Hvilken restaurant var du på sist ?

Tok med min (mye) yngre bror på Den Glade Gris i kveld. Han studerer nanoteknologi og er for mye på Blindern og for lite i sentrum. Hadde tenkt å dra dit ved en tidligere anledning, men da var de fullbooka. Herlig sted, akkurat som venta. Jeg spiste svinenakke. Grisegod mat og meget hyggelig betjening. Tror jeg betalte i overkant av 1400 kr for maten og et par øl til begge inkl. tips. Det er innafor, syns jeg.
 
Tok med min (mye) yngre bror på Den Glade Gris i kveld. Han studerer nanoteknologi og er for mye på Blindern og for lite i sentrum. Hadde tenkt å dra dit ved en tidligere anledning, men da var de fullbooka. Herlig sted, akkurat som venta. Jeg spiste svinenakke. Grisegod mat og meget hyggelig betjening. Tror jeg betalte i overkant av 1400 kr for maten og et par øl til begge inkl. tips. Det er innafor, syns jeg.
Høres bra ut. En gammel favoritt hos meg, bodde nærme et par år og har spist der en del ganger.

Desverre ble siste besøk for et par år siden ganske dårlig. Prisene hadde økt, størrelsene blitt redusert og kvaliteten var ikke det samme.

Kanskje jeg skal gi det en ny sjanse snart.
 
Høres bra ut. En gammel favoritt hos meg, bodde nærme et par år og har spist der en del ganger.

Desverre ble siste besøk for et par år siden ganske dårlig. Prisene hadde økt, størrelsene blitt redusert og kvaliteten var ikke det samme.

Kanskje jeg skal gi det en ny sjanse snart.
Ja, gjør det. Nå vet jeg ikke hvordan det var for noen år siden, men jeg syns i hvert fall det var bra i kveld. Porsjonene var ikke enorme, men såpass at jeg ble mett.
 
Szwejka

plac Konstityci , Warszawa

Tsjekkisk restaurant

250 kr for stor entrecote med tilbehør, vann og pepsimax

Forholdsvis dyrt. Svak norsk krone.

Veldig populær restaurant som serverte countrysvisker på polsk i bakgrunnen.
 
Izakaya på taket av Sommero. Fint nok vær til å sitte ute. Delte ymse småretter: sushi, sashimi, cripy duck i steam buns, fritert blekksprut, Kyllingkaraage og en Sobanudelsalat
 
Roald og Amundsen.

Vært min italienske favoritt i mange år, men blitt mer og mer som alle andre.
For all del veldig bra men ikke klart best lenger.
Svigermor var som vanlig superfornøyd når vi er der siden hun kan snakke om opposkrifter med kokkene.

IMG_4277.jpeg
 
Bistro Fourrage. Etter tips valgte to av oss bort forrett og gikk heller for 3 østers hver og et stykke rillette. Østers er det vanskelig å kommentre på, rilleten var god - med voldsom fettkappe, men ikke oppsiktsvekkende på noen måte...

.. en i følge valgte neper med diverse saus og var relativt fornøyd. Delte oss på hoverdretter også, der to av oss hadde breiflabb, den siste entrecote. Breiflabben var flott grillet og at hadde god smak. Sausen det skrytes av i anmeldelsene er jeg enig i var svært god - men det ble litt lite til ganske styrt stykke fisk. I tillegg til poteter en god mengde grønn asparges. De tykke bitene av denne kunne vært mykere.. Entrecoten så god ut og kom i adekvat størrelse, med mye stekesjy i bunnnen i tillegg til bearnaise og tomater. Pommes Fritten har vært omtalt et par plasser som veldig god. Den var jo god, men je synes den var vel mørk og smakte vel mye av fett. Jeg liker litt mer potetsmak om det skal være perfekt, og ikke fullt så bruna.

Dessert ble tre ulike - ost, som så litt kjedelig ut, egentlig. Profiterols var fylt med iskrem og kom med sjokoladesaus. En dessert jeg synes virket litt kjedelig - vaniljeis med sjokoladesaus er klassisk, men for meg uspennende. Peach Melba var bra saker for min del.

Hyggelig sted for en middag dette. Vi fikk et fint bord, bedre enn det en tidligere justisminister med kone fikk.... Servicen trekker dessverre noe ned. Vi fikk en engelsktalende mann på vårt bord. Gode anbefalinger på vin og sånt. Men ikke veldig til stede - vi som hadde breiflabb skulle dele en flaske hvit, men denne forsvant han med - så måtte huke tak i ham for å få påfyll - etter dette ble flasken satt i kjøler ved bordet, som ved cremanten ,slik at vi kunne ta selv. Glemte også å servere en kaffe, og denne kom også med på regningen. LItt tregt før vi fikk bestilt også, noe som kom med en liten beklagelse.

Alt i alt hyggelig og litt over midt på treet. Dog vil jeg si at dette er minst et har hakk unde Le Benjamini. På den annen side - dette er kanskje litt mer et stikk-innom-sted enn Benjamin. Fint å sitte ute og ta en eller to retter og et glass vin. Vi hadde helfaten. Terningkast 4.
 
Gjenbesøk på Brasilia i Oslo.

Tross full restaurant var det god organisering på de ansatte, så ingenting å utsette på det. De ulike gode kjøttsortene kom jevnt og trutt, og de hadde strammet opp bufféten.

Her kan man altså spise til man sprekker av godt kjøtt og tilbehør for 625 kr. Det må sies å være god valuta for pengene. Her er det ingen grunn til å endre karakter, fortsatt

Terningkast 6
 
Gjenbesøk på Brasilia i Oslo.

Tross full restaurant var det god organisering på de ansatte, så ingenting å utsette på det. De ulike gode kjøttsortene kom jevnt og trutt, og de hadde strammet opp bufféten.

Her kan man altså spise til man sprekker av godt kjøtt og tilbehør for 625 kr. Det må sies å være god valuta for pengene. Her er det ingen grunn til å endre karakter, fortsatt

Terningkast 6
Det er rett og slett klink 6er. Nesten skremmende hvor bra det er for drøyt 600 spenn. Så mye kjøtt og tilbehør atte hjelp. Man tenker etter en halvtime at "det her er for lite tid". En halvtime-time senere så ønsker man at man spiste hakket mindre
 
Det er rett og slett klink 6er. Nesten skremmende hvor bra det er for drøyt 600 spenn. Så mye kjøtt og tilbehør atte hjelp. Man tenker etter en halvtime at "det her er for lite tid". En halvtime-time senere så ønsker man at man spiste hakket mindre
Klink sekser herfra også! For @SirJames sin del ble det jo egentlig et ganske billig måltid. Vi var tre stykker som var der, ca. samme høyde og vekt på alle, men James spiste nok like mye alene som vi to andre klarte til sammen. Ikke ofte lar meg imponere så til de grader, men på lørdag måtte jeg virkelig heve øyenbrynene!

Skulle kanskje klart litt mer selv også, men var dum nok til å spise en hamburgergrill før vi møttes.
 
Sist redigert:
Klink sekser herfra også! For @SirJames sin del ble det jo egentlig et ganske billig måltid. Vi var tre stykker som var der, ca. samme høyde og vekt på alle, men James spiste nok like mye alene som vi to andre klarte til sammen. Ikke ofte lar meg imponere så til de grader, men på lørdag måtte jeg virkelig heve øyenbrynene!

Skulle kanskje klart litt mer selv også, men var dum nok til å spise en hamburgergrill før vi møttes.
Du må spise sånn 4-5 timer før du kommer dit. Og det må være en rolig liten matbit. Ikke spise seg mett, men spise sånn ganske bra. Da er man klar til å nyte det virkelig
 
Du må spise sånn 4-5 timer før du kommer dit. Og det må være en rolig liten matbit. Ikke spise seg mett, men spise sånn ganske bra. Da er man klar til å nyte det virkelig
Skal prøve det neste gang, for jeg skal definitivt tilbake! Føler jeg spiste mye også på lørdag for øvrig, men det kom jo bare mer og mer kjøtt. Det tok aldri slutt.
 
Sitter langt inne å prøve Brasilia etter å ha herjet en del på churrascaria i Brasil.

Derimot blir det en tur innom Hot Temper på fredag, før jeg vender snuten til Singapore for noen uker med chili krabbe, black pepper crab og noen tonn med dumplings.
 
Sist redigert:
Det som er litt synd med denne tråden er at den etterhvert blir lite oversiktlig. Hadde vært veldig interessant om man kunne kategorisert de ulike anmeldelsene på en eller annen måte. Mange gode gourmander her inne som jeg skulle likt å gått i de tjukke fotsporene til uten å måtte scrolle meg gjennom mange sider. Noen som har noen forslag til hvordan dette kan gjøres?

Ellers ville jeg gjerne sett at vi delte tråden i to. En for restauranter i Norge og en for utlandet. Jeg hadde også likt det om vi kunne laget en mal med informasjon som bør med i anmeldelsen (uten at det skal bli alt for mye hjemmelekser på bidragsyterene her inne). Type navn, retter man bestilte, pris, aaahhmbiance, service osv. Jeg er for øvrig skyldig i å både nevne utenlandske restauranter og være sparsom med detaljene på mine anmeldelser, så jeg peker ingen pølsesnabber her altså.
 
Tar gjerne noen innspill på steder å spise i Singapore.
Sitter langt inne å prøve Brasilia etter å ha herjet en del på churrascaria i Brasil.

Derimot blir det en tur innom Hot Temper på fredag, før jeg vender snuten til Singapore for noen uker med chili krabbe, black pepper crab og noen tonn med dumplings.
 
Kjapp pizza på Vineria Ventidue
Når det er så mye skryt av ulike pizza med diverse rare toppings i Oslo så er det deilig å få en clean italiensk pizza som er perfekt stekt og med god ost.
 
Det som er litt synd med denne tråden er at den etterhvert blir lite oversiktlig. Hadde vært veldig interessant om man kunne kategorisert de ulike anmeldelsene på en eller annen måte. Mange gode gourmander her inne som jeg skulle likt å gått i de tjukke fotsporene til uten å måtte scrolle meg gjennom mange sider. Noen som har noen forslag til hvordan dette kan gjøres?

Ellers ville jeg gjerne sett at vi delte tråden i to. En for restauranter i Norge og en for utlandet. Jeg hadde også likt det om vi kunne laget en mal med informasjon som bør med i anmeldelsen (uten at det skal bli alt for mye hjemmelekser på bidragsyterene her inne). Type navn, retter man bestilte, pris, aaahhmbiance, service osv. Jeg er for øvrig skyldig i å både nevne utenlandske restauranter og være sparsom med detaljene på mine anmeldelser, så jeg peker ingen pølsesnabber her altså.
Kunne vært interessant.
Selv har jeg ett regneark hvor jeg legger inn score på de restaurantene jeg spiser på i Oslo med antall ganger i året og pris for å ha litt oversikt.
 

Nyeste kunngjøringer

Tråder du følger

Tilbake
Topp