PostNord-ligaen avd. 2 2024

Det nærmer seg seriekamp mot Alta, som blir den første seriekampen etter sommerferien, og samtidig kampen som markerer at vi er halvveis i årets sesong.

Siden sesongen 2017 har 1.plassen rykket direkte opp mens 2.plassen har gått ut i kvalikk. Jeg har lekt litt med tall i kveld for å se hvordan man i snitt bør prestere både offensivt og defensivt for å ende høyt på tabellen, og har kommet frem til følgende tall.

La oss begynne med det defensive.

*Siden 2017 har HamKam (18 i 2017), Hødd (15 i 2022) og Levanger (17 i 2023) sluppet inn færrest baklengsmål av avdelingsvinnerne som rykket direkte opp.
*I motsatt ende har (Raufoss (30 i 2018), Grorud (32 i 2019) og Kongsvinger (26 i 2021) sluppet inn flest mål av avdelingsvinnerne som rykket direkte opp.

I snitt slipper avdelingsvinneren inn 22,75 mål på en sesong med 26 seriekamper. Det vil si at hvis man vil rykke opp gjør man seg selv en stor tjeneste hvis man slipper inn under 1 mål i snitt per kamp.
Andreplassene på tabellen (de som skal spille kvalik) slipper i snitt inn 28,9 mål per sesong. Litt over ett mål i snitt der altså. Forsvarsspillet kan til syvende og sist være det avgjørende.

Akkurat nå har vi 0,75 baklengs på våre 12 første kamper. Forsvaret vårt har levert, liten tvil om det.

… Men hva med det offensive?

*Siden 2017 har Kongsvinger (88 i 2021), Levanger (74 i 2023) og Egersund (73 i 2023) scoret flest mål av avdelingsvinnerne som rykket direkte opp.
*I motsatt ende har HamKam (56 i 2017), Grorud (47 i 2019) og Moss (46 i 2022) scoret færrest mål av avdelingsvinnerne som har rykket direkte opp.

I snitt scorer avdelingsvinneren i snitt 62,75 mål på en sesong med 26 seriekamper. Det vil si at hvis man vil rykke opp gjør man seg selv en stor tjeneste hvis man scorer 2,4 mål i snitt per kamp.
Andreplassene på tabellen (de som skal spille kvalik) er nede i 59,25 må per sesong. Ikke spesielt stor forskjell på avdelingsvinnere det der.

Akkurat nå har vi 1,9 mål i snitt på våre første 12 kamper. Vi er med andre ord bare et halvt mål unna å ligge på snittet som avdelingsvinneren ligger på. Vi har ikke vært såå krise fremover som man kanskje tror? Kanskje?
 
Akkurat nå har vi 0,75 baklengs på våre 12 første kamper. Forsvaret vårt har levert, liten tvil om det.
Ta med at det scores flere mål per kamp i denne avdelingen enn vanlig også så ser den defensive statistikken enda bedre ut. Antall mål per kamp i snitt ligger veldig stabilt på rundt 3,3 i 2. divisjon disse årene. Denne avdelingen ligger på 3,7 så langt i år.
 
Olav Øby kunne selvsagt ikke fullføre en sesong for oss og stakk til Sulf nå nettopp. Da er det vel bare å gratulere Skeid og Johnny med opprykk allerede.
 
Olav Øby kunne selvsagt ikke fullføre en sesong for oss og stakk til Sulf nå nettopp. Da er det vel bare å gratulere Skeid og Johnny med opprykk allerede.
Jonny*

... og opprykket er på ingen måte klart. Øby har ikke vært noe helgen for Kjelsås. Han har vært god, men ikke mer enn det. Kan fort være en fordel for Kjelsås dette.
 
Sommerferien er over, og i dag tjuvstarter vi på runde 13 når vi får besøk av Alta IF Fotball til kveldsduell på Nordre Åsen. Kampstart 20:00!

.. men hva med resten av kampene denne runden? La oss ta en titt!

På lørdag er det to kamper som begge sparkes i gang 14:00, og @Strømmen IF får besøk av SK Gjøvik-Lyn . Dette skal være en grei skuring for hjemmelaget, som ligger på en finfin 6.plass med 20 poeng, mens Gjøvik-Lyn på nest siste plass med 4 poeng virker fortapte allerede. Skal bli en hjemmeseier, denne her.

På samme tidspunkt er Ull/Kisa Fotball vertsskap for Eidsvold Turn Fotball i et skikkelig kult derby. Det er varslet masse folk på tribunene, så dette kan bli kok! Hjemmelaget har skuffet enormt i år, mens bortelaget har overrasket positivt. Umulig å tippe resultatet i denne, så vi helgarderer. HUB. Ferdig med saken.

På søndag starter vi med Vålerenga Fotball Elite 2 mot Grorud IL med kampstart 14:00. Rekruttlaget til Vålerenga er nok allerede fortapte med 12 tap av 12 mulige og hele 16 poeng opp til sikker plass, mens Grorud jager tre viktige poeng. Scorer mye mål og slipper inn mye mål. Jeg går for Grorud her, altså. Borteseier.

En halvtime senere skal vi til smurfeland og Kjelsås Fotball mot Stjørdals Blink Fotball. Dette blir en spennende duell mellom to gode lag! Et sterkt hjemmelag mot et sterkt bortelag, begge med ambisjoner om opprykk. Må jo bli uavgjort dette her? Eller?

15:00 er det nordnorsk derby når TUIL Fotball får besøk av IK Junkeren . Bortelaget hevet seg før sommerferien, men får det tøft her. Tromsdalen er ligaens beste hjemmelag og må ta tre poeng i en kamp som dette. Noe jeg tror de gjør.

Rundens siste kamp spilles også 15:00 på søndag når Follo FK er vertsskap for Strindheim Toppfotball. To nyopprykkede lag med 16 og 18 poeng innhenta foreløpig. Ser ut som begge to berger seg greit. Åpen kamp. U?
Hva er dine tanker om denne helgas runde? Kjør debatt!
 
RUNDE 14 NÆRMER SEG MED STORMSKRITT...
... så la oss ta en titt på hva som venter oss denne runden!
Fire kamper på lørdag, og først ut er Grorud IL som får besøk av Ull/Kisa Fotball 14:00! Hjemmelaget med hele 40 scoringer hittil, men samtidig 23 baklengsmål. Det blir sjeldent målfattig når Grorud er på banen!
Ull-Kisa med seier i lokaloppgjøret mot Eidsvold Turn sist etter en ellevill 4-3-kamp, og har fått kontakt med lagene over seg på tabellen. KAN de yppe seg utover sesongen?
Uansett: Her mener jeg Grorud er favoritter, og de får mitt tips.
Stjørdals Blink Fotball og Strømmen IF skal også duellere lørdag 14:00, og mens hjemmelaget kom fra et bittert 1-2-tap borte mot Kjelsås hvor de brant mange store sjanser på slutten kunne Strømmen innkassere en grei 3-0-seier over Gjøvik-Lyn.
Blink på 21p, mens Strømmen har 23p. Etter denne kampen tipper jeg Blink har passert Strømmen. Hjemmeseier.
En time senere, altså 15:00, skal Eidsvold Turn Fotball ta imot våre helter i rødt og blått! Akkurat den kampen kommer vi tilbake til i morgen!
Siste kamp på lørdag foregår i Nordlandshallen når IK Junkeren får besøk av Kjelsås Fotball . Junkeren 6 poeng unna sikker plass og tapte 4-2 borte mot Tromsdalen sist, mens Kjelsås har vist seg å være vriene å ta poeng fra i år. Seier hjemme mot Stjørdals-Blink med 2-1.
Bortelaget er favoritter. Skal de klare dette? Jeg tipper det ender med borteseier.
Vi hopper til søndag, og 13:00 er SK Gjøvik-Lyn vertsskap for @TUIL Fotball . 12 poeng opp til sikker plass for hjemmelaget nå, som fortsatt ikke scorer mål. Tromsdalen jager opprykk. Skal være en grei borteseier dette.
Klokken 14 på søndag får Alta IF Fotball besøk av Follo FK. Tap for hjemmelaget i Oslo sist, mens Follo vant 2-0 hjemme mot Strindheim. 9 poeng ned til nedrykk for de nyppprykkede nå. Vanskelig kamp å tippe, men jeg gir Alta tipset. Reginiussen og Hestad fikser biffen. Hjemmeseier.
Rundens siste kamp spilles ikke før på tirsdag, når Strindheim Toppfotball møter andrelaget til Vålerenga. Ikke noe poeng å bruke for mye tid her. Engas rekrutter har tapt samtlige 13 kamper. Strindheim favoritter. Hjemmeseier.
Men hey, dette er mine tips! Hva tenker DU? Kjør debatt!
 
Eidsvold Turn - Skeid 0-0. Hjemmelaget best i første omgang, vi best i andre omgang. Jeg telte totalt 5-5 i målsjanser, så uavgjort er vel greit.
Kjelsås vinner som forventet mot Junkeren borte og tar serieledelsen. Heldigvis lenge igjen av sesongen.
 
Skeid henter også Stjørdals-Blink’s Jarl Magnus Knutsen. Knutsen er på Amatørkontrakt hos Blink, mens Skeid går inn og tilbyr proff. Knutsen har slitt med spilletid i år, men har startet de siste kampene. Skeid styrker dermed sin posisjon om å komme blant topp 2.
 
Skeid hentet Filip Stensland fra Fredrikstad i forrige uke. Har tatt en prat med han, jeg.

For å se dette innholdet trenger vi ditt samtykke til å angi tredjeparts informasjonskapsler.
For mer detaljert informasjon, se vår informasjonskapsel-side.
 
Vi tjuvstarter runde 15 i dag med hjemmekamp mot Gjøvik-Lyn 19:00, i en kamp alle forventer at vi skal vinne. Og det er fullt forståelig når 2.plassen på tabellen er vertsskap for 13.plassen på tabellen.

Jeg forventer også tre poeng i dag, bare så det er sagt. Men når jeg ser på tallene så ser jeg at dette kan bli en tålmodighetsprøve. Etter at bortelaget byttet hovedtrener har de åpenbart hatt et fokus på det defensive, og "kun" 7 baklengs på de 5 siste kampene tyder på et lag som har endret fokus. Vi har vist tidligere i år at vi strever når lag legger seg bakpå mot oss, og det blir fort kampbildet i dag også.
 
Tidlig ledelse for Skeid etter helt absurd dårlig forsvar på et hjørnespark. Så ut som G15 mot seniorlag.

Her blir det nok en storseier for Skeid.
 

Nyeste kunngjøringer

Tråder du følger

Tilbake
Topp