Hva skjer i United Kingdom?

Nyeste kunngjøringer

Aner generelt en liten dropp hos Labour nå på tampen. Det er litt usikkert om partiet nå kommer like over eller like under 40%. At flertallet deres ikke er truet skyldes de stadige nye lavmålene til toryene på målingene (og i valgkampen). På sine beste målinger de siste par ukene har de fått 24%, men de har også noen der de er under 20%. Skjer det siste kan risikerer de å bli avspist med rundt 100 mandater. Jeg tror det blir blodig uansett, men skulle dette skje så snakker vi ren splatter. Og Sunaks egen valgkrets er langtfra sikkert.
 
Men sitter ikke de labour og de konservative på hver sin side i underhuset?
Må jo enten bli veldig trangt eller at de nå må sitte på begge sider!!
Liberal democrats, De Grønne, SNP og andre regionale partier kan jo sitte på toryenes side, men det blir jo også litt teit når de (minus nord-irske protestanter) anser toryene som sin hovedmotstander. Ja, vi får se hvordan de løser dette. Kan bli interessant.
 
At de konservative byttes ut etter 14 år er ikke så overraskende, spesielt etter at store deler av partiledelsen har måttet steppe inn som statsministet etter diverse kriser. Samtidig må en si at Labour har gjort en bedriten jobb som opposisjonsparti der de til slutt reddes av regjeringstretthet.

Så skal det vli interessant å se hvordan Starmer har tenkt seg at det skal bli mer velferd, men ikke mer skatt til folk flest. I en presset økonomi virker det utopisk. At Starmer og Labour også er relativt inkonsekvente i sin innvandringspolitikk vil også fort bli upopilært på sikt. Rwanda-prosjektet til de konservative var kontroversielt, men banebrytende da dette nok blir temmelig mainstream over store deler av det politiske landskapet om en 10-15 år.

Dette kan fort bli tidenes blåmandag for britene, som om det ikke gikk på tverke fra før.
 
Er også andre land så mye mer opptatt av USA enn England, eller er det en norsk greie?
Virker som det er omtrent 100x mer oppmerksomhet om valget i USA enn England. Akkurat nå med Trump jo forståelig, men også før Trump var jo nordmenn USA-gærne på valg der.
 
Er også andre land så mye mer opptatt av USA enn England, eller er det en norsk greie?
Virker som det er omtrent 100x mer oppmerksomhet om valget i USA enn England. Akkurat nå med Trump jo forståelig, men også før Trump var jo nordmenn USA-gærne på valg der.
Jeg er nesten 100% sikker på at det er en internasjonal greie. England har ikke lenger den verdensomspennende makten de engang hadde. USA derimot er særdeles viktige for verdensordenen, og akkurat i år står kampen mellom to menn der ingen av dem burde få den makten.
 
Exit polls nå, hvis de viser en mulighet for at toriene er 3. største parti, så blir det en runk
 
410 mandater for Labour i følge første valgdagsmåling, nedre del av prognosene det.

Men enormt flertall selvfølgelig.
 

Nyeste kunngjøringer

Tråder du følger

Tilbake
Topp