Hva spiser og drikker du i kveld?

Nevnte pølse er temmelig god, ja;

strom_larsen-ost_chili.jpg
 
Etter middagen ble en brattwurst på Shell Notodden, ble det rett og slett en croissant med ekstra smør, og en kopp te til kveldsmat.
 
Mengder av kjøttsuppe med godt saltet saukjøtt eller brødskiver med egg og masse bacon og mye melk er det beste middelet for meg til å få kroppen i noenlunde lage igjen etter for mye godstoff i glasset.
Ordentlig kjøttmat med suppe, stappe og lefse er veldig bra dagen derpå, ja. Men jeg vil ha av svineknoke og okse, elg eller hjort, ikke sau. Og kefir fra morgenen av. Men i dag var det helt umulig å få i seg noe før kl. 18.
 
Hva tenker du er "bolognese" med denne retten?
Nå i disse dager så får man også "vegetar bolognese", så at man distanserer seg litt i fra opphav, betyr vel ikke så mye.

I kveld ble det forresten Toro Moussaka. Tyrkere og grekere vil nok mene at Toros variant ikke har noe som helst med moussaka å gjøre, siden det brukes poteter og (oftest) Kjøtt/karbonadedeig, i stedet for aubergine og lammekjøtt.
 
Nå i disse dager så får man også "vegetar bolognese", så at man distanserer seg litt i fra opphav, betyr vel ikke så mye.

I kveld ble det forresten Toro Moussaka. Tyrkere og grekere vil nok mene at Toros variant ikke har noe som helst med moussaka å gjøre, siden det brukes poteter og (oftest) Kjøtt/karbonadedeig, i stedet for aubergine og lammekjøtt.
Men dette ble ikke å distansere seg litt fra retten, det er jo noe helt annet.

Hva gjelder moussaka så bruker nå grekerne poteter også.
 
Hva tenker du er "bolognese" med denne retten?
Du får heller spørre folka som har lagt ut disse oppskriftene, de har nok mer peiling enn meg ;)


I kveld skal jeg forøvrig bruke reverse searing metoden på en stor bit argentinsk ytrefilet. Og ja, jeg bruker selvsagt min gassgrill. Det var vel det du kverulerte over sist du var innom tråden😅
 
Du får heller spørre folka som har lagt ut disse oppskriftene, de har nok mer peiling enn meg ;)


I kveld skal jeg forøvrig bruke reverse searing metoden på en stor bit argentinsk ytrefilet. Og ja, jeg bruker selvsagt min gassgrill. Det var vel det du kverulerte over sist du var innom tråden😅

Det ser jo absolutt godt ut det der, men det er jo ikke "bolognese", slik de hevder.

Og gassgrill. Sånn bortsett fra at man kan være ute og lage mat så er det sjelden jeg blir mer skuffet enn når det annonseres grillmat ved en eller annen tilstelning og kullgrillen ikke er å se.
 
Pulled chicken med coleslaw og bbq-saus i burgerbrød.
Utgangspunktet er kyllinglår fra Stange, stekt i noen timer på lav varme, med en del forskjellige krydder.
Formen er fortsatt laber (er vel long covid😅) så alt det andre er ferdigkjøpt.
 
Pulled chicken med coleslaw og bbq-saus i burgerbrød.
Utgangspunktet er kyllinglår fra Stange, stekt i noen timer på lav varme, med en del forskjellige krydder.
Formen er fortsatt laber (er vel long covid😅) så alt det andre er ferdigkjøpt.
Bruker du da en del væske i løpet av denne prosessen eller hvordan gjør du det så det ikke blir tørt?
 
Mye fett i lårene, så det går fint. Olivenolje og limesaft i starten, det er alt.
I kveld skal jeg lage wienerschnitzel..gitt. Tilogmed dratt til sverige for å få kjøpt kalvekjøtt. Salt og pepper og mel pluss knust fin kavering som panering. Kapers innelukket i en ring av ansjos..og en skive sitron på toppen. Stekt i ekte smør...som sky over poteter og schnitzel. Fine erter hører med. SÅ...et stort 0,5l glass med iskald duggende weizenbier.
Så...dette har jeg gledet meg til i 2 år:
Ikke mulig å få kjøpt kalvekjøtt i norge(der jeg bor). Heller ikke svine kjøtt for schnizel er tilgjengelig. Hvor er vi???
Sverige nugner av allt....som ellers i europa? Er vi i krig?
 
I kveld skal jeg lage wienerschnitzel..gitt. Tilogmed dratt til sverige for å få kjøpt kalvekjøtt. Salt og pepper og mel pluss knust fin kavering som panering. Kapers innelukket i en ring av ansjos..og en skive sitron på toppen. Stekt i ekte smør...som sky over poteter og schnitzel. Fine erter hører med. SÅ...et stort 0,5l glass med iskald duggende weizenbier.
Så...dette har jeg gledet meg til i 2 år:
Ikke mulig å få kjøpt kalvekjøtt i norge(der jeg bor). Heller ikke svine kjøtt for schnizel er tilgjengelig. Hvor er vi???
Sverige nugner av allt....som ellers i europa? Er vi i krig?

Merkelig hvorfor kalv er så vanskelig å få tak i her i Norge, i Sverige og Danmark er det hverdagsmat.

Høres ut som en god middag du har foran deg!👌🏼😋
 
Gratinert pasta i form med ostesaus, kylilng, bacon, soltørkede tomater, hvitløk, spinat, cherrytomater, løk og noen sjampinjonger. Toppet med revet jarlsberg og parmesan, servert med hvitløksbaguetter og en boks iskald Pepsi Max.
 

Nyeste kunngjøringer

Tråder du følger

Tilbake
Topp