Sindre Finnes kjøpte og solgte aksjer mens Erna var statsminister

I søkemotoren som skatteetaten har tilgjengelig får du bare opp aksjonærlisten ved årsskiftet, men hvis du kontakter det enkelte selskap vil du få dagens aksjonærliste fra de.
Altså er det i praksis umulig å vite om Finnes fremdeles driver med daytrading.

Men vi får ta han på ordet, han har jo lovet å slutte. Så da så.
 
Han sa vel at han gradvis skulle selge seg ut? Og at han i god tid før 31.12.24 skulle eie null aksjer?

"– Etter gode diskusjoner med folk rundt meg, har jeg kommet til at en nødvendig konsekvens av dette, er at jeg slutter å kjøpe enkeltaksjer og finansielle instrumenter. Jeg slutter nå, og vil avstå fra det så lenge Erna er en ledende rikspolitiker. Fremover vil jeg gradvis selge alle mine børsnoterte enkeltaksjer, og senest innen 31. desember 2024, i god tid før neste stortingsvalg, vil jeg ikke eie noen børsnoterte enkeltaksjer eller finansielle instrumenter."


Det er i hvertfall på det rene at han ikke har begynt på dette gradvise nedsalget.
Dette er jo ren løgn fra Finnes, som vanlig. "Etter gode diskusjoner med folk rundt meg".. Bare floskler og tøv. Åpenbart at han fortsatt ikke skjønner alvoret i saken og tror at han selv kan gjøre hva pokker han vil.
 
Sist redigert:
Han sa altså at han ikke skulle handle mer, og gradvis selge seg ned. Sistnevnte har han ikke begynt på ennå, men vet man at han har avstått fra å handle ?
 
Et flertallsvedtak sier at Erna Solbergs handlinger gjør henne utenkelig som statsminister.

Innvendingen mot dette flertallsvedtaket forteller det meste om Høyre-ledelsen og andre Solberg-tilhengerer sitt syn på vedtak i kontrollkomiteen. De kan godt gå med på sterk kritikk av Solbergs handlinger, eller mangel på handlinger. Men det er tydeleg at kritikken de selv, for skams skyld, er med på, prellar av som vann på gåsa.

Om hundre år er alt glemt, sier dem. Høyreledelsen sier at om et snaut halvår er alt glemt. I alle fall vedtak i kontrollkomiteen.


Spørsmålet er om egentlig alt er glemt etter et halvår? Å sitte stille og late som ingenting lurer kanskje flere på Høyresiden, men generelt er dette noe som ingen kan og burde glemme.
 
At en som er i lomma på Solberg mener dette er gnål er fullstendig uinteressant. Han kommer til å støtte Høyre uansett hva de har gjort.
Hvis det er meg du tenker på, så har jeg aldri stemt Høyre ved hverken stortingsvalg eller kommunevalg siden jeg fikk stemmerett på 80-tallet....
 
Hvis det er meg du tenker på, så har jeg aldri stemt Høyre ved hverken stortingsvalg eller kommunevalg siden jeg fikk stemmerett på 80-tallet....

Hva du stemmer er det ingen som vet; men jeg forholder meg kun til ditt forsvar av Finnes og Solberg her inne. Så kan man spekulere i hva som er grunnen til det.
 
Hva du stemmer er det ingen som vet; men jeg forholder meg kun til ditt forsvar av Finnes og Solberg her inne. Så kan man spekulere i hva som er grunnen til det.

Hvorfor er det så viktig for deg å spekulere i det? Hvorfor er det så viktig å sette folk i bås? Du har ødelagt mange diskusjoner med det der, hvorfor ikke bare holde seg til sak?
 
Hvorfor er det så viktig for deg å spekulere i det? Hvorfor er det så viktig å sette folk i bås? Du har ødelagt mange diskusjoner med det der, hvorfor ikke bare holde seg til sak?

Det er ikke viktig. Men du har nå selv likt usakligheter. Mener du at disse brukerne over bidrar med noe?
 
Angående Finnes sin mulighet til å drive med trading fremover er det sagt at det skal gis tilgang til hans VPS-konto som viser hva han til enhver tid eier av aksjer. Dette ble presentert som umulig å omgå. En kan derimot lett omgå dette ved å bruke en investeringskonto i stedet for en aksjesparekonto, noe som mange banker tilbyr. Med en slik konto handler en noterte aksjer akkurat som på en aksjesparekonto, men det er formelt banken som står som eier slik at personen ikke dukker opp blant aksjonærene. Eneste synlige vil være at aksjer en har ved nyttår dukker opp i skattemeldingen som formueverdi, muligens også evt utbytteverdi, men dette er jo lett å unngå ved ikke å eie ved nyttår og evt ikke eie ved utbytte. Dette er en helt triviell løsning som ikke ville bli plukket opp av den presenterte sikringen, og viser at det vil være nærmest umulig å bevise at Finnes ikke driver med noe form for aksjer.
 
Her hjemme i Norge har vi vår egen aldrende superstjerne som nekter å gi fra seg spissplassen. Høyreleder Erna Solberg er riktignok, med sine 63 år, for ungfole å regne sammenlignet med lederne over dammen. Men med hennes manglende oversikt og kontroll over ektemannens velpubliserte aksjehandler, var hun i sin forrige statsministerperiode inhabil i så mange saker at både hun selv og kontrollkomiteen på Stortinget har gitt opp å få fullstendig oversikt. Likevel tar hun alt av politiske dødballer selv, og Høyres yngre talenter må ta til takke med plasser på Akershusbenken.

 

Nyeste kunngjøringer

Tråder du følger

Tilbake
Topp