Hva spiser og drikker du i kveld?

Enkel, hjemmesnekra pizza med creme fraiche, marinert kylling, bacon, rødløk, soltørkede tomater, paprika, cherrytomater og noen klatter med pesto her og der. Frisk salat ved siden og en enda friskere boks Schous til drikke. Om litt skal jeg åpne en flaske Lagavulin og feire FA-cupseieren.
 
En kamerat hadde fikset en culotte i sous videoen….så da var det bare ta en reverse sear over kullet rett før servering.
 
Gadd ikke lage noe i dag heller, men avslutter med godsaker fra fryser og koffert, slik at det blir en gresk avslutning på denne ferien.
Stifado fra fryseren, en god Xinomavro i kofferten. Været er bittelitt varmere her hjemme, men det går greit.
 
Henter fram litt harryhandlet lettsalta flesk som skal stekes og så varmer jeg opp en sånn halv pølse med rotmos. Enkelt og greit. Litt sennep på siden, måske.
 
En kamerat hadde fikset en culotte i sous videoen….så da var det bare ta en reverse sear over kullet rett før servering.
Sikkert dumt spørsmål, men er ikke reverse sear litt «feil» på et stykke som culotte?

Føles bare veldig rart å ikke steke fettsiden først, men det blir kanskje bra?
 
I alle dager....

Og det er spiselig?
Jada, helt sikkert bedre enn om jeg skulle lage av eldgammel norsk rotfrukt i dag... Dog hadde den litt vel mye gulrot, og et snev av krydder jeg ikke likte - tror det er litt nellik oppi.

Men ellers var jo dette lettssalta flesket helt utmerket. Alle sier man kan spare mye på å kjøpe bacon på harrytur, men man sparer mye mer på lettsalta flesk, i alle fall om man sammenligner med Meny-priser.
 
Det ble oksefilet her i huset. Orket ikke å fyre på grillen, så da ble det i grillpanna. Kun salt og pepper, men stekt i smør, hvitløk og koriander.

Servert med kokt potet og urtesmør av koriander, hvitløk og salt.

30C115FD-9D27-4F7E-A146-4C1C7F5BCB47.jpeg
 
Jada, helt sikkert bedre enn om jeg skulle lage av eldgammel norsk rotfrukt i dag... Dog hadde den litt vel mye gulrot, og et snev av krydder jeg ikke likte - tror det er litt nellik oppi.

Men ellers var jo dette lettssalta flesket helt utmerket. Alle sier man kan spare mye på å kjøpe bacon på harrytur, men man sparer mye mer på lettsalta flesk, i alle fall om man sammenligner med Meny-priser.

Med "eldgammel norsk rotfrukt", mener du det som er igjen fra forrige sesong eller tilbake til den tiden da f.eks kålrota smakte mye bedre?

Lettsaltet sideflesk er rene millionærinnkjøpet her til lands. Helt hinsides å kreve så mye. Men en bør nok være litt mer "på" og salte f.eks tynnribbe.

De som hamstrer bacon i Sverige følger kanskje ikke med på så mye ellers....
 
Med "eldgammel norsk rotfrukt", mener du det som er igjen fra forrige sesong eller tilbake til den tiden da f.eks kålrota smakte mye bedre?

Lettsaltet sideflesk er rene millionærinnkjøpet her til lands. Helt hinsides å kreve så mye. Men en bør nok være litt mer "på" og salte f.eks tynnribbe.

De som hamstrer bacon i Sverige følger kanskje ikke med på så mye ellers....
Tenke mest på at det som ligger av kålrot i butikkene nå er litt over toppen, ja...
 
Synes vel egentlig at det er jevnt dårlig året rundt. Kan ikke erindre sist noen laget en skikkelig god kålrotstappe.

Fikk flere tips for noen år siden om at her var det enorm forskjell om man kjøpte økologisk. Må si jeg ble skuffet, hadde nok ikke kjent forskjell i en blindtest. Var til jul dette, hvor kålrot alltid er billig, det var ikke den økologiske, for å si det mildt.
 
Sikkert dumt spørsmål, men er ikke reverse sear litt «feil» på et stykke som culotte?

Føles bare veldig rart å ikke steke fettsiden først, men det blir kanskje bra?
Jeg har faktisk stort sett laget den reverse sear av den, dog uten sous vide, da jeg ikke har det. Men bruner fettsiden så den blir sprø og god. Selv om trikset da er passe på at ikke kjernetemperaturen har blitt for høy
 

Nyeste kunngjøringer

Tråder du følger

Tilbake
Topp