Molde FK. Klubbtråd.

Må innrømme at jeg aldri har hatt troen på Hoseth som trener. Virker som en litt enkel type (ingen disrespect, vi er mange enkle typer her) med begrensede ferdigheter som kommunikator og motivator.

Begynte å lure på om jeg tok feil da Klaksvik herjet i Europa, men tror det var Mikkjels gode jobb han fikk muligheten til å flyte på.

Se til Mikkjel. Fantastisk jobb både i FFK og Klaksvik- og virker som en smart fyr, og en tøff type.
Ja.

Og her er det ingen god jobb som ligger i bunn. Den nye treneren som forhåpentligvis snart er på plass har litt av en jobb å gjøre.

Alle bitene er på plass, men de er langt fra sammenpuslet.

1716244085386.jpeg
 
Jeg er så inn i helvete forbanna.

«Fyrer ikke på alle sylindre», «opp på hesten igjen», «vi ser ikke ut som vi ønsker», «vi kjører ikke angrepene som vi skal».

Det er bare tomprat og tull. Moe er ikke større enn klubben. Han leverer ikke. Og han har ikke levert på 18 mnd.

Ingen seriøse trenere aksepterer et intensitetsnivå som dette over tid. Da står de og brøler fra sidelinjen som villdyr. Og spillerne som ikke leverer vrakes.

Så når man sitter 90% av kampen med beina i kors på benken mens det man har ansvar for ikke ser ut i måneskinn så hører det ikke hjemme noe sted.

Jeg forstår at treneren ikke sier opp sjøl. Men det burde vært en måte å få til en minnelig løsning der fansen ikke bondefanges mens ledelsen er handlingslammet og treneren ikke lenger har det som skal til.
 
Det sitter en arbeidsledig trener litt lengre nord, som har bygget kultur og stall som vi har ridd på nå i nesten ett tiår. Ikke bare har han gjort det en gang, men to ganger! De som er skeptiske til solskjær, og mener han står for anti-fotball kan ikke være kloke? En mann som ville gitt ny giv, og spillerne hadde nok økt ytelsen automatisk bare av att han kom.

Nå har jeg ikke store håpet på att han sier ja. Moe er jo en god kollega og venn, og solskjær ønsker vell neppe jobben på hans bekostning.
 
Det sitter en arbeidsledig trener litt lengre nord, som har bygget kultur og stall som vi har ridd på nå i nesten ett tiår. Ikke bare har han gjort det en gang, men to ganger! De som er skeptiske til solskjær, og mener han står for anti-fotball kan ikke være kloke? En mann som ville gitt ny giv, og spillerne hadde nok økt ytelsen automatisk bare av att han kom.

Nå har jeg ikke store håpet på att han sier ja. Moe er jo en god kollega og venn, og solskjær ønsker vell neppe jobben på hans bekostning.
Solskjær ville skapt mer entusiasme. Og han krever mer.

Men han er taktisk sett på nivå med Moe.

Den andre gangen Solskjær var her var vi ikke spesielt gode.
 
Det jeg ikke vil ha er:

  • Mer Moe. Der har toget forsvunnet i horisonten for et år siden egentlig
  • NFF-tankegods
  • Drillos-helter
  • Svensker som blir bedt om noe annet enn å vinne fotballkamper (bygge lag, ideologi osv... da driter de i resultatene. Man må være veldig tydelige med svensker)
  • SAF/Solskjær-tankegods fra 20 år tilbake
  • Barcelona-tankegods fra 20 år tilbake

Det jeg vil ha er:
  • Moderne fotball. Det vil si tett markeringsspill, godt press-spill og gjenvinning, hurtig omstilling, hurtighet og fysikk.
  • Hele trenerapparatet ut på sikt, inkludert tankegodset bak trening, restitusjon og opptrening
 
Solskjær ville skapt mer entusiasme. Og han krever mer.

Men han er taktisk sett på nivå med Moe.

Den andre gangen Solskjær var her var vi ikke spesielt gode.
Folk ser seg blinde på første perioden hvor det hovedsaklig var teamet som var ekstremt bra. Men selv da, vi vant ligaen med 58 og 62 poeng. Han har faktisk bare klart å få oss over 60 poeng en gang i løpet av sine 6-7 sesonger her. Erling Moe har til sammenligning klart 60+ poeng i 4 av 5 sesonger, neppe denne sesongen. Moe har også 4 sesonger hvor laget har 30+ i målforskjell. Solskjær har 1.

Det er vanskelig å sammenligne sesonger på den måten men etter min mening er Solskjær oppskrytt. Man husker de første 2 gullmedaljene i TL, men han sto for en ganske så kjedelig fotball. Jeg husker det fantastiske laget vi hadde som jeg følte underpresterte under Solskjær. Jeg husker også kritikken når det gikk dårlig, det var planløst, elendig tempo og masse unødvendige pasninger. Trøbbel med å dominere og spille ut motstandere, veldig likt det vi sliter med nå.

Men han fikk oss over kneika med å vinne den første ligatittelen så vil aldri glemme han for det. Og det var et veiskille for MFK, hele organisasjonen ble mer profesjonell, på alle plan. Noe vi dessverre ser ut til å ha mistet nå. Men han er ingen messias og etter min mening er også tiltrekningskraften hans en smule oppskrytt. Molde er alltid attraktivt uansett hvem som er trener. Moe har hentet spillere som Mannsverk, Fofana, Dæhli og Brynhildsen. Skullerud hentet Elyounoussi. Haaland tror jeg vi hadde hatt god sjangs på uansett.
 
Alle i klubben og Rb venter på MMD og Berisha kommer tilbake fra skade og molde vinner 3 kamper på rad, klubbledelsen puster ut og beslutter Moe ut sesongen.
Moe kommer med sitt faste over for ned intervju.
RB presenterer da en stor reportasje over alt Moe har levert og vi supportere bør skamme seg over hvor kortsiktig, dumme og kravstore de er blitt.
 
Å ta ut begge bautaene våre samtidig i hvert sitt ledd er et grusomt laguttak rett og slett av Erling Moe. Helt ufattelig at en mann med en sånn erfaring kan gjøre noe sånt. Utrolig skuffende å starte uten både Hagelskjær og Eriksen som har vært våre sterkeste i år ved siden av Eikrem.

Og i tillegg har Amundsen spilt på venstresiden og klart seg bra. Så blir han plutselig flyttet over på andre siden. Og Haugan som oftest spiller på høyre skal plutselig spille på venstre.

Og Posiadala er ikke klar for å være førstekeeper enda. En grusom kamp. Karlstrøm må tilbake i buret umiddelbart, hvis han er bra i hodet.

Det er som om du ber om trøbbel Erling Moe. Og trøbbel er du i nå. Nå må vi ha 6 poeng på de neste to kampene, hvis ikke vi skal ramle fullstendig av i tetkampen og du ramle av hesten.

Den eneste lille gleden er at Glimt taper etter å ha produsert 0.00 xGOT borte mot HamKam. Ikke bare vi som har en svart dag heldigvis. Men er en jævla mager trøst når Fredrikstad fosser fra oss på tabellen.
Stort sett var det nesten hele laget som var elendig i denne kampen, men de 3 bak! Herregud så famlende og svakt man må nesten føle med de.
Forstod lite Hagla var satt ut ( fikk forklaring etter kampen), men hvorfor i herrens navn setter Moe Haugan på venstre og Amundsen på høyre??!!
Begge var jo helt ute av det i sine nye posisjoner.
Så er det å starte med Hestad da, en luksus spiller som er helt elendig som indreløper.
Og med Breivik som IKKE er en balanserende 6’er.
Når Moe selv ikke klarer å se slike elementære ting er det jo ingen håp!!
Og de andre i apparatet?….er de bare til pynt og nikkedukker som ikke tør å komme med kritiske spørsmål til Moe?
 
Fra media:

«Tar selvkritikk etter sjokktap: – Vi bommer på ekstremt mye​

Verken Bodø/Glimt, Molde eller Brann klarte å ta tre poeng 2. pinsedag. Etter kampene var både Kjetil Knutsen og Eirik Horneland kritiske.»

«Moe svarer på Fagermo-kritikk: –⁠ Han bør være varsom​

(Molde-Sarpsborg 2–4) Molde får kritikk etter at blåtrøyene igjen tapte mot et av Eliteseriens bunnlag.»

Godt bilde på forskjell mellom trenere.
 
Etter å ha hatt ei natt å sove på etter gårsdagens kamp, så kjenner jeg bare at jeg er mer forbanna i dag enn i går!

Isolert sett så var kampen i går helt grusom og skal ikke forekomme på hjemmebane, men et arbeidsuhell som dette kan skje.
Ser man det sammen med tidligere prestasjoner i år, og i fjor, så er det helt utilgivelig at man ikke evner å mobilisere mer!
MFK er et lag som ikke henger sammen lenger, et lag som ikke jobber for hverandre, og på toppen av kransekaka så har man en leder som ikke evner å lede laget!

Så ser man i tillegg på de andre resultatene i går...Brann avgir poeng og Glimt avgir poeng!
Her hadde man en gylden mulighet til å knappe inn forspranget, men man pisser det bort!
Isteden blir det, kombinert med VAR-avgjørelsen, en hvilepute for Erling...for hei, det er jo uforandret i toppen!

Til og med junior ble forundret i går:
"Hvorfor sentrer de bakover isteden for å angripe, det er jo masse plass her på siden"
"Hvorfor takler de ikke motstander, de bare står og ser på"

Altså, når en 7-åring til og med ser problemene da er det ille...men grep fra sidelinjen, neeeeeeeeeeeeeida!

Men, for å forsvare Moe bittelitt;
Det må da gå an å trøkke til i duellene og smelle til, uavhengig av hvilken taktikk det er lagt opp til!
Det må da gå an å gi 100% i løpene sine!
Det må da gå an å treffe på enkle pasninger!

Men gutta virker totalt umotiverte, og når en hel spillerstall virker umotivert...ja da må det pekes på trener!
Hadde det bare vært en enkeltspiller eller to, så hadde benken vært en løsning...men her må det tøffere lut til!
 
Har lenge vært en som ikke vil sparke Moe, rett og slett fordi jeg ikke ser en potensiell erstatter som kan gjøre klubben bedre. Men nå har jaggu meg jeg også snudd.

Erling Moe har mange gode kvaliteter. Han kan fotball, gjør tidvis gode grep og er nok en trener som spillerne liker å ha som trener.

Men nå virker han å ha mista det, og det er naturligvis synd. Det jeg lurer på er; hvem strammer opp gutta når de ikke leverer 100%?
Hvem strammer opp trener apparatet når de poengbart ikke har riktig fokus?

Vi har sett det en stund, Eikrem, Gulbrandsen m. flere spillere har fokus på dommern og ikke på egen prestasjon. Det viser hvilket mindtset som har fått satt seg i klubben.

Naturligvis blir det sånn når også trener Moe også ikke evner å se kritisk på egen prestasjon.
I stedet for å hysje på media(fagermo) burde jo en leder heller erkjenne at vi sliter og kanskje komme med noen tanker om hvordan dette skal snus.. men det får vi se lite av..

I har altså snudd, fra en Moeinn til en Moeut.. så får vi se om styrerbordet tenke det samme som evig optimistiske meg..
 
Solveig G og Fagermo oppsummerer det ganske godt;

Både Fagermo og TV 2s fotballekspert Solveig Gulbrandsen er kritiske til Moes valg om å spille med tre midtstoppere.

– Hva er det in å spille? Det var mange som spilte med trebackslinje, men Molde er et av få lag som står ved den formasjonen. Jeg synes ikke det fungerte mot Odd. De blir enten veldig lave, de klarer ikke å justere og de får veldig mange kontringsmuligheter mot seg, spesielt mot 4-3-3-lag, mener Gulbrandsen.

Fagermo mener ingen av Europas beste lag spiller med tre midtstoppere.

– Lag som spiller med fem bak blir baktunge i seg selv, spesielt hvis de ikke presser høyt og stresser motstander. Molde har også et lag som bør komme med langt flere innlegg enn de gjør nå når de spiller med to spisser, sier han.
 
Har lenge vært en som ikke vil sparke Moe, rett og slett fordi jeg ikke ser en potensiell erstatter som kan gjøre klubben bedre. Men nå har jaggu meg jeg også snudd.

Erling Moe har mange gode kvaliteter. Han kan fotball, gjør tidvis gode grep og er nok en trener som spillerne liker å ha som trener.

Men nå virker han å ha mista det, og det er naturligvis synd. Det jeg lurer på er; hvem strammer opp gutta når de ikke leverer 100%?
Hvem strammer opp trener apparatet når de poengbart ikke har riktig fokus?

Vi har sett det en stund, Eikrem, Gulbrandsen m. flere spillere har fokus på dommern og ikke på egen prestasjon. Det viser hvilket mindtset som har fått satt seg i klubben.

Naturligvis blir det sånn når også trener Moe også ikke evner å se kritisk på egen prestasjon.
I stedet for å hysje på media(fagermo) burde jo en leder heller erkjenne at vi sliter og kanskje komme med noen tanker om hvordan dette skal snus.. men det får vi se lite av..

I har altså snudd, fra en Moeinn til en Moeut.. så får vi se om styrerbordet tenke det samme som evig optimistiske meg..
Yes.
Moe er en trener som spillerne og "kontoret" liker uten for mye krav og fiksfakserier, og sørgelig nok er det derfor han vil bli sittende.
Det er det mest behagelig for alle parter og derfor skal man snu skuta, opp på hesten og på med arbeidshanskene i felleskap uten at noen ukjente skal inn og forstyrre i harmonien.
 
Fagermo mener ingen av Europas beste lag spiller med tre midtstoppere.

– Lag som spiller med fem bak blir baktunge i seg selv, spesielt hvis de ikke presser høyt og stresser motstander. Molde har også et lag som bør komme med langt flere innlegg enn de gjør nå når de spiller med to spisser, sier han.
Dette er jo klink feil. Se på Leverkusen, Inter og Sporting blant annet. Handler ikke så mye om formasjon i seg selv, men hvordan man spiller. Det er ikke en tallfesta formasjon som utgjør forskjellen. Det handler om hvor dynamiske spillerne er ute på banen. I moderne fotball er det gjerne «uendelige» formasjoner i løpet av en kamp på grunn av posisjonsbytter underveis.
 
Hvilken formasjon spiller City? Vet ærlig talt ikke. De varierer og gjør endringer underveis. Vanvittig dynamisk og omtrent umulig å håndtere for motstander.
 
Dette er jo klink feil. Se på Leverkusen, Inter og Sporting blant annet. Handler ikke så mye om formasjon i seg selv, men hvordan man spiller. Det er ikke en tallfesta formasjon som utgjør forskjellen. Det handler om hvor dynamiske spillerne er ute på banen. I moderne fotball er det gjerne «uendelige» formasjoner i løpet av en kamp på grunn av posisjonsbytter underveis.
Sporting er ikke et av Europas beste lag. Og ja, det kan fungere, men da skal veldig spesifikke typer være på plass. I tillegg anser jeg rett og slett 4 bak og spesielt 433 for å være den formasjonen med størst potensial og høyest toppnivå. I Molde virker det nå som de er helt på jordet. Og kunne gjerne prøvd noe annet.
 
Problemet med trenersparking er nok at jeg ikke ser en eneste god kandidat per nå. I alle fall ikke i Norge..
Nå har ikke i stålkontroll på resten av Skandinavia, men skal Moe ut bør det komme inn noen nye. Ikke bare leve med Strande og Meland frem til neste år..
For å være realistisk tror jeg de lar Moe går ut kontrakten mens styret intensiverer jakten på ny trener fra 1.1.25..
 
Selv om det ikke burde være som dette, så er det ofte en gang slik at man behandles bedre profesjonelt når man er godt likt på personlig plan.

Det hadde selvfølgelig vært enklere å sparke en trener med en kaldere personlighet som ikke har de samme røttene og båndene i og rundt klubben.

Erling har gått i gangene med snusleppa, latter og lun humor i snart 20 år. Jeg tror både spillere og administrasjon er glad i Erling som person, og da skal det litt mer til at klubben presser på for å sparke fyren.

Dessverre er det en nådeløs bransje, og akkurat nå føles det som at klubben gjør Moe en bjørnetjeneste med å la han fortsette i den samme tralten.

Vår mest suksessrike trener gjennom tidene, en lokal helt, kan få ettermælet sitt ødelagt av at han ikke skilte lag med klubben i tide. Laget skriker etter nye impulser og et nytt prosjekt, det kommer en tid for alt.
 
Solveig G og Fagermo oppsummerer det ganske godt;

Både Fagermo og TV 2s fotballekspert Solveig Gulbrandsen er kritiske til Moes valg om å spille med tre midtstoppere.

– Hva er det in å spille? Det var mange som spilte med trebackslinje, men Molde er et av få lag som står ved den formasjonen. Jeg synes ikke det fungerte mot Odd. De blir enten veldig lave, de klarer ikke å justere og de får veldig mange kontringsmuligheter mot seg, spesielt mot 4-3-3-lag, mener Gulbrandsen.

Fagermo mener ingen av Europas beste lag spiller med tre midtstoppere.

– Lag som spiller med fem bak blir baktunge i seg selv, spesielt hvis de ikke presser høyt og stresser motstander. Molde har også et lag som bør komme med langt flere innlegg enn de gjør nå når de spiller med to spisser, sier han.
Jeg synes vi ble litt bedre offensivt når vi la om til to stoppere. Men defensivt er det uansett tynt.

Mulig jeg er streng, men jeg reagerer også på at Hagelskjær ikke prøver på et returløp etter situasjonen der han skulle ha straffe. Han blir i stedet liggende og klage. Med bare ti minutter i beina burde han være blant dem med friskest ben.
 
Så er det ikke sånt at Moe har ansvaret for alt, men når han ikke får ut mer fra det laget der er det kritisk. Nok en kamp hvor midtbanen har null struktur. Kaasa med en av sine svakeste kamper, Hestad totalt uinteressert og Breivik sliter med å balansere midtbanen og må dekke enorme rom alene. Det går så sakte fremover. Sideveis trilling og pasninger tilbake til stopperne sånn at motstanderen rekker å få alle mann bak ballen. Holdningsproblem, dårlig mentalitet, dårlig trent? Er veldig mye som ikke stemmer og da er der naturlig å se til hovedtrener som har det overordna ansvaret.
 

Tråder du følger

Tilbake
Topp