Eliteserien og Obos-spill

Ny Obos-søndag og i dag skal alle lagene i aksjon. Og jeg ser noen middels verdispill selv om markedet er ganske så skviset.

Kampen som sikkert flest ser frem til er mellom høytflyvende Egersund og et Vålerenga som etter en treig start ser dominante ut i denne divisjonen. Jeg heller mot at det er verdi i 2 i odds på Vålerenga, det er nok det kommer til spillermateriell stor forskjell på lagene - VIF er i praksis et Eliteserielag og mange på Egersund spilte 2.divisjon i fjor. Egersund har ikke imponert like mye hjemme som på bortebane, men dette blir kanskje litt mer som en bortematch å regne siden dem kan ha litt samme taktikk når dem er så klar underdog. Men det er mulig man vil se tilbake på dette som the good old days der man enda kunne doble pengene sine med å spille på VIF. Tar det som rundens hovedspill.

Jeg er ikke så imponert over Bryne som tabellplasseringen sier, og det er kanskje det mest utpregede hjemmelaget i ligaen. Så da syns jeg dem er litt overvurdert på reise. Nå skal dem få spille på naturgress her, og det er sikkert litt fordel siden det nesten aldri skjer på bortebane. Men jeg syns Moss bør være litt klarere favoritt, i min bok skiller det ikke mye mellom lagene sett til kvalitet og Moss hadde inntil tapet mot Vålerenga vist klart god form. Jeg tror ikke stortapet i hovedstaden trenger å bety noe som helst, jeg rater dem først og fremst som et godt hjemmelag. Kan sikkert være lurt å ta forsikringen med enten -0,25 eller pengene tilbake ved uavgjort til tross for at Bryne enda har til gode å spille uavgjort denne sesongen, men det er nok mest tilfeldig - for dem er stort sett bare involvert i jevne matcher.

Jeg funderte tidligere i uka om hvordan jeg skal vurdere Sogndal, jeg syns dem har blitt straffet noe hardt og dem var veldig store underdogs mot Lyn. Men markedet har spilt ned Flo sine menn og slik det er nå ser jeg ikke helt noen verdi. Lyn er ekle å møte når man sliter med å få resultater. Men jeg rangerer fortsatt Sogndal som et bedre lag enn Lyn, og i en liga som varierer så mye så er ofte ikke formsvikt noe man skal ta for mye hensyn til. Men jeg vil nok ha over 1,85 på x2 for å spille.

Ranheim spilles nedover på oddsen, uten at jeg helt forstår hvorfor. Raufoss har hatt to uker spillefri etter en sterk vårsesong og om dem fortsetter i samme stil så blir det ikke enkelt å bryte dem ned. Så har Ranheim hatt ganske så tøff kampprogram i det siste, så formen er kanskje litt bedre enn resultatene. Men jeg takserer uansett ikke sjansene til noe særlig mer enn 50% for seier her - så verdien ligger i tilfelle på bortelaget.

Ellers er det stort sett kamper jeg vil stå over, forstår at Kongsvinger blir stor favoritt - men man kan ikke spille på noen Obos-lag på 1,30-tallet og forvente å gå i pluss. Ligaen er rett og slett for jevn til det, så den vågale kan sikkert bare lukke øynene og spille på skrell. Levanger har ikke vunnet seriekamp siden 15.april, så med to måneder uten seier så er det selvsagt tøft å stå til godt under 2 i odds her. Men det er vanskelig å ha noen tro på Aafk, spesielt på bortebane. Så det mest behagelige er å stå over. Ulf mot Mjøndalen har jeg ingen sterke meninger om, to dårlige fotballag som møtes og jeg vil ikke bli overrasket verken om hjemme eller bortelaget vinner 4-0.

Start mot Stabæk er tricky, jeg syns jo ikke Stabæk imponerte så mye tross klar seier over Mjøndalen. Jeg hadde tipset om Stabæk på twitter, og dem leverte - men jeg syns det lenge var ganske ubehagelig og det var først og fremst kontringsstyrke Stabæk avgjorde på. Nå får dem kanskje mulighet til å kontre i senk Start også, men jeg er litt avventene til Bradley sine unggutter akkurat nå.

Hovedspill:

Egersund - Vålerenga, borteseier - 1,99 Coolbet.
 
Det ble en litt skuffende prestasjon av Vålerenga, spesielt fra start i 2.omgang ble det alt for passivt og selvsagt surt at målet i mot kom på en skikkelig brøler. Men det er jo Obos, det er ikke få mål som kommer som følge av store tabber. Men syns jeg har hatt litt uflaks i at det har blitt langt flere tabber i mot enn for denne sesongen.

Snakk om Obos, Åsane går altså å vinner 5-0 borte mot serieleder Kongsvinger - jeg vil si at slike resultater er ganske unike. Og da kan jeg bare skylde meg selv for at jeg ikke spilte det - men jeg advarte i det minste her for at man ikke kan spille Kongsvinger til slik lav odds. Moss gjorde jobben, forsto det var fortjent selv om det som alltid med Bryne blir en tett og jevn kamp. Raufoss hadde også vært et godt spill mot Ranheim, men et rødt kort og mål mot 7 minutter på overtid vill ha medført et tap på det spillet.


Status 2024:

Spill: 13

Innsats: 130

Gevinst: 104,7

TBP: 80,5

Status OBOS Totalt:


Spill: 133

Innsats: 1330

Gevinst: 1356,1

TBP: 102
 
Det har vært en innholdsrik uke i Obos, med både sparking av trener og overtakelse av klubb - hvordan slår det ut sportslig? Siste runde før ferien er dette også.

Som oddsspiller er endringer et litt tveegget sverd, det gjør at vurderingene blir ganske spekulative - men samtidig så er det også utfordrende for oddsmarkedet å komme rett på det, og ofte kan reaksjoner på nyheter være større enn det er grunnlag for.

Aalesund er spilt ned til 2,20 til å slå Ranheim, og det tross at dem kommer fra en av sine verste kamper for sesongen i tapet mot Levanger. Men endelig forsto dem at det måtte et skifte til på topp, og både hovedtrener og sportslig leder er byttet ut. Så vil ikke ny trener være på plass før etter dagens kamp, det virker som det er blir Christian Michelsen. Og ny sportslig leder har dem foreløpig ikke råd til å ansette. Så hvordan blir det å slå ut i dag? Litt vanskelig å si, men Ranheim har heller ikke imponert veldig denne sesongen. Jeg står nok over, men om det er noe verdi så tror jeg det er på bortelaget - jeg har Ranheim rangert som et bedre lag og oddsen indikerer to jevngode lag, og den oddsen hadde man ikke sett uten trenersparkingen.

Start godkjente sine nye amerikanske eiere, jeg har veldig lite tro på at det er løsningen - men spørsmålet her er jo om det er noen kortsiktig effekt. Jeg tror det er minimalt, spillerne har gjort sitt beste hele veien og selv om det kanskje blir litt mer positivitet rundt laget så er nok spillerne opptatt av sitt. Start har denne sesongen vært et klart bedre lag hjemme enn borte, kun 2 av de 13 poengene dem har tatt har kommet på bortebane. Så er ikke Raufoss noe særlig til hjemmelag, men dem har bare spilt 5 hjemmekamper til nå i år (2 seiere, 3 tap), så jeg er mer fristet av et under-spill enn et spill på hjemmeseier til Raufoss. Jeg syns dette har forutsetningene for å bli tett og jevnt, og to lag som sikkert lever godt med uavgjort. Så om det ikke kommer et tidlig mål så har jeg troen på en stillingskrig her. Raufoss gått under i 4 av 5 hjemmekamper, og Start er 3-3 borte. Rundens hovedspill.

Åsane fikk en etterlengtet opptur sist, men blir likevel underdog mot Moss - og jeg har jo sagt at Moss borte og hjemme er to helt forskjellige ting. Så jeg tror oddsen der bare er feilsatt. Så har oddsen droppet så mye mens jeg har skrevet om runden at jeg ikke lengre vil ha det som hovedspill - men jeg har det som en helt åpen kamp, så slik sett er det enda litt verdi igjen på Åsane-siden. Og skulle oddsen komme opp igjen så er det et autobet for meg.

Stabæk er litt en gåte denne sesongen, men jeg syns fortsatt at over 2 i odds på hjemmebane er bra mot et Levanger som har blitt svakere utover sesongen. Så fikk dem en etterlengtet opptur mot Aalesund, men jeg vet ikke om jeg syns det skal telle. Stabæk er også et av lagene som bare har spilt 5 hjemmekamper til nå, og dem står med akseptable 3-1-1, og det burde strengt tatt vært 4-1-0 med tanke på den sinnsyke Egersund-kampen. Så jeg holder dem ganske klart som bedre hjemme enn borte. Levanger er dog gode til å få med seg et poeng i kampene sine (uavgjort i halvparten av kampene denne sesongen. Men jeg heller klart mot hjemmelaget her.

Ellers ingen spill, Vålerenga blir sannsynligvis årets største favoritt hjemme mot Sandnes Ulf og jeg har problemer med å se for meg et scenario der Ulf reiser hjem igjen med poeng. Men dette er Obos-ligaen, og man kan bare ikke spille til odds på 1,20-tallet.

Hovedspill:

Raufoss - Start, under 2,5 mål - 2,23 Pinnacle.
 
Det ble en tung vårsesong for hovedspillet, startet bra med treff på de første tre spillene - men etter det så har jeg slitt og analysene har rett og slett ikke stemt bra. Kan ikke skylde på uflaks eller marginer i mot, jeg har bare ikke klart å lese kampbildet og vurdert lagene godt nok. Så la oss håpe at pausen og en restart nå hjelper på, ofte er det slik at når man først klarer å løse koden så blir det lett - men det er opplagt frustrerende å famle i blinde slik jeg har gjort i det siste.

Helt greit spill på Tromsø før pausen, LSK var uhyre effektive. Men samtidig skapte ikke TIL all verden dem heller, og spesielt skuffende at dem ikke klarte å få noe skikkelig press mot slutten. Ellers var runden omtrent så vanskelig som jeg hadde antydet på forhånd, og jeg ser at spillene jeg selv tar utenom dette prosjektet er vesentlig færre i år enn tidligere år så det bare understreker hvor vanskelig jeg syns det er å finne verdi i Eliteserien om dagen. Det er egentlig litt merkelig siden ligaen er så jevn, og siden jeg oftere ser verdi i underdog enn favoritter så burde det passe meg godt. Men det er altså vanskelig å se noen trend i år, og i tillegg er markedet utfordrende med relativt lav tilbakebetalingsprosent og kanskje datamodellene også blir sterkere og sterkere. Jeg skal ikke varsle døden for oddsspill, men verden er i konstant endring og det er ingen tvil om at oddsmarkedet også påvirkes av KI-revolusjonen vi er inne i.

Status 2024:

Spill: 11

Innsats: 110

Gevinst: 87,4

TBP: 79,5

Status Totalt:

Spill: 371

Innsats: 3710

Gevinst: 4141,3

TBP: 111,6
 
EM-pause i to dager, og da benytter Eliteserien seg av muligheten av å kjøre i gang høstsesongen. Hvor står lagene etter en liten måned uten kamper? De fleste lagene tok to uker ferie og har så kjørt en liten oppkjøring.

Sandefjord mot HamKam åpner runden, og det er en veldig viktig bunnkamp. Selv om Sandefjord ligger sist på tabellen så syns jeg ikke det representerer styrken i laget, og har dem rangert høyere enn HamKam. Og det er oddsmarkedet også enig i, så vet jeg ikke om Al-Saed spiller her, ryktene sier at han er solgt - men har ikke sett noen bekreftelse så det betyr kanskje at han kan brukes her. Svekkes også av at Stian Kristiansen er ute med karantene. Sandefjord vant over FFK i treningskamp med 4-2. Kirkevold og Kurtovic utilgjengelig for bortelaget. Står over spill, men et anerkjennende nikk retning Sandefjord.

KFUM Oslo har jeg definitivt undervurdert til nå, det har vært en merkelig sesong der dem har prestert bra borte og dårlig hjemme. Nå møter de Lillestrøm som har gjort akkurat det samme - kanarifuglene står med et stusselig poeng på hjemmebane i år. Og da er det hardt å gi dem 50% sjanse for seier her. Hoff kan være tilbake her, som bør være et pluss. Men han spilte ikke treningskampen mot IFK Göteborg som endte med 2-0 seier. Kåffa tapte sin treningskamp 3-2 mot HamKam. Alt i alt liker jeg bortesiden her, det som holder igjen er selvsagt at spiller for spiller så skal det jo være nivåforskjell og vi har en restart nå som bør være mer fordel LSK enn KFUM.

Over til fredagen, og Sarpsborg skal starte sin nye æra med Christian Michelsen som sjef og han har jo bare så vidt fått presentert seg for spillerne. Hvordan vil det slå ut? Jeg tror det kan være litt forløsende å få en ny sjef etter at det har gått så trått. Så er dessverre laget skaderammet her, sist ut var Magnar Ødegaard som er ute med en fryktet leddbåndskade. Skipper er fra før ute, Berget og Sandberg fortsatt skadet i andre enden av banen. Og Jeppe Andersen ute med karantene. Tapte 2-1 i treningskamp mot Tromsø, var en jevn og ganske middelmådig kamp fra begge lagene. Jeg var litt inne på under-siden her, men skadesituasjon på stopperplass gjør at jeg holder igjen. Glimt er et stort spørsmålstegn etter at det plutselig gikk trått mot slutten av vårsesongen, og dem scorer rett og slett ikke like mye mål som før. Men står over spill her.

Brann er store favoritter mot Strømsgodset, og dem har jo klart å vinne hjemmekampene mot de svakere lagene - men har gjort det uten å imponere. Herjet med Kristiansund i treningskamp, og kanskje det blir litt mer energi nå etter ferien. Horn Myhre bør jo også begynne å spille seg i form og det bør styrke laget vesentlig. Så har ikke Godset vist den samme defensive styrken denne sesongen som i fjor høst, og dermed kan det bli tøft her. Uten at jeg helt forstår hvorfor så har oddsen på Brann gått litt opp, og jeg liker ahc-1,5 til over 2 i odds - Brann er best når dem har masse energi og jeg tror dette fort kan vise seg å være klasseforskjell. I en runde med få verdispill så går jeg for at bergenserne gjør jobben uten for mye drama.

For Odd har nok pausen kommet godt med, nå ser skadesituasjonen langt bedre ut og det blir spennende å se om det kan løfte laget utover høsten. Litt rødt flagg på Kristiansund på bortebane, etter at dem vant serieåpningen på Åråsen har det bare blitt et poeng borte, og selv om man ikke skal legge så mye i treningskamper så er det tungt å tape 5-0. Jeg står over spill. Fredag kveld så er det klart for Tromsø mot Molde, to lag som har skuffet til nå i år. Veldig vanskelig å vurdere hvor dem står og for meg fremstår oddsen riktig.

Runden avsluttes først på søndag med Viking mot Rosenborg, Viking ble bedre utover vårsesongen og er i ytterkanten av gullkampen. Kanskje det er bedre for dem å være i utfordrerposisjon etter at det har blitt skuffende høstsesonger de to siste årene. Situasjon for trønderne er litt avklart, meldes om sykdom i forkant av kampen. Nå er det enda noen dager til kamp, men uansett en dårlig oppkjøring. I utgangspunktet syns jeg vel Viking er vel stor favoritt, men det forutsetter jo at RBK kan stille sitt sterkeste lag og at det ikke hangler. Uansett er RBK såpass ustabile, at det ikke er veldig komfortabelt å sette penger på dem. Også her styrer jeg unna.

Hovedspill:

Brann - Strømsgodset, hjemmeseier ahc-1,5 - 2,02 Pinnacle/Coolbet
 
Ingen god start etter ferien for hovedspillet, Brann veldig skuffende og med litt flaks kunne Godset tatt med seg alle poengene. Spesielt i 1.omgang var dem fullt på høyde med Brann, og det voldsomme presset kom heller ikke i 2.omgang. Så kanskje Godset kan gjenskape høsten i fjor der dem var dyktige til å stenge igjen bakover.

Krise i Sandefjord nå, ble selvsagt litt ranet av dommer og VAR i kampen mot HamKam - og nytt nederlag i midtuka mot Tromsø gjør at dem nå begynner å bli litt distansert i bunnen av tabellen. Litt typisk at dem rykker ned når fotballekspertisen for en gang skyld ikke tippet dem rett ned. Og dem fortsetter jo å få veldig dårlig betalt, men det har nok med evnene å gjøre når alt kommer til alt.

Lillestrøm med en ny svak hjemmekamp, KFUM burde i det minste fått med seg et poeng - kanskje til og med alle tre. Men LSK hadde marginene med seg, men noen grunn til å friskmelde var prestasjonen ikke. Hjerteskjærende for Sarpsborg å tape på overtid mot Glimt, dem holdt seg inne lenge i matchen og 1.omgang må sees på som en opptur. Glimt fortsetter å vinne kampene uten å leve opp til forventningene.

Odd burde selvsagt ha vunnet over Kristiansund, var det klart bedre laget og brente straffespark. Jeg er på gang til å bli litt bullish på Odd foran denne høsten, skadeplaget vår gjør at dem kanskje blir litt undervurdert. KBK er motsatt, har løpt litt i veggen og har klart å få hjemmebanen sin ødelagt i tillegg. Kan bli en tung høst der.

Molde gjorde jobben i en udramatisk seier mot Tromsø, og Viking slo Rosenborg i et litt mer dramatisk oppgjør. Uansett, begge lagene henger på en måte med i gullkampen, selv om oddsen naturlig nok er på Glimt sin side

Status 2024:

Spill: 12

Innsats: 120

Gevinst: 87,4

TBP: 72,9

Status Totalt:

Spill: 372

Innsats: 3720

Gevinst: 4141,3

TBP: 111,3
 
Full runde i dag og i morgen, og vi går pang på rødbeten og rett i gang med rundens storkamp.

Jeg trodde faktisk at Glimt skulle bli litt større favoritter enn dem er, men kan se ut som oddsmarkedet har justert Glimt litt etter at dem bare har vunnet 3 av 6 hjemmekamper til nå i år. Og Brann har faktisk ikke tapt bort enda - men jeg har dem ganske klart rangert som bedre hjemme enn på reise. Det blir den største testen, dem har hatt ganske gunstig program borte sett bort fra Viking-kampen (og da var dem best). Glimt har fortsatt spissproblem med Høgh ute igjen, så da blir det vel en midtbanespiller på topp - sannsynligvis Evjen. Heller mot under-spill, tipper Brann vil være kyniske og Glimt skal slite å bryte med. Så under 3 mål er et alternativ nå som oddsen har gått litt oppover.

Viking har vært bra borte i år, kun tap i første bortekamp for sesongen mot Bodø/Glimt og det er ingen skam. Har slått Godset og Sandefjord, og spilt uavgjort mot Odd og Molde. Nå møter dem et KFUM som har slitt stort på hjemmebane, og oddsen er nesten jevn. Jeg syns absolutt Viking skal være klarere favoritt her. Spørsmålet er om hvordan denne Auklend-sagaen påvirker, om det skaper uro eller samler dem som er igjen. Jeg tror uansett at Viking er på en såpass bra plass om dagen at det er større sjanse for at det slår ut positivt enn negativt. Borteseier med pengene tilbake med uavgjort er mitt spill her.

HamKam - Tromsø og Haugesund - Sarpsborg er like både når det kommer til odds og betydning av kampene. Sistnevnte kamp er selvsagt litt mer utfordrende pga trenerskiftet i Sarpsborg. I tillegg skadesituasjon som er utfordrende for Sarpsborg. Enkle kamper å unngå spill i. Lillestrøm er at disse lagene med den merkelige statistikken på bortebane, mulig at dem får mer sin type match-up når dem slipper styre kampene og det vil dem slippe her mot Molde. Men dem var fortsatt såpass dårlig sist at jeg ikke ser noe poeng i spekulere i dem her.

Kveldskampen er på Lerkendal der Odd kommer på besøk. Jeg syns Odd var gode mot Kristiansund, og det at dem begynner å få tilbake spillere bør løfte laget - ikke minst defensivt. Rosenborg er stabilt ustabile, hjemme har dem fått greie resultater uten å imponere videre. Jeg syns dem er noe for stor favoritt her, men jeg vil se mer av Odd før jeg går all in på Skienslaget. Selnæs og Pereira ute, svekket laget noe.

Over på mandag, og vi skal tilbake til Molde. For det er der Kristiansund skal spille hjemmekampen mot Fredrikstad siden dem har fått hjemmebanen sin ødelagt. Det bør svekke mulighetene til KBK, og dem så igjen svake ut i første kamp etter ferien. Så har Fredrikstad hatt en ekstra lang ferie, og man vet ikke helt status der. Ble litt tungt helt på slutten av vårsesongen med bare 2 poeng på tre siste kampene. Men dem er opplagt rettmessige favoritter her, men samtidig ser jeg ikke helt noe verdi. Og det gjør jeg heller ikke i Drammen der Sandefjord kommer på besøk. Jeg har fortsatt ikke ranket Sandefjord sist av lagene i Eliteserien, men det er klart at dem er i en negativ utvikling og da er det tøft å reise til Drammen å møte et Godset som virker å ha funnet litt tilbake til det defensive med bare 2 mål sluppet inn på de 4 siste. Dog er det som jeg har sagt før ikke så interessant å spille Godset som klar favoritt, det er for lite offensiv kvalitet der og det gjør dem alltid sårbar som klar favoritt.

Hovedspill:

KFUM Oslo - Viking, borteseier (DNB) - 1,94 Pinnacle
 
Det ble et vinnende hovedspill, men det hadde jeg ikke mye troen på da lagene gikk til pause. Viking gjorde en fryktelig 1.omgang, havnet fortjent under og måtte i tillegg bytte ut sin beste spiller i Tripic. Så jeg hadde ikke mye tro på at dem skulle være i stand til å snu kampen til seier, men dem tok tak i kampen i 2.omgang og det var ikke ufortjent at dem utlignet. Så kan man si lagene hadde hver sin omgang og det da er litt heldig at Viking kom ut med alle poengene. Men gode lag har en tendens til å vinne jevne kamper.

Toppoppgjøret i Bodø ble ødelagt av et tidlig rødt kort til Heltne Nilsen, og nå rømmer han til Skottland. Snakk om avskjed i skam. Og Bodø/Glimt har virkelig balletak på seriegullet nå, og mye skal gå galt i høst for at ikke et nytt mesterskap haver i det forblåste hållet som også omtales som Bodø. Rosenborg vant alt i alt fortjent, og det ser ut som årets sesong kommer til å bli en ørkenvandring midt på tabellen. Syns for så vidt at Odd gjør et ærlig forsøk, så jeg fortsetter nok å holde dem litt høyere enn markedet.

Fæl kamp for Fredrikstad, tar kommando fra start og går fortjent opp i ledelsen - og da trodde jeg egentlig ikke at dem skulle se seg tilbake mot en svak motstander i Kristiansund. Men så ble det et litt tilfeldig mål i mot, strengt rødt kort og billig straffe i mot - og da var den dagen ødelagt. Og et stort tap for FFK å miste Bjørlo i to kamper, er en av lagets absolutt beste spillere. For KBK var dette nok helt avgjørende, dem har hatt en negativ utvikling utover sesongen - så dette var akkurat den flaksen dem behøvde.

Hovedspill:

Status 2024:

Spill: 13

Innsats: 130

Gevinst: 106,8

TBP: 82,2

Status Totalt:

Spill: 373

Innsats: 3730

Gevinst: 4160,7

TBP: 111,6
 
Eliteserien ruller videre, en kamp i kveld og resten er lørdagskamper.

Sarpsborg fikk en utrolig viktig seier sist mot Haugesund, det hjalp opplagt å spille mot 10 spillere i over en omgang. De gjorde også en absolutt godkjent kamp mot Glimt før det, så Michelsen har fått en bra start som Sarpsborg-trener. Nå møter de et Rosenborg som har slitt på bortebane i det siste, og oddsmarkedet gir også hjemmelaget favorittstemplet. Oddsen peker mot at dette er to jevnbyrdige lag der hjemmefordelen er avgjørende. Jeg vet ikke helt om jeg er villig til å rate Sarpsborg så høyt. Men jeg har ingen planer om å involvere meg på resultat, men jeg syns under-oddsen er litt fristende. 3,25 er en fryktelig tøff linje, og Sarpsborg har ikke samme offensive slagkraft som tidligere selv om Berget er tilbake. RBK begynte ganske kynisk de første bortekampene før det har rent inn mål i det siste, jeg regner med at Alfred Johansson ønsker å gjøre noe med det. Så jeg heller mot et under-spill her.

Over til lørdagen, og Molde som har sett veldig bra ut etter ferien - to enkle seiere og nå møter de et Fredrikstad som sluttet litt skuffende før ferien og gikk på en smell mot Kristiansund nå sist. Så var den kampen spesiell pga rødt kort, men det fører også til at Bjørlo ikke spiller her. Jeg syns kanskje oddsen på Molde-siden er litt for høy, det er formkurver som møtes og FFK overpresterte nok litt i vårsesongen.

Odd har virkelig ikke gitt mye glede til hjemmepublikumet denne sesongen, kun en seier på hjemmebane. Men dem har også fått skikkelig dårlig betalt. Klart best sist mot Kristiansund, og dem ble også hardt ranet da Haugesund var på besøk i serieåpningen. Uansett så har Odd fått tilbake bra med spillere fra skade, så jeg tror høstsesongen skal bli betydelig bedre enn dem har vært i vår. Og jeg syns oddsen er litt urimelig her, HamKam er et dårlig fotballag som har hatt mye marginer med seg i det siste (blant annet dommerhjelp i to kamper på rad). Hussain ute for hjemmelaget med karantene, svekker dem noe - Sjølstad ute for bortelaget også med karantene. Jeg velger meg -0,25-varianten her, to lag som spiller en del uavgjort - men samtidig ser jeg såpass klar verdi at jeg ikke vil gå for en feig DNB-løsning.

Jeg fristes av et under-spill i Bergen, jeg syns FKH er blitt mer defensive etter trenerbyttet og Brann har slitt med å score mål. Linja er 3,25 og bare en gang i år har Brann klart å gå over den på hjemmebane (mot Molde). FKH har på sin side gått under i 4 av 5 bortekamper i år. Så rent statistisk er dette et godt spill, og jeg finner egentlig ingen veldig sterke argumenter for et trendbrudd. Så vi er nok litt inne i autospill land med den oddsen som tilbys.

Ellers ingen spill, syns TIL er litt for stor favoritter mot KFUM - og Oslo-laget har vært uheldig nå etter ferien i at dem har tapt begge, så jeg ser ikke på det som formsvikt. Men skulle nok hatt litt mer for å gå på bortelaget. Også spesielt med kampstart 22, uvant for spillerne som må forskyve sine kampforberedelser med noen timer.

Hovedspill:

Odd - HamKam, hjemmeseier (ahc-0,25) - 2,12 Pinnacle
 
Eliteserien fortsetter å gi meg grå hår, og man blir jo oppgitt når langskudd fra 30 meter fyker i mål. Så var ikke Odd gode heller, selv om dem vant xG nok en gang på hjemmebane så var det en svakere prestasjon enn jeg forventet. Uansett surt tap.

Sett i ettertid skulle jeg gått for det jeg omtalte som autobet med under i Bergen, den var aldri i fare - oddsen på under gikk faktisk opp og man fikk godt betalt for hele under 3,5 mål. Brann var ikke det eneste toppplaget som skuffet, både Molde og Glimt presterte også svak - så kun Viking kan si seg fornøyd med helga. Alt i alt så er Eliteserien veldig jevn om dagen, og det bør jo egentlig gi gode forutsetninger for min måte å tenke odds på - men foreløpig har det ikke gitt ønsket uttelling. Men i oddsverden snur det fort.

Hovedspill:

Status 2024:

Spill: 14

Innsats: 140

Gevinst: 106,8

TBP: 76,3

Status Totalt:

Spill: 374

Innsats: 3740

Gevinst: 4160,7

TBP: 111,3
 
Syv kamper spredd over tre dager. Kristiansund fått utsatt kampen siden dem ikke har bane å spille på, siste jeg leste var at den først blir klar 1.september. Så veldig utfordrende situasjon for laget fra klippfiskens hovedstad. Ellers er overgangsvinduet åpnet så det kan føre til at det skjer en del i de forskjellige lagene allerede denne helga.

Allerede i kveld har vi en slik situasjon, vil Helmersen gå rett inn på laget til Glimt? Er en god del skader, så valgmulighetene til den såkalte treneren Knutsen er begrenset. Jeg syns over-linja er brutalt høy. Odd har spilt borte mot Molde og Brann, og vært konkurransedyktig i begge. Kun en bortekamp har gått over 3,5 mål og det var den merkelige kampen mot Tromsø der dem bare kollapset i 2.omgang. Glimt har ikke samme offensive slagkraft i år, skadeplaget og mistet nå sin klart beste spiller i Grønbæk. Så jeg tar gjerne under 3,75 mål og spesielt fristende om Helmersen ikke starter (og Knutsen er jo ikke den som kaster en spiller utpå etter to treninger med laget).

Brann har hatt en fæl start etter sommerferien, men oddsmarkedet bekymrer seg ikke og gjør dem til storfavoritt borte mot et Sarpsborg som har fått en ny giv med ny trener. Her også spørsmålet om Opsahl går rett inn, men uansett er det tøff kamp å debutere i mot et engasjert hjemmelag. Jeg forstår lite av oddsen og tror dette bør bli en jevn og tight match. Rundens hovedspill blir Sarpsborg +0,5 - en deilig dog på hjemmebane!

Molde var veldig forsiktige mot Fredrikstad, og ga fra seg muligheten til å spise seg inn på Glimt. Savnet av en spiss var tydelig, nå kommer det inn en eller to spisser de nærmeste dagene - men her må dem klare seg uten, og i tillegg er Eriksen ute med karantene. Så det offensive kruttet er ganske begrenset. KFUM fikk seg en seier i Tromsø, der dem var veldig effektive foran mål. Hadde uansett forventet Molde litt lavere på oddsen, dem sto lavere både mot Lillestrøm og Sarpsborg. Men spissproblemene gjør at jeg styrer unna.

Over til søndagen, og jeg syns markedet treffer bra i alle 4 kampene. Jeg heller litt mot underspill i Haugesund, som jeg var inne på forrige uke så er nok Haugesund blitt et mer forsiktig lag etter trenerbyttet og oddsen henger litt etter. Også på plussiden for spillet er at Viking ikke har noen opplagt spiss å spille med her - på minussiden er Tripic tilbake. Jeg står nok over for at det er lokaloppgjør, og sånt ofte lever sitt eget liv.

Hovedspill:

Sarpsborg - Brann, hjemme/uavgjort - 2,02 Coolbet.
 
Ble en irriterende slutt før ferien i Obos, Raufoss som har vært bra bakover ga bort et mål tidlig i kampen på absurd klabb og babb. Og deretter ble det en langt mer åpen kamp enn jeg hadde sett for meg. Jeg skal ikke skrive noe særlig om runden for en måned siden, bare å ønske Kjetil Rekdal velkommen tilbake til Obosligaen. Greit at han tok over etter kampen der Ranheim filmet seg til seieren, ellers hadde det blitt mye kjefting og smelling. Og så at Vålerenga virkelig har fått fart på seg, 8-0 er jo helt Brann 2022.

Status 2024:

Spill: 14

Innsats: 140

Gevinst: 104,7

TBP: 74,8

Status OBOS Totalt:

Spill: 134

Innsats: 1340

Gevinst: 1356,1

TBP: 101,2
 
Ferien er over for Obos-lagene og overgangsvinduet er også åpnet. Det er ofte mye spillere inn og ut i Obos i alle vinduer, så intet unntak her.

Egersund er selvsagt den store taperen. Mistet Helmersen og Åsen Larsen til Nord-Norge og så er Stian Michalsen blitt langtidsskadet - så den offensive slagkraftig er så godt som forduftet. Det blir sannsynligvis ikke nært så morsom høstsesong sørpå som den fantastiske vårsesongen dem har hatt. Oddsmarkedet har selvsagt justert seg inn, og dem er en liten underdog mot Bryne på hjemmebane. Høres rett og rimelig ut.

Åsane gjorde en virkelig slett figur da dem tapte 4-1 mot Moss, så der bør ferien ha gjort godt. Oddsmarkedet er brutalt negativ til Åsane, langt mer enn jeg er. Spiller for spiller syns jeg jo ikke at forskjellen er så stor mellom dem og Lyn, men prestasjonene har jo vært ulike til nå i år. Dog er det jevnt i Obos, bare 5 poeng som skiller lagene tross alt. Og jeg vil tro at dette er en god mulig til restart, og vi husker fra vårsesongen at Åsane vant borte mot Kongsvinger som store underdogs. Så jeg syns ahc+1 er et meget fint spill, jeg vurderte underspill også, både for at Lyn i utgangspunktet er bedre defensivt enn offensivt og for at Åsane må være mer kyniske når situasjonen er som den er. I tillegg er det varmt i Oslo i dag. Men Lyn har blitt mer og mer involvert i målrike kamper utover sesongen, og Åsane har mistet Kolskogen. Det er et opplagt tap. Så alt i alt så får det bli handikap-spillet.

Jeg syns generelt man kan spekulere litt på under-siden i de fleste kampene, det er stort sett meldt 25 grader eller høyere - og kampene går i solsteiken klokka 16 på ettermiddagen. Det blir varmt for å si det sånn. Så det bør føre til at tempoet er tatt ned, og så kan det jo hende lagene har øvd på struktur i oppkjøringen. I tillegg er det flere på papiret jevne kamper, så jeg tror kanskje ikke Obos er tilbake som kokos-ligaen helt enda. Men det er selvsagt litt spekulativt.

Ellers har jeg ingen spill jeg vil dra frem, jeg vil gjerne se litt av lagene denne runden - og oddsen fremstår ganske korrekt på utfall av matchene.

Hovedspill:

Lyn - Åsane, borteseier (ahc+1) - 2,12 Pinnacle/Coolbet
 
Deilig med et vinnende hovedspill, og det var fortjent i at Sarpsborg var det beste laget. Det er nok mye som tyder på at østfoldingene vil klare å komme seg bort fra bunnstriden og kan puste rolig når vi kommer ut i november. Og Brann har for tiden for lite å by på offensivt til å kunne omtales som et topplag. Jeg er spent på hva høsten vil bringe der, jeg blir ikke veldig overrasket om Horneland sin beste tid som Brann-sjef er over.

Molde sitt sjokktap mot KFUM viser hvorfor Glimt kommer til å få servert seriegullet i hendene selv om dem er langt unna nivået fra de siste sesongene. Molde sin vilje til å la sesong etter sesong bli ødelagt er fascinerende, og ganske uforståelig. Viking har nok heller ikke stabiliteten til å utfordre Glimt, selv om det å tape et lokalderby mot Haugesund ikke kan sees på som like overraskende.

Hovedspill:

Status 2024:

Spill: 15

Innsats: 150

Gevinst: 127

TBP: 84,7

Status Totalt:

Spill: 375

Innsats: 3750

Gevinst: 4180,9

TBP: 111,5
 
Fortsatt tunge tider i Obos, syns egentlig Åsane gjør en bra kamp og er fullt på høyde med Lyn. Men roter seg bort i straffespark og tabber - typisk for et bunnlag. Ellers var det lønnsomt prosjekt å spille under i Obos denne runden, jeg var inne på at varmen ville påvirke kampene og det så det ut til at det gjorde. Ellers ikke så mye som sto ut, det blir en tung høst for Egersund og Vålerenga er virkelig i flytsonen.

Status 2024:

Spill: 15

Innsats: 150

Gevinst: 104,7

TBP: 69,8

Status OBOS Totalt:

Spill: 135

Innsats: 1350

Gevinst: 1356,1

TBP: 100,5
 
Artig runde i Obos foran oss, der det er klart for comebacket til Kjetil Rekdal. Og jeg syns det er flere aktuelle verdispill å velge mellom i dag.

Det er ingen tvil om at Rekdal er en kvalitetstrener på dette nivået, og han kjenner klubben og har stor respekt. Så det er all grunn til å tro at resultatene vil bedre seg - og det blir mindre naiv fotball fremover. Og så møter dem et lag som har flydd høyt, men nå er ribbet for sin offensive kraft. Oddsmarkedet har selvsagt reagert, men har dem reagert mye nok? Jeg er tvilende, og syns det er bra verdi i at Rekdal fikser dette allerede fra start av. Han har hatt et par uker å jobbe med laget, så det bør være gunstig. Under-spill kan også være attraktivt, Rekdal vil sikkert fokusere på det defensive og Egersund må nesten bli mer kyniske om det skal bli poeng på bortebane fremover.

Vi har et lokalderby i vest, og jeg syns Bryne blir smått absurd store favoritter her. Sandnes Ulf kommer fra en grusom vårsesong, men det er ikke slik at dette er et sjanseløst lag - denne ligaen er jevn. I tillegg så har Ulf både hatt oppvaskmøte og stryket laget i overgangsvinduet. Og så kommer vi ikke bort fra at Bryne nesten bare spiller jevne kamper, selv om dem på hjemmebane er dyktig til å vippe kampene i sin favør. For meg er uansett +1,5 på byguttene fra Sandnes veien å gå her.

Jeg syns vel også Mjøndalen blir vel store underdogs hjemme mot Lyn, jeg forventer at det blir tett og jevnt - og dette blir også Mjøndalen sin første kamp etter ferien, så man skal ikke legge alt for mye vekt på hva som skjedde i vårsesongen. Obos-ligaen er jevn, og MIF har bare tapt 2 av 8 hjemmekamper. Fin odds på +0,5 på bruntrøyene her. Jeg holder ellers fast på at jeg syns det er stor forskjell på Moss hjemme og borte, og 2,15 er nok litt i overkant av hva Stabæk bør stå i.

Hovedspill:

Aalesund - Egersund, hjemmeseier - 1,93 Pinnacle/Coolbet
 
To kamper i dag, resten i morgen. Vi er midt i en intensiv periode for lagene som spiller i Europa, så er spørsmålet om det kan få noen negative utslag.

Glimt trenger dog ikke tenke på returkampen, vant som forventet lett i sin hjemmekamp med 4-0 og vil derfor stille sitt beste lag her. Og det trengs nok, for KFUM er årets store overraskelse og blir sikkert ikke enkelt å slå her heller. I den første kampen mellom lagene var jo KFUM heldig som ikke reiste fra Bodø med alle poengene.

Fredrikstad er klare favoritter mot Rosenborg, og det er forståelig med tanke på hvor svake RBK er borte. Nå fikk jo ikke trønderne spilt kamp sist helg, så uviss form der. Og FFK har jo uavklart trenersituasjon. Så jeg syns det er en enkel kamp å stå over spill i.

For søndag har jeg to tanker, det ene er under-spill i Tromsø. TIL er blitt et mer og mer tydelig under-lag, og nå med tett kampprogram så forventer jeg ikke at det skal sprudle av Gutan. Kristiansund har knapt spilt fotball i det siste, men dem er ganske nøytrale når det kommer til over/under på bortebane (4-4). Når lagene møttes i Kristiansund, så ble det 1-0 i en veldig kjedelig kamp. Så jeg tror det er gode sjanser for en ny sovepille her.

Jeg syns Viking skal være favoritt på hjemmebane, for Molde er i et tøft program og etter en god start etter ferien så er formen nå litt mer tvilsomt. For Viking er dette en sesongdefinerende match og jeg tror det bør være gode sjanser for at motivasjon er størst hos hjemmelaget. Så jeg liker forutsetningene her.

Hovedspill:

Tromsø - Kristiansund, under 2,75 mål - 2,14 Pinnacle.
 
Iskald prestasjon og spill på Aalesund, forsvarsfeilene fortsatte å florere og Rekdal har kanskje sin vanskeligste oppgave noensinne med å berge dette laget. Og fortball er mye psykologi, så selv om Egersund er klart svekket så er det en gjeng som fortsatt er der med en og en halv sesong med stor suksess - og den følelsen tar dem med seg videre.

Skulle heller ha gått på Sandnes Ulf mot Bryne, lokalderby er noe for seg selv og Bryne er som skrevet ikke et lag som dominerer sine motstandere. Ellers var det meste kaldt i runden som var, det har blitt en virkelig tøff Obos-sesong og forhåpentligvis så vil denne dårlige trenden snart snu og man får litt troa på dette igjen. Vippet også under 100% tilbakebetaling nå, det er bare ikke godt nok - så her må det fightes.

Status 2024:

Spill: 16

Innsats: 160

Gevinst: 104,7

TBP: 65,4

Status OBOS Totalt:

Spill: 136

Innsats: 1360

Gevinst: 1356,1

TBP: 99,7
 

Nyeste kunngjøringer

Tråder du følger

Tilbake
Topp