Viktor Hovland/PGA-touren

Tenker å ta denne tråden både for Viktor Hovland, men også om man ønsker å diskutere PGA-touren eller golf generelt.

Fem turneringer gjenstår av sesongen (skjønt sesongen er jo dobbel i år på grunn av endringer i kalenderstrukturen):

  • Scottish Open 13-16 juli
  • The Open 20-23 juli
  • FedEx St. Jude 10-13 august
  • BMW Championship 17-20 august
  • TOUR Championship 24-27 august (gitt at han kommer med)

Kjør debatt!
 
Sist redigert:
Hadde håpet at jeg kunne kose meg med Hovland på TV i mange år fremover. Virker dessverre som han har peaket allerede. Håper jeg tar feil.

Viktor var best fra tee i dag, så golf kan han fortsatt spille. Var også ekstremt utfordrende forhold både i går og i dag, og Viktor var maks uheldig med tee times begge dagene. Store navn rundt hans tee time som også misset cutten, deriblant Bryson Dechambeau, Ludvig Åberg, Rory Mcilroy og Tommy Fleetwood for å nevne noen.

Om Viktor hadde hatt sen start i går og tidlig start i dag hadde trolig leaderboardet vært ganske annerledes. Jeg ville ikke vært så bekymret.

giphy.webp
 
Viktor var best fra tee i dag, så golf kan han fortsatt spille. Var også ekstremt utfordrende forhold både i går og i dag, og Viktor var maks uheldig med tee times begge dagene. Store navn rundt hans tee time som også misset cutten, deriblant Bryson Dechambeau, Ludvig Åberg, Rory Mcilroy og Tommy Fleetwood for å nevne noen.

Om Viktor hadde hatt sen start i går og tidlig start i dag hadde trolig leaderboardet vært ganske annerledes. Jeg ville ikke vært så bekymret.

giphy.webp

Takk for godt svar, selv har jeg bare sett scoren. 👍🏼
 
Lei av at alle golfkommentatorene skal unnskylde Hovland hele tiden. Ingen andre som duller så med utøvere i andre idretter. Hver gang han bommer på en putt så var det «nære» eller at putteren ikke er på hans side blabla. Hver gang han slår skjevt er det »uflaks». Disse tingene er jo en del av golfen! På tide å være litt kritisk.

Han klarte ikke sette en putt lengre enn 5 fot denne turneringen. Det er både altfor svakt og ganske pinlig. Forholdene kan man ikke skylde på. Han var ikke den eneste med dårlige forhold, og de andre som ikke klarte cuten av de kjente navnene har iallefall spilt bra igjennom sesongen i motsetning til Hovland. Han har vært dårlig lenge uten at all «treningen» han har drevet med har hjulpet i det hele tatt. Jo mer han trener jo dårligere virker det som han blir. Hva med å stille opp i de litt mindre turneringene. Spille på seg litt selvtillit og få litt momentum, og kanskje få til et topp resultat og fedex-cup poeng samtidig. Og kun spille de store turneringene i den formen han er i, er arrogant og hjelper ikke på selvtilliten. Han må spille seg i form til OL med turneringer. Han trenger også fedex-cup poeng!

Jeg er lei av å se han gi opp hver gang han sliter. Spillere som Thomas (som spilte +9 på de 9 første hullene) idag og MacIntyre som startet med trippel bogey, bogey, bogey, trippel bogey.. klarte begge cuten, for de ga ikke opp. Hovland sutrer bare. Han klarte ikke sette en eneste putt over 5 fot og klarte ikke engang putter på 3 fot. Hva har han egentlig brukt all den treningen på?. Puttingen er ræva og innspill mot green som var hans styrke er ikke i nærheten. Var såvidt han kom inn på green hver eneste gang og laangt unna hullet. Man kan begynne å lure på hva han har trent på. Istedetfor å spille med kompiser og tøysetrene, så bør han prøve noe annet og spille de mindre turneringene for å få opp selvtilliten. Man kan ikke sammenlikne treningsslag med det å spille turnering, da man må være fokusert hele tiden. Det er ingen andre spillere som holder på som Hovland. Går det dårlig stiller de opp i neste turnering.

Han bør virkelig ta seg sammen! Det begynner å bli latterlig at verken hører på andre eller ikke forstår selv at han må prøve noe annet enn å trene hver gang han sliter en turnering. Alle disse turneringspausene funker ikke og det bør han ha selvinnsikt nok til å se selv. Han hadde tydeligvis regnet med å samle nok av Fedex cup poeng disse to siste turneringene. Nå begynner det å haste..
 
Sist redigert:
Jeg tror du skriver dette i affekt. Hovland sutrer, mens MacIntyre smiler og er glad? Sistnevnte holdt på å hakke seg ned til Kina med jernet etter dagens start. Rasende var han. At han klarer å spille seg inn igjen er intet annet enn meget imponerende, men du fremstiller det som at bare Hovland sutrer.

Hovland var ikke den eneste med dårligere forhold, men han fikk det verste fra begge dagene. Det er klart at det er med på å påvirke både spill og momentum. Kan man legge all skyld på det? Nei, men var det en medvirkende årsak? Selvfølgelig. Forholdene var utrolig krevende og ballene gikk både høyre, venstre, for kort og for langt for de aller fleste. Spesielt i flightene rundt Hovland.

Ellers er jeg 100% enig i at han bør spille turneringer for å spille på seg litt selvtillit.
 
Jeg fikk høre her at Viktor hadde full kontroll på hva han drev med når han sto over turnering etter turnering for å «trene», når jeg skrev at det han trengte var å spille turneringer for å komme i turneringsform, få litt momentum og mer selvtillit. Han selv ville kun fokusere på å trene swg i form til de store turneringene og det har jo vært vellyket? LOL.

Nå har han ødelagt hele sesongen, alle majorturneringer og også OL som jeg forutså ville skje lang tid tilbake på det tullet sitt med å endre på ting når han var på topp, og å drive med trening midt i sesongen. Han ligger på 57.plass av 60 deltakere i OL. Han er dårligst av alle på puttingen i OL og det andre spillet ikke mye bedre. Puttingen har vært helt elendig lenge. Ikke en gang 1-2 metersputter klarer han. Helt tragisk. Man kan jo lure på hva det er han har trent på?? Snakk om å være helt borte vekk. Pinlig.

OL er hvert 4de år og med de elendige forberedelsene han har gjort i hele år, så kunne han like godt vært hjemme. Han gir opp så fort også hver turnering istedetfor å skjerpe seg litt som andre gjør om de får en dobbelt bogey (eller trippel bogey).

+5 etter 7 hull på runden idag på denne forholdsvis enkle banen, når andre langt dårligere klarer -9, det fortjener voldsom kritikk! Ikke bare unnskyldninger som Haugsrud og Bjørnstad er gode på.
 
Kan ha skjedd noe i livet hans vi ikke vet om, gutten er blitt mer voksen og det mentale kan innvirke mer enn han selv tror. Å finne tilbake til det enkle han har trent på hele livet så han kommer tilbake på "autopilot" er løsningen.
 
Vanvittig små marginer i golf da. Kun de færreste klarer å holde toppnivå over tid, før noe sklir ut.

Hovedproblemet til Viktor virker å være at han ikke vet hvor han bommer, det kan gå høyre, det kan gå venstre - og da er det ekstremt vanskelig å spille safe. Bommer du kun høyre, kan du sikte litt venstre for optimal linje, og likevel ikke spille deg bort.

Vil tro han har terpet på jernslagene, som har gått fra verdensklasse til middels. Da er det litt trist å se at det fortsatt ikke sitter etter såpass mange treningstimer.
 

Nyeste kunngjøringer

Tråder du følger

Tilbake
Topp