe som i stor grad reddet dem i fjor. Tapte nesten hver eneste kamp, både hjemme og borte, siden den statistikken røk og berget seg med et nødskrik. Har ikke forsterket seg nevneverdig i løpet av vinteren, og vi tror det i år er over for Junkeren som også mistet Daniel Berntsen til Glimt på overgangsvinduets siste dag.
 
Har en god keeper i Gudmund Kongshavn, og i det hele tatt et ganske solid lag, men tapte 3-0 mot Skeid i en kamp der de ikke var i nærheten. Vi tror derfor det blir tøffere for Tromsdalen i år, i en hardere avdeling enn de hadde i fjor.
Dagsavisens kjennskap til lagene utenfor Oslo-fotballen er vel så dér når dette er det de sier om Tromsdalen. Gudmund Kongshavn har vært vikar-keeper for TUIL ved flere anledninger når det har vært behov og han har hatt anledning, men er Marius Tollefsen, Theodor Nilsen og Kai Kamsvåg som er keepertrioen der i utgangspunktet. Argumentet deres for å sette de på 6. plass er tap i en treningskamp mot Skeid, hvor de stilte med ¨B-laget¨ fordi førsteelleveren skulle spille mot Raufoss to dager senere.
 
Sist redigert:
Jørgen Tjærnås sitt tabelltips for PN avdeling 2:

1. Stjørdals-Blink
2. Skeid
3. Kjelsås
4. Tromsdalen
5. Grorud
6. Ull/Kisa
7. Strømmen
8. Eidsvold Turn
9. Alta
10. Follo
11. Strindheim
12. Junkeren
13. Vålerenga 2
14. Gjøvik-Lyn
 
... bekrefter egentlig det vi alle veit nå: topp 6 i denne avdelingen er latterlig jevne og kan alle vinne avdelingen. Dette blir et rotterace uten like.

Noen har Ull/Kisa på 1., andre på 6.
Noen har Blink på 5., andre på 1.
Noen har Kjelsås på 1., andre på 4.

Topp 6 kommer til å bli kaos utover i sesongen, bare å glede seg 😄
 
Målfest på Nordre Åsen, 3 mål på 29 minutter når Thor Lange reduserer til 1-2 etter at TUIL scoret på tabbe fra Marcus Andersen i mål.
 
Skeid berget 2-2 mot TUIL etter å ha vært best i 75. Skandaløst billig straffe til bortelaget og en kjempeblemme av keeper ga TUIL 0-2 før vi kom tilbake.
 

Nyeste kunngjøringer

Tråder du følger

Tilbake
Topp