MG Cyberster

10 Jul 2023
203
En kollega av meg er i fyr og flamme over nye MG Cyberster, og har mer eller mindre bestemt seg for å kjøpe en.

Dette er første 'rimelige' el-cabriolet er det ikke? På papiret ser det jo attraktivt ut, men jeg føler ikke noe umiddelbart begjær for en. Hva synes folket her?

 
Designet er jo veldig bra, men jeg så jo en review/preview, og konklusjonen der var at dette var en tung bil som passet best til å cruise. Så dette blir nok først og fremst en posørbil. Husker dog ikke om det var 2WD eller 4WD-utgaven som ble testet.
 
Jeg hadde ikke turt å kjøpe kinabil slik utviklingen er i verden nå.

Før vi vet ordet av det blir det full stopp på import og deler kan bli vanskelige å skaffe.
 
Som Ribba skriver er designet bra, men kinesiske MG pleier å være ganske mediokert. Hvordan vi skal klare å stoppe nordmenn fra å kjøpe biler fra diktatoren Xi er en nøtt.
 
Som Ribba skriver er designet bra, men kinesiske MG pleier å være ganske mediokert. Hvordan vi skal klare å stoppe nordmenn fra å kjøpe biler fra diktatoren Xi er en nøtt.
Hva med alle EM-sponsorene da?
HiSense inkl. gorenje og Asko, Vivo, BYD osv.
Var vel i 'gamle dager'at man så storr europeiske sponsorer.
 
I følge det samme internettet, er Hisense morselskapet til både Gorenje og Asko. Så selv om de produseres i Europa, er det kineserne som eier dem. Ikke enkelt å unngå alt som er kinesisk.
Og Pirelli dekk eies vel av kinesere.

Du husker vel gamle norske storheter på elektrovarer som Grepa komfyr i Ørsta, Adax i Svelvik/Drammen, Osram lyspærer fra Drammen og Beha komfyr et sted.
Solid, norsk kvalitet.

Ja, jeg kan gi saklige økonom-svar på hvorfor det er import, men det hadde vært fint med holdbare norske elvarer.
 
Du husker vel gamle norske storheter på elektrovarer som Grepa komfyr i Ørsta
Min komfyr er Grepa om jeg ikke husker helt feil. Stod i huset jeg kjøpte i 2005 og jar fungert helt fint hele tiden. Ikke byttet annet enn pæra inni komfyren. Ble litt nervøs for tilgang gen på komfyrpærer som tåler 225 grader. Ikke lett å få miljøvernere til å forstå at glødepærers økte strømforbruk blir til varme som kutter strømforbruket tilsvarende i varmeelementet.
 
Ikke lett å få miljøvernere til å forstå at glødepærers økte strømforbruk blir til varme som kutter strømforbruket tilsvarende i varmeelementet.
Ja, det er jo en problematikk vi kjente "godt" på her nordpå. Når det er såpass varmt at man ikke trenger å ha på varme, og dermed at varmen fra lyskilder er uheldig, så er det jo såpass lyst at man knapt nok benytter seg av lys.

Når det er såpass mørkt at man trenger å ha på lys, så er det også ofte såpass kaldt at man må ha på litt varme.
Med glødepærene, så fikk man litt tilleggsvarme med lysene og dermed ikke trengte å bruke like mye varmeelementer som nå. Og siden i alle fall jeg benytter lys når jeg bruker rommene, så var det også en varme som kun sto på når rommet var i bruk.
Så jeg legger spesielt merke til det i stua nå der alt er i LED, kontra for noen år siden da jeg hadde i større grad glødelamper der.

Men nå som jeg har vendt meg til smartlys, så ønsker jeg meg ikke tilbake de gode gløde dagene. Og ettersom jeg fortsatt er en gamer, så er det jo ikke slik at jeg mangler alternative varmekilder.
 

Nyeste kunngjøringer

Tråder du følger

Tilbake
Topp